Salı Sofrası) Yeşil Siyah proje

featured

Salı Sofrası

Yeşil Siyah proje

Sakaryaspor yönetimi başı sıkışan her takım gibi yeni yeni projelerin peşinden koşuyor. 2 Bin üye ile kulübün kasasına 2 milyon Tl gelir katmayı  hesaplayan Cumhur Genç yönetiminin  bu hamlesi, yeşil Siyah taraftar gruplarından, şehrin ileri gelenlerinden testek bekliyor. Bu kampanyaya Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Ekrem Yüce eliyle 100 bin tl ile el verdiğini gazetelerin spor sayfalarından öğrendik. Az veren candan, çok veren maldan verir derler. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz. 100 bin tl bu gün için Büyük el tarafından yapılan yardım olarak başka ileri gelenleri de bu kampanyaya iter diye düşünüyorum. Yönetimler görevde oldukları süreler içinde olası krizleri yönetmek için vardır. Sakaryaspor bu süreçte Cumhur Genç yönetimi ile Corono Virusu nedeniyle yeşil Siyah dengeleri sarsan ekonomik krizi onarmak için bana göre akli selim herkese dokunan  projelerle iyi yolda ilerliyorlar. Umarım başarılı olurlar. Sonuçta bu takım bu şehrin ,bizim, sizin ,hepimizin takımı.

KİMSE KARAOĞLANI KONUŞMADI

Atilla Karaoğlan Corona sonrası FB ve Trabzon maçlarında üst üste iki hafta düdük çaldı. Bu bize ne yi işaret ediyor? FB maçından sonra liderin maçı için Alanyada kendine düdük verilen Atilla Karaoğlan Trabzonun 90+5 de yediği golle berabere  kaldığı, protokol tribünün birbirine girdiği maç sonrası  ismi, maçın skoru ile hiç konuşulmadı. Eski FİFA kokartlı hakemlerden Ahmet çakardan maç sonu övgü alan Atilla Karaoğlanın Corono sonrası çıktığı iki maç performansı ona güvenen MHK yı da mutlu etmiştir. Atilla Karaoğlanın bu hakem yürüyüşü daha önce iddia etmiştim ,yineliyorum, bu Karaoğlan yürüyüşü kısa sürede FİFA hakemliği ile taçlanırsa bu benim için sürpriz olmaz. Aman nazar değmesin,aman hakem şansı yanında olsun diyerek Karaoğlana bundan sonrası içinde başarı dileğimizi  ona uzatmak isterim.

KAÇ PARA VERDİN ?

Sakaryanın Profesyonel oyuncularını anlatan yazı dizim büyük ilgi gördü. Yıllarca kalem oynatan, futbola hizmet veren  Nazım Aktürk olarak ,bu yazı dizisinin ilgi görmesi, ne yalan söyleyeyim futbol gönlümü okşadı.  Bu yazı dizisinin ruhunu anlayan, önemini kavrayanlar kadar, bazı densizlerin bu yazı dizisini kirletmeye çalıştığını, Bayram  Çolakı yazdığım yazı sonrası öğrendim. Face sayfalarına kadar taşınan, Bayram Hoca gazeteciye kaç para verdin diye çamur atılması ,  benden çok Bayram Çolakı üzdüğünü sonradan öğrendim. Bu densiz kardeş şunu iyi bilsin, Nazım Aktürkü kimse parayla  satın alamaz. Bu satırların yazarı Nazım Hoca kimseye hak etmediği bir payeyi uzatmaz. Bayram Çolak bu şehrin bağrından çıkmış, futbolunu dışarıya taşımış, profesyonel futbolda attığı gollerle kendine yer edinmiş bir oyuncu olduğuna  yeniden vurgu yaparken, onu rencide eden  o densiz kardeşinde hem benden ,hem de Bayram Çolaktan özür borcu olduğunu düşünüyorum. Umarım utanır ve özür kapısından içeri girer. İsmini vermiyorum, çünkü değmez.

