Salı Sofrası Yomradan gelen yeni yıl umudu

Salı Sofrası  Yomradan gelen yeni yıl umudu

Sakaryaspor ilk yarıda evinde zor yendiği Yomrayı gitti deplasmandada yendi. Yeni Teknik sorumlumuz Yavuz İncedal a ikinci yarıya galibiyetle başlamak, Yeşil Siyahlı futbol gemisine umut yüklediği gerçeğini göz ardı etmemek gerek. Mert Sarı ve Feyyaz attı Sakaryaspor zor deplasmandan geleceğe ışık tutan üç puanı Rüstemlere taşıdı. Yavuz incedal Yomra önünde   ilk yarıdaki Sakaryasporun kadro yapısı içersine, devre arası transferlerinden sol bek Aykut ile, on numara pozisyonundaki Turgaya forma vermiş. Nurullah’ın uzatmalarda ısınmak adına sahaya salındığı Yomra maçından elde kalan skor , alınan üç puan gelecek haftalara umut ışınlamış ,bizi de iyi ve de güzel günler adına azda olsa umutlandırmıştır. Futbolda kazanırken umutlanmak , futbolda kazanırken mutlu olmak iyi güzelde, Sakaryaspor geride kaldığı birincilik yarışında üç puanların üstüne seri ,istikrarlı galibiyetler eklemek zorundadır. İlk yarıdaki zayiat ancak böyle tolere edilir. Bu galibiyete sevindik ama büyütmedik. Bu Sakaryaspor bundan daha iyisini yapacak kadro ve imkana dünden fazla sahiptir. Yeni yılın ilk futbol haftası içine çöreklenen üç puan güzelliği umarız ligin akışı içinde, sıkça bizimle beraber olur.

NEDEN KIRILDINIZ BAŞKANIM ?

ASKF Başkanı Yaşar Zımba alt yapıda her lige koşma alışkanlığı olan Yıldırımsporun U 17 ler ligine katılmadığını görünce Kemal Pekine bu konuda kırgınlığım var diyerek bizim sofra eliyle ona mesaj iletti. Pekin Başkan bu konuya benim hazırlayıp sunduğum Spor Ekstrada konuğum oldu ve Başkan Zımbaya yanıt verdi. Başkanım arabamız arızalı. Her lige , her yaş grubuna koşacak gücümüz ve de mecalimiz kalmadı. Birde bu yaş grubundaki gençlerin samimi olmayan , duyarsız davranışlarıda bu işin tuzu biberi oldu diyerek bu lige katılmama nedenlerini bizi seyredenlerle paylaştı. Yaşar Başkanım ,kırgınlık göstermeden önce Futbolun alt yapı bahçelerinin sorunlarını dinleyin. Bu ilde Alt yapının motorize birliklerini , sorunları ile birlikte tesbit edin. Yaşar başkan , Yaşar başkan,yılda alt yapıda altı bin maç oynattım diyerek böbürlenen İl temsilcinize şunu hatırlatmakta yarar var. Demirspor, Erenlerspor,Yıldırımspor,Tekspor, Harmanlıkspor, Bekirpaşa ,Kırkpınarspor, Sakaryagücü gibi takımlar olmasa ne yapacaksınız? Bana göre alt yapıya önem veren takımlar ( Unuttuklarım olduysa beni hoşgörsünler)bu şehirde sevgiyi ve şevketin yanısıra öncelikli yardımı fazlasıyla hak ediyorlar.

İYİKİ HENDEK VARMIŞ

Voleybol İl temsilcisi ve de MHKnın Sakaryalı üyesi Feti  Ayav geride kalan file üstü yılın özetini çıkartırken yiğidin hakkını yiğitte vermiş. İyi ki varsın Hendek ,iyi ki varsın İdris demir. Onlarda olmasa salonlar Voleybolda sinek avlayacak. Hendeksporun Voleybolde ki istikrarlı yürüyüşü sayesinde Sakaryada Voleybolun ayak sesleri Türkiye turu atarken ,gereken desteği şehirden ,ilçesinden alamaması bir başka önemli ayrıntı olarak eski yıldan yeni yıla taşındı.

