Salı Sofrası – Yeşil Siyah randevu

featured

Play-oftan TFF 1 çıkma yarşında iki yeşil siyahlı takım rakiplerini saf dışı ederek adlarını finale yazdırdılar. Yeşil Siyah rekabette  yıllar sonra Sakaryaspor ile Kocaelispor yeni bir rekabet  halkasındabuluştular. Futbolda varsanız ,futbolda nerede olursanız olun gün gelir yıllar öncesi futbolun rekabet çantasında olan bir tatlı an karşınıza dikilir. Biz Kocaeliyle komşuyuz,onlar bizim futbol  alanında rekabet içinde olduğumuz bir takım.  Finalde ne olur ? Kırşehire beş atıp skorsal anlamda gözfdağı vererek finale taşınan Sakaryaspormu ? Yoksa Trabzonda iddalı ,TFF bir için önemli bir yatırım yapan Trabzon Hekimoğlunu 2-2 lik avaraj üstünlüğü ile bize rakip olan Kocaelimi ? Bana göre bu yeşil siyah final herşeye gebe olabilir. En azından  hem Sakaryaspor adına ,hemde Kocaelispor adına kolay bir final olmayacağını düşünüyorum. Ben  playoff maçları öncesi Sakaryasporu yazarken demiştimki ,Sakaryaspor kadro kalitesi olarak tüm rakiplerine üstünlük sağlayacak bir oyuncu grupuna sahip demiştim. İlk aşamada yanılmadım,Sakaryaspor  adını TFF 1için Ankaradaki finale adını yazdırdı. Final için ne düşünüyorum? Adı üstünde final,bundan sonrası yok.  Playof sonrası şöyle bir düşündüm, Sakaryaspor kimleri saf dışı bırakmış, Kocaeli kimleri yarış dışına itmiş. Gelinen noktayı küçümsememekle beraber ne yalan söyleyeyim,biz Kocaeliye göre kolay rakipleri bu işin dışına ittik. Kocaeliye gelince Ankaraspor ve  Trabzon Hekimoğlu  bizim elediğimiz rakiplere göre futbol sikleti olarak Vanspora vede Kırşehire fark atarlar. Bana göre benim fovarim Sakaryaspor  MustafaReşit Akcay gibi deneyimli bir çalıştırıcıyada  sahip oloan Kocaelispora karşı çok dikkatli bir final oynamak zorunda olduğunu bir yere not ederek Başkent yolculuğuna çıkmalı. Bu final bir yerde hem takımın ,hemde takımın başındaki teknik sorumlumuz Serdar Bozkurt içinde önemli  sınav olacak. Umarım Yeşil Siyah renklerin içinden bizim sırtımızda olan Yeşil Siyahın adı TFF 1 finalinde adı maç sonu şampiyonluk  kürsüsünü kaplar

DÜZGÜN EKONOMİ ( A.NUR CEBİ )

İki Kupalı Beşiktaşın Başkanı Ahmet Nur Cebinin  şampiyonluğun hikayesini anlatırken sarfettiği birkaç cümle dikkatimi çekti. Şampiyonluk veya başarılar bir vesile gelir. Aslonan  düzgün yönetim, Düzgün ekonomi  adına atılacak adımlar çok önemlidir dedi. O bunları derken bende kendimi futbolun derin sularına  dalıp  bu günün Türkiyesindeki futbolumuzu  süzgeçten geçirmeye başladım. Yanlış yönetimlerin  bağlı bulunduğu kulupe açtığı yaralar için Beşiktaş  işaret edilebilir. Bay Demirören  ve Bay Fikret Orman yüzünden neler yaşadığını  bilmek gerek. Ahmet Nur Cebi akıllı iş adamı olarak onların bıraktığı enkazdan iki şampiyonluk çıkardı.  İyi ,sorumlu yönetimler  ,herkesin bildiği işi yapması  Türk futbolundaki tüm takımların ortak sorunu. Yönetiminiz düzgün olursa ,peşindende düzgün ekonomi  gelir. Bunu ben buradan alıp Rüstemlerede postalıyorum.

