SANTRA Dakika 70, iş bitmemiş..

featured

SANTRA

Dakika 70, iş bitmemiş..

Spor Toto 1. Lig’de bugün; Bodrumspor-Gençlerbirliği 2-0, Bandırmaspor-Altınordu 1-0, Samsunspor-Denizlispor 5-0, Sakaryaspor-Erzurumspor 2-0..

Dolayısıyla sürpriz yok, favoriler kazandı.. Ancak Erzurumspor FK Sakarya’da Sakaryaspor karşısında ilk yarı biraz şanslı olsa devreyi bir iki farkla önde bitirebilirdi, 0-0’ı havada kaptık..

Aslında ikinci yarıya da iyi başlayamadık.. 0-0’da kaptan Ümit atılsa, Cihan’ın tutamadığı topu Eren Tozlu gol yapsa toz duman olabilirdik..

Son 20 dakika Sakaryaspor beklediğimiz patlamayı yaptı, hamle gücüyle!.

Tam bu nokta da geçen seneyi hatırladık, esintiler vardı.. Kale emin ellerdeydi.. Defans dikkatli, rakiplere su vermiyordu.. Kanatlarda kim oynarsa oynasın, fırtına gibi esiyorduk.. Forvette Ali Özgün veya Tahir farketmiyordu.. En önemlisi her mevki de aynı kalibre de iki oyuncu vardı..

Bugün forvet hattına sürülen Ukrayna’lı Kravets’i ben halı sahaya çağırmam, Serkan Özbalta ilk 11’e koyarak baltayı taşa vuruyordu ki önce (dakika 74) Kabongo, ardından (dakika 90) Burak Süleyman golleriyle herşeyi unutturdu..

İki golcümüzde oyuna ikinci yarı dahil olmuştu!.

70 dakika Sakaryaspor deplasmanda gibiydi, baskı yedi, gol yemedi.. Zaten tribünlere baktığımızda da deplasmanlara giden taraftar kadar tatanga vardı..

Sonra öğrendik ki passolig patlamış, biletli taraftarlar kapılarda kalmış.. Ancak bu ilgisizliğin ilk nedeni bu değil elbet, çok daha fazlası..

Nerede bu tatangalar?

Bir rivayete göre aralarında liderlik kavgası var, henüz rotasını çizemeyen Sakaryaspor ikinci planda..

Neyse ki oyuncuların bundan haberi yok, iç sahada destan yazıyorlar..

Ben tatangalar arasında göz tırmalayan böyle bir bölünmüşlüğe 30 yıldır rastlamadım, daha zor günlerde, büyük açmazlarda bile..

Benim tanıdığım tatangalar Sakaryaspor amatör kümede bile olsa kaldırıma çıkar, takımını alkışlardı..

Sakaryaspor bu yıla kadar asla yalnız yürümedi, bugün yalnız!.

Erzurumspor maçının ikinci yarısında kazanma adına kanat çırpan oyuncuları kutluyorum, teknik heyete nefes aldırdılar, yönetimi mutlu ettiler, şehir huzur buldu..

Geride kalan 16 haftalık maratonda inişler çıkışlar çok fazla oldu ancak kadro kalitesi açısından baktığımda Sakaryaspor’da iyi adam sayısı kötü adam sayısından çok çok fazla..

Kaleci Cihan toparladı, Furkan zaten iyi.. Defansta tek eksiğimiz sağbek Oğuz Yıldırım ve stoper Çağlayan.. Orta sahada Nalepa, forvette Kabongo bu takımın en önemli itici gücü.. Roshi ve Miloseviç’ten umutluyuz, vazgeçmiyoruz.. Sıklıkla görünmeseler bile Serkan, Burak, Hurşit ve Ozan bu takımın kareası.. Bu yoklukta bundan iyisi Şam’da kayısı, başarılar Sakaryaspor, tebrikler arkadaşlar..

SANTRA HARİCİ

Çoban yolunu kaybettiğinde

Sürünün bundan haberi olmaz

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!