Salı Sofrası Yeni takım

Salı Sofrası  Yeni takım

Yeni bir yıl demek yeni umutlar demektir. Yeni yıldan ve de yeni umutlardan anladığınız bu süreçte çok önemlidir. Sancaktepe yenilgisi bir futbol felaketi olarak kapıya dayanan ilk felaket değil ki. Bu takım bu sinyali sezon başından beri veriyor. Kah kötü sonuçlar , kah teknik adam yanlışları ,kah sürpriz sakatlıklar ,kah cezalı oyuncu sayıları  olası bazı olumlu futbol hamlelerinin önünü kesti diyelim de ,bunlar futbolda var ki. Var olan bu eksikleri tespit etmek, bazen teknik adam işi ,bazen yönetim işidir. Özetle biz buna kriz diyoruz. Bir takımdaki futbol krizini yönetmek benim ,sizin değil ,yönetimlerin işidir. Bu yönetim ne sezon başı ,nede sezon ilerledikçe haftaların içine sızan olumsuzlukları çözememiş ,bu işi becerememiştir. Bu saatten sonrada, giderler ve ya  kalırlar beni hiç bağlamıyor. Bu teknik adamın , bu yönetimin bu takımın içindeki futbol arızası çözeceğine aklım hiç basmıyor. Şimdi bu yönetim yine gecen yıl olduğu gibi taraftarın gazını almak için transfer hamleleri yapacaktır. Yapsa ne yazar yapmasa ne yazar . Bu güne kadar yaptıkları icraatlar ortada. Bir kere bu yönetim futbolcu ahı almıştır. Ah almak bu işin manevi yüzüdür. Sancaktepe yenilgisi sonrası oluşan ilk yarı puan durumuna bir bakın bakalım ne göreceksiniz. 29 Puanlı Sakaryasporun peşinde kimler yok ki. Tam sekiz takım, üst sıralardakiler hariç  ilk beşe en az Sakaryaspor kadar yakında duruyorlar. Buda şunu gösteriyor, işimiz   ilk yarıdan çok daha zor. Birincilik hayal ,ilk beş zor. Etimesgutla aramızda tam on puan fark var. Bu gün günlerden Salı, bakalım emekliler cenneti yönetimimiz gelecek adına önümüze neler koyacak. Çünkü dün itibariyle ikinci yarı hesaplaşmaları sahneye konmak adına ayaklandığını düşünüyoruz. İlk hesaplaşma gerçekleşti Bu takımı şampiyon yapmadan bir yere gitmem diyen Deniz Kolgu gitti. Giderken yanına Selahattin Aydın ve ekibinde alma şansı olsaydı ne güzel olurdu.

GÜNAH ÇIKARTMAK

Gecen hafta içinde gazete manşetleri yönetimin transfer hamleleri , transfere bakışları ile süslüydü. Bu arada Selahahtin Aydının gecen seneyi de içine alan yanlış ,isabetsiz transfer hamlelerinde yönetiminde hatalarını masa üstüne koyduğunu gördük. Geçmişten ders çıkartılar diyerek onların beceriksizliklerine bir süre daha katlanmak istemem doğrusu. Yaptıkları ortada. Bakın arkadaşlar bu iş aydın insanlarla falan olmaz. Zaten bu kardeşin soy ismi aydın , kendisinin aydınlıkla uzan yakından ilgisi yok.  Gecen hafta her konuda günah çıkartan , kendine yakın medya kuruluşlarına soluklanan zatı muhteremlerin bu güne kadar olan icraatlarından , sağlıklı bir Sakaryaspor doğmadıysa eğer ben bunlara neden  güveneyim ki. Biz hem yazdık hem çizdik, hem de konuştuk zamanında. Günün modası sakala takılmadığımız için, bizi dinlemediyseler ben ne yapayım.