HELALLİK

Valla son 20 yılda helallik almak bir moda deyim oldu. Oysa helallik çok öncelerdende vardı. Biz inanlar için helallik çok önemlidirde , hakkınızı helal edin  diye ortalara çıkacak olanlara ,  şıp  diye hakkımızı helal  edecekte değiliz. Hellalik hakkedene verilir. Bu helalik işi nereden aklıma geldi derseniz  onuda ifade edeyim gari. Pantemi nedeniyle esnaflardan helallik isteyeni eleştirmek benim işim değil ,o konuda yazılı görsel basında ,sosyal medyada herkes ona gereken yanıtı verdi.   Ben Avarajla şampiyonluğu Beşiktaşa kaptıran GS imparator lakaplı Teknik sorumlusu  mukavelesi bittiği için,yeni bir mukavele önüne uzatılmadığı için  camiadan,futbolculardan,çalışanlarından helallik isteyen Fatih Terimin helallik istemesine kafayı taktım. Ben GS değilim ama bende sporun içinde olan,Spor yazarı olan biri olarak kendini beğenmiş,kaybettiği zaman rakiplerine ,kim var kim yok herkese saldıran sivri vede haksız diline  tepki verdiğim bu zatı muhtereme hakkımı helal etmem. Ha  Futboldan elini eteğini çeker, inzivaya çekilirse hakkımı helal edebilirim. Türk futbolu umarım Fatih Terimsiz günlere kavuşur. Kavuşurmu? Sanmıyorum,bir bakmışssınız GS Başkanı olarak karşımıza çıkar. Günün adamı ,adı bulunmaz hint kumaşıymış gibi ,Atatürkün adı bütün stadlardan silinirken onun adı stadlara verilen bu zatı muhteremden bu gidişle kurtuluş yok.  Belki birileri için itici bir yazı olabilir. Ama ben bu helallik konusunu dilime dolarken Fatih Terim için böyle düşünüyorum.

JOSEFTE SOUZO JESTİ

FB de üç yıl oynadığı süreçte şampiyonluk yaşamadan   sarı lacivertli renklere veda eden  Josefte Souzo  Beşiktaşta ilk yılında iki şampiyonluk sevinci yaşadı. Siyah Beyazlı takımda oynadığı futbol ,attığı kritik gollerle Şampiyonlukta adı çok öne çıkan Josefin yaptığı bir jest onun adına yüreğimi okşadı. Beşiktaşta futbolda ikinci baharını yaşayan ,şampiyonluk çoşkusu ile  futbolunu taçlandıran Joşef de Souzo  şampiyonluk primlerini hayır kurumuna bağışlayacağın Spor kamuoyu ile paylaşmış.  Ne yalan söyliyeyim  onun bu örnek düşüncesi Siyah  beyaz insani duygularımı okşadı. Futbolumuzda çok kazanan inançlı,yardımsever insanların ( Futbolcuların) çoğalması insanlık adına önemli bir gelişme. Umarım bu yardımsever insani ağ genişleyerek çoğalır. Bu günlerin Türkiyesinde bu tip dayanışmalara, eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğu gerçeği de kulaklarımda  dans etti.

KARAOĞLAN ATİLLA

Atilla Karaoğlan bana göre Süper hakemlik dünyasında ikinci yıl  hayal kırıklığı hanesinde , acabalarla boğuştu. FİFA beklentisi  ile öten ilk düdükten sonra  lig içindeki birkaç yanlış atılan adımı atarken MHK den gördüğü ,uzun haftalara yayılan ceza ile sarsılan ,gelecek beklentisi ni ertelemek zorunda kalan Atilla Karaoğlana ufak birkaç notum olacak.Karaoğlan Atilla  geride kalan sezon içinde yaşananları unutmayacaksın,bu yaşanaların nedenlerini kafanda test ederken ,ben nerede yanlış yaptımı hakem dünyanda sorgulayacaksın.  Cünkü yolun başında aşama içinde olan hakemler bazen böyle sarsıntılar geçirir. Aslonan sarsıntı selinde boğulmamak adına geride kalan yılları çok iyi test etmek gerek. Bizimde hakem dünyasında yaşadığımız bir takım hikayelerimiz oldu. Sen bizden daha yükseklerde daha fazla sorumluluk yükledin hakem sırtına. Önce kendini  koyduğun hedeflere kilitleneceksin. Sonra Sakarya hakemliğindeki önderlik rehberinide geliştireceksin. Kısacası  bu günleri önde koşan bir Süper hakem olarak ,gelecek yıllara olumlu yaymak tamamen sana kalmış bir şey. Sen bu hakemlik yüreği nin sende  var olduğunu ,taraflı tarafsız herkese kanıtladın.  Sendeki  bu hakemlik yürüyüşü  bu gün için FİFA ile taçclanmasada ,sendeki hakemlik verileri sana bu ünvanı vermek adına hakem evinde nöbet tuttuğuna ben adım gibi eminim. Bu gün olmadıysa bu işin seneside var. Çünkü bunun için senin önünde buna uzanmak adına gerekli hakemlik azmi ve hakemlik yeteneği fazlasıyla var. Bay Atilla her nekadar sürçü lisan ettiysek affola. Umarım yazdıklarımdan hakemlik cebine koyacağın bazı ip uçları vardır.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!