Salı sofrası)Birbirlerini yediler

featured

Birbirlerini yediler

Sakaryaspor gecen çarşamba İnegöllü yendi, Antep’e gitmedi dinlendi. Hükmen kazanımın yaşandığı hafta sonunda grupta lider Keçiören rahat kazandı ve Sarıyer’le Samsunla arayı açtı. Samsunsa  Samsun  Sarıyer’e takılarak yukarılara tırmanma adına şans tepti. Herkesin gözü kulağının dolaştığı Keçiören gecen pazarın en karlısı oldu. Samsun ile Sarıyerin, özellikle Samsunun puan kaybı Keçiören’e bal börek gibi bir ikramdı. Sakaryaspor  oynamadan kazandığı gecen hafta sonunda bir başka karlı takımın adıda kastamonuspor. Kastamonu şimdi Keçiören’le arasındaki puan farkı üçe düştü. Samsun üçüncülüğe gerilerken Sakarya Sarıyer’in bir puan üstüne çıktı. Bu hafta İstanbulda Sarıyer-Keçiören gücü maçı lideri takip eden takımları çok yakından ilgilendiriyor.

HACI ÖMER

İnegöl maçına bir çocuk için geriye dönüş yapa cam. Hacı Ömer Doğrudan bahsediyorum. Adam yokluğunda giden İsmail Ertekin onu kanatta oynatıyordu. Gelen Şaban Yıldırım onu iki santroforun olmadığı günde ona orada görev verdi. Ne yalan söyleyeyim Hacı Ömer iyi gol attı,iyide oynadı. Bakalım Şaban Yıldırım Bodrum maçına İsmail Berk veya Teyfik takıma dönerse Hacı ömere yine forma uzatacak mı?

DUAYEN

Duayen nedir? Bir meslekte önemli işler yapmış, deneyimli, yetenekli, yaşça büyük kirşlere Duayen denir. Kendim adıma aynaya bi baktım, bizde yaptığımız işlerdeki olumlu hamlelerle ,Hakemlikte ,spor yazarlığında TV çullukta bayağı yol almışım. Bu yolculukta adımız bedavadan Nazım Hoca olmamış. Hakem camiasındaki bazı çemiş mezekliler bizi duayenliğe layık görmemişler. Canları sağ olsun. Bizi sevmeyen, bizi eleştirenler tatbiki olacak. Ben A.Kadir Aypek sağken, ben Reşit Çeker sağken ,ben Şinasi Yıldız Sağken ,ben Cevdet Güngör sağken ,kendimi üst düzey hakem, üst düzey duayen sınıfına koyamam. Böyle bir yaklaşım içinde olursam yukarıda saydığım kişilere saygısızlık etmiş olurum. Ama biraz insaf edin Nazım Hoca bu ilde dolu dolu 15 yıl hakemlik( Bunun 8 yılı klasman ) yaptı. Hakemlik bitti Gözlemci atama sorumluluğu, daha sonra Hakem atama sorumluğu ,daha sonra Dernek genel sekreterliği yaptı. Eh yaşımızda yetmişe dayandı. Bizi içine sindiremeyenler biraz insaflı olup bizi Duayenler sınıfına dahil edebilermi acaba ? Bu arada yetiştirdiğimiz hakemler ,bu aralar yönetici kimliğini sırtlarına geçirdiler. Gelin şu duayen ünvanını bana verin be. Bir gün gelecek sizde Duayen hakemler sın ıfına geleceksiniz.

BICAK ENGİN

Hakem derneğinin en önemli silahı bana göre Engin Bıçak. Her yere koşan, gönlünde hizmet aşkı olan, başı derde düşen hakemleri, sağlık alanında sıkıntıları olanlar ,ayrım gözetmeksizin hizmet götüren bu kardeş bana göre Sakarya hakemliği için şanstır. A.Kadir Aypekin geçmişte ben yöneticilik yaparken, bana söylediği bir laf,bir öneri ,hep aklımın köşesinde durur. Nazım ,Hakemlerin içinde Doktor olsun, Sağlıkçı olsun, Avukat olsun ,kurum ve kuruluşlarda yönetilik yapanlar olsun demişti ve eklemişti, bu kişlere gün gelir Hakem camiasının işi düşer demişti. İHK Başkanı Ahmet kemiksizoğlu ile Engin Bıçak bu bakış açısı içinde önemsenecek kişilerdir. Belediyede olan Yılmaz ,Kalk Yücel İnceyi de bu kervana dahil edebilirsiniz. Etkili ve de yetkili kişilerin Hakem camiasında olması ,Hakem camiası için art değerdir. Bıçak Enginle yola çıktık onunla devam edelim. Son olarak ilimizde yapılan ve ses getiren hakem semineri sırasında seminerin her anı faal olan ,Engin Bıçaka dedim ki, hiçbir resimde sen yoksun ,aldığım yanıt ,Hocam biz haddimizi ve yerimizi biliriz diyerek olgunluk gösterdi. Biliyormuşsunuz bu çocuğu bir türlü kabul edemeyenler var. Oysa bu kardeşin yüreğindeki sevgi, hakemlik dışına taşan hizmetleri neden göz önüne alınmaz ki? Oysa sevmek kadar güzel ,yapılan hizmeti takdir etmek dururken ,kindar olmak insana ne kadarki?

