Salı sofrası – Yeşil,Siyah,Yeşil Siyah ,Yeşil Siyah ,Şampiyon Sakarya ,Şampiyon Sakarya

featured

Sakaryaspor onbir yılın ardından daha öncede gezdiği futbol ligine, TFF 1  günlerine  ,geride kalan pazarda Serikte merhaba dedi.  Bu şampiyonluk hikayesi için çok şeyler yazılır çizilir. Gelin biz fazla zafer sarhoşluğuna kapılmadan,  bu sevincin bir ayağını Kahraman maraş maçına saklayalım. Serikte neler oldu?  Tuncay şanlının  kafasındaki onbirde bu sefer Burak Süleyman sahne almış. Gecen hafta attığı şık golle ben onbiri istiyorum der gibi bir tavır sergileyen hali ,Tuncay Şanlıdan kabul görmüş olacakki ,Serikte  ilk onbir için sırtına forması verilmiş. Sakaryasporun zafer yazan oyuncu grupu ezberlenmiş haliyle Serikte  güne erken Ömer Bozan golüyle merhaba dedi. Sonrasında ikinci yarı Burak Süleymanla yer değiştiren ,Onur Toprak golü şampiyonluğa resmiyet kazandıran gol olarak tarihteki yerini aldı. Bundan sonrası Yeşil Siyah formalite  maçları. Bundan sonra yazılacak futbol hikayesinde  telaş yok,şüphe yok,acaba  gibi sorular yok. Sakaryaspor bitime iki doksan dakika kala  şampiyonluk filamasını Rüstemlere taşıdı. Oynayanların ,yönetenlerin ,kulupeden teknik adam olarak bu zafere katkı yapanların ayaklarına ,yüreklerine sağlık. Merhaba şampiyon,yıllardır özlemini çektiğin yere hoş geldin ,Sefa geldin.  Bu arada sosyal medya sakaryasporun şampiyon olarak şehre dönüşü ile sallandı. Şehir tam bir karnaval alanına dönmüş. EEE kolay değil onbir yıl beklenen sevgili Rüstemlere ayak bastı. Bırakalımda bu çoşku doyasıya yaşansın .

SAPANCA TARİH YAZDI

Ne yalan söyleyeyim Bölgesel ligte ,ikinci yarıda grup aşamasında  aldığı sonuçlar ,oya nadığı futbolla ,nede aldığı  sonuçlarla ilersi için Sapancaya kanım hiç ısınmamıştı. Ama onlar beni yanılttılar. Futbolun içi yanlıgılarla dolu olduğu için bende kendime fazla haksızlık etmeden  Sapancanın Yalova zaferinin içini bana ait düşüncelerle doldurmak istiyorum. Playoflardaki oyun aklı,mücadelesi  Sapancayı yıllar sonra  alışkın olduğu profosyenel dünyaya  taşıdı. Bunun adı bir Yeşil Beyaz zafer. Bunun adı bir inancın zaferi. Kendine göre daha donanımlı Bursa İnegöl Kafkas önünde Sinanla öne gecen ,90+6 da bir penaltı golüyle  yakalanan ,ancak penaltılarla  maçı 8-7 kazanarak Sakaryanın bu gün itibarıyla Profosyenel liglerde  üçüncü takımı olma başarısını gösteren Sapanca gençliki alkışlıyorum.  Bu zaferi kime armağan edelim? Önce bu takımı oluşturmak adına elini cebine atan yönetime ,ilk teknik adam Serdar Ergelene ( Ayrılsada  ilk yarının lider teknik adamıydı) sonra gelen Ahmet Seckine ,teknik ekipine ,oyuncu grupuna ,takımlarını yalnız bırakmayan taraftar grupuna ,bu şampiyonluktan ,bu başarıdan pay uzatmak gerek. Uzun lafın kısası alışklın olduğun yere hoş geldin Sapanca Gençlik,ben umuyorumki  bu çıkıştan daha çok önemli olan yeni yapılaşmayı sen hendekspordan daha iyi yapacaksın. Cünkü sen bu ligin havasını bırak,TFF 2 ligi görmüş bir futbol geleneğinden geliyorsun. Zafer çoşkusunu yaşayın yaşamasınada ,bundan sonrasının zorlukları içinde neler var neler yok,onları tesbit için hemen futbol masasını santrada kurun. NOT  Sapanca Gençlik tam 18 yıl aradan sonra  düştüğü TFF 3 ligine terfi etti.

NEJAT ERSİN VE KARAOĞLANLA GECMİŞE YOLCULUK

Yıllar önce Nejat Ersinle Atilla Karaoğlanın Hakemlikteki  yavaş yavaş seyreden  yıllarını içine alan bir konuşma yapıyoruz. Nejat Ersin  As Akyazı sporu çalıştırdığı yıllarda sporcusu olan Atilla Karaoğlanla nolan bir diyoloğunu benimle paylaşmıştı. Nejat hoca futbolculuk için yetenekleri sınırlı olan Atilla karaoğlanı bir idman sonrası karşısına alır ve kendine ,onunla ilgili düşüncesini açıklar. Bak Atilla senin futbolla ilgili yeteneklerin çok sınırlı,gel sen yol yakınken ,başarılı olabileceğin bir spor dalını sec diye öğütte bulunur. Atilla Karaoğlan Nejat hocanın sözünü dinler ve hakem olur. İşte  bu gün Süper hakem olarak Sakaryayı  Türk hakemliği içinde önemli bir yere taşıyan Atilla Karaoğlanın  geçmişte kalan bir anısı. Sizede tavsiyem ,herkes iyi futbolcu ,herkes iyi hakem olur diye bir şey yok,herkes üzerinde var olan farklı yetenekleri keşfedip,başarılı olacağı bir spordalını ,bir işi seçerse  doğru olanı yapmış olur. Harmanlık tesislerinde Nejat Ersinle ,Atilla Karaoğlanın karşılaşmalarına yansıyan tokalaşma anını görüntülerken geçmişe doğru yolculuk yaptı spordolu gönlüm. Orada kalsın istemedim anılar kervanından çıkartıp sizinle paylaştım.

Foto Nejat Ersin ve Atilla

SAKARYA FK  FİDAN DİKMİŞ

Doğanın temizliğinin ,saflığının son yıllarda ,çarpık ekonomikleşmeninde yükünü çekerek eski güzelliğini yitirdiği şu günde, bir futbol takımının ortaya çıkıp,fidan dikme projesine sarılması dikkatimi çekti. Bir Spor kulupünün işi ,sporcularına  sadece futbol öğretmek olmadığının  güzel bir örneğini sergilemiş  Sakarya FK. Onlar bir spor kulupünden fazlasını  yaparak,Ailelerle  ,Minik sporcularıyla Fidan dikmişler. Ne güzel ,tahrip edilen Doğaya ,tahrip edilen ormanlarımıza  yeni bir soluk  olmak adına Fidan dikerek örnek bir davranışa imza atan Sakarya FK takımını  kutluyorum. İnşallah onların sergilediği bu tutum  diğer spor kulüplerine de sıçrar.Umarım Bu fidan dikme olayı ,ormanlarımızı çıkar uğruna yok edenlerinde kulaklarına küpe olur.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Aslında her canlıya şiddete hayırda , son yıllarda kadına yönelik şiddetin artması,kadınların katledilmesi  epeyce yükselince,  verdiler takımların ellerine birer filama her maç öncesi kadına şiddete hayır pankraatları stad stad dolaştı. İnandıkmı ? Ben bunu inandırıcı bulmuyorum,nedenmi? Sen kadına şiddet yasasını iptal edeceksin ,sen kadına şiddetin artmasına bu yoldan el vereceksin,sen kadın derneklerini  kapatmak adına hamleler yapacaksın ,bende senin bu gösterine inanacam öylemi?  Eğer siz gerçekten kadına şiddet konusunda önlem almak adına samimiyseniz önce kadına bir insan olarak,bir birey olarak değer vereceksin. Siz gerçekten samimiyseniz biz kadına şiddet olayında Avrupa insan hakları sözleşmesinden çıkmakla hata ettik diyerek ,kadına şiddet konusunda yasal hamleler yapacaksınızki biz size  az da olsa inanlım. Takımların ellerinde filamalarla  Kadına şiddet ile seromoyie çıkması bu konudasadece ve sadece göz boyamak. Ben bunu böyle okuyorum,aksini düşünen  ,olayaın böyle olmadığını idda edenler buyursunlar beni ikna etsinler.

