salı Sofrası) Umut olurmu?

featured

salı Sofrası

Umut olurmu?

Sakaryasporun geride kalan pazar hikayesi içine çok şeyler konulabilir. Uşak karşısında iki kez geriye düşüp bir puanı uzatmada Ferit’le kurtarmak yeter mi? Öyle bir kötü Sakaryaspor var ki karşımızda bu bir puana bile umut diye sarılmak mümkün. Daldan dala konarak yeni Sakaryasporu başlıklar halinde anlatmaya devam edelim. Uşak önünde en net pozisyonu Dilaverin yerine alındığı söylenilen Abdulaziz kaçırdı. Kaçırmadı, karşı karşıya pozisyonda kalecinin karnını yerle bir edecekti. Gol kaçar, benim isyanım bu oyuncunun umut olacak bir oyuncu olmamasına. Bu pozisyon gol olsaydı maçın hikayesi değişebilirdi. Bu kardeş Dilaverin tırnağı bile olamaz. Kim aldı bunu? Devam ediyorum  Dökülüyoruz be .Kim toplayacak bu takımı? Her hattımızla dökülüyoruz. Bu takımı tamir edecek futbol ustası nerede ?Bu takımın zaman ihtiyacı var diyerek Elazığ yenilgisinin üstünü örtmeye çalışmıştık, Uşak önünde çıplak  gözle gördükten sonra ,bu takım zor takım olur kanısını beynime yerleştirdim.  Bu takımın her hattı soru işaretleriyle dolu. Allahını sev erseniz bu takımı kim kurdu? Transferleri kim yaptı? Bu Sakaryaspor bu haliyle son yılların en kötü Sakaryasporu. Ismarlama oyuncularla takım yapmaya kalkanları hesap vermeye çağırmak isterdim. Bu takımda sadece bir Erdii Can yok, çok Erdi can var .Mesela Aydın Yılmaz , mazisindeki futbol çantasına bakarak alınan bu oyuncuya forma verenler, vallahi billahi alt yapıya gönderdiğiniz gençlere yazık ediyorsunuz. Bir 14 numaralı oyuncu seyrettim, kim bu be dedim, çok takım gezmiş gittiği yerlerde bayağı goller attığı notu önüme kondu. İsmi Yaser Hacı Mustafa oğluymuş, sakatlanıp çıkana kadar hiç bir icraatı yoktu. Bu golcüyse ben neyim be. Bu kardeş oyunda kaldığı sürece halsiz, bitik bir hal sergiledi. Golcüymüş, hadi canım sende. Okan Baydemir, hayal kırıklığı, kim aldı bu arkadaşı bu takıma ?  Özetle isim vermek istemiyorum artık. Çünkü hankisine el atsam elimde kalıyor. Bu takımın kanatları dün yoktu,bu günde yok. Gecen seneki orta sahayı beğenmiyorduk, bu gün önümüze konulan  8 forma nolu Taşkın İlter, 26 numaralı Nuri Fatih Aygünlü orta sahayı görünce gecen seneye mum oldum valla. İyi ki Serkan Odabaşoğlu kalmış. Maçın içindeki tek net gol pozisyonunda Abdullazizi kaleciyle karşı karşıya kalınan pozisyonda asistte onun imzası vardı. Görüyorsunuz her yorumun sonu da bir soru işaret karşınıza çıkıyor. Çoğu kaldı diye sevindiğimiz savunma bile dökülüyor. Karagümrük’ten aldığımız Ali Fırat Okuru, Okan Baydemir’in yerine oyuna alınan Furkan parsamı beğendiklerim arasına alayımda, takım içinden bir kaç iyi adam imside vermiş olayım.  Sonuç  kaybetseydik pazarın faturası birilerine kesilirdi, bu hesap işi Tuzla maçına sarktı. Bu beraberliğe birazda positif bakmaya çalışalım. Her hattıyla dökülen, toparlanmaya ihtiyacı var denilen bir takım, iki kez geriye düşüp, uzatmada bir puanı cebine koyuyorsa ,bu beraberlik takıma positif enerji yükleyebilir.

