Salı Sofrası) Yılan hikayesi gibi

featured

Salı Sofrası

Yılan hikayesi gibi

Korona Virüs nedeniyle zorunlu ara verilen Süper Lig başladı. Öyle başladı, böyle başladı. Sonuçta başladı. Alt ligler ne olacak? 18 Temmuz işaret edildi ama işaret edilen tarih içinde spor kamuoyunda takımlarda, yönetimlerde karamsarlık hakim. Her kafadan farklı bir ses çıkmaya devam ediyor. Her gün bu konuda değişik fikirler etrafa saçılırken inanın başımız döndü. Başlamasın diyen kulüpler, başlasın diyen kulüpler, farklı kafalara kafa yoran TFF arasında sıkışan kalan bir alt lig hikayeleri almış başını gidiyor. Allah’ı var bizim ilde ASKF ve Tertip Kurulu herkesi memnun eden bir anlayışla bu işi silme halletti ve rahatladı. Acaba futbolumuz rahatlayacak mı? Bu da başka bir yazı konusu, yeri ve zamanı gelince yerinden çıkartır bu uygulamayı yaşama geçirenlerin önüne koyarız. Sakaryaspor bu işin neresinde? Yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla Sakaryaspor ligin oynanmasından yana değil, Playoff oynamaktan yana ağırlığını koyuyor. Hiç oynamayalım diyen alt liglerdeki takım sayısı yetmişin üzerinde seyrediyor. Bu konuda Şaban Yıldırım ne diyor? Yıldırım’a göre ligin kalan bölümü oynanmalı. Yıldırım’a göre bu gün liglerin ertelenmesi isteyenler, içinde bulundukları durumdan çıkar gözetenlerden oluşuyor. Bu düşünce benimde aklıma yattı. Koronayı fırsata çevirmek diye, mantıklı bir yakıştırma ile bu konunu üstünü örtelim olsun bitsin.

YAVUZ’A KATILIYORUM

Sakaryaspor’a yapıldığı iddia edilen ama kayıp olan 2,5 milyonluk bağış hikayesi bu şehirde yaşamaya devam ederken Haberlisin.Com’da Güven Hasbaş’ın konuğu olan AKP Milletvekili Ali İhsan Yavuz bu ve buna benzer konularda Güven Hasbaş’a bilgi verirken önemli bir konuya parmak basmış. Ali İhsan Yavuz’un dikkatimi çeken açıklamaları içinde Para mevzusunu, Sakaryaspor’un bu hallerde olmaması gerektiğini, Sakaryaspor’u yönetmeye talip olanlarında kendilerince bir şeyleri ortaya koyması gerektiğini (İbrahim Nalbant koydu da ne oldu?) Yardımların nasıl toplanıyor, neden alt yapıdan yukarıya futbolcu çıkartamıyoruz. İşte burada durun, işte doğru tespitin babası bu. Geçen yönetimde Yaşar Zımba projesinde Sakaryalı gençler vardı. Bugünkü yönetim geldi, önce dışarıdan gelen Sakaryalılar, sonra alt yapıdan gelen gençler geldikleri yere gönderildiler. Sakaryaspor bu şehrin en önemli marka değeri yüksek takımı. Böyle bir takımda en az alt yapıdan 5 bilemediniz en az 6 takım kadroda, yani ilk on birde olmalı. Var mı? Var da ben mi bilmiyorum. Eğer bu rakam varsa çıkıp ben özür dileyeceğim. İşte bu noktada Ali İhsan Yavuzla beraber futbol yolculuğuna çıkarım. Diğerleri mi? Onlar gündem saptamak, şehrin var olan başka sorunlarını Sakaryaspor üzerinden kamufule etmek. Bu kısım beni hiç ilgilendirmiyor.

