Salı Sofrası Tuncay bereketimi?

featured

Tuncay bereketimi?

Denizli Belediye galibiyetini Tuncay geldi böyle oldu, Tuncay fırtınası gibi uçuk içi boş sözlerle doldurmak yanlış olur. Sakaryaspor kazanmaya ihtiyacı olduğu bir maçı kazandı. Sakaryaspor sahasında puan siftahı olmayan bir takımı yendi. Futbolda her maçın kendi özgü hikayesi , kendine özgü senaryosu vardır. Bu maçın içinden hayata dönüşü alıp Rüstemlere taşıyalım da fazla büyütmeyelim. Ne gelenleri , nede kazananları fazla havalandırmayalım. İstatistiklere bi bakın Sakaryaspor zor maçların üstesin gelemiyor. Tuncay döneminin ikinci haftasında lider geliyor, lider. İşte size Yeşil Siyah test maçı. Ben bu maçtan sonra cebimde kalacak puana, cebimde kalacak gelecek vaat eden futbolu bekliyorum. Denizli Belediyesi galibiyetini, sıkıntılı bir sürecin içinden geldiği için küçük görmeyelim. Bu maçtan gelen üç puan sevincini Kan değişiminin  ilk olumlu hamlesi olarak, iyimser bir düşünceyle besleyelim. Bu galibiyetin bir milat olması isteğini Rüstemlere postalayalım da bun iş fazla uzamasın.

ZAFERİN KAFASI

Sakaryasporda savunma derinliğinde bazen tartışılan isim olan Zafer Denizli dede kafasını konuşturmuş. A.Kadirden sonra devreye girip attığı golle takımı rahatlatan zafer bu tip golleri atarak bayağı ön plana çıktı. Savunmadan yan toplara gelişinde onun kafası takım içinde en etkili gol silahı olduğunu bizim sofranın üzerine koyarak Zaferin hakkını teslim edelim.

BİZE ÇALIŞTILAR

Gecen hafta bizim grubun içinden çıkan sonuçlar bize yaradı. Elazizin, Diyarbekirin, Muğlanın kaybetmesi Sakaryasporun işine gelen sonuçlar olarak sıralamaya yansıdı. Afyon Afjetin, Tarsusun kazanarak lidere çok yakınlaştığı haftada Orhangazi kazanarak zirvedeki yerini korudu. Bu haftaki Sakaryaspor Orhangazi maçı, hem oynayan ,hem de  hedefteki takımları çok yakından  ilgilendiren maç olarak karşımızda duruyor.

GÜZEL RESİM

Sakaryasporda  fotoğrafları Spor kamuoyunca çok bilinen üç bilinen ismi, teknik adamlık stajı için Rüstemlere ayak basınca, Nazım Hocam bu değişimi nasıl buluyorsun? Bu konuda ne yazacaksın diyen dostlarım oldu. Ne yazayım ki, bilemiyorum. Üçünün de teknik adamlık kariyeri halen rüştünü ispat etmemiş. Futbolculuklarına ,bu konuda verdikleri resme ne siz ,nede ben çizik atabilirim. Sakaryaspor onlar için teknik adamlıkta iyi bir deneme adresi olacağı kesin. Sakaryaspor bundan ne kazanacak? İşte bu tam bir soru işareti. Resim güzel ama içinde umuda yelken açacak düşünce adına benim kafam karmakarışık. Geçmişte Recep-İlker denemesinin üstüne bu gün Muhammed –Tuncayı ekledik. İlk deneme fos çıkmıştı. Umarım bu denemenin içinden sağlıklı bir çocuk doğar. İyi futbolculardan her zaman iyi teknik adam çıkmadığı da bilinen bir gerçek. Bu gerçek beni ürkütüyor. Güzel resim başlığından yola çıkarak sezona umutlu giren Sakaryaspor bahçesine giren bu üç güzel resmin boyası umarım çabuk dökülmez. Umarım kazanan hem onlar hem de Sakaryaspor olur. Tuncay Rüstemlerdeki imza şovundan sonra ne demiş bir ona bakalım. Biz belki tecrübesiz ama, bu işe yüreğimizi koyduk demiş. Yüreğimi okşadı da, futbol sonuç oyunu. Futbolda hedefi olan takımı yürek sevgisi ,yürek aşkı ne kadar ileriye taşıyacak? Bekleyip görmek, onlara bu konuda destek olmak bizim işimiz.

