Salı Sofrası ) Yeşil siyah indirim

featured

Salı Sofrası

Yeşil siyah indirim

Sakaryasporda kalan beş maç için çalışmalar sürüyor. Şu ana kadar bizde Pozitif Corona vakası yok ama başka bir sorun var. Futbolcuların Van maçı galibiyet primi, maç başsıları Rüstemlerde konaklıyormuş. Sizin anlayacağınız  TFF 1 ligini çok isteyen ,bunun için hep iddialı duruş sergileyen Yönetimin derdi para. Corona nedeniyle her şeyin tepe taklak olduğu, iş aleminin ekonomik krizle boğuştuğu bir ortamda  Sakaryaspor yönetimi bu işi  nasıl çözecek? Bize göre mevcut yönetimi çok seven, onlar için yanıp tutuşan oyuncu grubu yönetime bir jest yapabilir. Nasıl mı Van maçı galibiyet primininin mesela yarısını alabilirler, veya maç başsılarından birkaç maç başından fedakarlık yapabilirler. Biliyorum herkes gibi Corona nedeniyle  Sakaryaspor oyuncularının da ekonomik sıkıntıları olabilir. Ama bu kertik sürecinde birlikte aşılabileceği gerçeği var. Hadi bakalım yönetim pamuk eller cebe, hadi bakalım her gol sonrası yeşil Siyah forma öpenler bu sürece bir elde siz verin.

MUTLUYUM, MUTLUMUSUNUZ

Bu şehrin profesyonelleri yazı dizime   Spor camiasından ilgi alkışı gelmesi ,Gazetem Bizim Sakaryanın günlük tirajının artması ,bana gösterilen teveccuh, ne yalan söyleyeyim ,yetmişe merdiven dayayan bendenizi  mutlu etti. Demek ki mutluluğun yaşı yokmuş. Demek ki insan her yaşta  mutlu olabiliyormuş. O zaman bösüverin Coronoyu falan ,tedbiri elden bırakmadan yaşama tutunun. Ekonomik çıkmazmış, ak hayaller tepe taklak olmuşsa, iktidar süreci bitiyorsa  bize ne . Biz sporun içinden beslenmeye ,yarınlara umut içinde bakmaya devam edeceğiz. Hanlar ,hamamlar ,saraylar kime baki kalmış ki..  Eğer nefes alabiliyorsak, eğer sağlıklıysak , ülkenin kötümser durumuna kafa yorup, sorgularken  Mutluyum ,mutlumusunuz diyerek size merhaba demek isterim. Şu Coranalı günler her bakımdan bazı Türkiye gerçeklerini her alanda sorgulamamıza neden oldu. Demekki her şerde bir hayır vardır diyen bedava dememiş. Güzel günler görmeye çok az kaldı. İnşallah hep beraber  mutlu oluruz.

ŞANSSIZ İKİLİ ( ERCAN VE ,NEJAT)

Bizim Patronun fikri doğrultusunda hazırlayıp önünüze koyduğum ,bu şehrin Profosyenneleri yazı dizisini hazırlarken, iki çok önemli yeteneğin futboldan oynadıklarının karşılığını alamadığını gözlemle şansım oldu. Kim mi bunlar,Ercan Zorlu ve Nejat Ersin. Her ikisinin  de futbolla dolu yıllarını dinlerken onlar adına hüzünlendim. Onları bilen biri olarak çok daha fazla üzüldüm. Eğer  Ercan, Eğer Nejat o sürecin içinde sağlıklı yürüyebilselerdi hem futboldan kazandıkları hem de adları bu şehrin ve de Türk Futbolunun kitabında kendilerine yer bulurlardı. Ne var ki Allah herkese her vistediğini vermiyor ,veriyorda  bu şansı iyi kullananların önü açılıyor.  Talihsizlik yaşamın her alanında var. Aslonan  ayağının altına kadar gelen o talihin getirisini iyi kullanmak. Ercan diz dönmesinden, Nejat Menüsküs ve Kan değerlerinin düşüklüğünden   futbola erken nokta koymak zorunda kaldılar. Neden?  Bu gün olsa bu sakatlıkların çaresi vardı ama o günlerde yoktu. Böyle olancada her iki futbolcunun futbol ömrü çok kısa sürdü. Kısa sürdü ama  Sakaryasporun geçmişteki futbol yapraklarını geriye sararken ,halen bu ikili konuşuluyor.

UEFA OYNANSIN DİYOR

UEFA, maçları oynatmak adına  her gün bir açıklama yapıyor. Son olarak Belcika ve Fransa’nın ligleri ertelemesi, kendi federasyonlarınca liglerin tescil edilmesini erken bulan UEFA,  Almanya’nın maçları oynatma kararına olumlu baktı. EEEEEEEEE nede olsa onlarda futboldan besleniyorlar. Futbol ekonomisi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri. Onun içinde bu sektörün belirleyicileri  Corono  ya rağmen ,ufacık bir iyileşmeyi gerekçe göstererek, bazı önlemler eşliğinde( bunun içinde maçları seyircisiz oynanması birinci faktör)  Ulusal Federasyonlara  maçların oynanması  yönünde telkinde bulunuyor. Bunun içinde İspanyadan, İtalyadan futbola yürüyüş ayaklanması için hamleler var.

