Salı Sofrası Var ol Sakarya Var olamadı

featured

Salı Sofrası

Var ol Sakarya Var olamadı

Sakaryasporun Eyüp deplasmanında sergilediği oyundan çok Var kararları futbol akşamına damgasını vurdu. Vardaki Mustafa Öğretmen oğlunun hakemi izlemeye davet ettiği, pozisyonların doğruluk derecesi eşliğinde,  akşamın yıldızlaştığı maçın içinden  ,daha çok kendini kurtaran Var kararları na rağmen  eşliğinde Sakaryaspor puan çıkartamadı. Maça Var kararıyla gelen penaltıyla  galip başladığımız karşılaşmada, yine bir Sol kanat sendromu eşliğinde golü yedik. Rakibe göre Sağ, bize göre sol kanatta Hüsamettin ve Hurşit’in ortaklaşa kontrol ettikleri alandan, Ezemidir ,ezenmidir nedir,  siyahi oyuncunun kestiği toptan golü yedik. Bu bir ilk değil. Maalesef  Sakaryasporun sol savunması ile sol hücumcusu konusunda sıkıntıları var. Ozan Soldan ve Burak Süleymenden gereken verimi alamadığı için, yeni teknik adamında ,giden teknik adam gibi bu alanda hücumda süratli ,daha anlaşılır ( Hata yapsa da ) oynadığını düşündüğümüz Hurşit’e sarılıyor.  Umarım takım oyununa dinamizm katan ,yavaş yavaş Sakaryaspora bir şeyler verme eğiliminde olan, yeni teknik adam buna çözüm üretir. Hurşitin 52 de atılmasıyla  10 kişi kalan Sakaryasporun, savunmada Çağlarla( En iyisi )  çok uzun süre direnç gösterdiğini bir köşeye atmadan önce, bu gerçeği de görmek gerek.  Var ın verdiği penaltıda Çağlar sebep olmuştu, Hakemin sadece  Penaltıyla geçiştirmesi, Çağlara ikinci sarıdan kırmızı göstermesi ,Hakem hatası ,Çağların şansıydı diye düşünüyorum. Çünkü genelde hakemler Penaltı olaylarında  sarı kartlarına baş vururlardı. Teknik adamın ( serkan baltanın ) Hakanın ve Ozan Sola ilk on birde forma vermediği, Ümit Kurtun sakatlığı nedeniyle :Çağlarlara ,orta sahada bir hafta öncesinde Adana maçında alkış alan oyuncusu Yasin’e forma vermesi teknik adama,  kadro tercihi açısından artı yazar. Sonrasında bildik tanıdık değişimler Rossinin, İsmaillin Serkan’ın oyuna girişleri maçı soğuttu ama uzatmaya taşınan oyunda yenilgiye çare olamadı. Sonuç ,Recep Niyazın şık gollerine dur diyemeyen , Var kararlarıyla şanslı bir akşam yaşayan ,rakibin vardan gelen penaltıyı kullanaması sonrası, on kişilik oyuncu grubuyla sakaryasporun iddialı Eyüp önünde ,pozisyon üretmede fakir kalsada, gösterdiği oyunsal direnç , gelecek haftalara  Yeşil Siyah umut taşıdı diye düşünmek istiyorum. Bu maçla berabere Sakaryasporu oynadığı tüm maçlar üzerinden bir yeşil Siyah değerlendirme yapmak istiyorum. Sakaryaspor in mi çin mi ? Sakaryaspor bu ligte nereye koşabilir?  Biz bu soruların yanıtı Göztepe yenilgisini iş kazası olarak yorumluyorum. Keciörengüçüne kaybederken ,Samsuna yenilirken ,Bodrumdan fark yerken, son olarak Eyüpe kaybederken göremedik. Uzun lafın kısası Sakaryasporun gerçek gücünü ,gideceği yol haritasında ne yazıyor ,biz bunu halen Sakaryasporda göremedik. Bundan sonra görebiliriyiz ? Buda şimdilik soru işareti. Çünkü biz halen yabancılardan gereken verimi alamadık. Adamlar hala sakat. Hele bir tam takım olalım bakalım neler olacak ?

