(Salı Sofrası) Yardım yemeği

featured

Salı Sofrası

Yardım yemeği

Sakaryaspor yönetimi takım kamptayken, transfer çıkmazından kurtulmak , transferi açmak için  ortada duran 4 milyonluk yeşil siyah parayı bulmak adına her yolu deniyor. Esemes yoluyla açılan yardım kampanyası bir yana , geçmişte  görülen her başı sıkışan yönetimlerin başvurduğu yardım yemeği devreye girdi. İtibar görür veya görmez, moral bozmak istemeyiz. Bu yolu deneyenler bu yoldan, bu güne kadar  selamete ermedi . Bu yönetim bu işi aşarsa bir ilke imza atmış olur.  Bu arada  her ihtimale karşın  teknik kadro ve yönetim eldeki mevcut kadroyu korumak adına temkinli adımlar attığı haberleri önümüze konuluyor. Sonuç olarak bu şehir ,bu şehrin büyükleri  ilk yarıyı lider bitirip ikinci yarıya umut taşıyan takıma destek olmazsa ,yazık olur TFF 1 lig umutlarına .Yazık olur direk bu ligi direk görmek adına atılan adımlara. Koskoca şehir  4 milyon tl parayı bulamadıktan garip ,biz neyi tartışacağınki.. Samsun maçında gördünüz  simitçisi, sucusu otoparkçısının ,köftecisinin cebi para doldu. Öyleyse sadece zenginler değil her kesim  Sakaryaspora yardım bayrağı altına el vermeli. Bu eksim sükseli yemeğe gitmesin ama esemes yoluyla takımına destek olsun. Sonuçta Sakaryaspor TFF 1 ligini, oradan süper ligi görürse kazanan herkes olacak.

YENİ BURAK HİKAYESİ

Valla artık kabak tadı vermeye başladı. Her transfer döneminde adı farklı kulüplerle anılan ,bu sezonun ilk yarısında sez onbaşı kaptığı formayı kaptıran Burak bekaroğlu için yine çeşitli hikayeler  ısıtıldı vizyona  kondu. Şimdide BŞB Başkan adayı Ekrem Yüce üzerinden Rizespora transferi gündemde . 200 Bir EURO ya Rize bu transferi gerçekleştirecekmiş. Olmadı Göztepede 200 bir EURO yu ikitaksit halinde vermeyi Taha ut edip Burak Bekaroğlunu alacakmış.  Bu çocuk artık Sakaryasporda mil atını doldurdu. Başka bir futbol kapısında şansını denemelide bu para az be dostlar. Eğer rakam doğruysa bu paranın Türkçe karşılığında yaklaşık 600 bin tl yatıyor. Aracılara söyleyin , bu parayı yukarılara çeksinler. Yoksa bu para günün şartlarına göre çok az. Burak şuan beklide düşüşte ama futbol kumaşı her evde daha iyiye gitmeye fazlasıyla aday bir oyuncu. Umarım Burakın yılan hikayesine dönen transfer gelişmesi bu kez mutlu sonla ,noktalanır. Son  yeni gelişme Sivasspordan gelen teklifin 200 bin dolar olmasına Antalya’daki kampta yönetimsel düşünce olarak beğenilmediği  haberine ulaştık.  Sivas yukarılara çıkarsa gitmek isteyen Burakın önü açılır.

NOT  Bu gün yarın Burakla ilgili ,örneğin Bolu transferi devreye girerse şaşırmam. İnşallah Hem Burak için ,hemde Sakaryaspor için hayırlı bir gelişme 2019 içine konuk olur.