İSTİFA-İSTİFA-İSTİFA

Sancaktepedeki yenilgi sonrası, eskiden adı Hakan Şükür stadı olan İstanbulun  mutavazi  yerindeki maçtan sonra herkes ,Deniz istifa ,Deniz istifa sesleriyle yeri göğü inletmiş. Deniz ne yapsın be. Bu takımı o yapmadaki. Bu takımı yapan Büyük destekli yönetim. Deniz Kolgu yeteneksiz teknik adam olabilir , veya yetenekleri vardır da ,bu takımla ,bu kadro yapısıyla oynayıp onu yüceltecek  liginden yoksundur. N ederseniz deyin, Deniz istifa derken  ona haksızlık yapıyorsunuz. Asıl hedef onu bu takımın başına taşıyan ,onun arkasında durmayı yöneticilik marifeti sayan, Büyükşehirin  TSE garantili yönetimidir asıl gitmesi gereken. Varın gari gerisini siz düşünün. Bu gün ki yönetimin Sakaryasporu ayağa kaldıracak saha içi becerisi yoktur.Bu doğru tespiti haykırmaktan yorulduk. Saha dışında dosya halletmekse işleri ,bırakın sadece o sorumluluğu onlara verin . Allahını seven biri çıkıp ta yeter arkadaş bu iş sizinle olmuyor deyip  bu takımı TMSF YE versin . Bu öneri  aklıma anlık geldi gitti de, sonradan düşündüm ,TMSF iflas etmiş futbol pazarına gelmez ki.

 

CARPILMAYIN( ARA TRANSFER HİKAYESİ)

Amatör futbolda transfer yaprakları ikiye bölündü , futbolcu pazarı kızıştı. Futbolcuya yönelik bu iyileştirme hamlesini yapanlar keşke bu süreci yaşayacak kulüplere, bunun eksiklerin ide anlatsalardı. Bu transfer pazarında kimin eli kimin cebinde vallahi belli değil. Bu süreçte aman bu çok iyi futbolcu kaçırmamayım , başkası kapmasın derken, parayı kaptırmakta var bu işin içinde. Bana örnek söyletmeyin ama , dikkatlide olmayı ihmal etmeyin. Yakında başlayacak olan ikinci transfer dönemi öncesi, futbolcu ayartmalarında birden hortladığı haberleri, transfer kulislerinde boy göstermeye başladı. O olmuş, bu olmuş, beni bağlamaz. O olmadan ,bu olmadan eşeğini sağlam kazığa bağlamak gerek. Onun içinde parayı saydığın elin kolundan tutup , hemen TFF Sakarya bölge müdürlüğüne gidip lisansını çıkartacaksın. Benden söylemesi.

FİLE ÜSTÜ HENDEK

İdris Demirin file üstüne armağanı Hendekspor o gün bu gün File üstü şampiyonlukları kimselere bırakmıyor. Hendekli kızlar bizim ilin Voleybol sultanları oldular. Biri geliyor , biri gidiyor ama Voleybol istikrarının şampiyonlukları Hendek adına filelerde hep hazır duruyor. Bizde buradan onların Zaferlilerini sizlerle buluşturuyoruz. Son olarak İstanbulu bırakıp dekara baba ocağı Sakarya’ya dönen Voleybol ustası Erol Güdül oğlunun Voleybol  projemside Hendeksporun Salonlardaki Voleybol yükselişinin önünü kesemedi. Koskoca Sakarya ufacık bir ilçenin Voleyboldaki amansız yükselişine dur diyemiyorsa biz ne yapalım ki. Biz onların başarılarını alı yazar , alkışlarız. Yıllardan beride onları alkışlamaktan ellerimiz alkış nasırı tuttu.

SERVİS HABERMİ..

O nasıl oluyor anlamıyorum. Bakın İnternet fareleri benim servis haberlere hiç ama hiç ihtiyacım yok. Bana servis haberlerle yazı yazdıracak bir kişi   daha çıkmadı bu ilde. Biz yaşamımız boyunca kimsenin emir eri olmadık. Bunu Ahmet Öztürklere , bunu  bir zamanların Dernek Başkanı Fuat Totrakana ,bir zamanların Dernek yönetim kurulu üyelerinden Orhan aykurta sorabilirsiniz. Yarası olan gocunur. Sizin hakemlik üzerinden kurmaya çalıştığınız çıkar dünyanıza çomak soktuğum için kıldığım namaz üzerinden duygu sömürüsü yapmayın. Namaz her Müslümanın Allaha kulluk adına borcu. Ya kul hakkına ne demeli. Senden benden diyerek hakem ayrımcılığının han ki dinde yeri var. Bir zamanlar A.Kadir  Aypek bir yazımdan ötürü Nazım sen kimden yanasın demişti. Bende ona ben doğrudan yanayım  ,ben emir kulu değilim demiştim. Gidin A.Kadir Aypek  orada ,ona sorun. Benim bu gün Sakaryada hakem camiası içindeki ayrıcalıklı Hakem resmini yorumlamam için kimsenin aklına ihtiyacım yok.

