Salı Sofrası Var olmasaydı ..

featured

Salı Sofrası

Var olmasaydı ..

Sakaryaspor TFF 1 de ilk maçında iki ayrı bir futbol resmini önümüze koydu. İlk yarıdaki Sakaryaspor içimize korku yüklerken, ikinci yarıda oynadığımız oyun ,Ozan Solun girdikten hemen sonra atılmasıyla on kişi kalmamamıza karşın, oyun iştahımızı engellemediğine tanık olduk. Sakaryasporu çalıştıranlar ilk yarıdaki Sakaryaspor ile ikinci yarıdaki Sakaryasporu iyi test edip var olan eksikleri iyi analiz ederlerse eğer ,mağlubiyete rağmen Rüstemlere kara bulutlar değil ,umut taşınabilir. Yeter ki bu maç ,yeter ki eldeki kadro  iyi test edilsin. Sakaryasporun ikinci yarıdaki oyununun içine bana göre umut yüklenebilir. İlk maçlar puan maçlarının zor olanıdır. Hele hele lige yeni çıkan ,hala elindeki transferlere forma uzatamayan bir takımsanız, yeni transferlerin takım içi çalışması azsa, sizde zorunlu olarak sahaya Hurşit’le çıkıp, bu oyuncuya sol tarafı emanet ederseniz, o merkezden gol yerseniz , tam bu noktada bir kez değil iki kez düşüneceksiniz. Eğer kaleciniz yediği dışında en az üç pozisyon kurtarıyorsa  bu durumunun içinizde iyi okumalısınız. Sonuç Sakaryaspor evinde kendine göre lige daha hazır olan Göztepe önünde ,ikinci yarı da rakibini zaman zaman tehdit eden görünümüyle gelecek haftalar adına futbol çantasına, giden üç puana rağmen  umut yükledi. Uzatmaların son anında Kabankonun attığı gol Vara takılmasaydı, şayet var olmasaydı ,son anda lige puanla başlayabilecektik. Ama Var vardı ve gol Vardan geri döndü. Doğru karar mıydı ,bana göre kaleciye yapılan kontrolsüz bir kabanko darbesi vardı.

SPORCU AHLAKLI OLACAK ( TORİNO HİKAYESİ KAHRAMANI )

Beşiktaşlı bir genç ,ismi lazım değil Torino’ya gitti. İsmini vermiyorum, transferi ve İtalya’ya gidiş sürecinde takındığı küstahça tavırlar, Başkan Ahmet Nur Cebinin telefonlarına çıkmayacak kadar densiz bir oyuncunun ismini buraya, benim sofranın üstüne koymak istemiyorum.. Demek ki  bu oyuncu siyah beyaz futbol terbiyesinin yanı sıra aile terbiyesinde almamış olacak ki ,bir camianın ,kısa süre önce başkanlığını yapan ,yetişmen adına sana, alt yapı futbol terbiyesi veren, bu gün Torinoya gidiyorsan Siyah Beyaz Beşiktaş’ın oyuncusu olduğun, burada gösterdiğin performans nedeniyle gidiyorsun. NOT Bunlar madalyonun bir yüzü, gelelim Madalyanın bir başka yüzüne. Bu sıçak bilgi içinde ne var biliyormuşsunuz ? Bu oyuncuyla Beşiktaş senelik 144 bin liraya sözleşme yenilerken 4,5 Milyon EURO ya serbest kalırsın maddesi koymuş. İlk baştan çok kızdığım bu çocuğa şimdi kızmıyorum ,neden mi ?Şimdi bu genç Torinodan yaklaşık yıllık yıllık 900 bin EURO yani yaklaşık yıllık 16 Milyon lira alacak. Arada uçurumdan da öte uçurum var. . Yok yok ,kulüpler ben yetiştirdim ,ben besledim ,ben sömürürüm mentığı eşliğinde ,emek hırsızlığı yapmaya kalkarsa ,karşılığını  bu şekilde verene de kızmayacaksın. Şimdi ben bu çocuğa kızmıyorum. ha unutmadan bu genç Beşiktaşa tam 4,5 Miyon EURO Kazandırdı. Sen ne verdin ona ,bir forma karnını zor doyuracağı bir para. Şimdi ismini yazıyorum evlat, Emirhan Başkanın telefonlarına çıkmamak dışında ,her şeyi doğru yapmışsın. Eğer birileri emeğini sömürüyorsa ,emeğinin karşılığını vermiyorsa ,fırsatını bulduğun an çıkarlarının peşinden koşacaksın. Emirhanda 18 yaş aklıyla bunu en iyi şekilde yapmış. Başarılar evlat. Umarım Beşiktaş yönetimi bu transferden ders çıkartarak önce yetiştirdiği oyuncunun hakkını verir. Emek hırsızlığı Beşiktaşa yakışmaz.