 

DENETCİ KADROSU GÜÇLENDİ ( BOZ VE KARDEŞOĞLU TAKVİYESİ)

Balda Sakarya’nın denetçi kadrosuna ,Ahmet silahçının ayrılmasının ardından iki takviye geldi. İl Temsilcisi Tezcan Demir ,Fuat Totrakanı bir türlü ikna edemeyince, Sakarya Amatör futbolunun vitrindeki en önemli isimlerinden olan Hüseyin Bozu Denetçi kadrosuna ilave etti ( Yanlış anlaşılmasın Fuat Totrakanda olsa, Hüseyin Boz orası için düşünülen tek isimdi) . Tabi burada ASKF Başkanı Yaşar Zımbanın da onay makamında oturduğunu söylemek gerek. Bitmedi harmanlıkspor alt yapısında futbol okulunda görev yapan ,kısa sürede camiada kendini sevdiren  Erhan Kardeşoğlunun  da Denetçi kadrosuna katıldığını ,bu katılımla denetçi kadrosunda TFF adına görev yapan Tezcan Demirin elide, Balda bayağı güçlenmiş oldu. Yeni denetçilerden Erhan kardeşoğlu ,Kalaycı-Hendek. Dereköy, Hüseyin Bozda  Hendekspor kalaycı maçlarıyla sahalara indiler. Ne diyelim Hayırlı olsun. TFF adına görev yapan Tezcan demir,ASKF Başkanı  Yaşar zımbanın ortaklaşa teklifleri ile oluşan bu tablo  güzel dir, içi sevgi ve dostlukla doludur.

BİR MAHALLEDEN DAHA FAZLASI ( AZİZİYESPOR)

Genç Bekir paşayı ,ikinci yarıda bulduğu gollerle, dolu Sarı lacivertli taraftarlar önünde 3-0 yenerek ikide iki yapan ,gecen sezon kapısından döndüğü Playofu kafasına ,sarı lacivertli hedef olarak koyan Karasu Aziziyesporun , oynadığı Süper oyunda  tribünleri önünde asılı duran slogonlar vardı. Sağolsun Karasudaki elimiz ,kulağımız gibi olan Ramazan Marmara çekmiş ,bize atmış. Adını kalbime yazdım, Kafkas Şeytanları  gibi asılı duran slogonlardan aldım önüme koydum ligimi  Bir mahalleden daha  fazlası çekti. Bende bu ilgimi çeken slokonun içini bildiğim kadarıyla doldurmaya çalıştım. . Evet Aziziye karasunun bir mahallesidir de , sosyal hayata sıkı sıkıya sarılan, eğitimli in salanların çokluğu, aydınlık yüreklerin ,karanlığa rağmen hala dimdik ayakta olması ile ünlü farklı bir mahalledir .Bir dost benim bu düşüncelerimin üstüne ektikleri de var, Kökleri derinelere uzanan, Sporun ve dostluğun el ele koştuğu ulu bir çınardır Aziziye mahallesidir yakıştırması , onun bana bu konuda verdiği başlıklardan bir kaçıdır. Velhasıl kelam Aziziye karasunun çok renkli insanların el ele tutuştuğu  bir adrestir. Benim bu tespitlerimde eksikler varsa lütfen Azizi yeli dostlar bana ulaştırsın.

BİZİM TRİBÜNLER VE  ( KISKANC ALMANYA )

