Salı Sofrası ) Tribünden doğaya

featured

Salı Sofrası

Tribünden doğaya

Geçen haftanın en önemli sosyal dayanışması, en önemli olayı için ilk tepki, Sakaryaspor’un taraftar grubundan geldi. Neydi bu tepki? Kocaali’nin Maden Deresi, doğa harikası dinlenme alanının yakınına yapılması düşünülen, Taş Ocağı için ayaklanan, bu yapılmak istenen proje için taraftar grubu Maden Deresi yok olmasın başlığı altında yapılan paylaşımla ilk tepkisini koydu. Taş ocaklarının bölgeye vereceği zararın Uzman görüşlerle tescillendiğine vurgu yapan Taraftarlar grubu açıklamalarının içine Doğa ve Hastalık uzmanı Dr. Paul Ehrlich’in çok önemli şu saptamasını koydular. Biz bu saptamayı izninizle bu taş ocağı olayına ışık tutacağı için doğa olayını çok iyi anlatacağı için büyük harflerle yazma gereği duyduk. “DOĞA İNSAN OLMADAN DA YAŞAR AMA İNSAN DOĞA YOK OLDUKTAN SONRA YAŞAYAMAZ.” Bu sözün, bu saptamanın üstüne biz başka bir şey koyamayız. Fakat bu konuda şunu söyleyebiliriz. Maden deresinden ekonomik, Maden Deresi’nden doğa olarak faydalanan yöre insanı, bizlere bu konuda önemli görev düşüyor. Taş ocakları gürültüdür, Taş ocakları doğanın dengesini bozar. Bunun örnekleri son yıllarda sıkça görülüyor. Gözünü rant hırsı bürümüş olanlara ne olur gelin hep beraber karşı duralım, gelin el ele verip doğayı katletmelerine izin vermeyelim. Gelin Sakaryaspor taraftar grubunun bu çağrısına el verelim.

HERKESİ MUTLU ETTİLER (SÜPER AYAR)

Corona Virüs sonrası Amatör futbolda nelerin olacağı, nelerin olmayacağı konuları, yerli yerine oturdu mu? Bana göre oturmadı. Bana göre Süper Amatör Lig takım sayısını çoğaltmak, üç gruplu süper uygulamayı yaşama geçirme planı, ASKF’nin ve İl Temsilciliği’nin tamamıyla günün koşulları içinde takımları mutlu etmek. Herkese bir paye uzatılan, bolca şampiyon yaratılarak devreye sokulan Süper uygulama, Sakarya futboluna canlılık katmaz, katamaz. Bugünkü ekonomik koşullarda süper yarışmanın içine takım doldurmakla Sakarya futbolu kalkınmaz. Biz iki gruplu Süper Amatör Lig’de Adapazarıspor’un, Karasu Güvenspor’un kafadan, Karasu Yalıspor’un daha sonra Süper yarıştan çekildiğini, ekonomik nedenlerle çöküşte olan Kocaalispor’un ne hale düştüğünü Corona öncesi yaşadık ve gördük. O günlerde Süper Amatör Lig’de takım sayısı azaltılsın diyerek tepki koyan biri olarak bu son uygulamayı nasıl alkışlarız. Bu uygulamayla Süper futbol piyasasında neler yaşanacak? Bekleyip göreceğiz. Futbolun sevimli yüzü İl Temsilcisi diyor ki, “Bugünkü süreçte böyle bir çare üretebildik. Önümüzdeki yıl Play-offun güzelleşmesi için planımız var” diyor. Elit lig ayarında bir projemiz devreye girecek diyor, sevimli İl temsilcimiz. Yahu bizim playoffa falan taktığımız yok ki, biz diyoruz ki bu kadar çok takım olan üç gruplu Süper Amatör Lig bizim futbolumuza ne kadar katkı verir. Bizim tepkimiz buna. Umarım yanılan ben olurum.

ERKAL GEDİKLİ

Erkal Gedikli’nin benim hayatımda farklı bir yeri vardır. Adapazarı Spor Müdürlüğü yaparken, Adapazarı çatısı altında tanıdığım, pırıl pırıl, aydınlık bir yüreği olan Erkal Gedikli bu şehrin Profesyonelleri yazı dizime alkış göndermiş. Bu işin içinde yoğrulan birinden öykü, alkış almak benim bu yazı dizisine derinlik katmak adına bana önemli bir sorumluluk yükledi. Erkal Gedikli diyor ki, “Nazım Ağabey, bu yazı dizisiyle bu şehrin futbolunda marka değer olmuş Sakaryaspor’un dününü bu gününü anlatarak tarihi bir görev yerine getiriyorsun. Tam bir tarih kokan bir yazı dizisi, böyle bir yazı dizisini de süreci iyi bilen, işini iyi yapan bir kalem olarak sana çok fazla yakıştığını düşünüyorum” diyen Erkal Gedikli’ye bu iltifat dolu sözlerinden dolayı teşekkür etmek isterim. İşte bu nedenle ben bu şehrin profesyonelleri yazı dizisini bir kitapta buluşturmak adına iyice iştahlandım. Hangi yaşta olursanız olun, yaptığınız işin toplumda karşılığı olarak size övgü dolu sözlerle geri dönüyorsa bedende hoş bir sarsıntı yaratıyor. İtiraf ediyorum, Ben Erkal Gedikli’nin şahsımı onore eden sözlerinden etkilendim.

