salı Sofrası ) Verin mehteri

featured

salı Sofrası

Verin mehteri

Mehteran gösterisi eşliğinde başlayan, Eyüp maçını kazandık ama ,kazanırken göbeğimiz çatladı. Mehteran statlarda moda olmaya başladı. Futbol topunun olduğu yerlere yansıyan bu mehteran olayı beni hiç ama hiç bağlamıyor. Eskiden Mehteranı severdim, bu gün amacı başka olan mehteran gösterileri tamamen ilgi alanımın dışına çıktı..  Ben Cumhuriyet değerlerine bağlı biriyim. Mehteranın neyi çağrıştırdığını bilecek yaştayım. Maça gelelim  diye cemde, dün yazdım ,bu gün aynı izi sürmek istemiyorum. Kötü oyunun içinden çıkan üç puan, Sakaryasporun puan çantasına konan, şans talih kader kısmet gibi bir üç puan olarak geride kaldı. O maçın hikayesi öyleydi,yarın böyle olurmu? Her maç farklı futbol senaryolarına sahne olduğunu bilirim. Bu kötü maç geride kaldı. Önemli olan kazanmaktı, ama öyle, ama böyle, Oğuzun kurtarışları bizi ipten aldı, rakip kendi kalesine golü attı ve Eyüp maçının defteri kapandı. Şimdi biz yeni futbol hikayesi içinde sırada olan Bodrum maçına bakalım. Sakaryasporun oyununun tempo yapması dileği ile ver mehteri Nazım  diyerek, Eyüp maçının  cebimde kalan ayrıntılarına nokta koyuyorum.

SEYİRCİNİN KAÇI BİLETLİ ?

Seyirci azdı, sakaryaspor kasasına ne kadar para kaldı, bilemiyorum. Var olan seyredenlerin kaçı biletliydi? Ekonomik sıkıntının konuşulduğu bir ortamda Bir yöneticiye dedim ki ,arkadaş tribün gelirleri bir işe yaramıyor mu? Aldığım yanıt, tribünlerin tamamı biletli olsa can kurban ama,  gel gör ki bir yığın beleşçi var demez mi. Sizin anlayacağınız Sakaryaspor tribünlerindeki seyreden sayısının karşılığı para, Yeşil siyah kasaya girmiyor.

NİHAT ÇETİNER

Sakarya’nın futbol torbasının içinde önemli yeri olan önemli bir değeri kaybettik. Pazar günü ebediyete uğurlanan, Sapanca Gençlik Başkanı Can Cengiz Çetinin, Oğuz Çetinin babası Nihat Çetini, bu ilde seyredenlerden biriyim. Onu Şekerspor’da ,onu Sakarya sporda seyretme mutluluğu yaşıysan biri olarak kendimi şanslı sayıyorum. Sapanca’daki ebediyete uğurlandı günde, cami  Sapanca lı ,Sakaryalı ve İstanbullu bildik tanıdık şöhretlerle doldu taştı. Söylenecek bir şey yok, geride iyi insan, iyi futbolcu, iyi baba mirası bıraktı gitti. Sevenlerinin başı sağolsun,Sakaryanın ,sapancının başı sağ olsun. Nihat abiye Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı dileyerek bu kaçınılmaz sonun izlerine nokta koyuyorum.

NURİ ŞAHİNİ İYİ OKUYUN

Nuri Şahin Alman yaddaki gurbetçi Milli oyuncumuz. Millî Takımızda önemli katkılar veren bu oyuncumuz, Türk Milli takımımızın Avrupa şampiyonasına katılımı nedeniyle duyduğu mutluluğu ,Milli takım Teknik kadrosunu ve oyuncu grubunu kutlayarak dile getirdi. Nuri Şahinin bu konuda yaptığı değerlendirmenin içinde futbolcu kimliği ile söyledikleri dikkatimi çekti. Biz futbolcular, kamuoyuna mal olmuş futbolcular olarak sorumluluklarımız sadece oyun alanı içinde geçerli değil, bizler saha dışın dada örnek insan, örnek sporcu resmi vermeliyiz.( Arda Turan gibileri umarım Nuri Şahini iyi dinlemişlerdir)  Nuri Şahin devam ediyor, işimiz bununla da bitmiyor, futbolu bıraktıktan sonrada  iyi anılmak bizlerin görevi olmalı. Sadece futbol mu? yaşamın içinde ne iş yaparsan yap, sorumluluklarını bileceksin, sorumlulukların içinde toplumda güven veren bir duruşun önemi yadsınamaz. Sonuç insan olarak bulunduğumuz alanlarda örnek insan olarak yer almak çok önemli bir ayrıntı. Derslik bir tespit . Avrpalı ,olmak eğitimli olmak ,insan olmak böyle bir şey olsa gerek.