Sakaryaspor, Adanasporu  kendi evinde, elle sayılabilecek bir seyreden önünde yendiği maça  bakıyorum ,birde Almanya’da  bizim ayarımızdaki Bundeslga 2 liginde oynana maçların özetlerine bakıyorum. Ne görüyorum biliyormuşsunuz?  Genel de Almanya’da  ( Bizi kıskanan diyor büyüklerimiz)  bu ligde bile tribünler ful dolu. Neden Almanya her ligini dolu tribünler önünde oynuyor? Futbol coşkusu bizden daha mı yüksek, Yoooo. O halde başta Sakaryaspor olmak üzere TFF  1 ligde tribünler neden boş ? Neden olacak,  kıskandığımız Almanya ile bizim ekonomik olarak aramızda dağlar kadar fark var. Bizim özel isteklerimize( Sosyal hayatımıza )  ayıracak paramız ,pulumuz yok denecek kadar azaldı. Şu sıralar üç büyükler dışında ,Türkiye liglerinde hemen hemen tüm takımlarımızın tribünlerini ekonomik zorluklar teslim almış durumda.  Üç büyüklerin tribünleri neden ful .çekiyor? Onlar Metropol ,onlar Türkiye’nin ekonomide atar damarı bir ilde ,milli gelirden daha fazla pay alan seyredenlerinden oluşuyor. Birde bu takımların Türkiye’de yaygınlaşan taraftar grupları olduğunu da bir kenara not etmek gerek. Gelelim Sakaryaspora  ,TFF 1 çıksın diyerek göbeğimiz çatladı. Şimdi oradayız ama TFF 2 deki seyredenin yarısını bile yeni Atatürk stadına çekemiyoruz. Burada oturup düşünelim diye cemde yukarıda Almanya örneği içinde bunun nedeni var zaten. Çok Kıskanç Almanya çok .

SPORA YARDIM ( ARİFİYE VE ADAPAZARI )

Gecen hafta içinde gazetelere alkışlar eşliğinde yansıdı, Adapazarı Belediyesi bir gösterişli törenle  Merkeze  ait 24 takıma ,içinde bir süper ( harmanlık ) bir bayan futbol takımı pastadan 18 bin Tl alırken,Klasman takımlarının 12 ,ikinci amatör küme takımlarının 10 biner liralık yardım aldığ açıklandı. Yardımın iyisi kötüsü olmaz. Ancak bir gerçek var ,zaten Belediyelere spora yardım adı altında ayrı olan bir devlet testeği var. Belediyeler bu bağlamda zaten amatör spora belli oranda kaynak ayırmak zorundalar. Ayırmayan ( karasu örneği )ortada dururken bazı Belediyelerin bunu hatırlamasını da ödülsüz bırakmak olmaz. Örneğin Arifiye Belediyesi ,Adapazarı belediyesine göre çok daha az imkanları olan bir ilce belediyesi  . Buna karşın İsmail Karakullukcu Başkan kapanmaya yüz tutan takımlara hayat veren, Arifiyenin  bir çok takımına Adapazarı Belediyesinden daha fazla kaynak ayırdığını ben değil ,başkaları söylüyor. Bu arada spora yardım paketlerinin açılmasına şu yakıştırmayı yapmakta mümkün, sonra seçim var ,secim. Secim zamanı yaklaşıyor. Ermekte olan iktidara bunlar ne kadar artı yazar? Bekleyelim görelim.

BALDA BAYAN RÜZGARI

Bu sezon  MHK Liglerde Bayan hakemlere ,Bayan gözlemcilere sıkça forma vermeye başladı. Dünyada ve Avrupa’da esen Bayan hakem rüzgarının bizim ülkemizde etkisi altına aldığı, bayanlara Süper ve TFF 1 dışındaki karşılaşmalarda görev verdiğinine tanıklık etmeye başladık. Özellikle metropol kentlerin Bayan hakemleri bu işte başı çekiyor. Bizim il maalesef bu yarışta yok. Bayan hakem rüzgarının daha çok Balda estiği rüzgarın resimlerini seyrettiğim Serdivan-Hendek ,Hendek Dereköy –Çerkezköy karşılaşmalarında gördüm. Hele hele Serdivan –Hendek karşılaşmasında  tüm trionun Bayanlardan oluşması nı hayranlıkla izleme şansım oldu. Bir hafta sonra bu sefer Erenlerde Hendek Dereköy-Çerkezköy maçında Serdivanda dördüncü hakem Bayan hakem bu sefer orta hakem olarak karşıma dikildi. Bu maçın yardımcısı ve de gözlemcisinin de bayan olması farklı bir bal manzarası olarak futbol anlılarımın arasında kendine yer buldu. Unutmadan Erenlerdeki maçın Saha komiseri de Bayan saha komiserlerimizden Yıldız Sarı oğlu olmasına  bu maçın yönetimsel boyutu içinde farklı bir renk olarak Bal gününe eşlik etmesi de hoş bir rastlandıydı. Sözün özü ,artık futbolumuzda bayanların attığı adımlar hissedilmeye başlandı.