GÜZ GÜLLERİ GİBİ

Sakarya hakemliğinde genç hakem furyasına Güz ailesi önemli katkı verdiğini gözlüyoruz. Suat Güz  ,Tayfun Güz ( Kardeş) Batuhan Güz ( Kuzen) ve bir Güz de son kursun içinde varmış. Ne güzel. Sakaryalı dört akraba hakemin futbola hizmet adına sahalara koşmasını doğrusu önemsiyorum. En azından bu çocuklar öz ve öz Sakaryalı. En azından bu çocukların bu ilin futboluna hizmet etme olasılığı gurbetten gelip bizim ilde Üniversite eğitimi görenlerden fazla. İl Hakem kurulunun bu konuda Sakaryalı hakemleri ön plana çıkarması bizim ilin hakemliğine katkı sunar. Gizillerden Suat bildik isim. O buradan yukarı gidemez, bulunduğu yerin kıymetini bilsin. Tayfun Güz fizik olarak iyi. Hakemliği soru işareti. Buna karşın iyi işlenirse soru işareti ortadan kalkabilir. Tayfun Güz , fouller ve fena hareketleri ,Tayfun Güz disiplin cezaları konusunda kendini geliştirirse bulunduğu yerin üstüne koşabilir. Batuhan Güzü lise maçında izledim. Boyu bostu , fiziği gözüme takılınca biraz izlekleyim dedim. 20 dakika sabrettim. Bu çocuk bu maçı karıştırır diyerek Erenlerden ayrıldım, yanılmamışım. Maçın sonu iyi bitmemiş. Sonra onu bir gözlemciden dinledim. Yabancı dili iyiymiş. Başarılı öğrenci olduğu için Devlet bursu alıyormuş. Bir hakemi öne taşıyacak nitelikler varda ,saha içini ne yapacağız. İHK li beyler bu çocukları nerde olsa izleyin. Lise maçlarında harcırah yok sa da izleyin. Onları yalnız çayıra salmayın. Pardon çayır kalmadı her yer sentetik. Bu ve buna benzer gençleri gözlemlemek adına sıkı markaj altına alın. Alınki bu gençler başarı basamaklarını sayenizde biraz daha çabuk atlasınlar.

ASKF KOLTUĞU

Şu ASKF koltuğunda ne var be dostlar. Gidip şu koltuğu test ettirmek gerek.  Hüseyin Kama rahmetli olana kadar bir oturdu bir daha kalkmadı. Vefatından sonra emanetçi gelenler koltuğu Yaşar Zımbaya kaptırdılar. Üç yıl beklemek gibi bir niyetleri olmadığını İslam Bozkurtun Orman Parktaki açıklamalarından öğrendik. Muhalefeti bu tez canlılığa iten nedenler olarak verdiği vaadeleri  yerine getirmediği ,başarısız olduğu iddia edilse de ,biz bu yaklaşıma farklı pencereden bakmak istiyoruz. Aslonan Büyükşehir belediye Başkanının takıntısıdır. Kongre bitimi Yaşar Zımbanın, gaza gelip söylediklerinin esiri olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Tocoğlunun, o gün bu gün buzları eritmek yerine, dondurması , ASKF ye uzak duruşu, muhalefetin  Olağanüstü seçim iştahını kabartan en önemli faktördür. Öyle görülüyorki, başarısızlık adı altında,  verilen sözlerin yerine getirilmemesi bahanesi öne çıkartılarak , ASKF muhalefet eliyle Olağanüstü seçime zorlanacak. Efendim bu günde bizim sofrayı toplama vakti geldi. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!