Salı Sofrası ) Yeşil Siyah hava durumu

featured

Salı Sofrası

Yeşil Siyah hava durumu

Sakaryaspor Rize Pazarsporu yendi sular şimdilik duruldu.  Van yenilgisi sonrası süre isteyen İsmail Gültekin’in golcüleri Muhammed Reis ve Ali konuştu Sakaryaspor  ikinci galibiyetine imza attı. Uzun süren takım olma, galibiyet özlemi  bitti ,bitmesi nede takım olmada hala sorun var.  Sakaryasporun harcadığı para, kurduğu takım bu ligin üstünde diye işaret edilse de futbol üstünlüğü sahada oynanan oyunla alakalı bir şey. Çok para harcamak ,çok iyi ,mazisinde iyi futbolcu unvanı dolu oyuncular olsa ne olur? Aslonan sahada iyi olmak. Bakın Pazarsporu yendik değimli? Biliyor musunuz o Pazarspor kaça kuruldu? Ben siyiciyeyim yaklaşık 3 Milyon lira. Kadro yapısı kimlerden kurulu biliyor musunuz ? Rize ve Trabzon kökenli gelecek vaat eden oyunculardan kurulu. İşte yaklaşık 15 milyonluk bütçeli Sakaryaspor böylesi bir takımı yendi. Nerdeyse maç sonu zil takıp göbek atacaktık. Bu galibiyete İsmail Gültekin ile Sakaryaspor beraberliği bu gün oynanacak olan Sivas Belediye maçına kadar taşındı. Bana göre Yeşil Siyah futbol evinin sorunu bu galibiyetle son bulmaz.  Rize Pazar maçında alınan galibiyet bu galibiyetin getirisi olarak İsmail Gültekin le yola devam kararı bana göre pamuk ipliğine bağlıdır vede bir yerden kopmaya aday birlikteliktir. Umarım  Sakaryaspor  yarın  Sivastanda  mutlu döner. Sakaryasporun kaybettiklerini yakalamak için üç puan mutluluğunu seriye bağlamak zorundadır.

 

BEN KİMİM ?

Oktay sarı ,bu şehrin iyi konuşan adamı , geçenlerde benimle ilgili bir tespitte bulundu, Nazım Ağbi sen bu şehrin hafızasısın dedi. Etkilendim, hem de çok düşündüm. Bu şehrin bir çok hafızası şuan  toprak altında. Oktay Sarı sende  oraya gitmeden,  bildiklerini gördüklerini anlat demeye mi getirdi diye çok düşündüm. Bu vesileylede  yakında vizyona girecek bir spor programında sanada yer var ,bu şehirde spor programları sensiz olmaz diye ufak yollu bir gaz verdi bana. Ben kimim ? Ben Nazım Aktürküm,ben kimim ? Vagon fabrika emeklisi Bekçi Nazımım .Ben kimim ?Futbol hakemi, hakem hocası Nazım Aktürküm. Ben kimim ? Antrenörlük hayatında Sapanca Kurtköy’ü şampiyon yapma onuru yaşadıktan sonra antrenörlüğü bırakan biriyim. Ben kimim 60 yıllık Sakaryalıyım. Ben kimim ?  Spor yazarı Nazım Aktürküm. Ben kimim ? Atatürkcü, Cumhuriyetci  gelecek güzel günlerin Sosyal Demokrat iktidarın elinde olduğuna inan biriyim. Ben kimim ? Ben karanlığı değil ,aydınlığı seven ilerici Çağdaş yurtsever bir insanım. Ben kimim ? 20 yıldır artık klasikler arasına girmiş Salı Sofrasının Bizim Sakaryadaki Spor yazarıyım. Ben kimim ?  Uzun yıllar Kanal 54 de Spor Ekstrayı ekranlarda sevdiren biriyim. Bundan sonra ekran olur mu? Bekleyip göreceğiz. Yeni yüzlerin egemen olduğu Ekranlara dönüşüm olursa ben size yazarım.