KARASU’NUN CORONA MANZARASI

Bir haftadır E-devletten  aldığım seyahat özgürlüğünü çantama koyduktan sonra, bir aylık izin nedeniyle, benim hayatımda çok önemli bir yeri olan, benim için Bazen bodrum, bazen Alanya, bazen Marmaris Karasu olan Karadeniz kıyısına geldim. Gelirken Laptopum da yanımda. Laptopumda İnternet yok ama en azından yazdıklarımı Flaş Belleğe yükleyip gazeteme atabiliyorum. Karasu Bodrum’da neler var? Belediye sahili yaza hazırlıyor, iş yeri olanlarda hazırlık içindeler ama şu an için hareketsizlik var. Bu sezondan fazla umut bekleyenler, hareketli bir Karasu bekleyenler çoğunlukta değil. Corona’dan korunmak adına, Maske takanların çoğunlukta olduğunu, insanların Corona’ya karşı önlem olarak bu tedbiri büyük ölçüde önemsediklerini, önemsemeyenlerin azınlıkta olduğunu gördüm. Umarım Corona hafife alınmaz, umarım herkes kendi önlemini kendi almak adına daha duyarlı olur. Çünkü bu konuda günün iktidarı Ekonomik çıkmazın altında ezilirken insan sağlığı çok fazla düşündüğünü söyleyemeyeceğim.

BİZ İKİNCİ SINIF İLÇE MİYİZ (Karasu İsyanı)

Karasuspor Karasu’nun futboldaki tarihi mabedi. Sarı Kırmızılı futbol tarihi renklidir. Karasu ve Karasuspor bu ilin sporda sosyal hayatta atar damarıdır. Son yıllarda futbola damga vuran, BAL maceralarıyla ünlenen, futboldaki marka değeri artan Karasuspor bunun karşılığını alabiliyor mu? Buna bir çırpıda evet demek çok zor. Neden mi? Bugün birçok ilçede yapılan yeni sentetik sahalar Işıklandırılmış sistemle donatılırken, Karasu’da ışıklandırma yok. Bitmedi Karasu’nun sporda parlayan yıldızına yakışmayan bir salon var. Tüm ilçelerin salonları günün şartlarına göre yeniden tahsis edilirken, Karasu Spor Salonu bir türlü günün koşullarına göre yenilenmiyor. Oysa Salon Sporlarında bir hayli etkin bir yapısı var Karasu’nun. Özetle Karasu’nun büyükleri Karasu’nun spordaki ihtiyaçlarıyla yakın temas kuramamış. Karasu gelişen, gelişmeye süratle koşan bir ilçe olarak, Spordaki bu eksikleri, ilçenin büyüklerince yetkili olan yerlere taşınmalı. Biz yazarak diyeceğimizi dedik, şimdi sıra Karasu’nun en büyük sportif yüzü Karasuspor yönetimine düşüyor.

SORU İŞARETLERİ BİTMİYOR

TFF Süper Lig’in, TFF 1. Lig’in nasıl oynanacağının takvimini açıkladı. Orada sorun yok. Sorun TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve BAL’da. Bu konuda çeşitli projeler TFF semalarında dolaşıyor. Daha önce 18 Temmuz başlama tarihi olarak açıklanmıştı. Geçen hafta gazeteler yazdı, 18 Temmuz net değil. Peki ne net? O da belli değil. Sadece bir rivayet var, TFF 2. Lig’de liderler direk TFF 1. Lig’i görecek. Üçüncü takım kim olacak? İki grupta averajı ve puanı en iyi olan takım Manisa FK, BAL olduğu gibi tescil edilirse ne olur? Valla bizim lige baktım. Pamukova ve Kalaycı son iki takım. Yani bu uygulama hayata geçerse Sakarya’dan iki takım düşecek. Bunlar ortalıkta dolaşan gerçekliğe dönüşmemiş projeler. TFF’nin bu uğurda düşünsel olarak kafasında gezeni bizim futbolun patronu uygulamaya koydu bile. Klasman liginde bir olanlar, iki olanlar Süper Amatör Lig’e çıktı. Bitmedi üçüncülere de bu torbadan pay verildi. Yukarıda yazdım, bizim ilde ASKF ve İl Tertip Kurulu herkese mavi boncuk uzattı ve bu işin üstünü örttü.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!