EVİN DEVREDE

Halit Evinin Başkan ve yönetici olduğu dönemlerde Sakarya medyasına, onların Sakaryasporu takip etmeleri adına, onlara araç çıkardığını biliriz. Bu sezon biraz geçte olsa Halit Evin, deplasman konusunda elleri cebine sağlıklı uzatmayan Patronları da rahatlatıp, Denizli deplasmanı ile beraber  Basına araç tahsis etmek adına devreye girdi. Bu konuyu uzun zamandır benim sofrada dillendirmeyi düşünen ben denizede, Halit Evine bu konuyu açmak adına, özel bir yazı yazmaya gerek kalmadı. Medya patronlarının bir çoğunun bu konuda cimri davrandığı bir ortamda Sakaryasporu takip etme işi olan medya mensuplarının da Sponsor arama, kendi imkanlarını devreye sokma derdide saf dışı olmuş oldu. Sağ olasın Halit başkan. Sakın bana bir medya patronu çıkıp ta bu konuda sitem etmesin. Biz bu işin içinde kırk yıldır varız ve kimin ne olduğunuda iyi biliriz.

AŞURE AKŞAMINDAKİ GÖRÜNTÜLER

Hakem Derneği geçtiğimiz günlerde mübarek aşure ayı nedeniyle hakemlere, gözlemcilere Aşure ikramında bulundu. Bizde dernek davetine uyarak torunumuzu da yanımıza alarak bir zamanlar hakem ,bir zamanlar yönetici ,bir zamanlar gözlemci olarak havasını teneffüs ettiğim yere gittik. Gördüğüm manzarının içindeki gülüşler eğer samimiyse, eğer yürekten gelen bir şey ise eğer, karşı olmama rağmen bu İHK tavrını tuttum. Sonuçta onların bulundukları yerde birileri dün vardı, bu gün onlar var. Yarın bir başkaları gelir. Önemli olan ,asonans, kim oraya gelirse gelsin, kin ,nefret ve ayrımcılıktan uzak, sadece ve sadece Hakemliğe hizmeti düşünsün. Gerisi hikaye. Bu vesileyle hemen vurgu yapayım bu İHK Sakaryanın klasman yüzünü mutlaka onarmalı. Bu İHK mutlaka ama mutlaka Ulusal orta ve Ulusal yardımcı hakem kadrosuna yeni isimler katmak adına gece gündüz çalışmalı. Eğer bu konuda birileri galipte hocam bu konuda siz ne düşünüyorsunuz diye bize bir şey sorarsa biz üzerimize düşeni yaparız. Sonuçta biz Nazım Hoca olduysak hakemlik sayesinde olduk. Spor yazarı olsakta gönlümüzün bir köşesi hala hakemlik için atıyor.