 

 

TUNC KAYACIYI DİNLERKEN

Bazen Ulusal medyada  ortaya konulan doğru tesbitlere bir bakarım birde söyleyene. Tunç Kayacı  Türk sporunun altını üstüne iyi bbbbbbbbilen  biridir benim içim.  Gecen hafta bağlı olduğu TV kanalında takımların yapılaşması ile ilgili dikkatimi çeken ,bizimde Sakaryaspora önerdiğimiz bir yapılaşma modeli üzerinden örnekler verdi. Üç büyüklerin transferleri ,yapılaşmalarıyla ilgili tesbitleri içinde ben  şu konuya kulak kabarttım.  Takım kurmak senelerin  hedefini belirlemek için transfer ayını beklemek zaman kaybıdır diyor Tunç Kayacı. Kayacı diyor ki  30 yaşındaki oyuncuları değil ,geleceği olan oyuncuları bulacaksınız. Bakın diyor Tunc Kayacı bunun içinde  geleceğe yatırım sadece sezon sonu transferlerle olmaz diyor. Tunç Kayacı diyor ki  kulüpler bu işi yaparken  takipe uzun mesai harcamak zorundalar diyor. Tunc Kayacı diyor ki bu işi ülkemizde iyi yapan ,bu takipçiliği uzun takipçiliğin içinden çekip alan, Milyon EURO lar diye, yüzbinlerle ifade eden transfer becerisini Anadolu takımları gösterirken Üç büyük hatta dört büyük diye tanımladığımız takımlar maalesef  bunu iyi yaptıklarını, veya layıkı ile yaptığını söylemek çok zor diyor Tunc Kayacı .Biz ne diyorduk bir takım planlaması yapılırken ,hem bütçenize  ,hem de takımınızın oyun yapısına uygun futbolcular çok önceden belirlenmeli.  Bu doğruyu Sakaryaspor ne kadar yaptı dersiniz? Ben bu konuda çok yazdım çizdim .İsterseniz bu konuda  bu işten biraz olsun çakılanlar yorum yapsında ben biraz dinleneyim.

BİZİN SAKARYA 17 YILI GERİDE BIRAKMIŞ

Bizim Sakarya geçtiniz günler içinde yayın hayatında 17 yılı geride bırakmış. Bu geride kalan yılları  anarken Bizim Sakarya  bu yıla istimnadan ,bu yıla katkı veren lere hitaben kamuoyu ile paylaştığı teşekkür mesajını okurken,  kendi resmimde  bakmaya gereği duydum.  Ben bu gazetede  neden varım ,niçin varım ? İsterseniz bunun içine  bir bakalım. Adnan Yüksel, Tuncer kalaycı önderliğinde bu gazete, bu şehirde  tüm sıkıştırmalara karşın, Sakarya Medyası içinde okjektij olmaya gayret sarf ettiği için, tarafsız  olmaya özen gösterdiği için, en azından ben böyle bir hisle kaplı olduğum için , ben bu gazetede yazıyorum. Bizim Sakarya’nın  doğru olanlara cesurca parmak bastığı için ,bazen siyasi sıkıştırmalara maruz kalmasına karşın,  doğru yürüyüşünden sapmadığı için  ben buradayım.  Hasan Kurtiç gibi marka değeri yüksek bir isim  geçmişte bizimleydi ,bu gün yok. Bu gün olanlar içinde Erol Avşar, Yusuf Cınal gibi kalemini oraya buraya kıvırmayan ,bu günün Türkiye’sinin resmini iyi çeken  yazarları  bu gazetede olduğu için ,Salı Sofrasıyla beraber  bende bu yolculuğun içinde yer alıyorum. Ben bu gazeteyi , tarafsız duruşu diğer medya kuruluşlarının çok önünde olduğu  için seviyor ve burada  çok fazla maddi çıkar beklemeden yaklaşık 7 yıldır kalem oynatıyorum.  Umarım Adnan Yüksel önderliğindeki bu gazete   daha çok uzun yıllar  Sakarya medyası içindeki yarışa ortak olur.  Bu vesile ile  beraber,Bizim Sakarya ailesi içindeyken aramızdan ayrılan , çalışma onurunu yaşadığım ,rahmetli Nejdet Çardak ağ bibimi, arkadaşım dostum Ferruh Bulutu  saygıyla sevgiyle rahmetle anıyorum. Bizim Sakaryadayken yaşama veda eden Orhan Mumin, Ergün Kaftancı Selçuk Kadı ile beraber çalışma onuruna erişmedim ama onların bu gazete için ne anlam ifade ettiğini bilenlerim. Onlarında ruhları şad olsun diyerek Bizim Sakaryaya bir kez daha nice yıllar dileği ileterek ben eve gidiyorum.

