Salı Sofrası Umut fakirin ekmeği ye babam ye

featured

Salı Sofrası

Umut fakirin ekmeği ye babam ye

Sakaryaspor Kahraman Maraş bozgunundan sonra Nazilli dede bir bozgun yaşadı. Urfa maçı sonrası yükselen umut değerleri bir kez daha yerle bir oldu. Spor Ekpres sağ olsun önümüze görüntü koyuyor da bazı masalları dinlemekten kurtuluyoruz. Futbol rezaletinin son perdesi deyip yine yukarıya umut taşıyalım da, bu futbol yüreği bizde var mı? Urfa galibiyeti sonrası hem yazdım ,hem de yeni yeni ayaklanan Ada Haberde Spor Ekstrada parmak bastım, alt sıra takımlarına aman ha dikkat demiştim. Son iki deplasmanda biz kimlere kaybettik? Alt sıralardan çıkma savaşı veren takımlara. Gecen haftanın içinde yuvalanan sonuçlar Nazilli yenilgisinin hasarını azda olsa örter. Amma velakin bunu örtecek futbol yüreği bizde var mı? Gümüşhane yenildi, sende yenildin. Altay berabere kaldı, sende yenildin, iki Ankara takımı hem de deplasmanda kazandı. Sen ne yaptın yenildin. Bir tesellimiz  var, Bandırma kaybetti. Ya kaybetmeseydi? Puan sıralamasında bir basamak daha aşağı yuvarlanacaktık. Bu futbolla bu teknik anlayışla ,bu Sakaryaspor zor düzelir. Urfa maçında kurulan doğru kadro ,iki sarı kart cezalısı nedeniyle tekrar değişim yaşayınca Sakaryasporun futbol akordu bozuldu. Umarız Altay maçıyla beraber bir çıkışa daha imza atarız. Çıkış olmazsa , TFF 1 lig için düşlediğimiz futbol hikayesi rafa kalkar.

YÖNETİM İSTİFA

Nazilli’de taraftar Nazilli maçında yaşanan skor için Yönetim istifa slokonuy la sahne almış. Geç kaldınız , geç. İsmail Gürsesin göz boyayıcı hamlelerine düne kadar siz alkış tuttunuz , biz değil. Biz derken Bizim Sakarya’yı kastediyorum. Yönetim istifa bu saatten sonra çözüm olur mu? Bana göre olmaz. Taraftar gruplarına soruyorum Osman Özdemirin bileti kesilirken neredeydiniz? Yok yok yönetim istifa derken herkes şapkasını önüne alıp bir düşünsün. Buna biz şampiyon olacağız diyerek el veren Büyükşehir Başkanı da dahil. Rüstemlerde toplu resim vererek aslonan sorunlar ortadan kalkmıyor.

DUYDA İNANMA İSTERSEN

Bizim Sakarya yazdı ben okudum. Spor servisine düşen haber iddia olsa da düşündürücü. İddiaya göre Sakaryaspor karar defterine Sakaryaspor için İsmail Gürsesin 3 Milyon, Halit Evinin  2,5 Milyon lira harcama yaptığı yazılmış. Vay be duyda inanma istersen. Sizce bu iddialar neden piyasaya bombalanmış olabilir dersiniz? Sakın Mayısta olacak kongre öncesi kulübe talip olmayı düşünen yeni yönetimlerin önü bu yoldan kesilmiş olmasın. Bana göre bu iddianın içini doldurulup  ismi geçenlerce kamuoyu ile paylaşılmalı. Yoksa kamuoyu bu işi kendi kafasına göre şekillendirmeye devam eder. Ben onu bunu bilmem lafın harmanı olmaz, anlayan anlamıştır.

HARMANLIKTAKİ PANKRAAT

Spora, Rakibe saygı HER SONUÇTAN ÜSTÜNDÜR. Harmanlık sporu Harmanlık spor yapan özelliklerin içeriği  bu pankartta fazlasıyla var. Harmanlıkspor neden tercih ediliyor? Harmanlıkspor neden futbola hizmet üretiminde aranan bir takım? Bu pankarta aslında spora hizmet anlamında ciddi olan ,spora hizmet anlamında futbol yuvası olan her kulübün kapısında asılı durmalı. Bu pankarta günümüz Türkiye’sinde her eve lazım olan ,çok anlamlı ve de düşündürücü slokon olarak aldım benim sofranın içersine serpiştirdim.