SEZGİN BAŞKANLIK YOKLAMASINDA

Erkan Sezgin Sakaryasporda iki dönem Futbol şube sorumlusu olarak görev aldı. İkisin dede yönetici dalında fazla yol almadan istifa etti. N eden istifa etti? Niçin etti? O günlerde bu konuyla ilgili yazdık çizdik, bu arada Erkan sezgini de dinledik. Sezgin son ayrılık sürecinin ardından, benimle yaptığı konuşmada ben bu takıma bir daha gelirsem Başkan olarak gelirim demişti. Bu dediğini dillendirmeye başlamış. Hatta bu konuda olası bir kongrede bana destek olur musun diyerek ASKF Başkanı ve bu gün hal hazırda Sakaryaspor ikinci Başkanı olan Yaşar Zımbadan da destek istemiş. Bana bu Yaşar Zımba söyledi, Erkan sezgin teyit eder mi bilemem. Erkan Sezgin Başkan olur mu ? Bana göre gün gelir onada sıra gelir. O futbolu iyi bilen,Sakaryasporun parasını carcur etmeyeceğine inandığım  bir kişidir benim gözümde. Nasıl ki bu konuda, bu günün Başkanı İbrahim Nalbantta güveniyorsam ,Erkan sezgi nede güven pastasından pay uzatırım. O ne denle de benim için Erkan sezginin de yeşil siyah başkanlık kostümü giymesine benim itirazım olmaz. Ama önce ,büyük badireler atlatan ,Sakaryasporun ağır sorunlarını büyük ölcüde halletme yolunda önemli yol alan İbrahim Nalbantın icraatlarını daha yakından bir görelim. Bana göre İbrahim Nalbant takım düzlüğe çıkarsa Başkanlık koltuğundan çabuk düşmez.

ZIMBADAN SALVOLAR

Sakaryasporun ikinci başkan koltuğunda oturan ismi Yaşar Zımba gecen hafta içinde yapılan kahvaltılı toplantıda, Sakaryasporda bu güne kadar yaşananları bir torba içine koyup ,kendi penceresinden değerlendirmiş. Zımba önüne gelene ateş etmiş. İçinde doğrularda var, abartılarda var. Büyükşehir Belediye Başkanına ,Sakaryaspor başkanına övgüler gönderirken ,200 bin tl buldu ,evini ipotek etti dediği Bülent Uygunun bu takıma beş kuruş vermediğini iddia ederken, yönetimde kalmasını arzuladığı Erkan Enginin Uygun tarafından gönderildiğini, Teknik adam konusunda ben Coşkunu istedim ama, Bülent Uygun Aptullah Ercan’ı istedi diyerek ,bir yerde bu gün ki yapılaşmanın içinde Uygunun rol aldığını ifşa etmiş. Hem beş kuruş vermedi diyeceksiniz, hem bazı kararları o alacak, bu iş nasıl oluyor? Bana göre Yaşar Zımba hem nalına, hem mıhına vururken  kantarın ucunu iyi ayarlayamamış. Buna karşın Yaşar Zımba bu yönetim içinde verdiği resimle ,yaşananları kamuoyu ile paylaşırken ,Sakaryaspor adına ortaya koyduğu duruşla, bu yönetimin karizmatik ismidir, Nalbanttın yanındaki en önemli güçtür.

TEKNİK FİYASKO

TÜFAD oyun kurallarında yeni sezonda devreye giren değişimleri üyeleri öğrensin diyerek İHK den bu konuda seminer talebinde bulunmuş. Tatbiki bu istek her zaman olduğu gibi karşılık buldu. Gecen Perşembe akşamı Hakem Derneğinde Sakaryada il eğitimcisi olan Yılmaz Kalk o akşam oraya gelen teknik adamlara yeni talimatlar ,oyun kurallarındaki değişimler hakkında bilgi vermiş. Sakarya’da kaç lig var ,iki ( Alt yapıları saymıyorum) Süper ligde  24,klasman liglerinde yaklaşık 44 takım var. Seminere kaç teknik adam katılmış ? Yaklaşık 15. Oldu mu be ,en az 70 yakın teknik adamın görev yapacağı   liglerde katılıma bakar mısınız. Alt yapı liglerindede farklı teknik adamlar var. Bu kadar çok takım var, bu takımların başında teknik adamlar var ve TÜFAD seminer planlaması  yapıyor ,katılan ? Yazık çok yazık . Sakaryadan teknik adam çıkmıyor, çıkmaz tabi. İşine dört elle sarılan teknik adamların olmadığı yerde futbolumuz nasıl kalkınır ki.. Bu işi biraz daha uzatalım ,faal olan teknik adamlar yok eyvallah ,elinde diploması olan gelişime açık teknik adamlar nerede ? Bana göre yeni sezon öncesi bu yaşanan tam anlamıyla teknik adam fiyaskosu.

NALBANT BAŞKAN PARA ARIYOR ( 1,5 MİLYON )

Sakaryasporda karanlık kuyunun içindeki sorunlar öylesine yüklü ki, bitmek bilmiyor. Devre arası transfer yok. Eldeki kadroyla mutlu olacaksınız. Devre arasında üç dosya daha TFF radarına takılacak. Nalbanttan öncekiler Sakaryasporu az buz hırpalamamışlar. İbrahim Başkan şimdilerde ,bu ay içinde 1,5 milyona  kilitlendim diyor. Bu paralar futbolcuların peşinatları için gerekli. Bu aşamada yönetim içinde yönetici pozu vermeye bayılan ama, sıra paraya geldimi elini cebine atmayanlar olduğu için bu parayı bulmakta Başkana kaldı. İbrahim Başkan  ben bu parayı ödersem ,Sakaryasporun önünü büyük ölcüde acarım diyor. Ha gayret Başkan ,Allah yardımcın olsun. İnşallah  sana el uzatacak ,Sakaryasporun yarınlarını rahatlanmak adına verdiğin uğraşa bu şehirde el verenler çıkar.

FARKLI BAŞKAN OLACAKSIN ( ÖZGÜR AYGÜN)

Sakarya son yıllarda İHK konusunda çok meşakkatli yollardan geçti. Birileri hakemleri sen ben diye ikiye bölerken, birileri bu bölünmüşlüğe karşı direndi. Sonunda Kemiksizoğlu ,Özkan döneminde bu ayrıştırma genel manada bertaraf edildi. Hakemleri mahkeme kapılarına kadar taşıyan ayrıştırıcı düşünce, son olarak yeni MHK , Şükrü Özkan ve ekipini görevden alınca bir süre ortalık, fena halde karıştı. MHK iki arada bir derede kaldı.  İHK de hala gözü olan yeşilli meşilli insanlar, bu konuda çok uğraş verdiler ama ASKF ,Dernek ( Genel merkez) bu işe ortak direnç  göstererek  dur dedi. Sonunda Özgür Aygün Başkan oldu. Hakemler ne kadar özgür olacak ? Bekleyip göreceğiz. Ben şahsen Sakaryadaki son yıllardaki gerek dernek, gerekse İHK tercihlerinde yaşanan kaos dolu ortamı iyi bilen Özgür Aygün’den farklı bir Başkan modeli çizmesini bekliyorum. Fark nasıl olacak? İcraatlarına bakacağız , farkındalığı ağrıyacağız. Şunu yap Özgür ,bunu yap Özgür demiyeceğim.  O yeniliklere imza atacak ,bizde bakıp değerlendireceğiz. Ben henüz koltuğunda yeni olan Özgür Aygün’e ,ekibine başarılar diliyorum. Ama şu konuda kulak çekmek ,hatırlatmak isterim, Bizim Futbolumuzda MHK ler uzun ömürlü olmuyor. Onlar gidince başka bir MHK gelince illerde ilk hedef o ilin İHK leri oluyor. Burada kriter başarı falan değil, başarıya bakan yok. Öyleyse Özgür Aygün ve arkadaşları çok kısa sürede, çok önemli adımlar atıp, Hakem evinde geleceğe dönük hamleler yapmak zorunda olduklarını önlerine koyup ,hemen işe koyulmak adına ,hızlı adımlar atmaya başlamalılar.

HAVUZ VE SERKAN ÖNSAL

Yeni MHK nın en beğendiğim uygulamalarından bir havuz sistemine benzer bir uygulamayı Ulusal hakemleri TFF 2 ve 3 liglerde aynı torbaya koymasıydı. Ben bu uygulamaya kişisel anlamda ,ilimde gerçek değerini bulmamış Serkan Önsal adına sevindim. Benim hakem kantarımda Serkan Ön salın yeri ağır basar. Önsal Serkan bu uygulamayla hakem yönetimi olarak, çok üstünde olduğu 3 ligten kurtulup, TFF 2 ligine giderek lige başladı. Kısacası  bu uygulama bir anlamda tüm hakemler içinde daha iyi yerlerde olması gereken hakemlerin önünü açtı. Bu arada  Levent Gümüş derede  bu gün bulunduğu yerde iyi performans gösterirse  yıl içinde  TFF 2 ligde düdük çalabilir. Öyleyse bu hakemlerimiz dünden daha iyi çalışaçaklar. Öyleyse İHK ulusal hakem sayısını yükseltmek adına işbaşı yapacak. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!