AMATÖR UMUT

Corono Sakaryayı abluka altına aldı ,ölümler arttı , Amatörlerin futbol iştahı  buna çok  fazla aldırış  ettiğini söyleyemeyeceğim.  Gazete sayfalarına bakıyorum ,özel maçlar ,yetmedi yeni transferler  Amatör futbol dünyasında cirit atıyor.   Bal takımlarından bahsetmiyorum. Orada maçların oynanması adına bir umut var, ben alt liglerden ,yani Süper ligten, Klasman ligi takımlarından bahsediyorum.  Sanırım bir yerlerden Ocakta oynanacak tiyosu aldılarki ,idmanlarla beraber kadro güçlendirme işine yoğunluk katmışlar. Benim için öncelik   önce coronadan kurtulmak, sonra  sağlıklı günlere kavuşmak . İnsan sağlığı  benim önceliğim.  Sağlıklı spor yapmak ,sağlıklı günleri hep birlikte kucaklamak umuduyla  bende TFF nin Aralık ve Ocak ayında vereceği kararları bekliyorum.

KARAOĞLANA SALLAYANLAR AYNAYA BAKACAKLAR

Göztepe FB maçından sonra bırakın Türkiye genelini, Atilla Karaoğlanı bizim ildeki  renk körleri  onu tefe koymuşlar.  Meyve veren ağaç taşlanır, renk körlerinin ne düşündüğü önemli değil, MHK  ne düşünüyor o önemli . Atilla Karaoğlan  yabancı hakem eğitmeni tarafından yönetimsel anlamda aklandı. Birkaç istisna dışında Atilla Karaoğlan, Göztepe FB maçında olumlu intiba bıraktı. Renk körleri, takım tutanlar,Anadolu hak eminliği içinde FİFA ya yürüyen Atilla Karaoğlanı çekemeyenler, önüne taş koymak isteyenler tabi olacak.   Kim ne derse desin  Atilla Karaoğlanın hakemlik yürüyüşü ,Sakarya hakemliğinizde  yıllar sonra ciddi manada hatırlamamıza neden oldu.  Tuncay şanlı gibi hakemliğe tarzan ,Rasim  Ozan Kütahyalı gibi şovmenlerin ,konuşma diksiyonu  olmayan, Sakaryalı  eski bir şöhretin eleştirileri Atilla Karaoğlanın  önünü kesemez. Hakemlikte Süper ligte ikinci yılında derbi niteliği maçları yönetmek, lider bir takımın maçında düdük çalmak  her babayiğidin hakkı değil. Karaoğlan Atilla Anadolu Hakemliğinin Süper ligteki parlayan yıldızı olmak adına, çiddi, çok ciddi adımlar atıyor. Biz Tuncay Şanlıyı,ve onun gibi düşünenlerden  hemşerisini korusun istemiyoruz, gölge etmesinler  yeter. Bu eleştiriler Atilla Karaoğlan için ,hakemlikteki koşacağı yol için rehber olacaktır. Karaoğlan Atilla  her maç sonrası öz eleştiri yaparak ,dahada yukarılara koşacağından ben adım gibi eminim. Ondaki hakemlik duruşu  bu gün ki Hakem resimleri içinde  ön saflarda yürüdüğüne ben en az ona güvenenler kadar ,ona güven duyuyorum. Kurallara tarzan olanlara bir hatırlatmada bulunarak bu konunun üstünü örtüyorum. Futbolda kontrolsüz  giriş ,topa dokunmasa da  kontrolsüz girişle  rakibinin avantajını yok eden oyuncu aleyhine direk serbest vuruş verilir. Bitmedi vurmak, vurmaya teşebbüs etmek  bile penaltı diyor kurallar. Siz onu söylemişssiniz bunu söylemişisiniz çok önemli değil.

