Salı Sofrası Yeşil Siyah haberler

featured

Salı Sofrası

Yeşil Siyah haberler

Sakaryaspor gecen hafta içinde 11 yıl aradan sonra ilk yabancı oyuncusunu Rüstemlere taşıdı. Daha önce İnter görmüş olan Adanasporlu Isaac  Donkor, yıllar sonra Yeşil Siyah evin ilk yabancısı olma özelliğini futbol cebine koydu. Sakaryasporun yabancı oyuncu konusunda takibi, tatbiki bununla da sınırlı olmayacak. Belki siz benim sofrayı okurken, bir başka yabancı daha Rüstemlere konaklamış olabilir. O gelir, bu gider ben bu işin orasında değilim, ben alınan yabancı ve yerli oyuncuların Sakaryasporun bu sene oynayacağı oyuna  bağımlı olmaları gerektiğini bilirim. Bu konuda Yeni teknik adam, Başkan ve menajerin el ele gönül gönüle olmasını, alınacak oyunların bu şablona uygun olduğu bilgisini cebime koyanların düşüncelerini , olumlu bulduğumu belirtmek isterim. Kısacası Sakaryaspor hem yabancı, hem yerli oyuncu konusunda, içerde kalacaklarla ,dışarıdan geleceklerle ilgili olarak  ihtiyatlı adımlar attığını duyunca sevindim. Çünkü ben biliyorum ki bir takım oluşurken ,hem maddiyat ,hem de alınacak oyuncuların Yeşil Siyah oyun formatına uygunluğu çok önemli. Sakaryaspor  şu sıralar yabancı oyuncu sınırını da yakın takibe almış gözüküyor. Gecen yıl  5+1+2 yabancı kuralı  bu sene için giden TFF nin bıraktığı 4+1+2 kuralı var. Şayet yeni gelecek TFF  yine bir çok kulupün istediği eski kurala evet derse , Sakaryaspor yabancı konusunda buna göre adım atmak zorunda. Öyle gözüküyor ki biz bu hafta  transferde TFF nin bu sene uygulayacağı yabancı kuralına odaklanacağız. Yeşil Siyahlı transfer komitesi  Yabancı kuralının her haline göre yapacağı yeni transferlere odaklanmış durumda. Zaman daralıyor 15 hazirandaki ilk kamp dönemi için   Yeni Hoca ,ben tam kadro takım isteriz diyor. Bizde bu konuda yeni Teknik adamın yanında yer alırız. Onun içinde iç ve dış transferlerin bu hafta içinde netlik kazanması adına gözlerimizi, futbol gönlümüzü Rüstemlerdeki olası hareketliliğe cevirdik. Kalem kağıt elimizde yeni gelişmeleri not etmeye hazır halde beklemeye başladık.

TORPİLLE HAKEM ATANIYORMUŞ ( KOÇ GİBİ İDDA)

Ali Koç  iyi bir iş adamı, iyi bir aileden gelen Türkiye için bu alanda  gereksinim duyulan bir kimlik. Ama  bu Ali Koçun FB Başkanlığı , bu süreçte yaptığı transfer ve teknik adam saçmalıklarını bir kenara bırakıp ,üç senedir uzakta kaldıkları şampiyonlukları  Hakem atamalarına  bağlamasına anlam vermek çok güç. Kendi başarısızlığını bir kenara bırakıp, bu sürecin içindeki Sarı lacivert  tavrını ortaya koyarken ,Torpilli Hakem ataması konusundaki iddiasına  gülüp geçerim. Ali Koç  şimdide  yeni sezona yeni bir teknik adamla girecek. Bakalım bu sezon neler yaşayacak, sarı lacivertli renkler. Umarım dördüncü yılında Ali Koç  Torpille atanan hakemler engelinide aşar ve  Şampiyonluk kupasını  alır. Aksi olursa ne olur? Bana göre işi ehline bırakıp işinin başına, bildiği işi yapmaya kaldığı yerden devam ederse, kazanan hem Koc ailesi, hem de ülke ekonomisi olur. Herkes bildiği işi yapsa var ya, Türkiyemin her alanda önü açılır.

