(Salı Sofrası)Ara açılıyor

featured

Salı Sofrası  Ara açılıyor

Sakaryaspor sancak tepeye kaybetti. İki taraftarda gidip beklen oyunda kırmızılarda denge vardı ama sonuçta yoktu. Sakaryaspor bu yenilgi ile yukarılara tutunabilir mi? Daha zirveyi sarsmaya aday çok maç var ama, bizde  bu sarsıntıya karşılık verecek güç var mı?  Üç Sakaryalının forma giydiği Sancaktepeye kaybedince, yukarıyla olan ara bayağı açıldı. Keçiören gücü bizden son saniye golüyle bir puanı kaptıktan sonra dur durak bilmiyor. Teknik sorumlumuz maçtan sonra yaptığı açıklamada bu yenilgiden sonra şampiyonluk şansımız çok zorlaştı demiş. Doğru demiş. Keciörengüçü ile yedi, Sarıyer ile beş, Samsun ile üç ,Kastamonu ile puan fark iki oldu. Playof cepte gibi gözükse de ,bu konu dada dikkatli olmak gerek. Bizi yenen sancaktepe 45 puanı buldu. Onlarında bizi  yakalamak adına umutlandıklarını görmek lazım. Kısacası hem oyuncu bazında hem ekonomik anlamda sıkıntılarla boğuşan sakaryasporun bu sürecin içinden sağlam , istediği hedefe varması için önünde yine de umut var ama o umudu tetikleyecek güç ( Yukarı dada bu konuya ucundan kıyısından dokundurmuştum) Sakaryasporda var mı ? İşin püf noktası burada yatıyor.

SERKANIDA YAKTILAR

Olaylı Amed maçı sonrası hükmen galibiyet beklentisi içinde olanlar yanıldı. Oynanıp biten maçın içinden olaylara bakarak üç puan beklemek hayaldi, öylede oldu .Bu konuda kalem oynatanlara şaşırmamak ne mümkün . Bırakın üç puanı, tahriklere kapılan, kendine yapılan saldırıya karşılık veren  Serkan’a gelen beş maç ceza var. Diyarbakır’da yaptığı çirkinliklerle Türkiye gündemine oturan Mansur ,bu yaptıklarının karşılığında futbola veda etti. Etse ne olur, olanlar bize oldu. Giden iki puana mı yanalım, yoksa Serkan’a gelen beş maç cezaya mı yanalım? Burada yönetim  devreye girmeli, Serkan’a verilen cezaya itiraz edilmeli. Tahriklere kapılıp , kendilerine saldıranlara karşılık vermenin karşılığında verilen bu ceza nın  sayısı düşebilir. Şahsen benim böyle bir beklentim var.

KÜÇÜK KÖY  ÖYKÜSÜ

Yaşamın han ki yerinde olursanız olun küçük hayallerin üstüne büyük bina inşa edemezsiniz. Bizim işimiz futbol, biz bu konuyu futbolun gezdiği alanlarda tokuşturalım. Yıllardır yazarım , çizerim söylerim, KÜÇÜK KÖYÜN ÜSTÜNE Büyük hayaller yükleyemezsiniz. Bakın bizim evin futbol mutfağında Süper lig hep hedef lig olmuştur. Amma velakin oraya gidenlerin birçoğu çok çabuk geriye dönüş bileti alıyorlar. Çünkü bu yolculuğa çıkarken ,orada kalmak adına kalıcı projeleri yok. Genelde nam olsun ,şan olsun diye yaşanıyor bu yolculuklar. Sezon başı paraya dayalı sistemin içinde gezen Ferizlispor bir ilçenin marka takımı olmasına karşın ,parasızlıktan ,bu işle uğraşanların hamiyetsizliğinden daha ligin başında Süper lig evini terk etti. Ferizli’deki bu dram yıllardır yerinde duruyor. Devam edelim ,Harbişte gitti. Oda bir proje takımıydı a ma, projenin ayağı zayıftı. Devam ediyorum son olarak Alaağaçspor gitti. Sezon başı temeli zayıf bir bina yaptılar. Binanın gücü yetmeyince altlarda kaldılar. Sonra bir umut  yıkılmaya meyilli binayı takviye güçle ayakta tutmaya çalışırken ,bayağı para harcamalarına karşın ,başarılı olamadılar. Olamazlar, nasıl olsunlar ki. Hasta kanser olmuş siz onu aspirinle tedavi etmeye çalışıyorsunuz. Bitmedi, Harun ustada geldiği yere dönecek. Onlar ligten çekilmediler ama ,yola yanlış çıktılar. Sponsorla günü birlik futbol devrimi olmaz. Nitekim olmadı. Özetle küçük hayaller ,büyük hedeflerle zor beslenir. Biz bu ve buna benzer filimleri çok seyrettik. Akova Barışıda bu kervanın içine koymak gerek. Onlarda iki sezondur ellerinde bir tesis ve alt yapı zenginliği varken yükseklerde uçmaya çalıştılar ama ,olmadı.

