Salı Sofrası( Umut veren futbol

featured

Salı Sofrası

Umut veren futbol

Sakaryaspor ikinci yarının üçüncü maçında yeni teknik kadrosuyla ,yeni oyun anlayışıyla beraberlik serisini bozup üç puanla tanıştı. Yeni Atatürk stadında Eyüp maçının ikinci yarısında sergilenen olumlu futbolu, Tarsus maçın dada futbol sahnesine koyan Yeşil Siyah lı ekibimiz Canberk ,kaleci Oğuzun iyi oynadığı ,Berk İsmaillin gol noktalarında fırsatçılığını konuşturduğu maçın içinden 3-1 lik net galibiyetle sıyrıldı. Kazanmak güzelde, kaybedilenler fazla olunca, zirvedeki liderin ,takipçisi Van’ın kazandığı gecen haftanın sevindirici yeşil siyah notu alınan üç puanın yansıra oynanan iyi oyun. Bakalım bu iyi ne kadar sürecek? Zirveye olan uzaklık bizi umutsuz kılsa da bu iyi oyun bu iyi kadroyla ilk beşin içinde kalmak adına sıkıntı yaratmaz. Bu oyun ,bu iyi kadroyla playofla kucaklaşırsa direk olmasa da bu yoldan makus talihimizi yenip, TFF ye çıkma hayalimiz cebimizdeki futbol çantasında umut olarak bizimle beraber yol alacak. Umut her alanda yaşamın bir parçası. Biz umutta sarılı yarınlara iyi futbol yüklemeye devam edelim.

HEP BERABER

Sakaryasporda Serdar Bozkurt dönemi içerde dışarıda beraberliklerle start aldı. Transfer hayaliyle birlikte yol alan iki beraberlik hedefi olan bir takımı sarsar. Sakaryaspor  bu sonuçlardan sonra ,Konya 1922 ve Eyüp karşısında  yenilmemiştir ama yenememiştir de. Bize galibiyetler lazım olduğuna göre ikinci yarı nın ilk iki maçından çıkan sonuçlar bizi ilk beşe kilitlemiştir. İçerdeki Konya beraberliği eleştiri sofrasında payına düşenden fazlasını alırda, lidere Eyüp’le geriden gelip beraberliğe uzanan beraberlik çok fazla hırpalanmaz. Sonuçta liderle oynuyorsunuz, Sonuçta rakibinizle deplasmanda, bir takım dış mihraklı olumsuzluklara karşın ,Ali Özgünün golüyle  son dakikalara umut taşıyan,  futbol olarak ,futbol iştahı açısından  iyi geçtiği iddia edilen ikinci yarıyı santraya taşıyorsunuz. Sonuç Konya ve Eyüp beraberliği, nereden bakarsanız bakın bu ligin üstünde lanse edilen bir takım için düşündürücü sonuçlar olarak Rüstemlerde sorgulanmalıdır.

PÜSKÜLÜ DİNLERKEN

Karasuspor bu ilin Amatör futbolda marka değeri yüksek olan, futbol için önemli bir potansiyeli olan takım olarak orada yaşanan gelişmeler Spor kamuoyunda dikkat çeker. Şu günlerde halen Corono yasakları nedeniyle kongresini yapamadığı için  resmi yönetimini bulamayan ,ama taraftar grupu ile Bal liginde gelecek adına farklı planlar yapan bir Karasu spor formülü devreye girdi. Karasuspor tarihinde futbolcu, yönetici ve taraftar olarak bir bilen olan Mustafa Püskülle yaptığım röportajda bu yeni Sarı kırmızılı hamle ile ilgili olarak şu başlığı kullandı, Yıllar sonra atılan en doğru adım. Daha önce atılması gereken, alt yapıya ,Karasulu gençlerden oluşan ,geleceğin karasusporunu yaratma projesi bu gün Karasusporu sahiplenen tarafından taraftara, spor kamuoyuna iyi anlatılmalı derken ,bunun içinde taraflara sabır tavsiyesinde bulundu. Mustafa Püskül Karasuspor tarihinde önemli bir yeri olan ,sözü görüşleri dinlenen biridir. Bana göre Karasunun yeniden inşası için çıkılan bu yol doğru yoldur ve Karasuda testsek bulmalı. Bu gün ki ekonomik koşullarda artık paraya dayalı ,dış transfer serüvenlerini Karasuspor, bu gün ,bu saat itibarıyla sarı kırmızılı askıya asmak zorundadır.

