Salı Sofrası Uyarı Atışı

featured

Salı Sofrası

Uyarı Atışı

Sakaryaspor  küme düşme hattında olan Sarıyer önünde gol atamadı, etkile oynayamadı ve  ilk yenilgiyi farklı bir skorla aldı. Bana göre, taraftara göre ,beklenmediğimiz bir anda kapımızı çalan  bu  ilk yenilginin içi iyi okunup ,uyarı olarak alınıp, Rüstemlere konmalı. Sarıyer Yusuf Ziya Öniş stadında açılışı bizim adımıza Talha Yazgan kendi kalesine attığı golle yaptı. Aynı oyuncu  bu sefer, bizim kaleye attığı golle, kapanışı yaptı. Böylelikle Günün şansız adamı, attığı golle , farklı Sarıyer zaferinin, günü iyi kapatan oyuncusu oldu demek, yerinde bir tespit olsa gerek. Sonuç uzun süre bizim evde konuk olan yenilgisiz liderlik sentromu  İstanbulda noktalandı. Bu yenilgi dünyanın sonu değil ama  bu saatten sonra daha dikkatli olmak gerek. Playof hesaplarının ,düşme hesaplarının ,liderlik hesaplarının yapıldığı bir ikinci devre  başladı. Bir kazandık ,bir kaybettik ,puan farkı yine ilk yarıda bıraktığımız yerle kucaklaştı. Rakibimiz yine Trabzon 1461 olarak puan sıralamasında asılı duruyor. Üç puanlı sistemde bu çok büyütülecek bir rakam değil

ERCÜMENT  HÜLAKU COŞKUNDERE NE DEDİ ?

Sarıyerden alınan şok yenilgi sonrası yayıncı kuruluşa konuşan, Yeşil Siyahlı ekibin teknik sorumlusu  Ercüment Hülaku Coşkundere bakın maç sonu neler demiş? Bu bir kazaydı, Futbol şansı bizden yana değildi. İyi oynamadık kabul, skor 1-0 iken ikiyi bulabilirdik olmadı. Ama bu ligte böylesi şeyler olabilir, erken olması, toparlanmamız adına, önümüze daha sağlıklı bakmak adına bu yenilginin içini okumak adına ,bu yenilgi bizim için bir uyarı niteliğindeydi.  Bu takımı buraya kadar bu oyuncular getirdi, bir yenilgi ile alt üst olmayacağız herhalde. Özetle Teknik sorumlumuz kötü biten günün sonunu buna benzer sözlerle tamamlamış. Bu arada Sarıyer aldığı bu galibiyetle sakaryasporla futbolda olan mücadelelerindeki galibiyet sayısınıda eşitlik getirdi. Sakaryaspor maça çıkarken 15-14 öndeydi, maç bitti tarihin derinliklerinde yer alan mücadelelere 15-15 eşitlik geldi. Vardır bu yenilgide bir hikmet diyerek, biz bakalım hafta içi oynayacağımız Çorum maçına .

 

GAFFAR OKAN  ANILDI

Bu şehrin yetiştirdiği önemli değeri olan Diyarbakır  emniyet müdürü Gaffar Okan ,yıllar önce 22 ocakta kahpe terör örgütleri tarafından şehit edilmişti. Türkiye çok önemli bir evladını yitirmenin üzüntüsünü  hala yaşıyor. Gaffar Okan memleketi Hendekte her yıl  mezarı başında  anılıyor. Acılar tazelenmede ,o güne kahır mektubu yasakta  ,devam eden hayatın içinde  ona olan vefa duygusunun, ilk gün ki gibi ayakta kalmasında önemsiyoruz. Hendek Belediyesinin onun ölüm yıldönümünde  onu anmak ,onun ölüm yıldönümün canlı tutmak adına sportif etkinlikler düzenleme sinede önemsediğimizi belirtip ,Gaffar Okana  ,şehidimizi bir kez daha saygıyla minnetle anıyoruz. Gaffar Okanlar ölmez.

