Salı Sofrası Yıkıldık

featured

Salı Sofrası

Yıkıldık

Sakaryaspor Bolu’da ilk yarıda  fazla pozisyon vermeden oynadığı oyunun devamını ,ikinci yarıya taşıyamayınca, son anlarda yediği golle yıkıldı. Bolu’da ne gördük? Görünen köy kılavuz istemez, hücumda bir Kassangomuz ,orta sahada M.Nepa mız yok. İkinci yarıda neden mahkum oynadık ? Neden olacak orta sahadan ileriye çıkış yollarımıza taş döşemesi gerekenler, bu işi iyi yapamayınca ,orta sahada topa daha fazla sahip olamadığımız için, bolca hücum yedik. Sonuç, Kaybettik.  Nefes almakta zorlanırken ,karşı kaleye yüklenecek futbol nefesimiz olmayınca,  Bu futbol manzarası içinden çıkan sonuca da kızmamak gerek. Yaramızı deşen ne ? N e olacak, öyle veya böyle ,savunmanın can siper hane mücadelesi ,direklerin bizden yana olması ile 85 taşıdığımız bir puan umudu o dakikada elimizin içinden kayıp gitmesine yas tuttuk. Teknik adam kızamıyorum, oyunu elde tutabilmek ,takımın orta saha formatına Milosevici,forvete Kravesi alması sahadakilerin yetersizliğinden gerek görülen değişimlerdi. Graves ilk kez 45 dakikayı gördü. Fizik Man yetersiz, Miloseviçte sakatlıktan dönüp süre aldı ama bu iki ismi iyi oyuncunun da, ikinci yarıda fırtına gibi esen Bolu futbolu karşısında bizi öne çıkaracak güçten uzaktılar. Boluda neye sevindim biliyor musunuz ,Sakaryaspor alt yapısından yetişen Berkaya uzatılan forma beni onun geleceği adına sevindirdi. Bazen istenmeyen sonucun içindede sevinecek bir şeyler bulabiliyoruz. Berkay için ben böyle düşünüyorum.

NOT Sakaryasporun dış karne notu çok kötüymüş. Nasıl iyi olsunki, yedi maçın altısını kaybeden bir takımın neden bu kadar çok yenilgi aldığını masa üstüne koyduğumuzda ,savunma hatalarını çok yaptığımızı görüyorsanız, orta saha yetersizliği karşınıza çıkıyorsa ,ikinci transfer döneminde transfer ajantanıza bunları yüklemeniz kaçınılmaz olur diye düşünüyorum.

A.KADİR AYPEK ANISINA ( KÖTÜ BİR ORGANİZASYON)

A .Aypek bir hakem hocasıydı, A.Kadir Aypek ,Sakarya’nın zamanında TFF 1 ( Süper lig) de düdük çalan ,MHKlerde görev yapmış ,Sakarya hakemliğinin önemli bir ismi olarak yaşadı ve ebediyete göc etti. Aynı zamanda Mali Müşavirde olan A.Kadir Aypek için ,odası  bu seneki organizasyona onun adını vererek, ona bir jest yapmıştı. Allahları var yediler içtiler ,bu vesileyle bir güzel eğlendiler. Haberleri bana servis Eden TFFHGD Başkanı Gürkan tekneci benim hakemlikten benim öğrencim. Bu kurumun basın odası var mı yok mu bilemem ,bildiğim ,basına servis edilen resimler deyim yerindeyse sarı çizmeli Mehmet ağa misali. Kupa var ,bazı resimler Var, kim kime kupa verdi ,kim ,kimdir anlamak mümkün değil. Yahu A.Kadir Aypek anısına düzenlenen bir organizasyonun başlangıcında ve de bitiminde bu aileden birileri oraya çağrılamaz mıydı. Sonuç A.Kadir Aypekin anısına  yakışmayan bir organizasyon geride kaldı. Emeği olanları ,bu organizasyonun içinde kalan ayrıntılar ,eksik parçalar için biraz düşünmeye davet edersem ,inşallah bana kızan olmaz.. Ha unutmadan Şampiyon olan Genç SMMM yi şampiyonluklarından ötürü kutlarım. Bu arada MMMO Ödül akşamıma Süper hakem Atilla Karaoğlanı davet etmişler. İyi etmişlerde bu organizasyonun içindeki eksik halkalar onunla bertaraf edilemez ki. Hakem evinden rica ede cem Hakemler eski hocalarını bire organizasyonda hatırlasınlar ve A.Kadir Aypek ailesiyle birlikte olsunlar. Bu vesileyle sevgili hocamada ben bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

