Salı Sofrası Üç güzel puan

Üç güzel puan

Futbolda ister fark yap ,ister bir at  sonuçta attığınız ,attıklarınız sizi üç üç puan taşıyorsa eğer o futbol evinde sevinç olur. Sakaryaspor ligte grubumuzda dip yapan, teknik adamı olmayan mutavazi İstanbul takımını yendi ve Sancaktepe deplasmanı öncesi, uzun süredir hasret kaldığı üç puanı Rüstemlere Mert sarının golüyle taşıdı. Bazen futbolda yoksulları oynayan takımların ayaklandığı çok görülmüştür. Sakaryaspor en azından ikinci yarıda oynadığı futbolla rakibine böyle bir ayaklanış vizesi , imkanı vermedi.Gaziosmanpaşa galibiyetini bir futbol zaferi olarak önünüze koymaya çalışmıyacağım. Geride kalan üç puanın içindeki sadece üç puanlık kısmı güzel. Geride kalan futbol resminden umut , geride kalan futbol resminden bir şahlanış beklemek bize güvenip ,çiddiye alıp dinleyen vede yazdıklarımızı okuyanlara saygısızlık olur. Bu galibiyetin içine  iyi kötü  gecen hafta sonu yaşanan sonuçların ardından ,yukarıya biraz daha umutlu bakmak adına bizi iştahlandırdığı gerceğinide eklemek gerek.

CEZA ÖZGÜREMİ VERİLDİ?

Sakaryaspor yönetimi Alt yapda kendine verilen proğram gereği beş idmana çıkmayan Özgüre 20 bin tl ceza kesmiş. Ne güzel değilmi. Vermeden almak diye ben buna derim. Yönetim Sakaryasporu koruyor olsaydı eğer ,yakında boşa çıkacak olan Özgürle ve Hamzaya sezonbaşı çıkan talipleri iyi değerlendirirdi. Beceremediler ,kriz  sürecini  iyi değerlendiremeyince, iki futbolcuda alacaklarına karşılık yakında serbestler. Böyle olunca da getirileri sadece alacaklarına karşılık lisansları olacak. Bu aşamada şimdilerde yaptıkları,  en ufak ayrıntıyı değerlendirip, kafalarına göre futbolcuları cezalandırıyorlar. Bu arkadaşlar bu yaptıklarıyla Sakaryasporun kapılarını alt yapıdan gelenlere kapattıklarının , bu beyler bu yaptıklarıyla Sakaryasporu tercih edecek futbolcuların kafalarını karıştırdıklarını bilmiyorlar mı? Bakın Aydın beyler bu yaptıklarınız , bu acemice icraatlar size yol su elektrik olarak geri dönmez.Yaptığınız çarpık icraatlar eşliğinde  nefret kazanırken, ah kervanı da peşinden  beraber yol alıyor. Anlayana sinek saz , anlamayana davul zurna az. Ben Sakarya spordan o veya bu şekilde kopup gidenlere kızamıyorum. Neden kızayım ki ,gidişleri adil olmadığı gitmeleri adına ne lazım geliyorsa yapıldıysa eğer ,onları günahkar ilan etmek benim vicdanımla dans edemez. . Özgür bu ceza için Medyanın birine konuşmuş, Ben bana verilen program dahilinde çalışmalarıma devam ettim. E gelin buradan yakın. Özgür bu ceza konusunda hakkımı arayacağım demiş. Gelin Özgür konusunu kimseye mal etmeden Kul Hakkı ile ilgili Peygamberimiz (S.S.S) ne demiş onu bir hatırlatalım. Üzerinde kul hakkı bulunan kişilerin , hak sahibi olan mazlumlardan helallik almalarını öğütlemiştir. Daha devamı var ama arif olan anlar misali bir Kul Hakkı ile ilgili olarak bu gerçeği aldık ortaya koyduk. Kim neresinden tutarsa tutsun,kimseyi şurdan tut diye zorlamayız.