BASKETTE ŞAMPİYONLAR GEÇİDİ

Yıllar sonra Corono nedeniyle bir süre mola veren Sakarya Basketinin yeni yüzünü pota altında izlemeye çalıştım. Keyif aldığım ,içindeki sportif olaylar dışındaki gelişmelere  tanık olduğum  Halis Yılmaz ,Basketbol liglerinin geride kalan resmine tekrardan bir göz attım. Ne gördüm dersiniz ? U 14lerde Gelişimsporun,U 16 larda BŞB ( A) U 18 lerde Antsporun kupa sevinci yaşadığı anları gözlemledim. İçinde sadeceU 14 lerde Akçakoca’nın, Antsporu ,son saniye üçlüğü ile yenip Playofa  kalışının hoş sürprizinin  yaşandığı,  Pota altında kazananları, emeklerinin karşılığında kupalara uzanana üç takımı ,dışarıda Sakarya’yı temsil edecekleri günlerde başarı dileklerimizi ,soğumadan pota altına bırakmak gerek. Basketbolde kalite var mıydı? Sakarya Basketbolünü uçuracak ,Sakarya Basketbolünü ileriye taşıyacak bir pota altı manzarasına çok az ,seyredenleri mest eden maçlara tanık oldum. Yetmez, Basketbolde kaliteli takım sayısını artırmak gerek. Sonuç yıllar sonra  ayak bastığım salonlarda gördüklerim ve de dostlarla kucaklaşmam benim karım olarak Basketbol sever gönlümde  kendine yer buldu. Genelde aynı hakemlerin dönerli görev yaptığı  liglerde hakem hataları bana  çok göre fazla değildi. Süper hakem Ali Köseoğlu bile kendini  çok bilen Basketbol Koçlarına beğendiremese de  ben hakemleri genel hatlarıyla beğendim diyerek ,üç. Kupalı ligin geride bıraktığı ayrıntıların üstünü örtüyorum. Umarım bu şampiyonlar dışarıda Sakarya basketbolu adına ses verirler.

YÖNETİM YÜCEYE TEŞEKKÜR ETMİŞ

Sakaryaspor yönetimi  yeşil Siyahlı ekibin ikinci yarı transfer deki yasaklı dosyalarınındı halledilmesinde başrol oynayan BŞB Başkanı Ekrem Yüceye  teşekkür mesajı yayınlamış. Eh Ekrem Başkan bunu fazlasıyla hakkediyor. En sonunda atılan doğru adımları iyi destekleyerek ,kaynak yaratarak,  yıllardır TFF 1 çıkmak adına hayal kırıklığı yaşadığımız yıllar bu sene sonu mutlu sonla kucaklaşmaya çok yakın. Bu gün Sakaryasporun içinde yeşeren TFF 1 umudu  şehri heyecanlandırdı. Artık bu saatten sonra  Sakaryaspor yakaladığı bu şansı  bırakmaz diyenler sadece bizim ilde yaşamıyor, rakiplerimi zinde  bizi alkışlama hazırlığı içinde olduklarını düşünüyorum. Bu saatten sonra  Sakaryasporun rakibi yine Sakaryaspordur diyenler sırasına benim ismimde koyuyorum.

ARİF KOCAMAN DA GİTTİ

Sakaryasporun bu gününü ve yarınlarını planlayanların icraatlarına bakıyorum. Takımın TFF 1 çıkış adına  oluşturulan kadro yapısına sözümüz yok. Bu konuda bu yıl atılan adımlar olumlu. Ancak Sakaryasporun yarınları adına  atılan adımları o denli olumlu bulduğumu söyleyemem . Genç oyuncu olarak dışarıdan bunanlara  yer açılırken ,kendi bünyemizden galipte gelecek vaat edilenleri sağa sola savurmayı nedeni ne olursa olsun kabullenemem. Hele hele gecen yıldan beri bu takımını cinde olan sol stober Arif Kocamanın Kayseri’ye verilmesini içime sindiremem. Kayserinin umut vaat eden oyuncu olarak Arif Kocamanı kendi evine taşıması içinde şartlar ne olursa olsun beni tatmin etmez.  Alt yapıdan alınıp profesyonel yapılan gençlerin kendilerini geliştirmek adına  kiralanmalarına sözüm olmazda  Arif Kocaman gibi bu takımda oynamaya aday oyuncunun Kayseriye verilmesine çekince koyarım. Arif Kocaman gibi gençler Kayseride değil benim evimde değer bulmasını isterdim. Bu arada 2003 doğumlu ,Kerem adlı gencinde adının  Hendeksporla anıldığını duydum. Bakın bizim alt yapımızda olupta, gelecek adına futbol ışığı olan gençlerin ,bizim evin içinde ikinci profesyonel takım olan Hendekspora gitmesine ,orada gelişim göstermesine sözüm olmaz. Sonuçta  bu yoldan bu gençleri yakın kontrol altında tutmak daha kolay olur. Sonuç  bana göre geleceğin gençleri  yeşil siyah bahçeye taşınırken ,onların geleceği için Sakaryasporun geleceği için iyi planlama yapılmalı. Sakaryasporun bulunduğu yer neresi olursa olsun kendi bünyesinden çıkaracağı gençlere ihtiyacı var. Hep  çareyi dışarıda aramak  bizi nereye kadar taşır ki..