ŞUBAT TRANSFERİ YATTI

Sakaryaspor  yönetimi devre arası transferinde TFF dosyalarına takıldı. Hoş dosyaları halledecek parada bulunamadı ya. Bu günler iyi günler, bu güne kadar  atılan yanlış adımların faturasıdır bu. Yanlış üstüne yanlış yapar, her sene, her başarısız ortam sonrası  teknik adam gönderip, yeni bir teknik adama koşarsanız, bulduğunuz kaynakları yanlış kullanırsanız ,takımı sezon başı ve sezon ortası yanlış yapılaşma önderliğinde pahalı transferlerle donatırsanız olanlar olur. Bu gün gelinen noktayı böyle okumak gerek. Sakaryaspor TFF 2 liginde en fazla para harcayan ama karşılığını almayan takımdır. Size bu liglerle ilgili daha önce Kırklarelspor örneğini vermiş ve demiştim ki ,bu liglerde bizim dışımızda milyon duvarını aşan takım yok. Bizimle berabere kalan takımın en pahalı oyuncusu 400 bin tl. Ve o takımın maliyeti yaklaşık 11 Milyon tl. Biz bu sene kaç milyonluk olduk? Kamuoyunda dolaşan rakam 25 Milyon. Düşünün devre arası transfer yapmak adına yaklaşık beş milyon aramış bulamamışız. İyi ki bulamadık. Sakaryaspor bu saatten sonra elindeki kadroyu mutlu edecek, elindeki kadro ile yarışın içinde olmaya çalışacak. Hemen söyleyeyim, Sakaryaspor takımının  mevcut kadrosu bir çok takımda yok. Aslonan bu takımın oyuncu ve oyun dilinden dünden daha iyi anlamak gerek.

TUĞRUL CEM EVDE KALDI

Sezon başı Altınordunun pilot takımı olan Niğde FK ya transfer olan bu takımla üç yıllık mukavele imzalayan Tuğrul Cem Sayarın bu yolculuğundan mutluluk çıkmadı. Karasulu Teknik adam Zeki Çakır ( Şimdi ayrıldı) la çalışan ilk başlarda gösterdiği performansla Altınordu için düşünülen Tuğru Cem sayar geçirdiği sakatlıktan sonra takımda fazla süre alamayınca Niğde FK ile karşılıklı anlaşarak lisansını alıp Sakaryaya  döndü. Şubat transferinde takım bulamayan Tuğrul, şimdi deyim yerindeyse evde kaldı. Gurbetteki gençlere tavsiyem olsun, gittiğiniz yerde sabır gösterin. Her gidilen evin kendi has bir ortamı vardır. Mesela Niğde FK şimdi ayrıldılar o süreçte Altınordunun alt yapısından yetişen gençleri eğiten bir futbol eviydi. Tuğrul Cem evin oyuncularından daha fazla .çalışıp, sabır gösterip bekleyecekti. Ne oldu? O mücadele etmek yerine lisansını alıp evine dönmeyi tercih etti. Umarım yeni transfer döneminde gideceği yeri doğru seçer, daha fazla çalışıp futbol geleceğini yükseklere taşır.  Bana uzatılan alt yapı bilgilerine Tuğrul Cem futboldan ekmek yiyecek yeteneklere sahipmiş.

NİYAZİ BATUHANIN HİKAYESİ

Niyazi Batuhan Karasusporun alt yapısından yetişip ,kendini geliştiren ,geliştikçe bir çok profesyonel takım formasını giyerek futboldan ekmek yiyen  bir genç. 1994 doğumlu Niyazi Batuhan şimdi nerede biliyor musunuz ? Özcan Kızıltan’ın çalıştırdığı Manisa FK nın lider olduğu grupta yer alan Erzincan sporda forma giyiyor. Ön sağ ve ön sol pozisyonda oynayan Niyazi Batuhan biliyor musunuz sezon başı Sakaryaspora gelmiş ama Sakaryaspor yönetimi ona gereken ilgiyi göstermemiş. Niyazi Batuhanı Erzincan Teknik sorumlusu Özcan Kızıltan’a sordum, dedim ki hocam Niyazi Batuhan sezon başı Sakaryaspora gelmiş ama transferi olmamış,bu konuda ne dersiniz ,Niyazi Batuhan nasıl bir oyuncu? Net cevap, iyi ki bize gelmiş. Özcan hocanın bu konuda önüme koyduğu bu yanıt çok ilginç. Özcan hocanın iyi ki bize gelmiş yanıtı çok şey anlatıyor, anlamasını bilene.