CERLİKİN TESBİTLERİ

Metin Çelik’in tespitlerinde  bir kaleci notu geçti elime.  Yaklaşık  altı yedi gelecek vaat eden  isim vardı o listede. O kaleciler bu gün  nerelerde biliyor musunuz?   Berke  Özer ,Altınorduda yetişti Trabzona gitti)  Muhammed Şengezer  Bursaspor, İrfan Can Eğilmez ( Adanaspor )  şimdi Göztepede.  Altay Bayındır ( Ankaragüçü) Şimdi FB de.  Çağlar Şahin ( Karabükspor)  Okan  ( İstanbul)  Bu kalecilerin hepsi alıcı buldu. Kulupleride onlardan yüklüçe transfer parası kazandılar. Oysa Metin Çerlik bundan tam dört yıl önce bu isimleri   İsmail Gürses zamanında Rüstemlerde  masa üstüne koymuştu. Tam aşama içinde olan ,gelecek vaad eden bu kalecilerden biri Sakaryaspora kazandırılsaydı ne olurdu ? Ne olacak Sakaryasporun kasası bayram eder,bu gün belediyeye muhtaç hale gelmezdi. Metin Çerlik  dünyayı  keşfetmedi ama gelecek vaad eden kalecileri buldu çıkardı. Onun çıkardığı ,bulduğu gelecek vaat eden isimler kaleciyle sınırlı değil. O  görevde olduğu süreler içinde   Yeşil Siyah futbol bahçesine çok gelecek vaat eden oyuncu koydu ama  yarışmacı zihniyet  bunu dikkate  almadı.   Hazırlopcu düşünce  Sakaryasporqa hakim olduğu sürece  Metin Çelik’in bulduğu ,tesbit ettiği isimleri başkaları değerlendirir bizde uzaktan el sallarız.

CUMHURİYET  NOTU

Yarın günlerden Çarşamba ve  o çarşambanın içinde Cumhuriyet var.  O Çarşamba  geleceğe ,aydınlığa koşan Türkiye resmi var. O Çarşambanın içinde özgürlük var, sevgi var, çağdaşlık var ,yükseliş var. O Çarşambanın içinde karanlığa karşı ,Aydınlığın  işaret ettiği zafer var. O Çarşamba’nın içinde Mustafa Kemal Atatürk var. O Çarşambanın içinde Cumhuriyetin 97 yıl kutlamaları var. Karanlığı Türkiyeye taşımaya çalışanlara inat   Yaşaşın Cumhuriyet. Kimsenin ama kimsenin güçü Cumhuriyeti yok etmeye  Türk Ulusunun yüreğinden bu coşkuyu ,bu sevgiyi silemeyeceğini  işaret ederek  Cumhuriyete inanların, Cumhuriyet sevdalılarının Cumhuriyet Bayramını kularım. Yaşasın Cumhuriyet,yaşaşsın M.K.Atatürk.  Efendim Cumhuriyet kutlamalarında buluşmak dileği ile sofrayı topluyorum.  Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!