BİZ NE ALEMDEYİZ

Valla Türkiye’de işler karışık. Bilim kurulu biz futbolun başlaması için görüş bildirmedik diyor. Sağlık Bakanı bu iş TFF nin elinde diyor. TFF ne yaptı çok büyük aksilikler olmazsa ligleri 12 Haziranda başlatıp, Temmuz sonunda bitiririz diyerek topu santraya koydu. Koydu ama şu günlerde her yerden Corono olayları birbiri ardına patlak verdi. Böyle olancada herkesin kafası karışık. Erzurumsporda Beşiktaşda futbolculardan tutunda çalışanlara ,hatta yönetimdeki bazı isimler dede Corono pozitif çıkan Başkan var. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebinin testi pozitif çıktı. Kasımpaiadada Corono olayı var. FB dede yeni Corono olayları patlak verdi. Daha 12 Hazirana varmadan kapı önüne bu vakalar geldi. Devamının gelmeyeceği ne malum. Sanırım Coronadaki bu sportif gelişme  sonrası, maçların başlatılması için Haziranı bir kenara bırakıp ,Temmuz seçeneği devreye girebilir. Zaten TFF de bu yönde adım atmaya hazırlanıyor.

SPORCUYU DÜŞÜNEN KİM ?

Bazı spor yazarları anlatımcıları, örneğin Ercan taner, diyor ki bu karar tamaman ekonomik. Yani Türkçesi ,TFF yalanlamaya çalışmada yayıncı kuruluş baskısı  başı çekiyor. Yahu arkadaş sahaya çıkıp oynayacak olan,Corono tehlikesi ile donanımlı futbolcuların halini soran yok. İllada lig bitsin diyenler ,hani sporcu sağlığı önemliydi. Hani paradan önce insan sağlığı gelirdi. Yahu  bu işin lamı çimi yok, teknik adamından tutun ,oyunculara kadar herkesin Corono tedirginliği ortada dururken , maçların oynanması için can etmek neyin nesi. Bu işin tadı tuzu kaçmış. Gelin Bu ligi kaldığı gibi tescil edin. O şampiyon olmuş ,bu derece yapmış düşmüş, bu düşmüş dünyanın sonumu bu? Ama bir insanın ölümü dünyanın sonudur. Çünkü ölen geri gelmiyor.  İlla da ligi oynatalım ,lig oynanarak tescil edilsin diyenler, olası bir kötü seneryoda vebal altında kalır , o vebalın ahını bedeninizden söküp atamazsınız. Bu lig  Corona tehditi ortada dururken bize göre oynatılmamalıda ,bizi kim dinler.

ADEM LAYİÇ OLAYI

Beşiktaşda yarınları tartışılan Adem layicin yaptığı jest Beşiktaş yönetimini etkilemiş gözüküyor. Bu sezon beklenenin altında kalan ,bu nedenlerde, siyah beyazlı yönetim tarafından ,alıcısı olması halinde elden çıkarılması düşünülen Adem Layiç Beşiktaş yönetiminin UEFA nezdinde elini güçlendiren bir olaya imza attı. Adem Layiç Borçsuz kağıdını imzaladı. Bu ne demek benim Beşiktaşla ekonomik bir problemim yok demek. Alman kaleci Karius bu fedakarlığı yapmadı ve çekti gitti. Sporcuda kalite vede anlayış farkı. Bu konuda bir çok yabancı oyuncunun  oynadıkları kulübün önünü açmak adına  bu yola başvurması Adem Layiçle sonlanmaz diye düşünüyorum. Çünkü futbolun durması ,gelirler bakımından zaten ekonomik çıkmazda olan kulüpleri ,çıkmaza soktuğu gerçeği sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın vede Avrupa’nın gündeminde dolaşıyor. Bu bizde daha fazla hissedilir. Neden mi? Bizim zaten ülke olarak futbolun dışında ekonomide çıkmazımız var. Umarım bu süreci herkes az hasarla atlatır.

BİZİ OKUYUN ,TAKİP EDİN

Benim yazdığım gazete diye demiyorum. Bu gazete bu şehrin inanın tek muhalif yürekli gazetesi. Muhalif derken yapıcı ,uyarıcı  bir gazete. Bu gazetede Tuncer Kalaycı, bu gazete Erol Avşar, bu gazetede  Yusuf Cınal ve birçok önemli isim var. Valla ben bile para verip gazetemi alıyorum. Ön yüzünü ,vede benim katkı verdiğim arka yüzünü, sporu okuyorum. Hele hele bu şehrin profesyonelleri yazı dizisi sonrası,  okunurluğu artan,  Bizim Sakarayayı okumayanlara, takip etmeyenlerde okumaları, takip etmeleri adına  tavsiyede bulunmak isterim. Bizim Sakarya’yı okuyun ,takip edin ,okunması adına eşinize dostunuza telkinde bulunun. Bazı gazeteler vardır bu şehrin ve de bu ülkenin geleceği adına okur desteği olmalı. Ben, Benim şehrimin gazetesi olan, çok zor şartlarda yaşam savaşı veren , Bizim Sakaryaya  sahip çıkma önerimi, bana ait sofranın üstüne koyuyorum. Bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!