MHK GİDECEKTİ  GİTTİ

Ferhat Gündoğdu önderliğindeki MHK sezonu beklemeden, 12 hakemi Süper lig  kadrosundan çıkarması ile  başlayan Sürecin içinden , önce TFF Başkanı Nihat Özdemir ,ardında  MHK  topyekün gitti.  Sezon beklemeden alınan ,adına bazı kesimlerce  alınması gereken gec bir karar ,bir kesim tarafında  böyle bir uygulama sezon sonuna bırakılabilirdi diye yorumlanan ,herkesi şaırtan kararın içinden,huzurdeğihuzursuzluk çıktı. Bu süreçte   12 Hakemin liste dışı kalmasına karşın ,Tahkimin bu karara red oyu vermesi ile karışan hakem evinde,aldığı kararın altında ezilen MHKnın, Ferhat Gündoğdu başkanlığında  toyekün istifasında şaşırılacak bir şey yok. Giden MHK boyundan büyük iş yapmaya kalktı,o yapmak istediği operasyonun altından kalkamadı. Şimdi top tecrübeli  Sabri Çelikte. Sanırım Sabri Çelik giden MHK nın aldığı karara uymayacak. Sanırım bu MHK de TFF Başkan secimi sonrasıda büyük ihtimalle gidecek.  Giderse hiç şaşırmam ,çünkü ben biliyorumki  yerlerine gelecek sıra bekleyen öylesine çok aday varki,sec beğen al türünden. Ancak bu gitgeller Hakem camiasına ne kazandırır ,ne götürür. Bu kadar çok MHK nın değişmesi istikrardan uzak olursa ,o yerdeki hakem kalkınması,hakem huzuruda çok zor sağlanır.  Ben bunu bilir bunu söylerim,MHK ye gelecekler ,bu işte üst rütbeli olacaklar,MHK ye gelecekler ellerindeki hakemlerden daha  yükseklerde düdük çalanlardan olmalıki ,kimse ,kimsenin büyüklüğü altında ezilmesin. Giden MHK Başkanı ve  MHK  yönettikleri,maç verdikleri Hakemlerin çok altında hakemlik kariyerleri vardı ,bu eksiklikle  yaptıkları işin içindede ezilen kendileri oldular. Bakalım giden MHK nin önemsediği bizim Süper hakeme gelen yeni MHK nasıl bir rol biçecek. Biz onun sezon sonu FİFA hakemi olarak görmeyi çok istiyorduk. Umarım Karaoğlan Atilla çok yaklaştığı FİFA rozetini  göğsüne takar. Not  Yeni Mhk ilk olarak Cüneyt Çakıra maç veerdi. Birkac hakemide bir alt ligde TFF 1 de değerlendirdi. Öyle görülüyorki  ligler bitene kadar eski MHK tarafından aforoz edilen hakemlere, etap,etap maç verileçek. Gidenler  sözüm ona tarih yazacaklardı ,tarih ellerinde patladı. Çünkü yaptıkları yanlıştı.