ERETELEMELER KAFA KARIŞTIRMASIN

Amatör Futbolda  kimin eli kimin cebinde. Yaşar başkan koltuğuna ısınırken, geçmişten kalma bazı alışkanlıklar hala Futbolda kapı kapı dolaşmaya devam ediyor. O suçlu bu suçlu demek sorunu çözermi? Olan olmuşsa  eğer bundan sonra olmamalı. Bir maç o veya bu nedenle erteleniyorsa , en kısa zamanda oynanmalı. Hele hele tehir olan maç, hesabı  kitabı olan takımları yakından ilgilendiriyorsa eğer  ,Sayın ASKF başkanı Yaşar Zımba bu aşamada siz devreye girip, bu işin doğrusunun yapılması adına, oy kaybını bir kenara bırakıp doğru olanın devreye girmesi adına büyüklüğünüzü göstereceksiniz. Biz Yeni ASKF nin   geçmişin alışkanlıklarına prim vermemesini bekliyoruz.

İSTANBULDAN BİR ÇENTİLMENLİK HABERİ

Bazen spor sahalarından  ,futbolun eskiyen yüzüne güzel  örnek hareketlerde  konuk oluyor. Posta Gazetesi manşet yapmış, ZEKİ-ÇEVİK –AHLAKLI  manşetinin altına yansıyan haberde şunlar yazılıydı. Avcılar Belediyesi  15 Yaş altı liginde oynayan  Göktürk Sarayspor kazanmaları halinde şampiyon olacakları maçta , Hakemin lehlerine verdiği Penaltının Penaltı olmadığını ,kararın yanlış olduğunu maçın hakemine bildirmelerin  karşın hakem kararından vazgeçmeyince  penaltıyı kullanan  kadir topu taca atmış. Karşılaşmanın sonucunu da vereyim, maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 bitmiş. Çok şey anlatan bu haberi aldım Futbolun alt yapısından Türkiye’ye örnek bu davranış olarak benim sofranın üzerine koydum. Umarız bu tür örnek hareketler futbol sahalarının içinde yeşerir , kök salar.

ATAMA

Adil olmalı. Atamada senden benden düşüncesi hakim olmamalı. Atamalarda kin güdülmemeli. Atamalarda Hakemin yandaşlığı değil , hakemsel yanı ağırlık basmalı. Gecen hafta soyunma odalarına kendilerini zor atanlara , maçtan polis kontrolü ile çıkanlara maç vererek kötü yönetimleri ödüllendirirseniz, diğer hakemlere haksızlık yaparsınız. Sakarya da İHK maşallah intikam mangası gibi görev dağıtımı yapıyor. Kendi yandaşlarına ikişer iki şer maç verenler, nedense bazı hakemleri hakemlikten soğutup, evine gönderirken, bazı hakemler ise  ne  olursa olsun diyerek, idmansa idman ,seminerse seminer diyerek maç almak adına şart koşulan kriterleri yerine getirmeye devam ediyor. Adil olacaksınız , adalet dağıtacaksınız. Dağıtmıyor musun üzme,siz bilirsiniz. O görevden ayrıldıktan sonra sıra size gelir bu sefer. Etrafınızda selam verecek adam , pardon hakem bulamazsınız. Biz bu filmi çok seyrettik , çok.Mesela ben şahsıma bu günün adil olmayan yönetimine selam bilen vermiyorum. Benim dünya görüşümde adil olmak , adalet dağıtmanın önemi çok büyüktür.  Bir zamanlar bizim büyüklerimiz bize de tam 3 ay maç vermemişlerdi.Ben yılmadım ,inadına hep gözlerinin önünde durdum. Bu gün kızakta olanlar, hedefte olanlar ,pes etmek yok. Bunlarda gider ,bunlar da geçer diyerek, gece gündüz çalışmaya devam. Her hafta bir hakem öyküsünü soframa özel olarak alıyorum. Çünkü en fazla okuyucum onlarda var. Traj meselesi çanlarım. Bu arada bir ara Okullar arası maçlara da gittim. Orası da yandaş Hakem atamalarıyla doldurulmuş. Güz gülleri gibi bir hakem seyrettim. Haftaya oralara da gelecem. Bu haftalık bu kadar deyip başka diyarlara doğru gidelim.

