Salıdan sonra Çarşamba

featured

Salıdan sonra Çarşamba

Sakaryasporun yeni yönetimi yeni hamlelerini sergilemek ,yeni Sakaryasporun resmini spor kamuoyuna yansıtmak adına bu gün Rüstemlerde önemli bir şöleni işaret etti. Playoff oynamadan,yani işi şansa bırakmadan TFF 1 ligine çıkmayı hedef olarak önüne koyan yeni yönetim yarın büyük olasılıkla ,büyük katılımla resmileşen yeni transferlerle basın önünde, toplu imza töreni içinde umut resminin izlerini spor kamuoyu ile paylaşacaklar.. Görelim bakalım bu gün Rüstemlerde nasıl bir hava esecek. Her yeni sezon bir umudu cebe koyar.  Umutsuz kapıya kimse el vermez. Bu nedenlede yeni yönetim kötü örnek İsmail Gürses’ten alınan mirası iyi kullanıp ,Yeni Atatürk stadının kapılarını umut resimleriyle süslemeli. Özetle bu şehir , evelemeden gevelemeden TFF 1 ligine çıkış adresini tek elden, yani direk çıkış olarak yeni yönetimin önüne çoktan koydu.

 

SİL BAŞTAN SAKARYASPOR

Yeni yönetim öyle görülüyor ki çok önceden yönetim sorumluluk biletini cebine almış olacak ki. Rüstemlere giren her futbolcu birkaç istisna hariç görüşme odasından  Sakaryasporun yeni oyuncusu olarak kapıdan çıkıyor. Sorun yok ,at imzayı al peşinatı koy cebine işine bak. Acaa bu süratli transfer rüzgarı doğrumu esiyor?. Duyuyoruz, cebimize bilgi notları konuyor. Yenilenen Sakaryaspora gelen oyuncular bundan iki veya üç yıl önce yeni Teknik sorumlumuz Ahmet Yıldırımla beraber çalışmış. Ne güzel değil mi? Adam bildiği oyuncuları alıyor. Ama bize gelen futbol notunda gelen oyuncuların bir çoğu general rütbesi taşıyormuş. Bir takımda çok genaral olur, savaşan asker sayısı az olursa, sizce bu filmin sonu mutlu biter mi ? Veya şöyle söyleyeyim Sil baştan Sakaryaspor ne kadar zamanda toparlanıp hazır hale gelir. Bir yeri yeniden dizeyin ederken hata oranınız az olacak. Yoksa sonumuz yine hüsran olur. En çok önceden uyarayım da ,gerisi takıma iştahla yönetici olanlara kalsın.

sın.

ÇOSKUNSUZ OLGUNLAR

Son yıllarda Gazi,metalin Sponsorluğunda karşımıza dikilen Olgunların Yeni Türkiye gii tadı tuzu yok. Her gecen yıl bir önceki yılı aratan Olgunlarda u sene birde u organizasyonun gediklisi,olgunseverlerin gözdesi Çoşkunspor yok. Kuşçu Bülent egemenliğindeki bu ekipin orada olmaması sadece onun değil,bu organizasyonu düzenleyenlerinde sucu. Eğitim ekatkı tamam ,spora hizmet tamam. Marka değeri olan Çoşkunsporu bu seneki Olgun kapısından içeri sokacak bir düşünce hiçmi gündeme gelmedi? Yazık sonunda bir efsanede olgun futbolun bahcesinden daha birçok oynayanı sağken çekilmesi benim olgun futbol gönlümü sarstı.

KRİZ

Türkiye’de ekonomik anlamda her köşe başında kriz var. Çıkan krizleri yönetmek futbol takımlarında yönetimlerin işi. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali sanırım yeni yönetim gerekli önlemleri almıştır. Transfer dosyalarının trafiğine ulaşmak çok zor. Bir gidiyor, iki, bilemedin üç geliyor. U iş talip olan ların bunları bilmediğini düşünmüyorum. Gürsesin giderken bu konuda enkaz bırakacağını biliyorlardır. Yönetimlerin işi kriz çözmektir. Buraya gelirken çok istekli olanların bu zorlukları aşıp takım toplanana kadar sorunları çözer diye düşünmek istiyorum. Geçmişte kamp dönemlerindeki sorunlar Sakaryasporun önünde hep engel olduğu için u hatırlatmayı yapıyorum.

KERHEN

TÜFAD Sakarya şubesi Başkanlığı bu kez tek adam listesi ile değil, iki adaylı liste ile karşımıza dikildi. İlk kez  Tamer İlacının karşısına bir rakip çıkınca Yüzme havuzunun küçük salonu eski ,yeni yüzlerce teknik adamı ağırlamak adına yetersiz kaldı. Öyle gözüyür ki ,yaşadıkları muhalefet rüzgarının etkisi karşısında oy atılacak kabin bile düşünemeyenler ,bir dahaki seçimde bu aksaklık gidererek karşımızda olurlar. Seçimi, işinin zorluğunu önceden fark edip birçok eski abisini tatil yörelerinden sandığa taşıyan  Tamer İlacan kazandı. Karşısındaki adayın bu alemde bana göre karşılığı çok fazla olmadığını düşündüğüm için oyumu ona vermedim. Artık çok şeyler yaptığını iddia eden ,iyi çalıştığını söyleyen Tamer İlacına karşı muhalefet bayrağı açıldı. 498 kayıtlı üyeden 314 teknik adamın oylarından 213 Tamer İlacana ,97 si Muhalefete gitti. Gelenler gelseydi, kime oy atardı diyerek olayı farklılaştırmadan ,bana göre açılan muhalefet bayrağının gerekçelerini ben değil,  kazanan grubun çok iyi yapması gerekir.

BÜYÜK TESTEK

Sakaryasporun yeni yönetimi azı sıkıntıları aşmak adına yalnız değil. Baksanıza Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gelişlerine çok önceden onay verdiği Cevat Ekşi Başkanlığındaki yönetime iki önemli oyuncuyu almak adına söz vermiş. Doğrudur değildir, bunu ben değil bu şehrin yerel gazeteleri böyle seslendiriyor. Bana göre bu yönetim doğru hamleler yapar parasal kaynak adına fazla sorun çıkarmazlarsa, Zeki Başkanın onlara yardımı iki oyuncu transferi ile sınırlı kalmaz diye düşünüyorum. Efendim u haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!