NOT Bu konuyu da içeren bir saptamayı aldım buraya koydum.  Yabancı hakem tartışmasına ışık tutan  bir soru , Ülkede hakemler mi ,Yöneticiler mi yabancı olsun?. Ülke öyle kötü yönetiliyor ki, İthalata  Yabancı hayranlığını aldık spor ada taşıdık.

BODRUM ,BODRUM ;BODRUM

Sakaryasporun  TFF 1 çıkışında direk gördüğü yeri  ,aşama aşama gören, TFF 1 çıkan  takımın adı bizim gruptan bir takım Bodrumspor oldu. Sezon boyu çekiştiğimiz ,bir ara kafa kafaya geldiğimiz Trabzon Hekimoğlu ,geride kalan sezona ismini hayal kırıklığı yaşayan takım olarak yazdırdı. Bodrumun ayak seslerini ,Benim hazırlayıp sunduğum ,Spor Exestrada  yorumcularımdan Cavit Dereli dile getirmişti. Debrelinin tahmini tuttu, bizim gruptan Bodrumspor  ,bizim bayram yaparcasına kutladığımız yere ,yani TFF 1 gelen üçüncü takım oldu. Bodrum, turizmden sonra artık futbol dada bir üst ligde anılacak takımlar arasında kendine yer buldu. Bodrumun bu lige gelmesine sevindim. Medeniyetimdin, Çağdaşlığın adresi bir takımın ,Futbolda da ses vermesini ,bu nedenle önemsiyorum. Hoş geldin Bodrum. Desenize  son yıllarda bir alt ligte sık sık karşılaştığımız ,bu şirin ilce takımı ile ,yeni sezonda  Bodrumla  olan futbol çekişmemiz bir üst lig dede  yoluna devam edecek.  Olsun Futboldaki çekişmenin içinde heyecan yüklü olması, yarışmanın içine daha fazla heyecan yükler.

EŞŞEĞE TERS BİNMEK

Nasrettin Hoca ve Nasrettin Hoca hikayeleri Türk insanının beğenerek takip eder. Onun yarattığı tipin içinde  çok şeyler gizlidir. Nasrettin Hoca  ağzıyla etrafa yayılmış bir hikayeyi sizinle paylaşmak isterim. Biliyorsunuz Nasrettin Hocanın eşeğe ters binmesi hikayesi bir hayli ünlüdür. Yine böylesi bir günde Nasrettin Hoca eşeğine ters binerek pazara doğru yol alır. Onun bu halini görenler  Hocaya sorarlar ,hocam Eşeğe neden ters bendinki ? İşte hocanın başlıklar halinde  verdiği yanıtları A) O gideceği yönü bilir. B) Hocanın verdiği ikinci cevap çok daha ilginçtir. Ben Eşeğime  Arkadan gelecek tehlikeleri  daha iyi göreyim diye  ters biniyorum. Kıssadan hisse Hoca lafı gediğine koymuş. Ben kendi adıma son yaşadıklarımı da göz önünde bulundurunca, hocanın söylediklerinden yola çıkarak, kendi adıma da bir tespitte bulundum , önümü görmüşüm ama, arkamdaki sinsi tehlikeyi görememişim. Bundan böyle ömrüm vefa ederse Nasrettin Hoca gibi, dağın görülen yüzünü değil, arkasında saklı olan tehlikeleri görmek adına, hayata tersten bakmaya çalışacağım. Yüz, yüze bakışlarda ,samimiyet testini iyi görmek bazen insanı yanılkı  içine itebiliyor. Her yüze gülene ,her sen aslansın ,senden iyisi bu ilde yok ,benim ilk tercihim hep sen olacaksın diyenlere kanmışım. Biz Manavların saf olanıymışız be. Sen çok yaşa emi Nasrettin Baba ,senin bir tespitin bana çok şeyler anlattı.