SELCUK YULA VE RIFKI MANAVOĞLU ( 9 YIL OLMUŞ )

Selçuk Yula FB tarihinin içinde yer alan önemli bir sarı lacivert renktir. Çok genç yaşta aniden bu dünyadan göçüp giden Selçuk Yula için taraftarlar ölümünün 9 yılında mezarının başında anma programı düzenlerken unutulmuşluktan dem vurmuşlar. Taraftar grubu Selçuk Yulanın FB yönetimi tarafından hatırlanmamasına göndermede bulunmuşlar. Ölmeye göre, öldükten sonra bir süre adın etrafta dolaşır ,sonra oda ortalıktan kaybolur. Sadece Selcuk Yula örneğimi var ,Sakaryasporun kuruluş yılında, Yeşil Siyah formayı giyenlerden biri olarak Sakarya Asri mezarlığında bir garip Rıfkı olarak ahiret nöbetinde. Rıfkı Manavoğlu Sakaryaspor tarihinin önemli bir yeşil siyah rengidir. Soruyorum size bu gün ki yönetimden kaç kişi Rıfkı Manavoğlunun yerini, yattığı yeri bilir. Neyse ki bazen açılışlar öncesi Aykut Yiğit hatırlanıyor. Ben bu vesileyle Selçuk Yulaya ,Rıfkı Manavoğluna  Allahtan bir kez daha rahmet diliyorum. Eğer mevcut yönetim arar, benden bilgi talebinde bulunurlarsa  Rıfkı manavoğlunun mezarını onlara gösterir, ölüm yılını beraberce gördürürüz. Eğer böyle olursa, Rıfkı Manavoğlunu ölüm yıldönümünde anarak ,geçmişe vefa örneğini unutulduğu yerden kaldırıp, yaşama endeksleriz.

HALİL KOÇAÇIK VE ÇOŞKUN ÇAKMAK

Halil Kocacık bu şehrin sporda siyasette, Muhasebeciler ve mali Müşavirler odası Başkanlık koltuğunda görev yapmış  önemli bir ismidir. Kocacık Halil Yıldırım sporludur, Kocacık Halil Sakaryasporludur, Koçaçık Halil bu şehrin genç yaşta kara toprağa koyduğu önemli bir değeridir. Tam 18 yıl önce aramızdan ayrılmış. Şu yıllara bakarmışsınız ,tutana aşk olsun. Koçaçık Halil benim arkadaşım, oğlumun kulüp Başkanıdır. Ve Çoşkun Çakmak ,salonların efendisi, güler yüzü yaşama zor baktığı anlarda bile yüzünden hiç eksilmeyen önemli spor adamı ,Cemal Otun bu spor dalındaki dava arkadaşıdır. Cemal Otla salonlarda olduğu anlarda  bir çok anıya beraber ortak oldum. Bir kez bile saygısızlığını görmediğim bu güler yüzlü Spor adamını ölümünün üçüncü yılında ,Halil Kocacık’ı 18 yılında sevgiyle saygıyla anmak istiyorum. Ruhları şad olsun ,Allah sevenlerine sabırlar versin.

