Salı Sofrası UYANIŞMI?

featured

UYANIŞMI?

Sakaryaspor  Murat hacıoğlunun penaltı kaçırdığı maçta Orhangazi’yi ikinci yarıda A.Kadirin attığı gollerle yendi. Yenmesi gerekiyordu ,kabus dolu günlerin üzerine Yeşil siyahlı renkleri ayaklandıracak bir galibiyet gerekiyordu .gereken oldu. Sakaryaspor zirve yürüyüşünde önde koşan bir takımı yenerek, bende buradayım, TFF 2 lig pastasını size yedirmem dercesine oynadı ve kazandı. Sakaryasporda her şey renklimi? Hayır. Bu takımın el firenler var. Bu takım bana göre devre arasında takviye görür. Gözü kara İsmail Gürses sanırım şimdiden Tuncaydan gelecek olası takviye isteğini bir kenara not etmiştir. Bu takım hacıyla hocayla uzun soluklu olmaz. Bu takım beklenenden uzak Talha ile , savruk A.Kadirle maraton koşamaz. Bunlar kısa mesafeli yarış oyuncuları. Bize uzun soluklu koşacak, fizik kapasite bir yana, oyun gücü yüksek oyunculara gereksinim var. Bu takımın kulübesinin de çok zengin olduğunu düşünmüyorum. Orhangazi geçilirken orta sahaya yapılan Ceyhun Hücum hattının soluna yapılan oyuncu değişim hamlelerinden daha iyi bir sakaryaspor çıktı. Rakip on kişi kal sada ,Ceyhunun orta sahaya gelmesiyle, Serdarın verimi arttı.

A Kadire yaptığı asist günün futbol lezzetini Ayaklandırdı. Talhanın yerine Canberkin girmesi sol kanatı havalandırdı. Çabuk seri Canberk bu bölgeden olumlu bindirmeler yaptı. Bu galibiyetin uyanış olmasını temenni ederek , maç günü yazısı üstüne bu bilgileri ekleyerek geride kalan pazarın defterini dürüyorum.

SONBAHAR YAPRAKLARI GİBİ

Biliyorsunuz Sonbaharda yapraklar dökülür. Biliyorsununuz o günler kışın habercisidir. Sakaryasporda ekim ayındaki düşüş teknik anlamda yapılan kan değişimi ile yerini yükselişe bıraktı. Ekim ayının son haftası ile Kasım ayının ilk haftasında Sakaryasporun yeşil Siyah yaprakları sonbahara teslim olmadı. Tuncayla beraber ortaya çıkan kan değişimi bir şeylerin önünü kesti. Tuncayla beraber üst üste gelen altı puan sezon başı hayallerimizi dekrar Rüstemler kapısının önüne koydu. Tuncay ve yeni teknik kadronun resmi Ulusal basını, olmadı eski oyuncuları bizim maçlara taşıdı. Umarım Tuncayın kattığı futbol zarafeti nin içinden TFF 2 lig çıkar. Gecen Pazar eski fenerli Semih, deneyimi Sakaryalı teknik adamlardan Yılmaz Vuralda Tuncayla havalanan Sakaryasporu seyredenler arasında yer aldılar. Maç sonu yapılan açıklamalarda bu galibiyetin getirisi TFF 2 lig olacak, bu galibiyet TFF 2 ligin habercisi yorumları 3 ligi yazmaktan yorulan yaşlı gönlümü okşadı.