KASSANGO HARMANLIKTA

Sakaryasporun golcüsü, sakatlığı sırasında kaybedilen maçlarda, atılamayan gollerde hep ismi gündeme gelen kassango, Sakaryaya ,Sakaryanın spordaki etkin futbol evlerine ziyaret turuna başlamış. Bandırma maçı öncesi, Sakarya futbolunda alt yapı oyuncu fabrikası olarak bilinen, şehrin merkezinde olan, bir arkadaşının ricasını kırmayıp  Yeşil Beyaz futbol adresine uğrayan  Kassango ,Harmanlık lokalinde çayını içtikten sonra ,yeşil Beyazlı ekibin alt yapıdaki bazı yaş grupları ile beraber resim vermiş. Kassangonun gençlerle buluşması önemlidir. Bir ara Sakaryanın Süper hakemi Atilla Karaoğlanda bu futbol evinin ziyaretçileri arasında yer almıştı. Futbolda vitrinde olan sporcuların, hakemlerin geleceği olan gençlerle buluşması gençliğe enerji katar, sevgi katar. Bu ne denlede Kasasngonun Harmanlıkspor tesislerine gelip, geleceğin gençleri ile buluşup resim vermesini, oldu bit tiye getirip bir kenara atmamak gerek. Umarım Kassango sevgisi, yaklaşımı ilerde meyvelerini verir. Umarım Kassango harmanlıktan sonra diğer alt yapı takımlarının da futbol kapısını çalar, geleceğin gençleriyle buluşur.

VEFASIZLIKMI? ( BAHATTİN DURAN-TARIK ONGUN)

Cuneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongunun hakemlik birlikteliği örnek bir üçlü olarak mazide yerini aldı. Çuneyt çakıra yapılan MHK haksızlığına tepki olarak Tarık Ongun ve Bahattin Duranın Çüneyt çakırdan önce hakemliği bıraktığı bilinir. Çüneyt. çakıra TFF nin UEFA onuru olarak jupile yapmasını gecen haftaki sofrada alkışlamıştım. Bu haftada bu konuya  Bahattin Duran ve Tarık Onguna yapılan Vefasızlık yakıştırması üzerinden dönmek istiyorum. Bu işler öyle kolay değil. UEFA nın Çüneyt Çakıra yaptığı jest Dünyada bir ilk. Böylesi uygulama bundan sonra olur mu bilemem ,benim bildiğim bu iş Çüneyt Çakıra kalsdaydı o ekipiyle beraber çıkar jupilesini öyle yapardı. Vurun abalıya demek kolay ,ancak,TFF Çüneyt :Çakırı uğurlarken verdiği resmi Tarık Ongun ve Bahattin Duranı o akşamın içine koyarak taçlandırabilir ,onlarıda onore edebilirdi. Bu iki FİFA yardımcı hakemi de, bana göre Türk hakemliğine verdikleri katkılardan ötürü bunu fazlasıyla hak ederler.

AH ŞU JAPONLAR
valla şu Japonlar benim dengelerimi alt üst ediyorlar. Bizim Ders kitaplarından adını silmeye çalıştığımız Atatürk’ün büstün japonyaya taşımaları, ders kitaplarında Atatürkün bıraktığı önemli izleri Japon gençliğine okutmaları  bir kenara Dünya kupasında Japon seyircilerin yaptıklarını gördünüz mü? Maç bitmiş  herkes sahayı terk ederken onlar oturdukları yer ve civarında mıntıka temizliği yapıyorlar. Bizim gibi yediklerini içtiklerini ortalıkta bırakmıyorlar. Valla bu Japonlar sizi bilmem ama benim dengemi bozuyorlar. Düşünüyorum temizlik imandan gelire inanan ,Müslüman olan bizler miyiz yoksa onlar mı? Bu Japonları kıskanıyorum valla . İlimde, bilimde her alanda aldıkları eğitim terbiye ,Japon milliyetçiliği eşliğinde ,Atom bombası yemiş ,yerle bir olmuş bir ülkenin ayaklanışının izlerini bu ayrıntılar içinde görmek mümkün. Ben bu konuda Atatürk önderliğinde, Kurtuluş savaşı sonrası  Türkiye’nin ayaklanışını da örnek olarak göstermek isterim.

BAHRİ KAYA,NAZIM AKTÜRK,MUSTAFA ÖZBEY (SAPANCADAN BİR RESİM)