HAKEM EVİ YİNE YENİLENDİ

Sakarya Hakemliğinde Yıldırım ve ekibinden sonra gelen Ahmet Kemiksiz oğlunun ayrılışından sonra  yeni bir İHK işbaşı yaptı. Ahmet Kemiksiz oğlunun devlet geleneğin den gelen,  idealist yönetici kimliği ile Hakem camiasındaki iç karışıklığı, sağ duyu ile onarma  hamleleri tam olarak tutmasa da, kısa süreliğine iç huzuru sağladığına tanık olduk. Kemiksizoğlu Yeni MHK nin önünü açmak adına etik bir davranış sergileyerek gitmesinin ardından İHK koltuğuna Şükrü Özkan geldi. Bu sürecte Kemiksizoğluna kal gitme ,ekibini yenile görevde kal telkinin yeni MHK tarafından yapıldığı söyleniyor. Öyle veya b öyle Kemiksizoğlu Ahmet kısa sürede çizdiği İHK Başkanlık profili ile ilerde kapısı çalınabilecek bir Başkan olarak kendine yer edindiğini düşünüyorum. Gelelim yeni işbaşına gelen kardeşlere. Şükrü Özkanın yanında  olan Yılmaz Kalk, Mükremin Uzer, Gürkan Tekneci ,Yücel İnce ,İbrahim kaya birbirlerinin dilinden iyi anlayabilecek yapıdalar. Zaten özel dede birebirlerinle iyi dostlar. Eğer duyduklarım doğru ise bu kurul yeni MHK gibi dört yıllığına göreve gelmişler. Eğer b u güvenceyi alarak göreve başlayacaklarsa ,hakem evini yeniden dizeyin etmek adına bayağı kredileri var. Umarım bu krediyi iyi kullanırlar.

DERS GİBİ TESLİM

Gecen hafta içinde yaşan an ların izini sürmek gerek. Ufak cümlelerle ifade edilmesi mümkün olmayan bir Perşembe yaşandı ,Modern, her ilde olmayan bizim evin Hakem evinde. Öyle bir devir teslim yapıldı ki  uzun yıllar konuşulabilecek bir fotoğraf olarak Hakem evinin anılar köşesine taşındı.. Birbirlerini yemekten ,güç zehirlenmesi nedeniyle önlerini göremeyenlere Ahmet Kemiksizoğlu öyle bir ders verdi ki ,herkes ters takla oldu. İHK nin devir teslim töreni içinde çok şeyi barındıran ders niteliğinde bir teslim töreni oldu. daha önce bu centilmenliğinden dolayı Alkışladığım Ahmet kemiksizoğlunu bir kez daha alkışlamaktan hiç gocunmam. hakemlere en iyi hizmeti Hakemlikten gelenler verir diyenler, yanıldınız. Daha önce Oktay Ertem ,daha sonra Ahmet kemiksizoğlu Hakem kökenli değildiler ama yöneticiydiler. Onlar güç zehirlenmesini bir kenara itip, tarafsız okjektif görev yaparak bu işi dışarıdan galipte yönetici kimliği ile bu işi iyi yapabileceklerini gösterdiler. Hakem evindekiler kör olurlar, Hakem evindekiler sen ben kavgasını benimserler, ancak dışarıdan gelenler daha okjektif olurlar. Bu nedenle Ahmet kemiksiz oğlu döneminin içi iyi okunmalı. Valla bu saatten sonra yeni İHK nin Başkan dahil yöneticilerinin işi çok zor.

BU KURUL GİDER MASALI

Muthiş bir devir teslim töreni yapıldı. Eski İHK nin Ercan Yıldırım döneminden bahsediyorum. Onlar o anlara tanık olamadılar, veya olmak istemediler. Yanlış düşünüyorsam beni aydınlatsınlar. Bitmek tükenmek bilmeyen hırsları ile yeni kurul için bunlar geldikleri gibi giderler, Haziranda seçim var masalını etrafa bombalıyorlarmış. Giderler veya kalırlar, yahu siz son yaşanan güzellikten demi bir mesaj almıyorsunuz. Bu kin ve ihtiras neden?. Bakın kin ve ihtiras aklın önüne geçerse, o beden zehirlenir. Bu düşüncemi bu gün ki İHK ninde önüne koyuyorum. Hakemlik yapanların önüne geçmeyin. Ancak bu camian ın içinde olan virüsleri de temizlemelisiniz. Sakarya hakemliğine zarar veren kim olursa olsun ,bedelini ödemeli.

BURHAN USLU ANISINA

Burhan Uslu benim hakemlikteki rehberim yol gösterici abimdi. Hem hakemlik hem insanlık adına ondan çok şeyler öğrendim. B u dünyadan ebediyete gidişi gecen hafta 8 yılı geride bırakmış. Eşine sevdası hiç bitmeyen, Burhan Uslunun ölümünü bir türlü kabullenemeyen Nejla Uslu onun her ölüm yıldönümünde Mevlut okutur. Yine böyle olmuş. Dün eşine dostuna yemekli ikram eşliğinde Burhan Usluyu dualar eşliğinde anmış. Burhan abiyi , onun insanlığını, onun hakemlikteki yeri ,bu gün hakem camiasını yönetenler genç nesiller iyi anlatmalılar. Hakem evinin bir köşesine rahmete erenlerin Hakemlerin resimleri konulursa ,onlar bu yoldan ölümsüzleşirler. Turgut Camgöz, Zeki Konak ,İlhan Okyar, Naci Akın,Erhan Uzgur, Sabri Yıldız ve son yolcu Ferit Çoker. Yarın sıra bize ,sizede gelecek. Gelin benden size giden bu siparişe el v erin. Ölümünün sekizinci yılında benim için gönlümde eskiyen  bir yere sahip olan Burhan Usluya Allahtan bir kez daha rahmet dilerken, eşi Nejla Usluya çocuklarına sabırlar dilerim.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!