TUNCAY VE BEN

Geçmişe yolculuk içinde  bizim sofraya  bu gün Sakaryasporun başına oyuncu Teknik adam olarak dönen Tuncay Şanlı ile, mazinin derinliklerinde kalan bir anımı önünüze koyup, sizinle paylaşmak istiyorum. Büyük felaket Marmara depremi öncesi  hayatımda ilk kez teknik adamlık kostümü giydiğim Sapanca Kurtköyü şampiyonluğa taşırken ,hafta içi Teksporla oynadığımız bir özel maçı yönetiyorum. Bir genç hırçın mı hırçın ,itirazkarmı itiraz kar. Uzun saçları ile ortalığı futboluylada kasıp kavuran ukala görüntüsü olan bu oyuncuyu ,TEK sporun o zamanki antrenörü Tamer ila cana şikayet ettim. Tamer Hocam ,Tamer Hocam  kim bu ukala oyuncu dedim. Tamer yanıma kadar gelerek Nazım Hocam hoşgör ,Hacıoğlu’ndan bu genç. Adı Tuncay dedi ve ekledi, Nazım Hocam göreceksin bu çocuk ilerde çok iyi bir futbolcu olacak. Tamer hocanın dediği oldu. Tuncay önce Sakaryasporu, sonra fenerhabceyi, sonra Milli takımın vazgeçilmezi ve sonrada İngiltere ve Almanyayı gördü. Oradan dönüşte bir süre Bursaspor formasıda giydi. Sonuç olarak Tuncay, Tamer İlacanın dediği gibi gerçekten iyi futbolcu oldu. Umarım iyi teknik adam olur. Umarım Sakaryasporu yukarılara taşıyan teknik adam ve oyuncu olur.

ALMANYADA KUPA SEYREDENİ

Tüm Avrupa’da ve de Türkiye’de şu günlerde hafta arası kupa maçlarına sahne oluyor. Sürpriz sonuçların sıkça yaşandığı  kupa mücadelelerini, izlerken Almanyadan  ve de İngiltere’den  seyreden farkı gözüme çarptı. Almanyada Borisia Dortmunt ile Union Berlin maçını birazda Emre Mor aşkıyla izliyorum. Aman Allahım kulaklarıma inanamıyorum  o ne, maçı anlatan Spiker seyreden sayısını açıklıyor. Şu an bu karşılaşmayı 79 bin biletli seyirci izliyor . Vay anam vay. Bizde mi ne kadar seyreden var? Koskoca fenerbahceyi bırakın kupayı, ligde izleyen seyreden sayısı 20 bini bile bulmuyor. Kupada ise çoğu maçta seyredenleri elle saymak mümkün. Bu ilgisizlik Paso ligle, bu ilgisizlik şike süreci ardından ,bu ilgisizlik ekonomik imkansızlıklardan geliyor diye bir düşünceyi alıp buraya koy sakta ,aslonan şu ki Türkiyede artık insanlar futboldan soğuyorlar.Ben değil  buna sebeb olanlar düşünsün.

ARDA ARDA ARDA ARDA ARDA

Bin insanın geldiği yeri unutmaması, yaşamında bir zamanlar mazide bıraktığı zorlukları hep bir köşede hatırlanmak adına saklı tutması çok önemlidir. Bazen gazetelerde, bazen Tv lerde futbolda ,veya başka alanlarda mal mülk sahibi olmuş ,geleceğini garanti altına almış şöhretlerin hayat öykülerini okurken oralara nasıl geldiklerini ,ne gibi zorlukları yendiğini okuruz ,dinleriz. FB kalecisi Volkan dan sonra Barcelonadaki gururumuz Ardanın yakınları ile paylaştıklarını Tv de dinledim. Askerlere, mahalle arkadaşlarına yardım eli uzatan Ardanın kazandıklarının içinden toplumun ihtiyacı olan kesimine pay uzatmasını insanlık ölmemiş diyerek alkışlarız. Arda bunu istemez, ben bundan adım gibi eminim, âmâ biz ,ama biz günümüzde insancıl yardımların azaldığı bir ortamda böylesi gelişmelere insanlık adına alkışlarız. Arda örneğine M.Ali Erbilide ekleyebilirsiniz. Neyse Ardayla başladık onunla bitirelim. Bayan Materatör anlatıyor, bir gün Ardanın babası Ardayı arar ,oğlum amcan göz ameliyatı olacak 100 bin tl ye ihtiyacı var. Ardadan yanıt baba yahu göz ameliyatı için bu para çok değil mi? Babasından Ardaya bir hatırlatma, oğlum sen küçükken, idmanlara gidereken yol parasını cebine koyan kimdi der demez, Arda parayı hemen banka havalesi ile Amcasına çıkartır. Kıssadan hisse ,gururumuzu okşayan bir konu olduğu için aldım benim sofraya koydum. Biliyorum daha niceleri vardırda  ARDA dikkat çekici örnek olup topluma daha çabuk mesaj vereceği için onu seçtim.