NİŞ VE BEN

Spor yazarlığında bir ömür tüketen biri olarak mazinin derinliklerinde kalan bir anımı sizinle paylaşma ihtiyacı duydum. Bizimle mezara gideceğine, varsın bu günün kuşakları da yaşadıklarımızdan haberdar olsun. Yıl 1980-81 sezun Sakaryaspor o zaman adı 2 lig olan yerden birinci lige çıkma mücadelesi veriyor. Başkan Tuncer tepe, Teknik direktör Nejdet Niş. Hani şu Çoşkunlu,Tunalı, Yenallı,Zaferli,Eminli ,Fuatlı ,Bahrili Sakaryaspordan bahsediyorum. Dikkatiniz çekmiştir. Yukarıdaki oyuncu grubunun hepsi Fenerbahceden alındı. O zamanlar bendeniz Akşam Haberleri Spor müdürüyüm. Hiç unutmam o günlerde Cumhuriyet gazetesinde bir haber çıktı. Nezihi Tosuncuk Sakaryaspor yolunda. Bir idam sonrası duştan yeni çıkan Nejdet Hocaya bu haberin  doğruluğunu sordum, aldığım yanıtını dün gibi hatırlıyorum. Dere geçerken at değiştirmek olmaz. Aynen bu haberi gazeteme yazdım. Bir hafta ya oldu ya olmadı. Nezihi Sakaryasporda haberi Ulusal basında kendine yer buldu. Tabi bizi bir şaşkınlık aldı. Bendeniz bir idman sonrası yine Nejdet Nişin karşısına dikildim. Hocam hani dere geçerken at değiştirilmezdi. Nişin cevapınımı merakla ediyorsunuz, İşte cevabı. Nazımcığım ,At kaliteliyse ben ne yapayım. Hazır cevap, zeki bir Teknik adam izlemini edindiğim Niş hocayla ,ne zaman görüşsek kucaklaşırız. Ha unutmadan o günün Sakaryasporu birinci lige çıktı.

KIDEM

Gecen hafta TRT de Atilla Gökcenin içinde yer aldığı bir spor programını izliyorum. Anlatımları içinde 20 yıl önce yaşanmış bir basketbol anısına takıldım. Gökçe usta bir gün Basketbol Milli takımı ile kısa süreli bir yolculuk yaparken bir görüntüye takılıyor. Oturan Basketbolcular, takım içinden gelen arkadaşlarına yer veriyorlar. Gökçe o günlerde yakından tanıdığı Battala bunun nedenini soruyor . Battalın yanıtı ,Atilla ağbi biz Milli takım oyuncularının yaşını ,kıdemini biliriz. O nedenlede kıdemli yaşça bizden büyük abilerimiz gelirse onlara yer veririz. Kıssadan hisse herkes bundan kendine bir pay çıkartabilir. Eskiden bende Hakemlikten çok iyi hatırlarım A.Kadir Aypekleri, Reşit çekerleri, Yücel Erleri ,Erdoğan Çamlıyurtları Burhan Usluları ve de bizden kıdemli kim olursa olsun duşta ,koşuda onların önünde ,onların müsaadesi olmadan koşamazdık. Duştada ancak onlar yıkandıktan sonra, yıkanırdık. Bu gün ki Hakemliği bilemem. Ben yaşadıklarımı, benim dönemime ait anılarımı yansıtıyorum.

ONLARIN ARABALARI VAR

Erenlerde Süper ligte Erenlerspor-Yeşilyurt Belde –Adapazarıspor-Kalaycı maçları peş peşe futbol vizyonuna girerken park halindeki iki araç dikkatimi çekti. Sivil yönetimlerce yönetilsede Adapazarı Belediyesinin verdiği imkanların bir bölümü yürüyen Adapazarısporun arabasına gözüm takıldı. Belediyenin en eski model arabası üzerine hedefe koşan oyuncu grubu yükleyen Adapazarısporun arabasının yanında Erenlersporu maçlara taşıyan Erenler belediyesinin tahsis ettiği  arabayı görünce, gittim iki araba önünde resim çekildim. Sağolsun Sportif 54 sorumlusu sarıca Ömer foto montajla iki ayrı arabanın arasına beni yerleştirmiş. Bir yanda Erenlersporun maçlara gitti araç, bir yanda Adapazarısporu maçlara taşıyan araç. Arif olan anlar diyerek  ben kenara çekileyim, bu iki farklı araç hakkında siz yorum yapın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!