SEMA ACARTÜRK AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

featured

SEMA ACARTÜRK AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

Sakaryalı Milli Halterci Sema Acartük, başarılarına bir yenisi daha ekledi. Milli Sporcu Acartürk, dün yapılan Avrupa Halter Şampiyonasında 109 kiloda, silkmede ikinci, Koparmada 4’ncü oldu. Toplamda 6’ncı olan Sema Acartürk’ün başarısı, Sakaryalıları sevindirdi. Avrupa Halter Şampiyonası’nın ikinci gününde, kadınlar 53 kiloda podyuma çıkan Sema Acartürk, silkmede gümüş madalya kazandı.

TOPLAMDA AVRUPA 4.SÜ OLDU

Norveç’in Forde kentinde süren şampiyonada mücadele eden Sema Acartürk, silkmede 109 kilo kaldırarak, Avrupa ikincisi oldu. Bu kategoride yarışan diğer Türk sporcu Bediha Tunadağı ise 80 kiloyla 8. sırada yer aldı. Silkmede Rumen Cristina Iovu 120 kiloyla altın, Letonyalı Rebeka Koha 108 kilo ve tartı avantajıyla bronz madalyanın sahibi oldu. Koparmada ise Sema Acartürk 82 kiloyla 6., Bediha Tunadağı ise 80 kiloluk derecesiyle 8. basamakta kaldı. Toplamda ise Türk sporculardan Sema Acartürk 191 kiloya ulaşarak 4. olurken, Bediha Tunadağı da 180 kiloyla Avrupa sekizinciliğini elde etti.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!