SPORTİF MUHTAR( ÖZKAN HARMANLI)

31 Mart seçimlerinde sporun içinde olan bazı dostlar kaybetti, bazılarıda kazandı. Karaaptiler ( Nehirkent) muhtar tercihini K.Akınsporun genç Başkanı Özkan Harmanlıdan yana kullandı. Geçmişte de spordan gelen ,önce muhtar olan ,sonra o günün şartlarında Belediye Başkanı  olan Hasan Pehlivan ( Rahmetli) örneğini ,bir zamanlar yine K.Akınsporda kalecilik yapan ,sonrasında belediye Başkanı olan Rıdvan Sezeride bu kervanın içinde görmek mümkün. Ve şimdi genç bir isim Özkan Harmanlı  Muhtarlıkta sorumluluk yükünü bedenine taşıdı. Hem K.Akınsporun Başkanı hem de Muhtarlık sorumluğu   önderliğinde ona başarılar dilerim. Kıraatiler halkı öyle gözüküyor ki spordan gelen adaylara teveccüh gösteriyor.

AYGÜN  PROJE DİYOR

Adapazarıspor bu ilin futbolda Sakarya spordan sonra marka değeri büyük olan takımı. Bu ünvanı ona ismini taşıdığı kurumun büyüklüğünün verdiğini söylemek mümkün. Sonuçta bu takım Karamanda Adapazarı belediyesinin kontrolünde olan tesislerden havalanıyor. Gecen yıl Baldan düşen, bu takımı bala çıkartırken vede düşerken başında olan İbrahim Başkandan sonra işbaşına gelen yönetim çok büyük harcamalar yapmasına karşın Bırakın Bala endeksli  hedefi, buraya yürümek adına Playof şansını bile tepti. Çok büyük hayal kırıklığının ardından çok çabuk yeni yönetim arayışları devreye girmiş. Duyuyoruz ki  bu konuda yine bir önceki Başkan İbrahim Aygün’ün kapısı çalınmış. Doğrudur, İbrahim Başkan bu işte bayağı tecrübe yüklü. Artık bu alemin bir parcası. Ancak İbrahim Aygünün tekrar mavi Beyaz Adapazarı kaşkolunu takması için yeni Belediye Başkanın koltuğunu ısıtması,Yeni belediye Başkanının Adapazarıspora bakışı önemli. Bu sürecte İbrahim Aygün diyorki ,ben görevi alırım almasınada  ,bu iş için önüme üç nyıllık bir projenin konması gerekir diyor. Doğru diyor, bu iş İbrahim Aygün’le olacaksa önce bu işe Belediyenin yaklaşımı çok önemli, ondan sonrada yeni gelecek yönetimin bu işe katkı vermesi için üç yıllık proje masa  üstünde kabul görmeli diye düşünüyorum. Adapazarısporun bana göre gecen yıl bir sezonu çöpe gitti.

HEY GİDİ KARABERBER HEY

Ekrem Hocayı bu dünyadan ebediyete uğurladığımız yıllar su gibi akıp gitmiş. Mustafa Özbey(Kostik )eski hocasını unutmamış. Hem gazetesinde hemde Face sayfasında onun ölümünün beşinci yılını Spor kamuoyu ile paylaşmış. Ekrem Hoca bu ilin yetiştirdiği en önemli spor adamı, en iyi antrenörlerinden ,en iyi insanlardan biri. Onu burada alıp kelimelerle çarpıştırarak anlatmak çok zor. Ölümünün beşinci yılında onu saygıyla sevgiyle anıyorum. Ruhun şad olsun sevgili hocam. Böylesi efsane olmuş, şehirle bütünleşmiş insanları bizden daha başka kişilerin hatırlaması dileği ile Ekrem hocama yattığı yerde huzur diliyorum. Benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!