SANTRA ) Sakarya klasiği..

featured

SANTRA

Sakarya klasiği..

Lig’de ikinci yarı başladı, Sakaryaspor’da değişiklik yok, yine evinde kazanamadı..

Lig’in ilk maçında deplasmanda zorda olsa 1-0 yendiği 1922 Konyaspor karşısında Sakarya’da ilk yarıyı golsüz bitiren Sakaryaspor 61. dakika da Berk İsmail’in golüyle 1-0 öne geçerken konuk Konyaspor bu golden 13 dakika önce penaltı kaçırmıştı..

Bu demek oluyor ki şans yanımızdaydı veya 3 yıldır koruduğu Sakaryaspor kalesinde penaltı kurtarmayı alışkanlık haline getiren kaptan kalecimiz Oğuz Çalışkan klasını konuşturdu ancak 1-0’ı koruyamadık, iki puan buhar oldu..

Bu maça özel en golcü forvetimiz Ali Özgün’ü yedek kulübesinde tutarak Berk İsmail’i ilk 11’de sahaya süren yeni teknik patronumuz Serdar Bozkurt kafasına göre sihirli bir dokunuş yapmıştı ama devamında araziye uydu..

“1-0 olsun bizim olsun” tezine sarılarak bitime 10 dakika kala Muhammet Reis ve Çağrı Ortakaya gibi ofansa katkı yapabilecek iki oyuncuyu kenara alarak defansa katkı verecek Alpay Koçaklı ve Caner Koca’yı sahaya süren Serdar Bozkurt bu korkak hamlesinin altında kaldı..

Bitime 5 dakika kala korktuğumuz golü yemiştik, iki dakika sonra Ali Özgün’ü hatırlayan aynı Serdar Bozkurt bu kez skora göre yaptığı hamleyle doğru yola açılan kapıyı açtı ama galibiyet golünü bulmaya zaman yetmedi..

Neyse ki Berk İsmail’in bir maç önce yaptığını Ali Özgün yapmadı, 87’de oyuna girdi, forvet ikilendi!.

Lig başladığı günden beri yazıyorum, şampiyonluğa oynayan takım 1-0’a yatarsa şampiyonluğu rüyasında görür..

Günümüzde 2-0’ın bile garantisi yok, dün lider Eyüpspor deplasmanda Pazarspor karşısında yaşadı!.

Dolayısıyla son 10 dakikaya girildiği için böyle yağmurlu bir havada gezerken bile kaleyi olur olmadık yerlerden ilginç şutlarıyla yoklayan Muhammet Reis’e ihtiyacımız vardı, tren kaçtı..

Yağdı yağmur, çaktı Konya!.

Bu beraberlik aynı zamanda lider Eyüpspor’a moralli gitmemizin önünü kapadı, puan farkı 12’de kaldı..

Bu demek oluyor ki bu saatten sonra bu ligde şampiyonluk yaşayabilmek için Eyüpspor’un özellikle İstanbul’da bizim yaşadıklarımızı yaşaması lazım, peşpeşe kaybetmesi yani Sakaryaspor gibi seri (!) yakalaması lazım..

Bak Sakaryaspor’a birde düne bak ve ne demek istediğimi anla?

Sakarya’da oynadığımız son 4 maçta (Sakarya-Turgutlu 1-2, Sakarya-Kastamonu 1-2, Sakarya-Serik 1-1, Sakarya-Konya 1-1) 10 puan kaybettik..

Sakarya’da yendiğimiz son takım 19 Aralık’ta (13. Hafta) Elazığspor..

O zaman hocan veya başkanın veya oyuncuların kim olursa olsun play-off (Sakarya klasiği) kaderimiz..

Dolayısıyla ayarlarımızla kimse oynamasın..

Ne Serdar Bozkurt’a gerek vardı, ne transferi açmaya gerek var ne de transfer yapmaya..

SANTRA HARİCİ

“Yan yana” ayrı yazılır

Biz hep “sımsıkı” olalım

 

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!