SANTRA İşte bayram, işte futbol, bu da basket..

SANTRA

İşte bayram, işte futbol, bu da basket..

Sakarya olarak hem futbolda, hem basketbolda varız, madem ki varız, yazacağız..

İyi bayramlar Sakarya..

Sakarya Büyükşehir’de başkan Akgün Altuğ, Sakaryaspor’da başkan İsmail Gürses yeni sezona takımlarını bol bol transfer yaparak hazırladı ama ne salon hazır, ne stat hazır değil, koşuyoruz..

5 bin seyirci kapasiteli Serdivan Spor Salonu’da Ekim’e yetişmez!.

Atatürk Spor Salonu süper lig normlarına uygun değil, hayırlı bayramlar..

Şimdi başkanlar diyecek ki; “Mekan bizi aşar”

Oklar Zeki başkana çevrilecek, siyasiler yoklanacak, evde yokuz..

Zeki başkan yeni salon müjdesi vermişti, bekliyoruz..

Olacak ama geç gelen mutluluk gibi!.

Biraz daha gıdıklasam, oklar bana dönecek!.

Yeni stat için daha Mayıs’ta “Ekim’e kadar biter” yazmıştım da başıma neler geldi, ben yaşadım..

Sonra Gebze, kaldı 2 puan..

O zaman Sakarya’da futbol ve basketbol dolu günlere koşarken transferlere bir daha bakalım, kimler gelmiş, kimler gitmiş?

Genellikle izledikleri oyuncuları kadrosuna katan Sakaryaspor 50+2 Yükseliş Yılı’nda 1. Lig hedefine ulaşacağına inanıyor, siz de inanın..

Son giden Aytaç oldu, Adapazarıspor’a hayırlı olsun..

Yeşil siyahlılar yenilenmiş kadrosu ile Rüstemler Tesislerinde yeni sezona hazırlanırken Hacı Ömer Doğru Bergama Belediyespor’a kiralık verildi, yönetim geçen sene ki kadrodan şu 15 futbolcuya teşekkür etti; Abdurrahman Canlı. Ahmet Aktaş, Aykut Kıratlı, Bora Sevim, Cihan Yıldız, Ceyhun Yelkenci, Enes Ata, Fahri Tatan, Furat Koç, Hakan Akman, Hasan Erdi Aslan, Hüseyin Bilge, Hüseyin Altuğ Taş, Murat Hacıoğlu ve Mücahit Çakır..

Murat Hacıoğlu’nun sözleşmesi bitmişti, yeni takımı Ankara Adliyespor..

Mücahit Çakır Abdurrahman Canlı. Bora Sevim, Cihan Yıldız, Hüseyin Altuğ Taş ve Enes Ata kiralıktı, Ahmet Aktaş, Fahri Tatan, Hakan Akman gitmeye razı oldu, Aykut Kıratlı, Ceyhun Yelkenci, Furat Koç, Hasan Erdi Aslan ve Hüseyin Bilge kaşla göz arasında kayboldu, sağlık olsun..

Geçtiğimiz sezon verdiği şampiyonluk mücadelesini finalde kazanarak Spor Toto 2. Lig’e çıkmayı başaran Sakaryaspor’da yönetim teknik heyetin raporu doğrultusunda iç ve dış transferi bitirdi, son sayı 16..

Bakıyoruz ki giden kadar gelen oldu, sıkıntı yok..

Kaleye Kardemir Karabükspor’dan Ercüment Kafkasyalı ile Helmond Sport’tan Ferhat Kaya’yı transfer eden yönetim Boluspor’dan stoper Ramazan Sal, Fenerbahçe’nin genç sol beki Yasir Subaşı, Ankaragücü’nden tecrübeli stoper Sezgin ve Adana Demirspor’dan sağ bek Tufan Kelleci’yi alarak defans hattını sağlamlaştırdı..

Orta sahaya Fenerbahçe’nin yıldızı Beykan Şimşek’in yanı sıra Ramaza Civelek geldi, Süper Lig’in tecrübeli oyuncularından Sezer Badur ve Eyüpspor’dan Ramazan Çevik transfer edildi.. Forvet hattı Eyüpspor’dan Cem Ekinci ve gurbetçi santrafor Mahir Sağlık ile takviye edilirken sol öne Akhisar Belediyespor’dan Burak Taşdemir alındı, son gelen Göztepe’nin 1. Ligde 8 şampiyonluk yaşayan kaptanı ön libero Murat Akın..

