(Salı Sofrası)Büyü bozuldu

featured

Salı Sofrası

Büyü bozuldu

Sakaryaspor sonucu merak edilen ilk deplasman maçı olan Niğde’den uzatma vurgunu yedi. 28 Dakikada Oğuz Kocabalın kırmızı görmesiyle saysal gücü eksilen Yeşil Siyahlı ekibimizin yine de  bu sürecin içinde hücum sal anlamda etkili olduğu anları maç notları önümüze koyuyor. Yalnız bir futbol gerçeği var, Sakaryaspor haftalardır sonu iyi bitmeyecek olan bir sürecin işaretlerini sıkça vermişti. Çekirge bir sıçrar ,iki sıcrar tekerlemesinin akıbeti Niğdede yakamıza yapıştı. Kaybettik ama yarış devam ediyor. Kaybettik ama  daha bu yarışın içinden çok şeyler çıkar. Eyüp Sarıyer’i on kişi kalınca ,Niğdede Sakaryasporu bir kişi eksik kalınca yendi. Bu oyunun içinde bir kişi eksik kaldıktan sonra sonuca gitmek çok zor. Öyleyse Sakaryaspor oyuncuları ,sınırlı sayıda ki kadronun yetersizliğe koşmaması adına ,saha içinde kırmızı  kart veya sarı kart görüp cezalı konuma düşmemek adına da sorumluk almak zorunda olduklarını bir kenara not etmeliler. Yaklaşık  19 hafta sonra  90+ 5 de yenilen golle gelen mağlubiyet tabi ki bir takımın futbol bedenini sarsar. Ancak bir yumrukla nakavt olmamak gerek. Daha önümüzde kat edilecek çok uzun bir yol var.

DEMİR DÜŞTÜ

Demirspor alt yapının son yıllarda parlayan yıldızı. Bu seneki performanslarına baktım U17 lerde Türkiye şampiyonası bileti almışlar. Ama aynı Demirsporun U 14 ler elit liginden düşen iki takımdan biri olması bana göre düşündürücü bir düşüş. Neden acaba? Fazla deşmeden direk konuşayım bana göre Demirspor bu düşüşü iyi irdelemeli. Demirspor düşen değil, yükselen futbol değeri olmalı. Bu şehirde onu yönetenler kim olursa olsun futboldaki marka değeri  çok önemli. Böyle bir sarsıntı alt yapısı olan Harmanlık tada tekspor dada ,Erenlerspor dada yaşansa  biz onlar içinde bu yorumu santra noktasına koyarız.

BİR ZAMANLAR ( FERİT ÇOKER ) VARDI

Bir zamanlar Sakarya hakemliğinin fırtına gibi estiği Türkiye genelinde ön sıralarda koşan ilin hakemleri arasında Ferit Çoker ( Kantarcı) vardı. O şimdi yok . 17 Şubat Pazar günü aramızdan sessizce ayrılıp ahiret yolculuğuna çıkmış. Benim için iyi hakem ,iyi bir abimdi. Hakemlikte yukarılara koştuğum anlarda, ondan bayağı hakemlik dersi aldım. BİR varmış bir yokmuş. Dün vardı bu gün yok. Hakem camiasının başı sağ olsun diye cemde  bu gün ki kuşaktan onu tanıyan yok ki. cenazesinde hakem camiasını temsilen azda olsa bazı isimler varmış. benim haberim olmadı, oysa onun son yolculuğunda Mecidiye camisinde olup onu ebediyete uğurlayanlar arasında olmak isterdim. ferit Çökerin hakemlik yıllarına bakıyorum ,bu gün hayatta olan A.Kadir Aypek,Reşit Çeker,Erdoğan  Çamlıyurt ,Ziya Semiz, Ömer Kılıçkeser ,Şinasi Yıldız halen bu dünyada ikamet ediyorlar. Kendimi saymıyorum ben onlardan sonraki kuşağım. Ferit Çokere Allahtan rahmet dilerim. Yattığın yer nurlarla dolu olsun sevgili hocam.

ÇOKERLİ MİLLİ AN

Ferit Çokerin yaşama veda etmesi sonrası ,A.Kadir Aypekin elimize tutturduğu, arşivden çıkan bir  reisime bakınca hey gidi günler hey diyerek bir süre resmi dalgın gözlerle izledim. Yıl 1973 yer Sakarya Atatürk stadı. Sahamız ilk kez cim olmuş. Türkiye-Romanya Genç milli maçı.  Seronomide  maçı yöneten A.Kadrir Aypek,yardımcıları Ferit çoker(Rahmetli) ve Mehmet Torbaoğlu. Karşılaşma öncesi zamanın Sakarya Valisi Mustafa Uygur maçın hakem trosuna ve takımların kaptanlarına çiçek veriyor.  Tam 46 yıl öncesine bizi götüren Ferit Çokere bir kez daha allah rahmet eylesin diyerek bu resmin anlamını bilenlerle sizi baş başa bırakıyorum.