BU ŞEHRİN CENTİLMENİ ( A.KADİR AYPEKİN ARDINDAN )

A.Kadir Aypek artık yok. Hayatı doya doya yaşamış, bu şehrin bir beyefendisinin ardından yazılacak okadar çok şey varki, Nereden başlasam bilemiyorum. Onun yaşam kesiti içinde memuriyet hayatı var ,Memuriyet yıllarında Vergi Dairesi Müdürlüğü var. Bu sürecin içinde Sakarya hakemliği içinde gecen yıllar onun POP iletesini Sakarya’dan alıp ,Türkiye geneline taşıyan A.Kadir Aypekin ,Hakemlikte  TFF 1 hakemliğine yükselişi ,Bu gün o yerin adı Süper lig. A. Kadir Aypek hakemlikte süper ligi gören ilk hakemdir, A. Kadir Aypek  hakemliğe hizmet çıtasında MHK üyesi olaraktan Sakarya adına taçlandıran , ilke imza atan bir ün vanada sahiptir. O artık yok, onunla benim aramda gecen yılların rakamsal karşılığı tamı tamamına 42 yıl. Bu süre içinde o benim maçımı yönetti bana İl Hakem kurulu Başkanlığı, o bana MHK üyeliği yaptı. Hakemlikte klasman yürüyüşüme el veren kişiler arasında onunda uzattığı bir el vardır. A. Kadir Aypek MHK üyeliği yıllarında Sakarya hakemliğine önemli hizmet eli uzatan ,hakemliğe aşık ,hakemliğe sevdalı biri olarak aramızdan ayrıldı. Hakemlik adına  bu ile onun kadar duyarlı hizmet edecek biri gelir mi bilemem, A .Kadir Aypek içinde kin tutmayan biridir benim gözümde. Onu çok eleştirdim, onunla bazen küs kalsam da o buna benim baktığım gözle karşılık vermezdi. Biriç kulübüne gittiğimde  bana ikramda kusur etmeyen, sohbetlerimizde hep hakem konuşulan yılları bana aramayan olarak bırakıp gitti, Apdul Hocam. Başlıkta gördünüz O bir Centilmen O bir Adapazarlı,o bir hakem sevdalısı bir ünvanıda cebine koyarak ebediyete göç etti. Yattığın yer nurlarla dolsun. Sen şimdi Ali Ersevenle ,sen şimdi Burhan Usluyla, sen şimdi Ferit Çokerle,Turgut Camgözle, Zeki Konakla ,sen şimdi Ziya Semizlerle ,sen şimdi eski dostlarınla kara toprak buluşma nöbetine başladın. Apdul hocam seni sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Ben yoğun bakıma girene kadar seninle konuşan biri olarak ,seni unutmayacağım. Işıklar içinde uyu güzel insan, güzel hocam ,güzel ağbim.

SEMİNER RÜZGARI ( VİRE VERDİK)

