Salı Sofrası Yenilgisiziz ama ?

featured

Salı Sofrası

Yenilgisiziz ama ?

Sakaryaspor korkulu Urfa deplasmanın dan puanla döndü. Bir puan iyi puan mı? Urfa kaynaklı haberler bunu böyle demiyor. Rakip 70 de on kişi kalmış. Her şey olası üç puan için müsaitte gel sen bunu Osman Özdemir’e anlat. Sahanın iyilerinin sırtından formaları alıp, gecen yıldan elinde kalan oyunculara forma uzatıp takımın rot balans ayarını bozunca, olanlar olmuş.. On kişi kalan ev sahibi önce beraberliği buldu. Sonramı ne oldu? Az daha son anlarda maç da gidiyordu haberi Urfadan önümüze not olarak uzatıldı. Olmadı Osman hocam , olmadı. On kişilik rakip önünde, önde olduğun bir maçı elde tutamamak senin gibi deneyimli bir teknik adama yakışmadı. Sakaryaspor bu beraberliğe sevinsin mi ? Üzülsün mü? Bana göre bize uzatılan bilgiler bir puanın iyi puan olmadığını söylüyor. Yazık kazanmamız halinde çok şeyler için kanat çırpacağımız bir maç ,avucumuzun içinden uçmuş gitmiş. Ama şu bir gerçek Sakaryaspor kör topalda olsa yenilgisiz gidiyor. Şampiyonluğun favorisi gösterilen Gümüşhane ile Boluda ( Kendi sahamızda olsaydı ne olurdu?) Şampiyonluğun favorisi gösterilenler arasında olan bizim gibi yenilgisiz Urfa ile deplasmanda berabere kaldık. Beraber kaldıkta, bizim  bu takımları yenecek kapasitede olduğumuzda  ,kafaları karıştıran ayrıntı olarak beynimizi kurcalamaya devam ediyor.  Bu ne demek oluyor? Sakaryaspor bu gün bulunduğu yerin üstünde olmalıydı.

İSTİFA

Urfa beraberliği kaçan galibiyete inanlar tarafından olumsuz bulunmuş olmalı ki, Rüstemlere Teknik istifa sloganları gönderilmiş. Sezon  başından beri birileri en ufak bir olumsuz futbol rüzgarında Osman Özdemir’e yükleniyor. Urfa beraberliği sonrası atılan istifa çığlıkları bana göre yersiz ve de anlamsız. Bırakın Osman Özdemir özgür adım atsın. Bırakın doğruyu bulmak adına daha zinde kalsın. Urfa’daki oyuncu değişikliklerini ,daha önce olması gerekenler konusunda bende eleştirdim. Ama elleştirirken, zalim olmayacaksınız. O zaman Ankara’da Gençlere kaybeden Şenol Güneş ile sahasında tarihi fark yiyen Ersun Yenal için darağacı kurulmalıydı. Beyler ,yenilgisi olmayan bir teknik adamın kellesini istiyorsunuz. Yoksa bu takımın başına  her dediğinizi yapan emir erimi arıyorsunuz. Veya siyaset kayığı ile şehir turu atan bir teknik adam  peşinde misiniz?

ORTA HAKEM ARIYORLAR

Sakaryanın vizyonu zayıf İHK si ( İl Hakem Kurulu)yeni sezonda Klasman hakemlerine fazla yüklenmeden ilk aşama maçlarını, gelecekte maç veremeyecekleri hakemlere  yükleme düşüncesinin yanına, birde yeni orta hakemler eklemek adına yola çıktıklarını hissediyoruz. Süper ligte bu doğrultuda Anıl Garan’ı ( Bölgesel ligde yardımcı) Şuayip Yeşil ( Bölgesel ligde yardımcı) Bahadır  İleri ilk iki haftada Süper maçlarda düdük çaldılar.. Alt ligler dede bu uygulama varda hepsini buraya almak ne mümkün. Yapılan uygulama doğru. Hep aynı hakemlere yüklenmek olmaz. Lig uzun ,uzun ligin içinde planlı programlı hakem atamaları yaparken ,Klasmana da hakem bulmak gerek. Hemen belirtelim birinci hafta konuşulmayan hakemler ,Süper ligte konuşulmaya başladığını buradan  İHK nin önüne koyma gereği hissediyorum. İHK nin gözdeleri Gökhan Kayacık, Arif Sucuoğlu ,S.Hilmi Metinin yanı sıra tecrübeli Hakem sınıfında yer alan Engin Bıçakta Süper ligte görücüye çıktı.     Onlarda sıkıntı yok.

KARABERBER TESİSLERİ

Ekrem Kara berber tesisleri ilk futbola hizmet resmi verdiği günlerde her tarafı pislikten geçilmiyordu. Uzun bir aradan sonra Serdivan-Karasu Yalıspor maçını izlerken gördüm ki o pis görüntü ortadan kalkmış. Devletin elinin girdiği belli olmuş. Bilindiği üzere gecen yılı sonlarında Kara berber tesisleri GSİM lüğüne teslim edilmişti. Tribünleri ve soyunma odaları tesisin güzelliği ile tertemiz ve düzenli bir şekilde resim vermesine sevindim. Şimdi Ekrem Karaberde daha huzurlu, daha temiz ortamda maç seyredebiliyorsunuz. Serdivanspor ile Sakaryaspor alt yapısının maçlarını oynadığı bu güzel  futbol mabedinin ,Bu tesisin kıymeti bilinsin. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere, tesise Spora hizmette  çok değerli bir isim olan Ekrem Karaberberin isminin konulmasını da bu vesileyle bir kez daha kutlarken Ekrem hocama da bir kez daha Alalhtan rahmet diliyorum.