SAKARYASPORDA OYNAMAK İSTERDİM

Hayri Arabacıgil, Sakaryanın dışa açılan futbol penceresinde, kıvrak sol ayak zarafeti ile İzmir’de  karşı yakada ,Aydında ,salihlide ,Menemende ,Bandırmada, Bursa Sönmez Filementte forma giydi.   Profosyenel futbol çantası bir hayli yüklü olan Hayri Arabacı gili in futbol hikayesini gecen hafta size anlatmıştım. Yazı bitti Hayri Arabacıgil içinde kalan bir uhdeyi benimle paylaştı. Nazım Hocam ,ne yalan söyliyeyim, dışarıda olduğum yıllarda ,futbolum bir çok takımı görürken benim gönlümde Sakaryaspor vardı. Sakaryaspor forması giyememek benim futbol hüznüm olarak geride kaldı dedi.  EEEE yaşamda bazen ,bazı özlemler karşılık bulmayabiliyor. Üzülme be Hayri, dışarıda yaşadığın renkli profosyenel anılar ,bu şehirde çok kişide yok.

YEŞİL SİYAH PİYANGO

Bizim Gazetede bir haber, Trabzonspor uzun süredir görüşmelerde olduğu Altınordunun Milli kalecisi Muhammed Taha Tepe için Altınordu’yla el sıkışmış. Muhammed taha neden ilgimi çekti? Bu çocuk sapanca Akademide Ufuk Yüzücünün okulundan çıkan, Ufuk Yüzücü eğitimi alan bir genç. Gelelim yazının başlığına, neden yeşil Siyah piyango başlığı attım? Neden olacak 11 yaşında Sapanca Akademiden, kısa süreliğine Sakaryaspora ,şehrin takımı özelliği eşliğinde verilen  Muhammed taha için, Altınordu ile anlaşan söz kesen takımın adı Sapanca Akademi. EEE ne var bunda diyeceksiniz? Para var para, yetiştirme bedeli var. Son olarak Niğde FK dan Trabzona gidecek olan Muhammed taha Tepenin yaklaşık 200 bin tl yi bulan yetiştirme bedeli 12 yaşında Sakaryasporda gözüktüğü için TFF talimatları, oyuncu yetiştirme bedelini  Sakaryaspora veriyor. Zor günde iyi para değil mi?  Bu vesileyle öğrendik ki yetiştirme bedeli için futbolcunun 12 yaş üstü olması gerekiyormuş. Sapanca Akademi teknik sorumlusu bunu bana hatırlattı. Bende birde yeşil siyah yönetime hatırlatmada bulunayım, sizde Sapanca Akademiye bir jest yapıp gönül alın. Topmu alırsınız, formamı yaptırırsınız, orası sizin bileceğiniz iş.

BÜYÜK USTA ( ATİLLA TAPŞIN)
Bu dünyadan Basketbol aşığı, dünya tatlısı bir insan geldi geçti. Basketbol denilince Sakarya’da ilk akla gelen isim olan Atilla Tapşın için Basketbol İl temsilciliği onun için ,gecen yıl onun anısına düzenlenen turnuvadan birkaç kare resmi sayfalarına koymuşlar. Bu sene Corono Virus nedeniyle Büyük ustayı bu şekilde anan Basketbol ailesine buradan  sevgilerimi iletiyorum. Ruhun şad olsun koca usta, ruhun şad olsun Basketbolun ve de Sakarya’nın güzel insanı. Atilla Tapşını, onunla yaşadıklarımı anlatmaya kalksam bana bu sütunlar yetmez. Yaşı kemale ermeye çoktan yol alan bendeniz onunla hem salonlarda hem özel hayatta bayağı renkli anlar yaşadım. Bu şehirde tanıdığım çok özel bir insandı Tapşın Atilla. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Hem tatil yapıp hem de gazeteme karşı olan sorumluluğumu yerine getirirken siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!