SANTRA Umuda sarılıyoruz..

featured

SANTRA

Umuda sarılıyoruz..

Sakaryaspor’un Gençlerbirliği maçında favori kazandı, bizim takıma galibiyeti getiren golü 79. dakika da Metehan kendi kalesine attı..

İlk yarı 1-1 biterken 16. dakika da Kabongo’nun golüyle 1-0 öne geçen Sakaryaspor kısmen daha etkiliydi, 26. dakika da Barış Alıcı jeneriklik bir gole imza attı..

Bu gol aynı zamanda lig sonuncusu Gençlerbirliği’nin kalemize etkili ve yetkili geldiği ilk ve tek tehlikeli pozisyondu..

1-1’den sonra uzun süre taraftarının protestosuna maruz kalan Sakaryaspor’da neyse ki teknik patron Serkan Özbalta sakin kaldı ve dakikalar 58’i  gösterirken Ozan Sol’un  yerine Burak Süleyman’ı sahaya salarak oyunu rakip sahaya yıktı, onlar atmasa biz bir yolunu bulur yine kazanırdık..

Burak  Süleyman’la niye başlamadı başka bir tartışma konusu..

Ozan Sol tecrübeli ama bu lige yabancı veya kapasitesi bu.. Burak Süleyman böyle değil mesela.. Ne kadar tembel olursa olsun yetenekleriyle açığı kapatıyor..

Hurşit ise tam tersi bir model.. Yetenekli değil ama çok çalışkan.. İkinci yarıda bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle 3 puana direkt katkı yaptı, yüreğine sağlık..

Bu üçgene teknik açıdan bakacak olursak Roshi sarı kart cezalı olmasa Ozan Sol ilk 11’de şans bulamaz, Burak Süleyman muhtemelen yine aynı dakikalar da Hurşit’in yerine oyuna dahil edilir, Hurşit’in bitmek tükenmek bilmeyen enerjisine şahitlik edemezdik ve skor başka boyutlara kayardı..

Sakaryaspor’da Furkan kaleye yakıştı, stoperler Ümit ve Donkor toparladı, bekler facia..

Orta sahada “şu döküldü” demek pek mümkün değil ancak Miloseviç bu değil, Nalepa ve Hakan Yavuz 112 (ACİL) görevlisi gibiydi, sorun yok..

Forvette Kabongo yine attı, bereket versin..

En önemlisi şans Sakaryaspor’un yanındaydı, şansını en iyi kullanan Burak Süleyman ve Hurşit olurken şansını en iyi kullanamayan Ozan Sol oldu, önümüzdeki maçlara bakacağız..

Sakaryaspor için ilk yarı bitti, 18 maçta toplanan 25 puanın 22’si Sakarya’da elde edildi, deplasmandan sadece Altınordu galibiyeti geldi..

Sakaryaspor iç sahada 10 maç oynadı, dış sahada 8.. Bu demek oluyor ki ikinci yarıda 10 deplasman bizi bekliyor, deplasman şansımızın ikinci yarıda yanımızda olması şart yoksa tehlike geçmedi..

Tam bu nokta da bir hatırlatma daha yapmak istiyorum.. Komşumuz Kocaelispor geçen sene bu ligde ilk yarıyı 24 puanla bitirmişti, ikinci yarıda 20 puan topladı ve düştü..

Dolayısıyla ben hala ligde kalma hesapları yapıyorum, kim kendine güveniyorsa play-off hesapları yapsın, itirazım olmaz..

Ancak taraftarın takımı protestosuna itirazım var, sosyal medyada eleştiriler çok can sıkıcı ve acımasız..

Biz bu takımı sokakta bulmadık.. Hele hele sosyal medya da gözümü tırmalayan şu yorum yok mu?

Yazmış sözde Sakaryaspor taraftarı!. Sakaryaspor’un topladığı 25 puanı bilim adamları incelesinmiş!.

Çok can yakıcı.. Şu formayı terleten oyuncular bu kadar aşağılanmayı haketmiyor ve tüm bu saçma salak yorumlar toplandığında Sakaryaspor bozulmasın, ligde kalsın başarmıştır..

Kaldı ki bu eleştirilerden oyuncular sezon içinde olumsuz yönde bizim kadar etkilenmemiştir..

Öyle olsa daha geçen hafta Pendik deplasmanında ilk 10 dakika 2-0 geriye düşen Sakaryaspor paramparça olurdu, Burak Süleyman’ın golüyle farkı bire indirdi, hakemin uydurduğu penaltıyla yenildi..

Toplamda ise 8 galibiyetin yarısını bu takım geriden gelip kazandı, Eyüp’te ve Samsun’da son dakika golleriyle kaybetti..

Kaybetmek oyuna dahil.. Dolayısıyla oynadığımız 18 maçın yarısını kaybettik ama umudumuz duruyor, birkaç kişi dağılmıyoruz, sarılıyoruz..

Umuda sarılış bu.. İyi tatiller Sakaryaspor..

SANTRA HARİCİ

Ben zirvedeyken

Gözlerim hep aşağıdaydı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!