Bahri Kaya Sakaryasporun Tuncer tepe zamanında oluşan kadro içinde olup  ,bizi bu günki Süper lige taşıyan, sarı Lacivert renklerinden biri. Ben o yıllarda içindeki gelişmeleri, Sakaryasporun şampiyonluk hikayesini Akşam Haberleri Spor müdürü olarak yakından izleyen ,o yıllardaki süreci canlı yaşayan bir Spor yazarı olarak burdayım. Bahri Kaya ile yıllar sonra yaklaşık 40 yıl aradan sonra Sapancada ,Sapanca –Beyoğlu Çarşı maçı sonrası kucaklaştık. Bu kucaklaşma anında   o yıllarda sakaryaspor forması altında, hem A takım ,hem genç takım formasını giyen,1981-82 Yıllarında Bahri Kaya ile birlikte oynayan  Mustafa Özbeyle beraber, geçmişin yeşil Siyah dostluğunu yudumladık. Bahri Kayanın çalıştırdığı Beyoğlu Çarşının  Sapanca’yı kendi evinde 4-0 yenmesinin ardından soyunma odalarının önüne taşınan geçmişle yüklü kucaklaşma ne yalan söyleyeyim beni duygulandırdı. Yaşarken böylesi anları görmek ne güzel. İşte bu nedenle ben sporun bu yüzünü seviyorum. Spor dostluk, spor sevgi. Tabi bu tespitim sporun içinde doğru resim verenleri kapsıyor.

ÖMER YAZICI VE AZİZ DURAN ANISINA

Gecen hafta bizim gazetede okudum, Mustafa Özbeyin vefalı kaleminden çıkan haberde Sakarya tarihinin vede Sakaryasporun yeşil siyah renkleri içinde yer kaplayan iki önemli isim Kasım ayına denk gelen 22 ve 23 Kasımda aramızdan ayrılmışlar. Aziz Duran 22 Kasımda yaşama veda ederken, ebedi hayatla buluşması iki yılı bulmuş. Ömer yazıcı nın aramızdan ayrılışı ise uzun sayılabilecek bir süreci kapsıyor. Bir zamanlar Gayri federe takımlarda karşı karşıya oynadığım Ömer yazıcının, ahiret hayatı ile  buluşması 23 Kasım itibarıyla ,9 yılı geride bırakmış. Yılları tutamıyoruz ,bizim içinde ahirete yolculuk yolu kısalıyor. Aziz Duranla konuşmuşluğum fazla olmadı. Ama Ömer Yazıcı benim dostum ,arkadaşım, gençlik yıllarında beraber karşı karşıya top koşturduğum, Sakaryasporda Başkanlık yaptığı dönemlerde, sıkça fikir alışverişinde bulunduğum bir güzel insandı. Kısacası Ömer yazıcı benim arkadaşımdı.  Ölüm yıl dönümleri bir gün arayla karşımıza çıkan Ömer Yazıcıyada ,Aziz Duran’da Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun, Allah sevenlerine sabırlar versin.

ÜÇ AVUKAT ( ÜNAL OZAN,SELCUK GEDİKLİ,AYDOĞAN SEZER)

Sakarya’nın Sosyal Demokrat siyasetine damga vurmuş üç Avukat şuan ebedi hayattalar. Önce Ünal Ozan, sonra  Selcuk Gedikli ,sonrasında Aydoğan Sezer onların ardından  bu dünyadan ebediyete göç kervanına katıldı. Ünal Ozan bu şehrin içinde Sosyal demokrat belediyeciliği yukarılara taşıyan, iki dönem Sakaryada Belediye başkanlık yapmış bir isim olarak, verdiği örnek belediyecilik ile bu şehirde hep konuşulur. Aydoğan Sezerde sol siyasetin içinde dirsek çürütmüş bir siyasi fikurdü. Ünal Ozan 20 Aralık 2002 de , Aydoğan sezer 16 Nisan 2017 de aramızdan ayrılmışlar. Sol siyasetin içinde yılmadan bir nefer olarak, öldüğü ana kadar nefes alıp veren ,Selçuk Gediklinin aramızdan ayrılışı ise bir öğretmenler gününü andığımız anlarda karşımıza çıktı. 24 Kasım 2016 da yitirdiğimiz Selçuk Gediklinin aramızdan ayrılışı 6 yılı geride bırakmış. Amacım üç Avukatı birbirleriyle yarıştırmak değil, amacım bu Üç Avukatın Sol siyaset içindeki duruşları, bu şehrin siyasetinin içinde verdikleri hizmet anlayışını bir kez daha yinelemek. Amacım ebedi hayatta olsalar da yaşarken sol siyasetin içindeki duruşlarını, bu şehrin kalkınması adına verdikleri mücadeleleri dilimin döndüğünce anlatmak. Aslında ben Selcuk Gediklinin bende iz bırakan , ASIL  MARİFET  BULUTTAYDI ama HERKES YAĞMURA ŞİİR YAZDI dizelerinden oluşan güzel  tesbiti eşliğinde onu yazacaktım. Ama sonra aklıma Ünal Ozan, sonra Aydoğan Sezer  geldi. Üçüde avukattı ve üçüde uzun yıllar kol ,kola Sol Siyasetin içinde dirsek çürütmüş ,emek harcamış isimlerdi. Onlar bana göre üç Silah sördüler. Ruhları şad olsun. Onları sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Onlar adına yazdıklarımda eksiklikler olabilir, varsa eksiğimiz onuda ,onları benden iyi tanıyanlar tamamlasınlar. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!