Salı Sofrası Transfer, Transfer, Transfer, