SANTRA Kasongo fırtınası..

featured

SANTRA

Kasongo fırtınası..

Sakaryaspor’un Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynadığı Keçiörengücü maçı Kabongo Kasongo’nun fırtına gibi estiği akıl mücadelesi olarak geride kaldı, sağolasın kral, tebrikler arkadaşlar..

Müthiş bir ayağa kalkış mücadelesi gösterdiniz, şehrin havası ters düz oldu..

“Kabongo’nun golleriyle 2-0 kazandığımız Keçiörengücü maçında şu dakika da şu oldu, bu dakika da bu oldu” gerçeğinden ziyade dikkate alınması gereken tek gerçek var ki ele avuca sığmayan forvetimiz gol krallığı yarışmasında 15 golle zirveye kuruldu..

Kaldı ki Kasongo’nun sakatlığı nedeniyle ilk yarı maratonunda takımından uzak kaldığı 5 maçı var!.

37 puanlı Keçiörengücü’ne biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle yağmurlu Sakarya akşamında fırtınalar estiren Kasongo 80. dakika da Keçiörengücü’nün 24 Ocak 2003 Kocaeli doğumlu genç stoperi Haşim Arda Sarman’ı ikinci sarıdan attırdı, takımını rahatlattı..

Olguların müdavimi Kocaelispor’lu eski futbolcu Faruk Sarman’ın neyi oluyor acaba?

Her ne kadar Keçiörengücü takımı 10 kişi kaldığı 80. dakikadan sonra iyi oynadı gibi gözükse de bu durum Nalepa’nın kenara alınmasından kaynaklandı çünkü Polonyalı orta saha oyuncumuz Nalepa çıkana kadar ofansta etkili olamadı ama Keçiörengücü ataklarında dönen topların hepsini toplayarak Sakaryaspor’un ikinci bölgeden üçüncü bölgeye hızla yönelmesinde başrolü oynadı..

Bakın Nalepa’sız son 15 dakikaya, uzatma dakikaları oynanırken attığımız bir gol var ama verdiğimiz 5 pozisyon var..

Gol yemeden geride kalan iki gollü galibiyetin bir güzel tarafı ise ikili averajda Keçiörengücü’nü geride bırakmamız oldu, ilk yarıda Ankara’da 2-1 yenilmiştik, sezon sonunda yaşanacak olası puan eşitliğinde genel averajın bir hükmü kalmadı, önemli ayrıntı..

Bu maça özel topa istediği gibi hükmedemeyen Burak Süleyman’ı bana göre yağmur bozdu..

Buluştuğu topları ezdi, kafayı kaldırıp kaleyi hiç göremedi ancak kredisi yüksek, peşpeşe maçlar kazandığımız son haftaların iz bırakan kahramanı olarak kayıtlara geçti, taraftar mutlu, birlikteliğimiz daim olsun..

Her zaman yağmur yağmayacak ki..

Neyse ki yağmur Sakaryaspor’da sadece muhteşem Süleyman’ı bozdu, giren-çıkan etkilenmedi!.

Uzun lafın kısası; bu galibiyet gösterdi ki 37 puana ulaşan Sakaryaspor şu saatten sonra zirveyi kovalayacak çünkü liderle aramızda 5 puan fark kaldı, düşme ihtimalimiz kalmadı..

Zaten daha yolun başında gelen ve giden oyuncular anlamında Cumhur Genç yönetiminin düşünerek attığı titiz adımları özenle incelemiş ve ligler başlamadan yazmıştım; bu takım düşmez..

Şampiyon olursa Şam’da kayısı, başarılar Sakaryaspor..

Şampiyonluğa giden yolda bir mektupta hiç olmazsa şu saatten sonra uyanması gereken taraftara gönderiyorum.. Aranızda hortlayan ve göz tırmalayan tribün liderliği kavgasına son verin, kenetlenin, başka Sakaryaspor yok, başka grup yok, tek grup tatangalar..

Bu arada tribünün sevilen isimlerinden Celil Keskin’in vefat ettiğini öğrendik, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum..

SANTRA HARİCİ

Aşk, bir orduya meydan okurken

Bir kişiye esir düşmektir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!