ÖZCAN KIZILTANI DİNLERKEN

Niyazi Batuhan vesile oldu, yıllar sonra Özcan Kızıltanla, hem Sakaryasporu hem de TFF 2 nin yapısı hakkında  çok şeyler konuşma şansım oldu. Özcan Kızıltan’la Erzincansporu, Sakaryasporu masa üstüne koyarak ,bazı futbol gerçeklerinin içini deştik. Bir futbol takımının yarınlarının planlaması yapılırken, takımı yöneten ,yönetim kadrosunun yeterliliğine vurgu yapan Özcan Kızıltan ,herşeyin planlaması iyi yönetim anlayışı ile kendine yol bulur diyen Özcan Kızıltana, katılmamak ne mümkün. Ve sıkı durun  size bir Erzincan örneğini açıklıyorum, şuan grubunda üçüncü konumda olan Erzincanın  takım maliyeti ne kadar biliyor musunuz? 6,5 Milyon. Evet evet yanlış duymadınız şu an grubunda üçüncü konumda olan, Playof kovalayan Erzincansporun maliyeti 6,5 milyon. Takım içinde en çok para da bir futbolcuya verilmiş. Sıkı durun onu da açıklıyorum. 350 bin tl. Kim olduğunu sormayın ,biliyorum ama açıklamayayım. Yani efendiler Sakaryasporun dün ve bu gün gittiği yol yanlışlarla dolu. Bu günki harcamalarla ,her sene  sil baştan takım yapmakla ,büyük paralar vererek takım kurmakla Sakaryasporu yukarılara taşıyamazsınız. Biraz bulunduğunuz ligin yapısını iyi araştırın be dostlar. Elinizdeki kadroyu koruyarak ,TFF borçlarını tüketerek ,eksik yerlere oyuncu alarak ( Uygun maliyetli) Sakaryasporu beli bir futbol yolunun içine yuvarlayabilirsiniz. Bunu yaparken de bu işi yıllara yayma gayretini tetikleyiniz.

ALİ AKMANI ALMANLAR KAPTI

Bursasporun gençleri TFF 1 de oynadıkları futbolla hem Türkiye’yi ,hem de Avrupa’yı salladılar. Türkiye’den bir çok takımda talip olduğu Ali Akman  Şubat transferinde Almanya yolculuğuna çıktı. Almanya Bundesliga takımlarından Frankfurt Ali Akmanı dört yıllığına renklerine bağladı. Kulübü ile sözleşme uzatmayan Ali, Akman Sezon sonu boşta kalacaktı. Bunu fırsata dönüştüren Frankfurt sadece yetiştirme bedeli, oda 625 bin tl olan parayı Bursaspora  ödeyecek. Bu transfer hikayesinde Ali Akman tarafı kulübü ile mukavele uzatmaya yanaşmadı. Doğrumu yaptı?   Herkes çıkarını düşünüyor. Bursaspor ipleri eline alsaydı  Ali Akman Alman kulübüne dört yıllığına gidebilir miydi? Çok zor giderdi. Öyleyse bu transfer hikayesinde veya buna benzer transfer hikayelerinde kulüpler oyuncularını mutlu edecek, inandırıcı olacak ki böylesi sonlar meydana gelmesin. Sonuç Ali Akman sezon sonuna kadar Bursaspora hizmet edecek ama Bursaspor yönetimi Ali Akmanı etik davranmadığı gerekçesiyle süresiz kadro dışı bırakmış. Bıraksa ne olacak? Adam gitmiş dört yıllığına Frankfurta basmış imzayı. Bu saatten sonra kadro dışı bıraksan ne yazar.

MARMARİSTEKİ ALT YAPI DÜŞÜNCESİ

Hafta içinde Bizim Sakaryada haberini yaptım, Sakaryalı bir genç olan Murat Görkem Dincin takımı olan Marmaris 1923 önderliğinde 2009-2012 arası  alt yaş grupu oyuncuların yer alacağı turnuva için Uluslararası bir adım atıldı. Ortaca Esnafspor, İstanbul lig 34 takımlarının da organizasyona vereceği el eşliğinde lig 34 Future Sters Cup turnuvasının hazırlık ateşi yakıldı. Sadece bir engel var Corono. Eğer Nisan ayında 22sinde başlayıp 25 Nisanda sonlanması beklenen organizasyon öncesi bu salkın biter, veya bu tür turnuvalar için sağlık kurulu kararıyla izin çıkarsa, Marmaris tarihinde bir ilk yaşayacak. Bu turnuva için Türkiyeden vede Avrupadan bir çok alt yapı takımlarına haber salındı. İlk etapta dışarıdan Azerbeycan, Bugaristan, İspanya ,Almanya , Gürcistan, Rusyadan biz varız mesajı bir şartla alındı,. Corona  tedbirleri biter, uçak seferleri başlarsa bu organizasyon için Marmarise geliriz dediler. Organizasyonun yükünü sırtlayan Marmaris 1923 takımı Başkanı ve teknik sorumlusu Murat Görgem Dinç, Bu Muğlada, bu Marmariste bir ilk, bu organizasyon Türkiye genelinde de  ses verecek derken futbola olan özlemin bu turnuva ile sonlanması için 22 Nisana kilitlendiklerini belirtti. Ufacık bir ilce futbolda, alt yapı yaş gruplarında çok önemli bir turnuva için ayaklanırken biz ne yapıyoruz? Bizde bu kadar geniş kapsamlı olmasa bile bu ve buna benzer alt yapı yaş gruplarının oluşturacağı bir turnuvanın temellerini atamaz mıyız. Hadi bakalım bekliyoruz. Corono bitince Sakarya olarak bizde bu konuda bir adım atalım.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!