SANTRA Forma Erciyes, oynayan Altay..

SANTRA

Forma Erciyes, oynayan Altay..

Dün yazdım ki;

“103 yıl sonra 18 Mart, Sakarya’ya büyük Altay geldi..

Bir dakikalık saygı duruşundan bir dakika önce stada girdim, maratonda bir pankart; “Günahınız Erciyes dağı kadar büyük”

2009’u hatırladım.. 1. Lig’de son maçlar.. Altay evinde Kayseri Erciyesspor’la berabere kalsa Kasımpaşaspor’u deplasmanda yenen Sakaryaspor ligde kalacaktı..

Altay evinde 3-1 yenildi, düştük..

Altay’ı küçülten bu pankartın Türkçe açıklaması bu”

Ancak çok önemli bir ayrıntı vardı ki Sakaryaspor taraftarı tribünlere bu pankartı asarken İzmir’in siyah-beyazlı temsilcisi Altay sahaya Altay logolu Kayseri Erciyesspor formasıyla çıktı..

Bu bir tahriktir..

Niye bugün yazıyorum..

İki kulübün selameti için basmadığımız fotoğraflara Altay’lı yöneticilerin bireysel tepkilerini ekledim ve büyük camialara zarar gelmesin diye vazgeçtim de ondan..

Dün ne oldu?

Altay’lı yöneticiler “Sakaryalı holiganlar” diyerek söze başladı, o zaman bu forma ne?

Altay Sportif Direktörü Özden Töraydın, maçtan önce ve sonra yaşanan olaylar nedeniyle Sakarya emniyetine, yönetimine ve taraftarına tepki gösterdi..

Sakarya polisinin müsabakanın başlamasına 45 dakika kala kendilerini stada getirdiğini belirten Töraydın “Polis eskortu bize bütün Sakarya’yı gezdirdi. 40 dakikalık yolu 70 dakikada gittik. Otobüsümüze bira ve su şişeleri atıldı, küfürler edildi ama kimseye işlem yapılmadı. Sakaryaspor yönetimi görevli olmayan kişilere akreditasyon kartları vermiş. Bu kişiler bizlere küfrettiler. Futbol bu değil. Sahaya girenler oldu, yenseydik büyük olaylar yaşanırdı. Bence Sakaryaspor’un en az 4 maç seyircisiz oynama cezası alması lazım” dedi..

Etbalık hattında yol çalışması vardı, şehri dolaştın da Töraydın senin forma rengin Erciyes’in renkleri mi?

İyi güzel konuşuyon da baksana ne giymişsin..

Biz siyah-beyaz biliyoruz da..

Sen Sakaryaspor karşısına siyah-beyazlı forman yerine Kayseri Erciyespor’un lacivert-beyazlı formasıyla çıkacaksın, bana holigan diyeceksin, 4 maç cezayı keseceksin, Sakarya armut toplayacak..

Oldu, gözlerim doldu..

Kes cezayı PFDK ama formayı unutma!.

SANTRA HARİCİ

Yastık değil, kafan rahat olacak

Döşek değil, vicdan rahat olacak

Ve.. İnsan yorgana değil

Huzura sarılıp uyuyacak

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!