Salı Sofrası ( Uygun adım Balaban

featured

Salı Sofrası

Uygun adım Balaban

Sakaryaspor korona19  nedeniyle ertelenen Elazığ maçıyla kaldığı yerden yoluna devam etti. Elazığspor önünde ilk yarısı golsüzlüğe mahkum olan maçı ikinci yarıda Ümit Aslanın attığı gol çözdü son sözü golcü Ali Özgün söyledi ve  Yeşil Siyah futbol evi kazasız bir hafta sonu yaşadı. Moral motivasyon, inanç  bir futbol evinin olmazsa olmazı. Şu sıralar koron ya rağmen Murat Balabanla Sakaryaspor iyi gidiyor. Dörtte dört. Daha önce böyle bir süreç yaşadı mı Sakaryaspor bilemem. Bildiğim bir şey var  Sakaryaspor  Bodrum Felaketinden  önemli dersler çıkartmış halde zirve yaşında bende varım demeye devam ediyor.

YÜK AĞIR(Kendinize iyi bakın)

Sakaryaspor Corono çokluğu nedeniyle ertelenen maçlarını ,içindeki programı santraya taşımak adına bir ay heyecanlı bir maç temposunu Rüstemlere taşıyacak. İlk ayağını geride kalan Cumarteside Elazığsporla evinde oynayan Yeşil Siyahlılar  bu süreçte  yine Corono  ile mücadele tedbirleri eşliğinde maçlarına sağlıklı çıkma uğraşı verecek.  Bu süreçte hem sağlığında mücadele eden ,hem takıma  dönme gayreti içinde olan oyuncu grubuna çok önemli görevler düşüyor. Sporcu önce kendine iyi bakacak. Sporcu bu süreçte sakatlanmamak ve de cezalı olmamak adına  saha içinde kendine dikkat edecek. Özetle bir aylık fikstur yoğunluğunda herkes kendine her yönüyle dünden iyi bakacak. Bu sürecin içi kaldığı yerden devam ederse sakaryasporun yeşil siyah futbol ayakları Eyüp’ün peşine takılır ve yarışın içindeki çok önemli bir fikir olur.

GELSİN DOSYALAR

Sakaryasporun sorunlu dosya hikayesi her gecen ay Yeşil siyah kaoıyı tıklıyor. Bu seferde iki olan sorunlu dosya sayısı dörde çıktı. Gecen yıldan hazırda bekleyen A.Sabri Fener,Yaşar Hacımustafaoğlu dosyalarının üzerine  taze olarak Okan Eken ve  Ferit Erişçi dosyaları merhaba dedi.  Tahmini olarak bu dosyanın yeşil siyah kasadan alacağı paranın 600 bin tl olduğu belirtiliyor. Görülen o ki  Sakaryasporun başı biriken dosyalardan kurtulamayacak.  Sezon başında, transferi açmak adına yüklüce bir para harcayan mevcut yönetim, böyle giderse ikinci transfer döneminde olası yeni takviyeler yapmak, transferi açmak adına yine yüklüce bir para ödemek zorunda kalacak. Ne diyelim hamam giren terler. Yönetimler sorunları aşmak için varlar.

FUTBOLCU İSTENDİĞİ YERE GİDECEK

Futbolcu bana göre aşama içindeyken , göze girdiği anlarda ,adı transfer dünyasında anılmaya başladığı anlarda, tercihini iyi yapmak zorunda. Bazen bu konuda iyi örnekler yaşanıyor ama çoğunlukla kötü örnekler cirit atıyor futbol topunun gezdiği alanlarda. Yanlış transfer yapan kulüpler, rekabet içinde rakiplerinden oyuncu kaçırmak adına  kendilerine ait kasadan uçuk paraları etrafa saçtıkları ,yaptıkları transferlerin ellerinde patladıkları bilinen gerçekler. Bu anlattığım üst seviye transferle ilgili. Birde yetişme çağında olan futbolcuların dünyalarına bakalım.. Gelişme çağında olan ,alt yapı liglerinde oynarken milli takımlar düzeyinde  milli olmuş oyuncular, yaşları dolup bağlı bulundukları takımlardan ayrılmak zorunda kaldıklarında   bazen hissi davranışlar içinde, yanlışa koşabiliyorlar. Bu aşamada ben derim ki yetişme çağında olan, geleceği olmaya aday oyuncular istenildiklerinde  ,kendini iyi bilen,kendini almak adına istekli olan takımlarla anlaşmalı.  Birileri devreye girip, bilinmeyen yere çıkıln yolculuklar bazen değil, çoğu zaman oyuncuya istediğini vermiyor. Böyle olunca da futbol yürüyüşü ışık saçan bir çok oyuncu hissiyatının esiri olunca  uzun yıllarını kaybedebiliyor. Gelin siz siz olun gençler,bu konuda hissi olmayın ,sizi isteyen ,sizi bilen ,sizinle ilgili plan yapan kulübe gidin. Bu takım benim şehrimin takımı benim için renk önemli devri geçti. Bu anlattıklarımdan herkes cebine bir şeyler koysunlar. .