Sakarya aktı, adeta taştı ama ilk maç 0-0..

Stat yetişseydi böyle olmazdı, siyasilerin kulakları çınlasın!.

Şimdi basket zamanı..

Büyükşehir’e balıyoruz..

Sözleşmesi devam eden Lazeric Jones, CJ Harris, Tufan Önen, Can Akın ve kaptan Kerem Gönlüm..

Bir baktım, Bolu kampına en son katılan Kerem Gönlüm..

“Parayı almadan gelmem” demişte..

Başkan parayı vermiş olmalı, Gönlüm geldi, hoşgeldi!.

İç transfer; Doğukan Şanlı..

Dış transfer; Metecan Birsen, Mehmet Özdoğan

Can Korkmaz..

Son olarak Tahincioğlu Süper Lig takımlarından Galatasaray’da forma giyen Korkmaz,  normal sezonda 7 dakika, 3 sayı (%44 dış saha isabeti),1 ribaund,1 asist, ortalamaları ile Euroleague’de ise 10 maçta 8 dakika, 4 sayı,1 ribaund ve 1 asist ortalamaları ile mücade etmişti..

Nikola Jankovic..

1994 Doğumlu 2.06 metre boyundaki Nikola ile anlaştı. Geçen sezon Union Olimpija takımında mücadele eden Nikola, Slovenya Liginde 29 maça çıktı.. 27 dakika,13 sayı,5 ribaund,1 asist,1.6 top çalma ortalamaları ile oynadı.Savunma özelliği ile dikkat çeken Nikola Slovenya Ligi En iyi savunma takımına seçildi.. Geçen sezon Adriyatik Liginde de boy gösteren Nikola burada 25 maça çıktı ve 25 maç,28 dakika,17 sayı,7 ribaund,1 asist, 1 top çalma ortalamalarını tutturdu.. Aynı zamanda Adriyatik Ligi MVP’si seçildi.. Eurocup’ta 7 maça çıkan Nikola,25 Dakika,10 sayı,7 ribaund,1 asist,1 top çalma ortalamaları ile oynadı..

Nathan Boothe..

Geçen sezon İtalya Serie A ligi ekiplerinden The Flexx Pistio ekibinde mücadele veren Nathan 32 maçta görev yaptı.. Nathan maçlarda ortalama 25 dakika süre alırken 11 sayı (% 51 iç saha % 48 dış saha), 5 ribaund, 1.5 asist ortalamaları ile oynadı.  1994 doğumlu 2.06 metre boyunda uzun forvet ve pivot pozisyonunda görev yapıyor..

Rodney Pryor‏..

Rodney 2016-2017 sezonunda 18 sayı 5 ribaunt ve 1.3 asist ortalamalar ile oynayarak iyi bir grafik çizdi ve Selçuk Ernak’ın ilgisini çekti.. Georgetown forması ile smaç şampiyonluğu da bulunan oyuncunun en dikkat çeken özelliği içeriye penetreleri ve bitiriciliği olarak göze çarpıyor.. 25 Yaşında ki oyuncunun Avrupa liginde herhangi bir tecrübesi bulunmuyor..

Ve..

Moustahpa Fall..

Fransa’da Chalon/Saone takımı ile şampiyonluk yaşayan ve de yılın pivotu seçilen 23 Şubat 1992 doğumlu Moustapha Fall’ı Barcelona istiyordu, biz aldık..

2.18 boyundaki Fransız oyuncu Fall, Fransa Ligi Pro A’da normal sezonda 12.0 sayı, 9.1 ribaunt, 2.4 asist, Play-off’larda ise 9.8 sayı, 6.0 ribaunt, 2.7 asist ortalama ile oynamıştı..

İyi bayramlar Sakarya, futbolda ve basketbolda başarıyı yakalamak dileğiyle..

SANTRA HARİCİ

Ne diyor Şems;

“Olduğa kadar

Olmadığı kader”

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!