ZORLUKLARI SEVEN  ADAM ( İLKER PÜREN )
Sakaryasporun yeni teknik sorumlusunun yeni takımı ile ilgili düşüncelerini ,yeni sezonla ilgili planlarını yerel basından öğrenmeye devam ediyoruz. İlk doğru tespiti, ilk hazırlık dönemine yeni oluşan Yeşil Siyah oyuncu grubu gitme düşüncesini ,doğru düşünce olarak bir kenara not etmiştik. Genç Teknik adamlık karnesinde  çok da parlak olmayan ,elindeki yaşam notunda gençliği var. Sanırım gençliğine güveniyor. Bana göre Teknik adam olarak Z kuşağı gibi bir şey. Gençlere güvenmek gerek, bu ülkenin geleceğini gençler belirleyeceğine göre  ,gençlere şans vermek gerekir de ,bu Arada evdeki genç değerlere de  şans verme cesaretini kendimize şiar edinmek gerek. İlker Püren ,Futbolu iyi bilen, uzun yıllardır mazisinde bayağı bir başarılı yılları olan zor bir camiaya geldiğimin farkındayım diyen İlker Pürün ,işimin zor olduğunu bilen biri olarak ,Zorlukların üstesinden gelmek adına çok çalışacağımın farkındayım diyerek  sıcak mesajları  kamuoyu ile buluşturmaya  devam ediyor. Zaten havalarda ısındı ,transferdeki sıcak gelişmelerde havayı dehada ısıtacak. Bakalım kaleye yapılan Cihan Topaloğlu hamlesini resmi olarak dış transferde kimler takip edecek. İşimiz zor, yönetim aynı, Büyükşehir başkanı aynı. Gecen sene  TFF 1 yolculuğunda beraber yürüyenler ,bu senede beraber yürüyecekler, beraber  yeşil siyah takımın bu seneki rotasını belirleyecekler. Neler olacak? Karşımıza çıkacak transferlerle  bu konuda bizimde bir bakış açımız olacak . Çok yükseklerden uçmadan ,komşu örneğini de iyi test ederek  gelinen yerde santraya sağlam ayaklarla basmak gerektiği bizim düşüncemiz.

İKİ İSİM BİR DÜŞÜNCE ( ENGİN BIÇAK VE TEKİN DOĞAN)

Efendim yaptığınız iş ne olursa olsun ,o işin içine sahtelik katmadan , bildiğiniz kadar  emek katarsanız ,yaptınız işe abartı katmadan ne kadar doğal olursanız, bunun karşılığı size sevgi olarak geri döner. Bu gün size hakem evinden iki tanıdığım ismi ,dilimin döndüğünce ,bende bıraktıkları intibalar  eşliğinde  anlatmaya çalışacağım. Önce Tekin Doğandan başlıyorum. Bu kardeş Benim İHK de Hakem atama sorumluğu yaptığım dönemlerde ,maç verdiğim  bir isim. Tekin Doğan çok parlak hakemlik hayatı yaşamadı. Bildiği kadar hakemlik yaptı, bildiği kadar Gözlemcilik, bildiği kadarda  yer yer Dernek yönetimlerinde ,İHK lerde görev yaptı. Sessiz,sakin işine odaklanan  bir hakem emekçisi olarak  köşesine çekildi.  Hiç kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadan, daha iki sezonu olmasına karşın ,buraya kadar deyip  kendi dünyasına doğru yol almış.(Bunun içinde kırgınlıkta varmış).  Tekin Doğan bana göre ,mütevazi hakem, mütevazi gözlemci ,mütevazi  yönetici olarak hoş bir seda bıraktı. . Gelelim Engin Bıçak ,Engin yaklaşık 12 yıllık hakemlik hayatında üst seviyeleri görmeyen ,bizim evde  düdük çalan ,Hakemliğe kendi ilinde hizmet veren bir Hakem olarak, santra noktasına  ,bana müsaade dostlar ben bundan sonra yokum diyerek vücudu onu terk etmeden ,anılarla yüklü hakemliğini cebine ,cebinden alıp gönlüne koyarak  Hakemlik defterini kapattı. Engin Bıçak  belki üst seviye hakem olamadı ama,kendi ilindeki futbol evinde  , elindeki düdüğü, elindeki bayrağı ,bildiği kadar  çaldı ,bildiği kadar salladı. Bu yıllar içinde riya yoktu ,bu yıllar içinde  sahte düdükler çalmadı .Bana göre ,hakem evinde, kendi iç dünyasında yer yer tartışılan bir hakem resmi olsa da,  dışarda sevilen bir hakem kimliğini gönlüne koydu. Engin Bıçak hem hakem olarak ,hem de hakem evinde sosyal  konularda verdiği hizmetlerle  vedasının içine, alkış konulması gereken bir değerdir. O Hakemliği bıraktı ama hakem camiasında  çeşitli hizmet alanlarında yine onu sahalarda göreceğiz. Şu an Hakem derneği müdürü, seneye gözlemci ,sonrasında bir bakmışsınız İHK lerde görev almış. O bugün İHK lerde görev yapanlardan eksiği olmayan ,hatta artıları olan bir isimdir. Bıçak Engin Hakemlik yaşamına nokta koydu ama ,hakemliğe farklı kulvarlarda hizmete devam edecek adaylar arasına ismini yazdırdı. Her iki sinede ben hakemlik adına hakem alkışı  alkışı gönderiyorum.

