SANTRA Kendi çaldı, kendi oynadı..

SANTRA   Kendi çaldı, kendi oynadı..

Sakaryaspor’un Orhangazi maçı iyi oynamadan en rahat kazandığı 90 dakika olarak geride kaldı.. Sakaryaspor’la aynı puana sahip Bursa temsilcisi Orhangazispor maça öyle bir başladı ki sanki Orhangazi değil, Sakarya’ya Barcelona gelmişti..

Şöyle ki; başarılı kalecimiz Yavuz 7 maçta kalesinde gördüğü iki golü Orhangazi karşısında ilk 4 dakika da görüyordu ki Güngörenspor’dan tanıdığımız tecrübeli  forvetleri  Habib Uzun birini 2. dakikada gol yaptı, 4. dakikada aynı Habib direğe takıldı..

  1. dakikada Orhangazispor 1-0 öndeyken Habib’in direkten dönen topu kırılma noktası..

Bu sezon bir türlü dolmayan tribünlerde “İşimiz zor” manasında karalar bağlıyorduk ki Sakaryaspor’un tecrübeli futbolcularla bezenmiş ve sistemini bulmuş ancak akortunu arayan kadrosu 5. dakikadan itibaren sazı eline aldı, 85 dakika hiç bırakmadı..

İşte Sakaryaspor bu, kendi çaldı, kendi oynadı..

Beraberlik adına gerekli golü beklemek uzun sürmedi ve dakikalar 8’i gösterirken Feyyaz’ın kafayla ceza sahası içine indirdiği topu Burak Göksel penaltı noktası üzerine yuvarladı, Mustafa Cevahir gelişine vurdu ve skora denge geldi..

Gelen dengeyle birlikte Sakaryaspor kendine gelirken Orhangazispor’un maçın başlangıcında ki fırtınasından eser kalmadı..

Ortada ne Habib kalmıştı, ne Orhangazi..

Habib 72’de yerini Emirhan’a bıraktı, Orhangazi dükkanı kapattı..

Orhangazispor’un üzerine kabus gibi çöken ise iki gol atan Mustafa Cevahir gibi gözükse de aslında 2. yarıda Sadullah’ın yerine oyuna giren Doğan Seçkin oldu..

59’da penaltıyı söke söke aldı.. Sakaryaspor’un Feyyaz’la öne geçtiği penaltı golünden önce yine Feyyaz’la kaçırdığı iki gol vardı ki iki kafanın birisi kalecide kaldı, diğeri direği yaladı..

Demek ki Feyyaz’a kanatlardan yüksek orta gelirse gol olasılığı yüksek..

Defansif özelliği sağlam sağbek Fikret bu manada özellikle ikinci yarı iyi bindirmelerini isabetli yüksek ortalarla süsledi, verimli sağbek..

Sakaryaspor solbeki de buldu; Tevfik.. Umarım 75’te yaşadığı sakatlık ciddi değildir.. Defansif yönü zayıf ama ofansif yönü rakibi bunaltacak cinsten..

Burak-Nedim stopere oturdu, Sertaç kulübede oturuyor ki ufukta sıkıntı gözükmüyor, defans sağlam, kulübe sağlam..

Bu nu 74’te Volkan Yılmaz’ın yerine Mert Sarı oyuna girerken orta sahada da gördük, Sakaryaspor’da tek sıkıntı Feyyaz’ı anlamamak..

Diğer sıkıntılar Volkan Yılmaz ve Burak Göksel gibi değerlerin kendilerine verilen değeri kavraması ve lige ağırlığını koymalarıyla birlikte çözülecek ki bu ligin en iyisi Sakaryaspor..

Adnan Güngör ve Mustafa Cevahir orta sahada beklediğim noktaya geldi ki 6 hafta önce ilk kez izlediğimde “Özgür bu takımda oynayamaz” derken kastettiğim bu kaliteydi..

En önemlisi Sakaryaspor tat verecek kıvamda olmamasına rağmen rahat kazanıyorsa gider bu araba, yol nerede bitiyorsa..

Demek ki 6 hafta önce “Bu takımı tuttum” diye yazarken son derece ciddiymişim..

Kaldı ki gazetecilik ciddi iştir, hayat gibi, su gibi..

SANTRA HARİCİ

Dostlarını tanımak istiyorsan

Hata yap

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!