SANTRA Depremin çocukları..

featured

SANTRA

Depremin çocukları..

17 Ağustos 1999 depremini yıkımın çok az yaşandığı Serdivan Kemalpaşa mahallesinde üç katlı aile apartmanımızda hasar görmeden yaşadım, unutmak ne mümkün..

Kızım 4 aylıktı, iki de oğlum vardı, küçüğü 6, büyüğü 10 yaşında..

Çok şükür tüm komşularımızla sağ salim bahçeye indik, ne yaşadığımızı anlamaya çalışıyoruz..

Ancak meclis araştırması raporuna göre 96 bin 796 konut, 15 bin 939 iş yeri yıkıldı, 18 bin 373 can kaybı vardı, 48 bin 901 kişi yaralandı, uzun süre evlere giremedik, erzak dağıtımlarını, çorba kuyruklarını bilirim..

Birgün (daha sonra Sakaryaspor’a başkan olan) avukat İsmail Gürses’le çorba kuyruğundayım, yok birbirimizden farkımız..

Yüzler kireç gibi, aynı mahallenin çıkış arayan babalarıyız, deprem çocukları..

Yok böyle acı, yokluk çok zor, “çaresizlik” tüm depremzedelerin göbek adı..

Kızılay birçok nokta da olduğu gibi Karakamış köyünde imza karşılığı çadır dağıtıyordu.. Bir nevi zimmetliyordu.. 93 model Tofaş marka arabamla Karakamış’a çadır almaya gittiğimde bana bir direk uzatıldı, kamyon lazım..

Çadır’ın kumaşı bagaja sığdı ama direğine arabamda yer bulamadığım için vazgeçtim, sonra bir kamyon brandası bulduk, çadır yaptık..

Tek maddi yardım bir zarf içinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden geldi..

Bu şehirde ilk bir ay tek gazete basamadık ama rahmetli patronumuz Hasan Uyar aile şirketi Uyar Gıda’nın muhasebecisi Sedat’la maaşları çadıra ulaştırmıştı, Allah razı olsun..

16 yıl önce aramızdan ayrılan Hasan Uyar’la tanıştığımda (1974 yaz tatili) 10 yaşındaydım..

Baba gibi patrondu, mekanı cennet olsun..

Sonra 6 Şubat 2023 ülkenin kapısını çaldı, yok böyle bir deprem..

Binlerce cana yandığımız bir ay oldu, ülke olarak deprem yaralarını sarmaya çalıştığımız şu günlerde futbol topu yeniden santraya kondu, deplasmanda Altaş Denizlispor’u penaltı golüyle yendik, 6’da 6 oldu..

Altı kere üç 18.. Üstelik Sakaryaspor ikinci yarıda oynadığı tüm deplasman maçlarını (3) kazandı..

Bu bir tesadüf olamayacağına göre bu takımın koca ilk yarı maratonunda sadece tek deplasman galibiyeti olduğunu unutmazsak bu rakamların bizi götüreceği yer ligin zirvesidir..

Sakaryaspor uzun süre maç oynamadı ama teknik direktör Taner Taşkın takımla çok oynamış, uzun süre bocaladık..

“Pas trafiğimiz ilk haftalara kıyasla hızlanmıştı ama hiç pozisyonumuz yoktu” diyebilirim, Altaş Denizlispor daha etkiliydi..

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!