Sakarya’da gecen hafta MHK nin Bölgesel yaz semineri vardı. Sakarya artık MHK seminerlerinin tercihte yıldızı parlayan bir bölge oldu. Yıllar sonra kendi hakemlik yılları anılarımı da yanıma alarak , hakemlerin kondisyon testini izledim. Geçmişle bu günü kıyaslarken şu bilgi notunu cebime koydum, Klasmandaysanız, gözünüz yükseklerdeyse ,hedefiniz varsa ,bu tip seminerlere bu tip testlere her daim hazır olmanız gerekiyor. Bu bu gün dünden daha önemli hale geldi.  Bu gün artık testler UEFA kriterlerine göre yapılıyor. Koşarsan maç alırsın ,koşamazsan maç alamazsın. Hatta iki kez üst üste koşamadın mı  ,girmek adına çok çalıştığın klasman sizi sırtından atar. Kondisyon testini Ekrem Karaberberde izlerken ,Sakarya hakemliğini adına tribünlere bir baktım. Yanıma gelen Mehmet Akıncık ,yanıma gelip yıllar sonra nasılsın diyen gözlemcilerden Fatih Sucuğoğlunun, Hasan Kösemenin elimi sıkması içimi okşadı. Şuan Ankara Hakemlik hayatını devam ettiren Burak Olcarıda yıllar sonra bu seminer nedeniyle görüp dertleşmek varmış. Bu arada büyük Var hakemi Engin zade  Erkanda Ekrem Karaberberdeydi. Beni gördü mü bilemem ,ben onu gördüm. Görmek isteyen görür, görmeyende gün gelir görülmez olur. Neyse gelin biz koşulara odaklanalım. Beklentileri yüksek olan Levent Gümüşdere çok rahattı, çok rahat koştu. EEE çalışırsan koşarsın. Koşmayan iki kardeşten biri C yardımcı hakem  Agah Kaan Kuloğlu( Babası es kibir hakem) ve Bölgesel hakem Furkan şen. Bu kardeşlere tavsiyem olsun ,ikinci mazeret seminerinde sizin isminizi koşamayanlar arasında  görmek istemiyorum. İyi çalışın ,çok iyi çalışın ve hakemlikte yolunuza devam edin. İzlenimlerime göre İHK ve Dernek yönetimi bu seminer için elinden gelenin en iyisini yaptı. EEE işini iyi yapacaksın ki bu tip seminerler bizim ilin kapısında her daim nöbet tutsun. Sakaryada hem hakemlik adına ,hem de bazı gelişmelerde iyi şeyler oluyor. Bu iyi şeylerden biride Yılmaz Kalkın Bölgesel kurula girmesi. Sonuç Allah sakarya hakem evinin ağız tadını bozmasın diyerek, bu seminer rüzgarının üstünü örtelim.

ADEM LJAJİC VAKASI ( BODRUMSPORLU OLMUŞ)

Adem Ljajiç Beşiktaş’ın tarihinde çok büyük yıllık para alan ama karşılığına hiçbir şey koymayan, bir Fikret Orman transferidir. Beşiktaşın gözünü kiralık dönemde büyüleyen bunun sonucunda, büyük paralar karşılığında Beşiktaşa alınan bu oyuncu ,son yılını alt yapıda geçirdi. Bir çok takım gel bize desede o Beşiktaştan aldığı 4.200 bin EURO uğruna futboldan uzak alt yapıda gününü gün etti. Onamı kızalım? Yooo  onu Beşiktaşa alan Beşiktaşın tarihinde aklanmayan başkan olarak Bay Fikret Ormana kızmak gerek. Şimdi bu Oyuncu TFF 1 takımlarından Bodrumla anlaşmış. Doğrumudur değil midir ,ben bilemem. Bodrumla 200 bin EUROYA el sıkışmış. İnanması çok güç. Valla Medya yazdı ben aldım burada yorumluyorum. Bana sorarsanız vardır bunda bir işte ,o işin içinde ne var ne yok benim bilmem çok güç. Sonuç bu transfer hikayesinden yola çıkarak ben diyorum ki, yabancı transferlerde atacağınız adımlara ,yapacağınız sözleşmelere ilave olarl Sporcu karakterinede göz atacaksınız. Bakın el oğlu Türkiyeden oyuncu alırken ,eğitine ,aile terbiyesine yaşam koşullarına bakıyor .Siz neye bakıyorsunuz? İyi bakmadığımız kesin. Baksanıza miyon EUROlar nası hiç oluyor. Birkaç iyi örnek hariç, genelde yabancı transfer konusunda bizim dört büyüklerin karnesi pek o kadar iç açıcı değil.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!