ŞEN TESTEK

Sakaryaspora daha önce sponsor olarak el veren Şen Piliç son olarak bir kez daha devreye girmesi yönetimin yüzünü güldürmüş. Bu şehirde kazanıp , bu şehrin spordaki marka değeri yüksek takımına katkı veren herkes başımızın tacı. Ekonominin tepe taklak olduğu şu günlerde Şen pilicin verdiği 300 bin tl ye burun kırın edilmez. Az veren candan ,çok v eren maldan verirmiş. Umarız Şen pilicin açtığı yardım kapısından başka firmalarda girer.

KARAMANIN SAĞLIK TİMİ ( Erkan Çakar)

Adapazarısporda son yıllarda sağlık yönünden uzman bir kardeş görev yapıyor. Bu yönüyle Adapazarıspor oyuncuları şanslı, en ufak bir sakatlık arızasında buna çözüm üretecek bir sağlıkçıları var. Erkan Şakardan bahsediyorum. Bu kardeş sadece takımına değil içerde dışarıda Adapazarıspor kiminle oynuyorsa o takımların oyuncularının sakatlık anında hemen sahada bu olayın ilk müdahili oluyor. Ah keşke bütün takımlarımızın kulübesinde kendilerine özel sağlıkçıları olsa. Belki bir gün buda olur ama biz görümüyüz acaba ?

TELE 1 VE BELEDİYE TAKIMLARI

Geride kalan Cumartesi günü izlenilirlik oranı her gecen gün artan Tele 1 de saat 10.00 da stard alan programda Belediye takımları tartışma masasına konmuş. Avrupa’nın ve dünyanın bazı köşelerinde geçmişte yaşanmış belediye takımlarının spora hizmetten ziyade  siyasete hizmet ettiği saptanmış bu olayın bu gün Türkiyede daha yaygın olduğunca vurgu yapıldı.   Bu konuda örnekleme yapılırken ,eskiden adı Büyükşehir olan ,bu gün adı Başakşehire dönüşen  takımın bu gün ki iktidarın takımı olduğuna vurgu yapıldı. FİFANIN belediye takımlarına sıcak bakmadığı bunun içinde ülkelere ,Belediye takımlarına yönelenleri bu konuda uyaracağı ortya çıktığı için Büyükşehir Belediye adının, Başakşehire dönüştüğü iddiaları da bu programda konu başlıkları altında incelendi. Bu proğraman katılan konuşmacıların bir iddiası daha spor basını dahil bu günki iktidarın elinde 100/ 91 lik bir güç olduğu masaya yatırılırken ,Başakşehir maçlarında bazı hakemlerim daha çok görev aldığını ,Antalya maçında Antalyay lehine verilmeyen penaltının kırmızı kartın maçın neticesine etki etmesine karşın bu olayın çok az medyada işlendiğine vurgu yaptılar. Kısacası özetle Belediye takımlarının spora değil siyasete el verdiği programın ana teması içinde işlendi. Doğrumu? Doğrudanda öte çok doğru. Ama siz bu doğruları, spordaki çarpıklığı kanal A başta olmak üzere iktidarın borazanı diğer kanallarda bulamaz v ede izleyemezsiniz.

YAVUZ ALEMDARI DİNLERKEN

Kocaalispor yönetim gecen hafta Başkan Yavuz Alemdar önderliğinde Sakarya medyasının karşısına çıktı. Hazırladıkları yazılı metinde suçlama var,isim yok. tespit var, bu tespitlerin kim tarafından yaşama geçirileceği konusunda bilgi yok. Belki Kocaalisporun sesini duyurmayı ,yeni yönetimin işbaşına gelmesi sonrası Kocaalisporun ivme kazandığı anlatmak adına yola çıkmışlar. Onların ikinci yarı karnesine baktığımızda bu konuda haklı olduklarını belirtmek lazım. Ortada geç kalınmış bir başarı var  ve bu geç kalkınmışlığın içinde lige başlarken atılan yanlış adımların payı çok büyük. Yazılı metine bir baktım, gördüğüm doğrular var. Örneğin Süper ligde ve amatör liglerde gençliğe daha fazla yatırım yapılması için yaşlı oyuncu kontenjanına yeniden ayar verilmesine bende katılırım.  Süper amatör kümede ligin ikinci yarısında yaşanan bazı sonuçlara dikkat çekmek adına yapılan tespite, ortaya atılan iddia için yapılan tespitte , Kirli ellere ,kirli oyunlara dikkat çekilmiş. Futbolda kirli eller dün vardı, bu günde var. tespiti güç. Bu konuda sporun içindeki ahlak yapısı ,bu işin içinde olan herkesi kapsar. Türkiye gibi değerleri çürümüş, eğitim seviyesi her gecen gün düşen bir yapının içine ahlak inşa etmek  adına, bu iş önce kulüp yönetimlerinden başlamalı. Balık baştan kokar yakıştırması doğruya yakın bir tespit.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!