Şehirde coşkulu kutlama; Sakaryaspor şampiyonluk kupasına kavuştu

featured

Şehirde coşkulu kutlama;

Sakaryaspor şampiyonluk kupasına kavuştu

11 yıl aradan sonra Spor Toto 1.Lig’e yükselen Sakaryaspor, 30 bin taraftarın takip ettiği Kahramanmaraşspor maçı sonrası şampiyonluk kupasına kavuştu. TFF Başkanvekili Düşmez’in elinden şampiyonluk kupasını kaldıran Sakaryaspor’lu futbolcular üstü açık otobüsle şehir merkezinde şampiyonluk turu attı.

 

11 yıl aradan sonra Spor Toto 1.Lig’e yükselen Sakaryaspor’un Kahramanmaraşspor mücadelesini 30 bin taraftar takip etti. Maçı takip edenler arasında Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ali Düşmez, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ile şehir protokolü yer aldı. Şenlik ve bayram havasında geçen karşılaşmayı 1-0 kazanan Sakaryaspor’da maç sonunda taraftarlar sahaya girerek yıllar sonra gelen şampiyonluğu doyasıya kutladı. Maç sonunda TFF Başkanvekili Ali Düşmez’in elinden şampiyonluk kupasını kaldıran Sakaryaspor’lu futbolcular, sonrasın üstü açık otobüsle şehir merkezinde şampiyonluk turu attı. Demokrasi Meydan’ında biten şampiyonluk turu sonrası meydanda şampiyonluk kutlamaları yapıldı.

 

Maddi ve manevi hep takımlaydı

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç, “Maddi manevi takımla olan, gecesini gündüzüne katan bizimle beraber sevinen, dertlenen, hüzünlenen ve bu şampiyonluktaki en büyük aktörlerden biri olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. Şampiyonluk hem şehrimize hem de camiamıza hayırlı olsun” dedi. Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiirinden dörtlükler okuyarak sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bugün bizim için bir bayram. Bugün yıllardır hasretini kurduğumuz, özlemini çektiğimiz, rüyalarını gördüğümüz ve en önemlisi hak ettiğimiz şampiyonluğu kutluyoruz. Allah bu sene Sakaryalılara çifte bayram verdi. Bayramımız mübarek olsun” dedi.

 

Sakaryaspor Sakaryalılarındır

Bugünlere kolay gelmediklerinden bahseden Başkan Yüce, “Bugünlere kolay gelmedik biliyorsunuz. Bin bir türlü zorluklarla mücadele ederek bu şampiyonluğa kavuştuk. Sakaryaspor Sakaryalılarındır. Kimseye muhtaç değildir. Kimseye minnet etmez dedik ve gündüz gece mücadele ettik. Çok şükür ki takımımızı yüzüstü bırakmadık ve şampiyonluğa eriştik. Şampiyonluğunuz kutlu olsun Sakaryalılar” dedi.

 

Biz geldik 1.Lig

Bu gecenin tarihi bir gece olduğunu belirten Başkan Yüce, “Kazandığımız başarı tarihi bir başarıdır. Bu gece tarihi bir gecedir. Bu başarının ve bu gecenin yalnızca bir sahibi vardır! O da Sakarya’dır! Bu başarının sahibi de sebebi de Sakaryalılardır. Tebrikler size Sakaryaspor’a gönül vermiş sevdalılar. Tebrikler size Tatangalar. Kulüp yönetimimizi ve Başkan Cumhur Genç’i, teknik heyetimizi ve hocamız Tuncay Şanlı’yı, döktükleri terle bu başarıyı bize armağan eden, hepimizin yüreklerinde vazgeçilmez yerleri olan

sporcularımızın alınlarından öpüyorum. Güle güle 2. Lig, biz geliyoruz 1. Lig!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

default

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!