PAMUK ELLER CEBE ( YAPILANDIRMA )

Sakaryasporun koltuğa istekli yönetimini bu ay içinde yapılandırma taksiti bekliyor. İbrahim Nalbant Başkanlığı döneminde yapılandırma taksitleri zor koşullarda ödenmişti. Şimdi sırayı Cumhur genç ve ekibi aldı. Ödenmesi gereken paranın Kasım ayı taksit tutarı 464  bin tl. Bunun yaklaşık 268 bin tl si spor toto ve iddia gelirlerinden Sakarya sporun hesabına yatıyor. Giden yönetim bu yoldan gelen paranın yapılandırmaya aktarılması konusunda TFF ile anlaşma yaptığı biliniyor. Mevcut yönetim ya eski yönetimin yolundan gider bu parayı alır. Alda ödeme yapılmazsa ne olur? Sakaryasporun yapılandırmada bu gün itibarıyla gözüken 8,5 Milyon .Yapılandırma bozulursa bu rakam yaklaşık 22 milyona çıkar . Sonra ne olur ? Sezon başı transferde karşına dikilir. Yapılandırma bozulmazsa sorun yok. Hadi bakalım yeni yönetim ,iş başına . Sıçak  vede pamuk eller cebe . Duydum ki bazı oyunculara peşinatlar verilmiş. Eh iç huzur için bu şart. Bu arada yönetimin gecen haftayı gecen yönetimleri yaptığı gibi şehrin dinamiklerini gezerek geçirdi. Demek oluyor ki onlarında cebinde sakaryaspor için farklı projeler yok. her gelenin yaptığı gibi kapı kapı dolaşıyorlar. Ne diyelim, iyi dolaşmalar.

BABADAN SAKARYASPORLU ( KÖPRÜLÜ YAVUZ)

Sakaryasporun yeni yönetiminde var olan, Yavuz Köprülü ismi benim için önemlidir. O Baba İsmail Köprülüden( Rahmetli)  aldığı Yeşil Siyah sevdanın, tutkunun en samimi Sakarya sporlusudur. O Baba İsmail Köprülünün Ayakkabıcılar çarşısından ayaklanan ufacık Köfteci İsmail logosunu, bu şehre yayan ,bu şehrin markası haline getiren kişidir. O bu şehirde kazandıklarını, geri dönüşüm torbasından çıkartıp Sakaryaspora ve bu şehrin sporuna yeri ve zamanı geldiğinde aktaran kişidir. Yavuz Köprülünün Sakaryaspor aşkına sözüm yok. Ama ben yavuz Köprülünün, artık bu takımda başkan formasını giymesini beklediğim kişidir. Keşke Yavuz Köprülü bu gün Sakaryasporun içinde Futbol Şube sorumlusu değil, Başkan olarak Spor kamuoyunun karşısında olsaydı. İnanın ,Sakaryaspor yönetimine, onunla beraber şehrin büyüklerinin teveccühü dehada fazla artardı. Duydum ki ,İbrahim Nalbant ve ekibinin gitmesi için büyük uğraşılar veren mevcut yönetime girmesi adına,  Şansal Büyüka vesile olmuş. Eh oda onu seven biri olarak, onun direktifleri doğrultusunda, Futbol Şube sorumlusu olarak Yeşil Siyah Futbol gemisinin, hizmet gemisine binmiş. Ne diyelim Hayırlı olsun.  Diğerleri alınmasın ama, Yavuz Köprü bana göre ,bu gün ki mevcut yönetiminin en renkli, en ağır topudur.