HAFTANIN ALKIŞI YALISPORUN OLSUN

29 Ekim Cumhuriyet bayramı çeşitli etkinliklerle geride kaldı. Ya nasip bi dahaki seneye diyerek Cumhuriyet Bayramını uğurladık. Görmek var, görmemek var. Görenlerden olmayı umut ederek geride kalan taze Cumhuriyet bayramı içinde önümüze konan bir Yalıspor resmi bizden haftanın alkışını aldı. Apdullah kapar Başkanlığında, Nurettin Çelikaslanın teknik adamlığı eşliğinde eski günleri aratsada, kaybettikleri  Erenlerspor  maçına  29 Ekim Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun pankraatı ile çıkmaları Cumhuriyete verdikleri önem adına gönlümüzü okşadı.

YILDIZLI ŞAMPİYON ( Sakarya yıldızlar)

Basketbol Yerel liginde pota altında ilk lig olan U14 ler basketbol ligi Sakarya Yıldızların şampiyonluğu ile bitti. Kalitesizliğin ve de güçsüzlüğün egemen olduğu bu yaş grubunda Kerim Durmaz önderliğinde iyi çalışan, Sakaryanın yerel liglerde pota altında parlayan yıldızı olan Sakarya Yıldızlar Gelişimin Av lı B li katıldığı ligte toplam on maçını da kazandı ve şampiyon oldu. Kalitenin yükselmesi, Spor okulu yapıp ta sadece bu işin ekonomik boyutuna sarılanların Basketbolde liglere yatırım yapması dileğiyle Sakarya Yıldızları ,yönetimini ,Teknik adamını vede şampiyonlukta emeği gecen oyuncu grubunu kutlayalım da hakedenler bir nebzede olsa bizim iyi niyet temennimiz eşliğinde mutluluk katsayıları artsın. Umarım Yıldızlar ildeki pota altı başarısını dışarıyada taşıma başarısını gösterirler.

YARIM KERE YARIM DEVRİM

ASKF bir adım atıyor, kamuoyunun ateşi yükseliyor . Bizde o ateşin içinden devrim niteliği diyebileceğimiz projeji allayıp pullayıp yazıyoruz.

Örneğin ASKF Başkanı  Yaşar Zımba yeni sezona girerken Akyazıda açılan yeni sentetik sahanın getireceği rahatlık doğrultusunda ,erken hamle yaparak ,bundan böyle Alaağaç ,bundan böyle Pazarköyde maç oynanmayacak. Bundan böyle Altınderede maç oynanmayacak diyerek bayağı iddialı konuş o gün Devrim alkışı almıştı. Alkışı yarı yarıya geriye alıyorum. Liglerde devreler bitti bitecek hala Pazarköyde ,hala Alaağaçda ,hala Altınderede maçlar oynanıyor. Yani bizim devrim dediğimiz uygulama bu gün topal kaldıysa eğer, bu işe balıklama dalan bendenizde erken havalananlar arasında kendime yer ayırtmak isterim. Eski düzenin büyük ölçüde egemen olduğu ASKF nin futbol bahçesinden gelecek haberlere, hemen balıklama dalmamak gerek. Yaş kemale ererken bunu da öğrenmek karım oldu. Ha unutmadan İl Disiplin Kurulu masalıda yerine oturmadı. Zımba Başkanın bu gün yarın mesajları havada uçuşa dursun bu hamlesinininde  İcraat kısmının içi hala boş. Dolarsa doldu diye yazarım. Efendim bu haftada bendeki sofra nın yeri doldu. Artık sofrayı toplama vakti. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!