OĞUZHANNNNNNNNNNNN

Bu Oğuzhan Beşiktaşlı Oğuzhan değil. Bu kardeş Sivas 4 Eylülde oynayan Oğuzhan. Bu kardeşi tanımam etmem. Onu bana tanıştıran Kanal 54 de   benim hazırlayıp sunduğum Spor Ekstranın  yorumcusu Metin Çerlik. Bir ara söz transferden açıldığında gecen sezon burada oynanan Sivas 4 Eylül-Denizli Belediye 2 Türkiye ligine yükselme maçında bu oyuncuyu gündeme taşımıştı. Hatta o gün o maçta oynayan Denizlili belediyeli  Elşan da bu vesileyle transfer edilmişti. Oğuzhan gözden kaçmış. Kimler kaçmadı ki. Metin Çerlikin  Sakaryaspora alınsaydı iyi bir on numara olurdu dediği Oğuzhanı Adana Demirsporla oynadıkları ve 4-2 kazandıkları maçta, Metinin aranmasıyla seyretme fırsatı buldum. Adam topçu , adamın ayağına top yakışıyor.Ben seyretmeye başladığım anlarda daha önceden attığı golü göremedim ,eğer seyredenler olmuşsa Adana Demirspora attığı yarım vole bir gol var ,seyretmeye değer. Özetle iyi bir oyuncu ,top aklı iyi, top ayağına yakışıyor. Ne yapalım ayağımıza kadar , bizim evin futbol bahçesine kadar gelmişte görmemişiz. Ne yapalım Kader deyip gecelim. Nasıl olsa her şeyiimizle kaderci toplum olduk çıktık. Oğuzhanı görmemişiz çok mu. Efendim bu haftada bendenizden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Süper pazardan geriye kalanlar

Akyazı yab  ağır darbe

As Akyazıspor  evinde Hendekspor dan ağır bir futbol darbesi aldı. Kapatan Zekeriya’nın sakatlığının devam etmesinin üzerine gecen hafta karasuda savunmanın iki önemli ismi Hasan şahin ile Bir olu kırmızı karta kurban veren Akyazı önünde Hendekspor rahat ve farklı bir galibiyet elde etti Mavi Beyazlılar üç puana Muammer (2) Hasan Koc ve Onurun attığı gollerle elde ederek rahat bir nefes aldılar.

SAPANCA ZORU BAŞARDI

Sapanca Atatürk stadında üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada   Sapanca gençlik iki kez geriye düştüğü Yalı maçını 3-2 kazanarak ikincilikteki yerini korudu. Edip ve Seulcukla  iki kez öne gecen Yalıdan üç puanı Kenan (P) ve Polatın attığı iki golle kurtaran Sapanca gençlik bu galibiyetle rakibini puansal olarak geri plana itti.

KIRKPINAR   YILDIRIM GİBİ

Kırkpınar da lider Kırkpınarspor Samet deşişin attığı golle 1-0 geriye düştüğü maçı ikinci yarıda lehine çevirdi. Sarı Lacivertli ekip tecrübeli Yıldırım attığı gol , attırdığı golle Pamukova 1968 2-1 yenip üç puana koştu. Bu galibiyetle Kırkpınarspor 27 puana ulaşarak play of adına büyük avantaj sağladı. Pamukova 1968 ise bu yenilgiyle zirvenin çok uzağına düştü.

FERİZLİDEN YÜKSELİŞ DEVAM

Ferizlispor Adnan Yükselle ikide iki yaptı. Yeşil Siyahlılar Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde genç Erenler sporu 2-0yenerek ilk üçün içine demir attı. Ferizli sporu  Erenler spor önünde üç puana golcü Yalcın attığı iki golle taşıdı. Erenlerspor  bu yenilgiyle ilk üç hayallerini büyük ölçüde geride bıraktı.

 

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!