ÖP HOCANIN ELİNİ

Harmanlık sporun  ünü Sakaryayı sarmış teknik sorumlusu Tevfik Tetik le Çınarlık maçı sonrası sohbet ediyorum. Harmanlıksporun bu günlere gelmesinde her kademede rolü olan Tevfik tetik Çınarlık maçı öncesi bazı eski futbolcuların ın, hatta o takımın Teknik sorumlusunun elini öptüğünü benimle paylaştı. Tatbiki öpecekler. Tevfik Tetik bu alemde  spora, sporcuya verdiği hizmetlerde tavan yapmış bir teknik adamların en başında gelir. Yetiştirdiği ,çalıştırdığı yüzlerce oyuncu var.  Şimdilerde elinin öpülmesi gayet doğal bir olay. Deneyimli hoca, ile geçtiğimiz günlerde oynadığı ve de zorda olsa kazandığı Çınarlık maçı sonrası onu etkileyen bir olayın tatlı sohbetini yapıyoruz. Maç öncesi bazı oyuncu grubu dahil takımın teknik sorumlusunun elini öpmesinden etkilendiğini itiraf eden Tetik hoca  itiraf etmeliyim ki ,Çınarlıksporun  mazideki yüzü sportif çiziklerle dolu olan halini bildiğim için,bakalım bu ilgi alaka  maç sonuna sarkacak mı diye   bekledim diyor. Harmanlık maçı kazanmasına karşın  Çınarlıkla oyuncular ,yöneticiler yine gelirler Tevfik tetiki ve oyuncu grubunu tebrik ederler. Tetik hoca ,bu gelişimden etkilendiğini  itiraf ederken ,bu anlayışın devamını beklediğini benim aracılığımla Çınarlıklılara iletti. Bizde yeni yönetimi,yeni Çınarlıklı oyuncu grubunu sporun sportmenlik yüzüne sarılmalarından dolayı tebrik ediyoruz.

BASKETİN UZUN ENİ

Amatör Futbol haftasında brançlarında başarılı olan spor adamlarına ,sporculara  ,teknik adamlara ödüller veriliyor. Basketbolde  potaların efendisi ,uzun bir  kardeşe   yılın Teknik adam eni ödülü verilmiş. Salonların eskimeyen yüzü, Basketbole olan hizmet aşkı yüreğinden hiç eksilmeyen Kerim Durmazdan bahsediyorum. O ufak hesaplara bakmadan , birileri gibi salonlardan kaçmadan Sakarya Yıldızlar çatısı altında ,yıllardır aynı sevda ile Sakarya Basketbol üne hizmet ediyor. Onu bu ödüle layık görenleri ,ödülü alan Kerim Durmaza bende buradan alkış gönderiyorum. Teknik adamlık kariyerinin yanı sıra Basketbole ,Basketbol sporuna verdiği hizmet bana göre bundan fazlasını hak ediyor.

İKİNCİ DANİAL GÜİZA   FACİASI
Beşiktaş bu sefer çuvalladı. Medel ve Neogredo transferleri tam bir skandal. Gomezde tuttu, Abubakarda tuttu ama İspanyol Neogrodada  yaklaşık senelik 4 milyon EURO duvara tosladı. Daha erken ama sekiz haftada tık yok. Böyle bir futbol manzarası içinden umut çok zor çıkar. Hadi  bakalım kurtulun  ,kurtulabilirseniz. Orman Fikret Bey Gençlerbirliği yenilgisinden sonra ,ikinci yarıda oyundan alınan Negrredonun son halini görünce boncuk boncuk terlemeye başlamıştır. Ona vereceğiniz şansı Mustafa Pektemeke verin be. Bu İspanyol forvetlerden bize hayır yok. Fenerde akıllanmadı ,Salkadoyu  aldı. Oysa geçmişte Güiza örneğini o yaşamıştı. BJK taşta bu kötü örneğin peşine takılan ikinci Türk takımı olma yarışına katıldı.

ADAPAZARI ERKEN ÇÖKTÜ

Karamanın sezon başı iddialı Bal resmi iki haftada çizik doldu. Gebze’den sonra Maltepe yede kaybeden futbol düşüncesi içinde olanların mevki ve makamları sorgu odasına çekilebilir. Kadroyu oluşturanlar, oluşan kadroya forma uzatanlar , iki hayati maçın içinden çıkan hayal kırıklığının ortak suçlusudur. Yazık  çok yazık. Hikmet Sevimden sonra Balda hareketlilik yaşayamayan Adapazarıspor bu yenilgiler sonrası ancak ve ancak evinde ki sıralama için hesap yapar. Buda bu takıma yatırım yapanları kesmez. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!