MUSTAFA KEMAL PAŞA

Futbolda İlköğretim futbolda Küçük erkekler Sakarya İl Birinciliği finalinde Mustafa Kemal Paşa İÖO lu DR.Nuri  Bayarı farklı yenerek Sakarya şampiyonu oldu. Geçtiğimiz haftaların içinde kalan bu başarının öyküsü gecikmeli olarak devreye girdi. Gecikmelide  olsa futbol alkışını onlara göndererek ,aldıkları başarı öksüz kalmasın.. Bu zaferin öyküsünde  duyduk ki Yıldırım sporlu küçüklerin payı büyükmüş.. Bir yerde bu şampiyonluk zaferinin içinde efsane Yıldırımsporun  ,Murat Gürtürkle alt yapıda attığı olumlu ayak izleri varmış. Okulun Beden Eğitimi öğretmeni  Murat Gürtürk Yıldırımda teknik adam,Şampiyon kadronun yüzde doksan dokuzu Yıldırım sporlu. Biz haftanın futbol alkışını Mustafa Kemal Paşa İÖO lu ile Yıldırımspora birlikte uzatalım da, iki tarafta mutlu olsun. Yıldırımspor Başkanı Kemal pekin , bu şampiyonluğun içinde Yıldırımspor alt yapı izlerinin olması ,bizim gittiğimiz futbol yolunun ne kadar doğru yol olduğunu anlatması adına önemli bir örnek olduğunu düşünüyorum diyerek bu şampiyonluğun içini bu sözlerle doldurdu. Pekin başkan  bu başarıya imza atan çocuklarımızı kutluyorum diyerek ,şampiyonluk sevincine ortak oldu.

ADI SİYASET, SOYADI FELAKET

Siyaset günümüzde   sporun olduğu her alanı öylesine bir kapladı ki, sormayın gitsin. Futbolda bir yere transferimi olacan, git bir siyasi bul, işini yapsın. Teknik adamsısın  ,git bir siyasi bul seni bir takıma teknik adam olarak önersin.Önemli kulüplere yönetici olmanın da bu yoldan beslendiği notunu da bu sıralamaya eklemek gerek. Siyaset bu kadar devreye girerken, bu sürecin içindeki kişilerin o kapıya koşmaları da, spordaki haksız rekabeti körüklediğini de bir kenara itmemek gerek. Kokuşmuş siyaset birde bu boşluktan besleniyor. Spor Ekstra yorumcum Metin Cerlike   ait ADI SİYASET-SOYADI FELAKET yakıştırmasını aldım bu düşünceler eşliğinde bizim sofraya taşıdım.

 

TRANSFER HEYECAN YARATIR

Amatör ve profosyenel transfer  ayının ikinci dönemi başladı. Transfer Taraftarları ,transfer takımları ,transfer gazetelere heyecan yükler. Her gün bir futbolcu bir yere gider , bir diğer gün başkası sıraya girer. Aslonan bu süreçte kadro derinliğine uygun futbolcu bulmaktır. Aslonan aslında az seçeneklerin içinden iyi futbolcuyu, bütçenizi sarsmayacak şekilde bünyenize katmaktır. Sakaryaspor bu süreçte ne yaptı? Dört nokta transfer dendi ama dinleyen kim. Şimdilik beşi buldu , istenen golcü için arayışlar ,tarayışlar ,pazarlıklar sürüyor. Umarız bu kez devre Arası transferleri takıma katkı yapar. Bu konuda bende bu kez bir iyimserlik var. Bunun ilk ışığı Yomradan gelen üç puanla şehre yayıldı.

ACUN BURAYA ACUN BURAYA

Sakarya Acunu , Acun Ilıcalı  Sakaryayı sevdi. Onun organize ettiği organizasyonlar Sakaryada ederini buldu, kucak dolusu ilgi tribünlere, oradanda   Türkiyeye taşındı. Sakaryada Acun sevdasının içini daha iyi dolması   adına, Sakaryasporun çok istediği santrofor mevkisi için Acun bu işe bir el atabilir mi? Sakaryaspor TFF 2 ligine çıkarsa Acun Ilıcalı bu yoldan çorbaya bir kaşık tuz atamazmı? Spor dünyasında çevresi geniş, vizyonu büyük Acun Ilıcalı ,Futbol şehri Sakaryasporun yukarılara tırmanması adına bir el verirse, verdiği el onu bu şehrin unutulmazları adına sokar. Sakaryalı bu isteği kulağıma fısıldadı bende aldım bu düşünceyi  ,bu isteği Salı Sofrası kanalıyla Acun Ilıcanın önüne koydum. İsteyenin bir yüzü , vermeyenin iki yüzü kara. Bekliyoruz sevgili Acun. Efendim bu haftalık benden yine bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

********

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!