CANBERK YÜKSELTİLMELİ

Futbol ne kadar enteresan bir oyun olduğunu ilk yarıda Sakaryaspora Canberk üzerinden baktığımızda görmek mümkün. Gümüşhane’den alınan Recep  sakatlanmasa ,sakatlıktan yeni dönen ,250 bin tl karşılığında sözleşme yapılan Canberk’in futbol çıkışını görebilecek miydik. ? Parasal olarak takımın en az kazanımı olan Canberk  Recepten aldığı formayı bir aldı , bir daha geri vermedi. Alt yapı donanımlı sol kanat oyuncuğunda , ofansif yönü zengin olan ,çıkış yıllarında Milli takımda gören Canberk ,lider sakaryasporun ilk yarıyı lider bitirirken ,yıldızı parlayan  oyuncusudur. Burak Bekaroğlunun yıldızı sönerken, Sakaryalı olarak onun yeşil Siyah formaya sarılması ,oynadığı olumlu futbolla  alkış yağmuruna tutulan Canberk için, yönetime bir tavsiyemiz var, ,bu çocuğun transfer şartlarını iyileştirin. Mümkünse bu gün aldığının üstünde bir rakama taşıyın ki, Sakarya’nın alt yapı oyuncularının yukarıya çıkmak adına iştahı artsın. Bu gün ki süreçte Sakaryasporun alt yapı  oyuncu grupları içinde yukarıya yakın yaş grubu oyuncuları çok yakın takibe alınmalı ki, yeni Buraklar, Yeni Canberkler  sahneye çıkma şansı bulsun. Yineliyorum Canberk’in aldığını ,veya ona verdiğinizi futbol terazisine koyup ,adalet kantarında yediden tartın. Canberk bunu fazlasıyla hakediyor. Bu arada gazete sayfalarında yarı resmi transfer haberleri var. Canberk’teki bu çıkışın karşılığında taliplerinin artması futbolun doğasında var. Ancak aslı astarı yoksa haberlerin ,bırakın kafası karışmasın bu çocuğun.

ERSEVEN HOCA

Sakaryanın eğitim dünyasında Serdivanlı Ali Erseven hocanın yeri farklıdır. şartlar gereği serdivanda Belediye Başkanlığına da bakan ,o süreçte Serdivan belediyesine  yer kazandıran, Sakarya hakemliğine hem hakem olarak hem de İl Hakem kurulu Başkanı olarak hizmet veren Ali Erseven,  beni de hakemliğe kazandıran  kişidir. Onun zamanında Sakarya hakemliği Türkiye genelinde fırtına gibi eserken ,klasman hakemliği on unşa beraber zirve yapmıştır. Onun zamanında A.Kadir  Aypek, Reşit çeker birinci lig ( Bu gün ki Süper lig) Yücel Er,Erdoğan Camlıyurt TFF 2 lig ( Bu gün ki 1 Lig) te hakem olarak Sakaryanın bayrağını yukarılara taşımışlardır. C orta  hakemleri de hesaba katarsak tam 22 klasman hakem ordusu ile Erseven döneminde Sakarya hakemliği altın dönemini yaşamıştır. Bunları neden hatırlatıyorum ? sezon başı hakem açılışı yapanlar ,kurban kesip ,bu şehrin siyasilerini bu güne ortak edenler ,rahmete ermiş hakem büyüklerini ziyaret edebilirler. Bunun içinde serdivanca  ebedi istiratkahında yatan  Ali Erven hocamdan başlayarak, sonra Erenlerde yatan Burhan Usluyu, Turgut Camgözü ve Emirdağda yatan İlhan Okyarı, Naci Akını ,Sabri Yıldızı  bu günlerde anabilirler. Hatırlarsanınz , hatırlanırsınız. Yattığınız yerler   nurlarla dolu olsun. Başta Ali Erseven hocam olmak üzere Sizleri sevgiyle ve saygıyla anıyorum.

ASKF YE ÖNERİM VAR

TFF  Süper ligin, yeni sezonlarını geçmişin önemli futbol adamlarının ,oyuncularının  isimlerini  vererek onları bir yerde onurlandırıyor,onların tekrar anımsanmasına öncülük yapıyor. Bizim TFF adına görev yapan ,Amatör Futbolun konfederasyonunda önemli yerde olan ASKF Başkanımız Yaşar Zımba  var. Ben sevgili yaşar Zımbaya naçizane bir öneride buluna cam. Biliyorum Sakaryada ligleri adı Büyükşehir ligi. Olsun  ,birde bu liglere bir ekleme biz yapalım. Bu şehrin futboluna hakem olarak , oyuncu oalrak, teknik adam olarak hizmet vermiş ,aramızda olmayan ,ebedei hayat nöbetinde olanların isimlerini verelim. Örneğin Ekrem Karaberber Süper ligi, İhsan Necati Sarı  , Ali Erseven , ligi gibi. Bu isimler genişletilebilir. ne dersin Yaşar başkan ,böyle bir uygulama için düğmeye basabilir misiniz. Bekliyorum. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!