ÖNCE KARAR VER BAY TOPRAK

Sakaryaspor alt yapısı için yeni bir yapılaşmanın tetikleri ateşlendi. Murat balaban gidiyormuş, Talip Toprak geliyormuş. O gider,  bu gelir bunlar Futbol evlerinde olağan şeyler. Ancak bu vesileyle  Daha önce Sakaryasporda bir proje içine dalış yapan, daha sonra Hendekten gelen teklif üzerine bavulunu toplayı Hendekspor yolunu tutan, Hendekspordan sonra Tuncay şanlının ekibinde yer alan Talip Toprak bana göre, önce bir karar verecek, alt yapıda bir projenin mimarımı olacak, yoksa yarışmacı bir teknik adam mı olacak? Önce bu kardeş bu ikilemden kendini kurtaracak. Sonra bizim bildiğimiz bir şey var Bay Toprak , alt yapıda kendi ekibini kuracaksın da  bu iş nasıl olacak? Bizim bildiğimiz alt yapanın çalışanlarını bütçesini  BŞB karşılıyor. Bu işe ,bu yeni yapılaşmaya önce  bu makamın onay vermesi gerekir. Ha verdiyse Levent ve Murat Özkan gibi ismi gecenler alt yapıya hayırlı olsun. Bu konuyla ilgili  şunu da belirteyim ,bende alt yapının işleyişinin el değiştirmesinden yanayımda, doğru isimleri bulup oraya taşımak gerek. Son yıllarda Yeşil Siyah alt yapı çok tartışılır oldu. Daha beğenilir, Daha işler hale gelmesi adına ciddi manada atılacak alt yapı adımlarına ihtiyaç var. Bu Talip Toprak mı? İşte bu  tartışılır ve tartışılacaktır da. Ne diyelim liyakatin egemen olmadığı ,adamım kartvizitiyle yol olan Türkiye manzarası içinde  ,alt yapıdaki bu değişime de fazla kafa yormaya gerek yok. Umarım Talip Toprak son zamanlardaki zik zak çizişlerine bir süre mola verir ,yaptığı icraatlarsa bizi ve ona karşı duran Spor kamuoyunu da yanıltır.

TAHİR GİTSİNMİ ?
Tahir gecen sezon Sakaryasporda iyi işler yaptı. Ağır görünümüne rağmen takımın en fazla gol atan oyuncusu oldu. Yönetim transferde kendi iç bünyesinde kalacak oyuncular içine ,gecen yıl şampiyonluğu kucaklayan oyuncu grubunu fazla hırpalamadan adım atarken ,Tahir’inde ismini yazmış. Koceelisporun istediğini duyduğumuz Tahir gitsin mi? Kalsın mı? Futbolda duygusallığa yer yok. TFF 1 çıkan şampiyonluk  resmine kim ne kadar katkı sunarsa sunsun, şimdi başka bir futbol macerası Sakaryasporu bekliyor.  Burası hem parada ,hem de futbolda daha ağır çeken bir lig. Böylesi bir ligte atılacak transfer adımları hesaplı ,kitaplı ,Yeşil Siyah bünyeye  uygun adımlar olmalı.  Böyle bir değerlendirme ışığında ,Tahirde bir başka oyuncularla da yol ayırımı yaşanabilir. Transfer ayı bu içinden ne zaman ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlar benim  olsun .

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!