ZAFER  KARAGÖZ ( GÖZÜ KARA ATATÜRKCÜ )

Bu vatan ,bu topraklar kolay kazanılmadı. N ecanlar gitti bu uğurda . Atatürkün bize armağan ettiği Türkiye cumhuriyeti karanlık emellerce tehdit edilsede ,yerine başka modeller inşaaaa edilmeye calışılsada Tarihten gelen Atatürkcü ruhun nefesleri  son neferine kadar kesilmedikçe  Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi her daim yaşayacaktır. Bir zamanlar sakaryaspordan tanıdığım koca yürekli ,sağlam karakerli,direniş ruhu ile donatılmış dev gibi vücudu ile Atatürkcü duruşunu ,Atatürk sevgisini her daim gözler önüne seren Zafer karagözü kısa süre önce kaybetmiştik.İnanın onun erken yaşta aramızdan ayrılışı yüreğimi burkmuştu. Son olarak Adanasporda yardımcı antrenör olarak Çoşkun Demirbakanla beraber çalışan Zaferi Demirbakan senei devriyesinde  sayfasında paylaşmış. Çoşkun hoca yol arkadaşını ölüm yıldönümümde şu sözlerle anmış,Futbolcum, Hocam Humanist insan  Zafer karagözü saygıyla sevgiyle anıyorum. Humanistin karşılığında ne yatıyor? İnsan Sevgisini benimseyen,Önemseyen ,ve insanı Üstün bir varlık olarak gören kişiler Hümanist olarak Bilinirler. Benim tanıdığım Zafer karagöz bu tanımın içinde başrollerde yer alır. Hümanistler için yaşam ile beraber her daim İnsan önde gelir. Sevgiyle saygıyla anıyorum. Seni yaşarken tanımak benim için bir şanstı be Zafer. Sevenlerine yakınlarına bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum.

HENDEK GİTTİ GİDECEK
Sapancanın lige çıkışına seviniyoruz ama gecen sene TFF 3 çıkarak bizi sevince boğan Hendeksporun hali hiçte içö açıçı değil. Kütahya önünde maça şansız bir golle yenik duruma düşen ,sonrasında kalesinde ikiyi gören Hendekspora gollleri atan bizden bir Enes  Nalbantoğlu. Sakaryalı bir gencin ipini çektiği Hendekspor  iki farklı yenilgiden kurtulmak adına ikinci yarı oyuna biraz tepki koydu ama birden fazlasını bulamayınca uzatmalarda gelen golle evinde yıkıldı. Bana göre Hendekspor bu haliyle yıkıldığı yuerden çok zor kalkar. Kısacası Hendeksporun bu lige tutunması mucizelere bağlı. Bu mucize hikayesi bitmeden Hendek düştü demek matematiksel olarak hala geçeri, resmiyet taşımıyor. Umarız iki maçlık torpadan mucize çıkar.

AYAK BASTI  PARASI UCTU

TFF Ayak bastı paralarının bundan böyle verilmeyeceğini  açıklamış. Eh olacağı buydu.Lale devri bitti. Takke düştü kel gözüktü. Yeni Türkiye hikayelerini anlata anlata  Türkiyeyi  ekonomide ,her alanda içinden çıkılmaz hale getirenlerin  yönettiği bir ülkede , bu beklenen bir  son. Tabiki şimdi her alanda kısıtlamalar gelecek.  Ve  Sporda  daha önce  bir üst ligi gören takımlara az da olsa onları mutlu eden Ayak bastı parası, tamda Saskaryasporun ,tamda Sapanca Gençlikin bir üst ligi gördüğü an karşımıza çıktı. Daha bunlar iyi günlerimizi,bundan iyisimi var diyenler mutlumusunuz. Bakın bakın bakalım  daha nelerle karşılaşacağız. Hey gidi eski Türkieyem hey ,senin taşına toprağına kurban olayım be. İnşallah  o Türkiyemin ayarlarına yine bir gün döneriz. Not:Önümüzdeki hafta Bayram. Sanırım Bayramda Salı sofrası gazete çıkmayacağı için olmayacak. Ben en iyisimi ,çarşıda, pazarda vitrinlere tezgahlara bakarken ,uçuk fiyatlar altında ezilerek geçirdiğimiz ,eski ramazanları mumla aradığımız  bir Ramazan yaşayıpta ,ardından bayram görenlerin  Şeker Bayramını  kutlayıpta  sofranın üstünü örteyim. Ben bu konudada eski Ramazanları özlüyorum. Sizce ben çok şeymi istiyorum ?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!