SANTRA Bir Sakarya öyküsü..

SANTRA   Bir Sakarya öyküsü..

Hocaların hocası Ekrem Karaberberoğlu’nun öyküsü şiir gibi, adının çok yakıştığı altyapı tesisleri görkemli mi görkemli..

Ekrem Karaberberoğlu hocamızı bir kez daha rahmetle anıyorum..

Daha önce olumsuz hava koşulları nedeniyle açılışı ertelenen Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri muhteşem bir törenle açıldı, Sakarya gençliğine armağan olsun..

Sakarya’da 15 yıl süren Aziz Duran döneminin futboldan anlayan tek ilçe belediye başkanı (Aziz Duran bir dost meclisinde böyle söylemişti) Zeki Toçoğlu 20 yıl sonra topa girdiğinde böyle bir eser ortaya çıktı, adına da Ekrem Karaberberoğlu altyapı tesisleri dendi..

Buraya kadar her şey muhteşemdi..

Eleştiri, doğanın kanununda var..

Dendi ki “Kendi parasıyla mı yaptırdı?”

Bir önceki dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran 10 yılda Sakaryaspor için şimdi ki parayla ortalama 250 milyon TL harcadı..

Herhangi bir yere bir tuğla bile konmadan Sakaryaspor bu 10 yıllık zaman zarfında süper lige bir indi, bir çıktı..

Şimdilerde yapımı süren yeni stadın maliyeti 125 milyon TL..

İki stat parası sportif  başarıya harcanmıştı..

Anlatmaya çalıştığım ayrıntı, para senin değil ama ister sporcuya veriyorsun ister tesise..

Toçoğlu tesise yatırdı..

“Hangisi doğru?” sorusuna yanıt tercih sebebi..

Bu paralelde dikilen altyapı tesislerinin muhteşemliğine baktığımda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nu alkışlamam kaçınılmaz oldu, alkışlıyorum..

Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten birkaç yıl sonra “Görev süremde Sakaryaspor’a bir altyapı tesisi kazandıracağım” demişti ve dediğini yaptı..

Sakarya’nın dediğini yapan siyasetçilere ihtiyacı vardı, Zeki Toçoğlu bu konuda en başa oturdu, bir kez daha alkışlıyorum..

Bugün biliyorum ki Zeki Toçoğlu’nun geçte olsa uzattığı el olmasa Sakaryaspor BAL’da Kocaelispor’un akibetini yaşıyordu..

Benim hemşehrim Zeki Toçoğlu bir koltuğa iki karpuz yerleştirdi, açık ara zafere koşuyor..

Yolu açık olsun..

Bir alkışta bu tesis için yer tahsisinde bulunan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a gönderiyorum..

Ve şu ayrıntıyı ekleyerek noktalamak ve Sakaryaspor’un lig serüvenine odaklanmak istiyorum; “Başkanlarım, iki suni çim harika ancak kimin olduğunu bilmediğim tesisisin sağ boşluğuna doğal bir çim saha çok yakışır, tesis 10 numara, beş yıldız olur. Kamulaştırmaysa kamulaştırma, kaynaksa en kolay bulduğunuz şey”

Siz Adapazarlısınız oley..

SANTRA HARİCİ

Güldüğümde mutlu değil

Mutlu olduğumda gülüyorum

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!