ALT YAPI BACASI VE HENDEK

Gecen haftanın spordaki gündemi içeresinde Arif Kocadağın Kayserispora gitmesi, bazı gençlerle üst yapıya çağrılıp, profesyonel yapıldıktan sonra kiralık olarak dışarıya taşınmasını medya sanki bunlar daha önce olmuyormuş gibi allayıp ,pullayıp sayfalarına taşımışlar. Hele sol stober olarak adı iyi yerlerde anılan Arif Kocadağın Kayseriye gidişi anlı şanlı kelimelerle  anlatılmaya çalışılmış ki ,şaşmamak elde değil.  Efendin bacası tütmeyen alt yapıda baca tutuşmuş gibi ,cafcaflı sözlere el insaf dememek ne mümkün. Arkadaş  bu çocuklar kendi evinde değer bulsa ,gelecek için kadroda tutulsa anlarımda ,kimisinin tabusu veriliyor ,kimileri kiralanıyor.  Hele hele Arifin yüzde 20 payla elden çıkartılmasını ben tam bir fiyasko olarak okuyorum. Arkadaş bu çocuğu elinde tut ,bu çocuk sana olası TFF çıkışında büyük kazanç olur. Hem o zaman bu çocuğu daha fazla katlamalı değerle satabilirdin. Yok yok bu Yeşil Siyah politika benim içime sinmedi.  Alt yapıdan profosyenel yapılıkta kiralık verilmesi düşünülen oyuncuların isimlerinin Hendeksporlada anılmaması bende oluşan bir başka soru işareti.  Acaba nerede bir yanlış var ? Acaba Hendekspor bu işin neresinde ? Birisi beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim .

 

BURASI TÜRKİYE

Geride kalan pazartesi haftanın ilk iş gününde yorumlarını beğeni ile izlediğim Cem Dizdarın ,Hatay –GS maçındaki savunma hataları üzerinden , ülkemizin futbol gerçeklerine parmak bastığı yorumlarını dinledim. Cem Dizdar  ülkemizde teknik adamlara yönetimlerin ,yerli yabancı teknik adam tahammülsüzlüğüne dikkat çekerken , bir ayrıntıya parmak bastı, bakın savunmada  ve hücumda GS neler yapıyor?  Bunun için yeni gelen teknik adamı eleştirmek insafsızlık olur. BU GS çok içinde bulunduğu bir durum, bu eksikler iyi okunmadığı için ,eksikler onarılmadığı için GS aynı tarz goller yiyor. Evet doğruda ne yapalım diyor mötöretör, gelen teknik adamlara  bu eksiklerin onarılması için zaman tanıyacaksınız ? Ama diyor Motörötör, burası Türkiye .Cem Dizdar yanıtı nerden aklına geldiyse git sen onu Manciniye anlat. O nerede biz neredeyiz ? Onun çalıştırdığı İtalya nerede, Türkiye nerede ? Burası Türkiye demekle olmuyor bu işler. Futbolda istikrar ,sabır çok önemlide ,benim ülkemde her şey başarıya endeksli olduğundan , biz daha çok burası Türkiye masalı dinleriz. Bitmedi ,Ayşenur Aslanın  sunduğu Medya mahallesine takıldım biraz. Oradada Piar testinin uçaklarda uygulanacağı ama otobüs yolculuklarında uygulanmayacağı konuşulurken ,konuşmacı pat diye lafı gediğine koydu,burası Türkiye. Evet ya  her gün Coronodan yüzlerce insan olsun ,biz hala ekonomik önlemler doğrultusunda corono ile mücadele içine esneklik katalım. Ekonomide ucan Türkiyeden bir manzara. Ölenler ölsün, kalan sağlar bizim olsun mantığı, beceriksiz ak iktidarla her alana yayılmış.

İHRACAT ŞAMPİYONU ADANA DEMİRSPOR

Son yirmi yıllık ak siyaset sürecinde takımların iktidarın icraatlarını öven, onlara siyasal testek veren pankraslarla sahaya çıktıklarını biliriz. Bir dönem Sakaryasporda İsmail Gürses döneminde bu pankarta senaryolarını sıkça görmüştük. Bu gün buna ,yıllar sonra Süper lige tekrardan ayak basan, Türk Futbolunun en eski futbol evlerinden olan Adana Demirsporda eklendi. Takımlarımızın siyasal iktidarlara  bu yol dan el vererek ,siyasetin emrine girmesini istemeyiz ama ,maalesef bu gün ki Siyasal iklimde bunlar oluyor. Adana Demirspor gecen hafta  evinde oynadığı ve sonucu farklı biten maça çıkarken üstünde İhracatımız 250 MİLYON DOLARLA ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİRMİŞ: Ne güzel değilmi.( Önce şunu bir düzeltilim bu rakam bir kere 241 Milyar dolar) Doğru ,doğruda  yaklaşık 272 Milyon Dolar olan İthalatına yapacağız. Aradaki farka yani31 Milyar  farkada   Cari açık denir. Bilmem anlatabildim mi.!! Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın ,kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!