KARAOĞLAN TAM GAZ ( FİFA YOLU ACILIYOR)

Bu sezon bu güne kadar Süper lig ve TFF 1 liginde çaldığı düdüklerle başarılı hakemler arasına girmeyi başaran Karaoğlan Atilla, gecen hafta U 19   Avrupa şampiyonası  1 grup eleme maçlarında görev yapan hakemler arasında yer aldı. Bitmedi sezon sonu FİFA hakemi olmak adına belirlenen hakemler arasında yer alarak, Zorbay Küçükle berabere dışarıya gidip, FİFA Hakemi olmak adına atılan eğitimin ilk ayağında görücüye çıkaçak. MHK nin güvendiği, gelecek gördüğü Atilla Karaoğlan’ın  hakemlikte attığı bu adımlar, Sakarya’nın son yıllarda deforme olmuş hakemliğini yukarılara taşımak adına ,çok ama çok önemli bir şanstır. O bizim için  , bizim ilde özlem duyduğumuz ilk FİFA Hakemi olmaya yakın isim olarak yüreğimize umut aşılayan kişidir. Hakemlikteki duruşunu ,insan olarak kimliğini ,kişiliğini hiç bozmayan ,bulunduğu yerin ağırlığını kaldırmak adına çok çalışan ,örnek bir Hakem kimliği olarak Hakem evinin nadide ,örnek alınacak kişinin adı Atilla Karaoğlan’dır. Umarım bu örnekler çoğalır. . Allah, bedende büyüklük taşımayan ,etrafına sevgili saygılı davranan ,sadece yaptığı işin sorumluluklarına odaklanan, bu uğur da çok çalışan kişiye istediğini v eriyor. Başarının alt yapısını ben böyle okuyorum. Karaoğlan Atilla’ya  Sakarya ve Türk hakemliği adına başarılar dilerim. Atilla’yı çok yazıyorum, Yazacağımda. O Başarılı oldukça , o Sakarya hakemliğini yükseklere taşıdıkça ,ben onu hep yazacağım ve yaz mayada devam edeceğim. Benim hakemliği çok seven futbol yüreğim, böylesi önemli hakem olayına kayıtsız kalamaz. SIRTINDAN VURANA KIZMA

Hayata örnek olabilecek ,yaşamın içinde herkesin başına gelebilecek bir şeyi çok iyi tarif eden bir alıntı yazıyı aldım, benim soframın üstüne koydum. Herkesin başına gelebilecek, gelmeyenler için uyarıcı bu dörtlüğü bir resim halinde önünüze koyuyorum. Beğenen beğenir veya beğenip bir önlem olarak belki cebine koyar. Belki yeri ve zamanı geldiğinde hatırlayıp cebinden çıkarır.

BÖLGESEL HÜZÜN

Sakarya’nın Bölgesel ( Bal ligi) ligde mücadele  veren takımlarının hali Sakarya futbolu adına umut vermekten çok uzak. Bu lige katılmak önemli değil, önemli olan o ligin içinde Sakarya’nın sesi olabilmektir. Adapazarıspordan sonra ,Hendekspor bizi bu uğurda biraz heyecanlandırdı ama o heyecan çok çabuk kaybı oldu. Bu seneki hendekspor üç temsilcimiz içinde sadece iyi olanı.Hendeksporunda yukarıya koşan hali yok. Onlar bu sezon bu ligde direk kalırlar o kadar. Pamukova 1968 Bölgesel ligin en zayıf halkası. Kalaycı spor onlardan bir tık önde . Sonuç Hendekspor bu gün ki haliyle ligde direk kalır. Diğer ikisinden pamukova 1968 direk düşer, Kalaycı ise, alttan kurtulmak, en azından adını Playofa yazdırmak adına biraz gayret gösterebilir. Gayret gösteremezse de,  Sakaryadan iki takım, Bal tarihinde ilk düşen ,kafadan düşen iki takım olarak tarihe geçer. Bal ligine çıkmak takımlarımız için, sadece buraya çıkıp burada boy göstermekten öte gitmezse bizim evin futbolu bu alanda dans eder o kadar. Hedefi büyük olan takımlara da bir tavsiyem olsun, böylesi hedef için bütçe gerek, bu ligin götürüsü  çok. Böyle bir ağırlığı olan lide adapte olanlar bir çırpıda 3 lige çıkmanın hesabını kitabını iyi yapmalı. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!