YETENEK VE EFSANE ( SERT MUSTAFADAN ALINTI )
Mustafa Sert mazisi çok eskilere dayanan ,Sakarya futboluna gönlünü ve paylaştığı tesisleri sunan K.Akınsporun efsane başkanlarından ,en önemli sarı lacivert renklerinden biridir. Bu satırların yazarı böylesi güzel bir insanı ,futbol penceresine güzel gözlerle bakan Mustafa Serti tanıyan kişilerden biridir. Hem onu yad etmek, hem de K. Akınspor tesislerinin duvarına asılı sözlerinden yola  çıkarak Futbolda  Yetenek ve Şöhret üzerine birkaç kelam etmek istiyorum. Şüphesiz ki yetenek her işte olduğu gibi futboldada en önemli unsurdur. Yetenek  hiç şüphe yokki insanı şöhret yapar ,ancak Karakter ise efsane. Mesela Lefter, mesela ,Metin Oktay ,Mesela Can Bartu, Mesela Baba Hakkı ,mesela Süleyman Seba  gibi . Hem yetenek , hem de karakterli  olmanın özelliklerini  bu saydığım isimlerde fazlasıyla gördük. Gelelim Mustafa Sertin Sarı lacivertli duvarları süsleyen yazısına. YETENEK İNSANI ŞÖHRET  YAPAR,KARAKTER İSE EFSANE ,SİZİ BURAYA GETİREN YETENEKLERİNİZ DEĞİL; KİŞİLİĞİNİZ VE KARAKTERİNİZDİR. Ruhun şad olsun Sert Mustafa,s eni saygıyla sevgiyle yad ediyorum.

BİZİM SAKARYA 19 YAŞINDA

Bizim Sakarya  bana göre bu şehrin Medyası içinde sağlam duruşu olan ,yazarlarına yüzde doksan özgürlük tanıyan bir yayın organı. Hiçbir yere bağımlı olmadan, günün zorluklarınla savaşan ,Adnan Yüksel gibi çağdaş , Türkiye sevdalısı bir işverenle ayakta durmaya çalışan ,Erol Afşar ,Yusuf Çınal, gibi yazarlarıyla  Türkiye’nin  hem genelde ,hem de yerelde bu gunki halinin resmini ceken  ,cesur yürekli kalemlerin olduğu ,genel yayın yönetmenlik koltuğunda usta gazeteci Tuncer kalaycının şekil verdiği Bizim Sakarya’da,  yaklaşık on yıldır ,çok büyük karşılık almadan kalem oynatan ,spora katkı sunan , Salı Sofrası eşliğinde  sizinle beraber olan ben Nazım Aktürk  bu gazetenin bir parçası olmaktan inanın çok mutluyum. Nice 19 yıllar Bizim Sakarya, umarım Adnan Yüksel önderliğinde ayakta kalmaya çalışan bu gazete  olarak ,seninle beraber  aydınlık Türkiye’de el ele ,gönül gönüle yol alırken bu kervanın içinde bende var olmaya devam ederim. Sakarya’da yerel gazetemi var diyenlere diyorumki, alın bir Bizim Sakarya farkı fark edin. İnanın en özgürce yazanların ,gündemi en iyi size sunan gazetenin adı Bizim Sakaryadır.

SAPANCA AYAKLANDI

Sapanca öyle gözüküyor ki Hendeksporun düştüğü hata çukuruna düşmeyecek.  Deplasmanda yenimeyen, içerde iki yenilgi bir galibiyet alan Sapanca Gençlik yeni teknik adamıyla beraber , dışardan getirdiği bir puanın üstünü üç puanla inşa etti. Yeşil Beyazlılar Bursanın temsilcilerinden, eski Sakaryaspoprlu Mesut Ünalın çalıştırdığı , lige iyi başlayan ,şu sıralar sendeleyen Bursa Yıldırımı yenerken ,oynadığı futbol,aldığı sonuçla gelecek haftalara umut taşıdı. Sapanca Gençlik Bursa Yıldırım önünde  Baha , Umut Pusat ve Habibin uzatmada attığı gollerle  3-0 yenerek coşkulu bir pazarı geride bıraktı. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!