CINAL PAŞAYI  ANMIŞ ( Anılar)

Yusuf Cınal Belçika’daki Türk temsilcimiz. Yıllardır medya içinde olan ,medya deneyimlerini dışarıya taşıyan ,Belçika’daki Türklerin sesi olan Yusuf hoca gecen günlerde kendi he sapından Paşa İhsanı ( Rahmetli)  anılar kervanından çıkartıp bizlerle buluşturdu. Gelin Yusuf Cınal hemşerisi, arkadaşı Paşa İhsanla ilgili neler yazmış beraberce okuyalım. Yusuf hoca futboldan ve okuldan arkadaşı olan Paşa İhsanla kendi çektiği resim üzerinden konuşuyor. Bu resmi ben çektim . Bu resmi sana verince imzalayarak birini bana verdin. Üzerine de Yusuf’a sevgilerle yazmayı ihmal etmemiştin.  Onu çok erken kaybettik, unutmak olmaz , o unutulacak bir insan, unutulacak bir eğitimci unutulacak bir oyuncu değildi. Yusuf hoca  bu şehrin değerleri içinde ölümü ile  Spor dünyasını sarsan birkaç imside ben buraya ilave edeyim de  Paşa İhsanla beraber iz süreyim. Bu şehirde  garajda  bir kaza sonucu ölen namı değer Corcil İsmet vardı. Bu şehirde yeşil siyah ölümlere içinde çark deresine ucan aracın içinde genç yaşta yaşama veda eden Mustafa Şirin vardı.  Bu şehirde Sivasa maça giderken yaşama veda eden kral Aykutunda ölümü yürek yakan ölümler içinde yer almıştır. Bitmedi Karabük yardımcı antrenörüyken kalbine yenik düşen Esat Karaberoğlu da açı ölümler listesinde yer alır. Paşa ihsanla benimde önemli anılarım var. İstersen birde bu anılar kervanına bende katılayım.  Ölmeden önce yakalandığı amansız hastalığın pençesine düşmeden önce,  Çaycı İsmaillin orada çay içerken bulduğum bir süre sohbet ettiğim Paşa İhsanın ayrılırken, elimi öptüğünü hep hatırlarım. Yahu Paşa dedim elimi neden öptün, dün gibi aklımda , sen benim ağbim değil misin tabiî ki elini öperim dedi. Bende döndüm ona, evet be Paşa ben senden dört yaş büyüğüm, tabiî ki abiminim demiştim. Tarihe not düşmek adına  yürek burkan ölümleri Paşa İhsanla yola çıkarak anmış olduk. Ruhları şad olsun.

DEĞİŞİM VE UĞUR AKKUŞ

Sosyal medyada gezerken Sakaryaspor Başkanlığına talip olma ısrarını sürdüren Uğur Akkuşun bir açıklamasını okudum. Ben Sakaryasporun şirketine falan talip değilim, ben Yeşil Siyah gönüllere talibim. Bu takımın başarılı olması için elimden geleni yaparım. Benim kuracağım ekipte yönetimsel anlamda Sakaryalı daha çok olacak. Başarısız olmak gibi bir lüksümüz yok ama, olurda başarısız olursak ceketimi alır çeker giderim. Yaptığım harcamalarda Sakaryaspora helal hoş olsun. Değişim olur veya olmaz,bu gün için olmasa bile gelecekte  aynı isimlerin dışına çıkılarak  Sakaryaspora  talip olan ,bunu isterken de  kendi parasını harcamayı taahhüt eden kim olursa olsun o kişiye yeşil siyah yönetim forması uzatılmalı. Bu konu dada büyük adres bu işe el vermeli.

NOT  Uğur Akkuş gecen hafta Sakarya Futbolcu fabrikası ben bu fabrikayı ayaklandıracağım demiş. İyi demiş.  Bu konuya daha sonra tedaylı şekilde dönüş yapacağım için bu haftalık kısa tutuyorum.

VAR OL EMİ

Var futbolun içine girdi bir türlü gündem olmaktan kendini kurtaramadı. Kaybeden iddalıysa  basıyor feryadı.  Bir hafta evvel Ali Koç sonrada, Alanyada kaybeden, Var penaltısıyla yolu kesilen BJK bastı feryadı. Teknik sorumlu Sergen Yalcına göre bu var futbolun cazibesini yerle bir etti. Bu var    sahadaki Hakemden çok Var başında olanları başımıza sardı diyen Sergene, Siyah beyazlı yönetimden kısmı destek vardı ama bu destek içinde genç hakemlere güven oyu da vardı. BJK yönetimi MHK ye uyarı mektubu göndererek Varın başında olanların daha fazla eğitime tabi olması gerektiği yönünde görüş bildirdi. Oysa bilmeleri gerek orada görev yapanlarda  daha sonra saha içinde oluyorlar. Şöyle demek gerek her hakeme var görevi uzatmamak gerek.   Var bize göre hem iyi hem kötü.  Özellikle ceza sahası içinde futbolcular topa çıkarken ,topu kesmeye çalışırken ellerini nereye saklayacaklarını bilemiyorlar.  Bize göre MHK özellikle hakemlerin ceza sahası içinde ele dayalı çaldıkları veya Var tarafından verilen penaltıların neye göre verildiğin konusunda inandırıcı olmak adına kulupler bilgilendirilmeli.

TACETTİN AĞBİ

Bu ilin Yeşil Siyah saf tertemiz bir Sakaryalısını Corono illeti aldı kara toprağa taşıdı. Dostlarımız, sevdiklerimiz birer birer  gidiyor. Vagon fabrikasından  arkadaşım ,görüş taşım Hasan Bulgur Coronodan, Erol Yaşar ( Bankacı ) astımdan ahiret yolculuğuna çıktı.   Tacettin herkese ağbi derdi. Beni her gördüğünde Nazım ağbi derdi. Bende ona seksen yaşında adam bana ağbi diyorsun derdim. Çok şakalarımız oldu çok.  Saf tertemiz bir güzellikti. Ne diyelim ruhu şad olsun. Seni özleyeceğiz be Taci abi.

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!