AYTAÇ VE HİKMET KARAMAN

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizisini kaleme alırken bazen ilginç, yaşanmış hikayeler karşıma çıkıyor. Geçmişte Beşiktaş maçında İnonü’de Carewle giriştiği kafa topu mücadeleleri anında yaşananlarla ünlenen, o günden sonra Sakaryaspor’da savunmanın bankosu olan, bunun karşılığında Malatyaspor’a getirisi olan transfer karşılığı verilen Aytaç Ak anlattı ben dinledim. “Nazım Hocam Malatya’da Ziya Doğanla başladığım futbol hayatıma daha sonra Hikmet Karaman girdi ikisiyle de yıldızım barışmadı. Bunun sonucunda da Malatya beni Ankaragücü’ne kiraladı. Hikmet Karaman istemediği için gerçekleşen bu transfer benim için önemli. Ben Ankaragücü’ne gittim, arkamdan üç hafta sonra Hikmet Karaman Ankaragücü’ne geldi. Beni karşısında görünce ilk tepkisi, sen burada ne arıyorsun? Ben de ona dönerek, sen burada ne arıyorsun hocam, Malatya’da biraz kalsaydın da biz de burada futbolumuza devam etseydik.” Enteresan değil mi? Futbolda bazı teknik adamların bu tür takıntıları oluyor. Aytaç bunu bana anlatırken buna kendimi iyice inandırdım. Dikkate değer bir anı olduğu için aldım benim soframın üstüne koydum.

BOZUK SAAT HİKAYESİ VE YAVUZ

Ali İhsan yavuz ortaya bir taş attı, Sakarya’nın gündemi oraya kilitlendi. İşsizlikmiş, yoksullukmuş, Korona Virüsmüş hepsi hikaye, varsa yoksa Sakaryaspor’a verildiği iddia edilen yardım parası. Yukarıda bu konuya değindim. Bu konunun içine aklıma geldi, Bozuk Saat hikayesini de sıkıştırayım dedim. Ali İhsan Yavuz Bozuk saat misali Sakaryasporla ilgili doğru bir kelam etmiş. Biliyorsunuz bozuk saat günde mutlaka bir kez doğru saati gösterir. Sakaryaspor gibi takımlarda, futbol şehri bir takımda Sakaryaspor’un A takımında beş altı futbolcu vardı da ben mi bilmiyorum derken, alt yapıyı işaret eden, yönetime bu konuda taş atan bir tespit için, ben buradan kendisine alt yapı alkışı gönderiyorum.

CORONA CEZASINI HAKEDİYORUZ

Yaklaşık yirmi gündür Karasu’dayım. Çarşı Pazar, sahilde parklar, kafelerde Maske uygulamasını takan yok. Özellikle genç nesil ağırklı vurdumduymazlık son derece vahim. Coronayla dalga geçmek, iktidarın serbestlik politikasıyla Karasu’da dip yapmış. Bu kadar vurdumduymazlık karşısında sanırım geriye dönüş uygulamaları özellikle maske ve yakın temas konusunda cezai işlemler devreye girebilir. Bana sorarsanız girsin. Her sorumsuzluğun, hele hele insan sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda siz, biz vurdumduymaz isek olası gelecek cezalara hazırlıklı olmalıyız. Oysa ceza olmadan kendimize sorumluluk yüklesek ne güzel olur da, nerede o eğitimli ve de sorumlu toplum. Bir de tabi bu arada Corona Virüs uygulamalarına ekonomik nedenlerle erken kapı aralayan iktidara da buradan pay uzatmak gerek.

KURTULUŞ VE KURULUŞ

Haziran ayının sonlarına doğru tarih yapraklarında iki yaşanış olay birlikte buluştular. Sakarya Düşman işgalinden Haziran da kurtulmuş. Sakarya’nın kurtuluşuna katkı sunan Ulu Önder Atatürk’e, İsmet İnönü’ye ve de silah arkadaşlarını bu vesileyle saygı ile sevgi ile anıyorum. İyi ki Türk tarihine, Dünya tarihine damga vurmuş liderlerimiz varmış.  Haziranın bir başka önemli olayının karşılığında bu şehrin futbolda marka değeri en yüksek takımının Sakaryaspor’un ismini görüyoruz. Tam 55 yıllık bir profesyonel yaşam, bu yaşamın içine yerleşmiş Türkiye Kupası şampiyonluğu, Süper Lig’e çıkış öyküleri olan, Süper Lig’de bir zamanlar üç büyüklerin korkulu rüyası olan Yeşil Siyah Sakaryaspor’un kuruluş aşamasında emeği geçenleri; rahmetli ilk Başkan Ethem Boran’ı, ilk kaptan Fikret Aldinç’i, ilk kuruluş yılında Yeşil Siyah renkleri sırtına geçirenleri saygıyla sevgiyle yad etmek isterim.  Sakaryaspor uğruna şehit olan Sivas kazası kahramanlarını bu kuruluş yılı içinde sevgilerim eşliğinde yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Efendim bu haftalık da benden bu kadar. Siz her zaman size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!