TOKATTTTTTTTTTTTTT

Tokat şiddet içerir, tokat spor eğitiminin olduğu alanlara taşınamaz. Sadece orada mı? Hayatın her alanında insana şiddet olmaz. Adı Osmanlı tokatı da olsa olmaz, olmamalı. Günününüz bu şiddet yaygın değilmi? Maalesef eğitimsel anlamda geri kalmış ülkelerde  tokat olaylarına rastlamak mümkün. Geçen hafta gazeteler yazdı , ben okudum. Okumakla kalmadık hem gazete olarak hem de bendeniz Tamer İlacının soyunma odasındaki TOKAT olayının içyüzünü araştırdık. Tokat yiyenler hiçte masum değil. Tokat yiyenler yaptıkları eylemlerle tribündeki Kocaelili taraftarları çileden çıkarmışlar. Devreye giren Tamer İlacan olayların önünü kesen adam olmuş. Bu duyarlılığından götürüde Kocaeli Teknik kurmaylardan teşekkür almış. İyi güzelde tokat hiçte şık düşmemiş. Bu çocuklar adı üstünde çocuklar. Nerede olursa olsun çocuklar eğitilmeli, tokat eğitimin bir parçası olmamalı. Onları bu yaptıklarından dolayı kapı önüne koymakta olmaz. Eğitilmeye , gelişmeye açık çocuklarsa ,hem futbola ,hem de topluma kazandırmak bu işin içinde birlikte yol almalı.

KUŞAKLIDA GİTMİŞ

Bir güzel insan ,bir güzel dost, bir spor aşığı da yaşama veda etmiş. Haberim olmadı, çok üzgünüm. Ali Fuat Kuşaklı bu ilin iyi insanlarından, iyi işadamlarından, en önemlisi çok iyi bir ,Amatör futbol tutkunu ,çok iyi bir Yıldırım sporlusuydu. Çok sevdiği Yıldırımspor klasman liginden ikinci amatör küme yolculuğuna çıkarken oda  bu dünyadaki sayılı günlerini tamamlayıp aramızdan ayrılmış. Haberin olmadı be Kuşaklı. Vallahi billahi eski futbolcun Kadir Demirden haberi aldığımda ebediye göçtüğün 20 gün olmuştu. Ölüm haberini aldığımda oturduğum yerde dona kaldım. Kadir Demir şahittir. Çayını çorbanı içtik, çok iyi bir dostluğumuz vardı be kardeş. Ruhun şad olsun. Kursağımda yemeğin var, hakkını helal et. Sevenlerine başsağlığı ,sana Allahtan gani gani rahmet dili, yorum. Yattığın yer nurlarla dolu olsun.

REİSSSSSSSSSSSSSS

Efendim biliyorsunuz günümüz iktidarında Reis modası var. Bu moda son duyumlarıma göre yukarıdan aşağı tırmanışa geçmiş. Başkan yok ,reis var. Ama bu Reis unvanı her Başkan yardımcısını kaplamıyor. Reis ünvanı alabilmek adına Belediye Başkanlığı yapma şartı aranıyor. Mesela Zeki Reis, mesela Süleyman Reis, mesela Cevat reis, mesela Mehmet reis, mesela Rıdvan reis. Ha Rıdvanlardan Üzümü bu işe karıştırmayın, onun Belediye Başkan lığı ünvanı yok. Ama Rıdvan Sezer  için Reis ünvanı devreye girebilir. Neden mi ?Çün kü onun Nehirkent Belediye Başkanlığı rozeti geçmişte yakasına takılmış. Unutmadan bir zamanlar Güneşler Belediye Başkanlığı yapmış olan Nejdet Tömekceyide Reis sıfatıyla anabilirsiniz.  Ak iktidar saflarında Başkan değil de Reis ön plana çıkıyor diye merak edenleriniz olabilir, onlar söylüyor ben değil. Günümüzde her alanda Başkan bolluğu olduğu için sapla samanı ayırmak adına Reis ünvanı devreye girmiş.  Efendim gecen hafta Reislerin en büyüğü olan Reis Sakaryadaydı diyerek bizim sofrayı toplayalım. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!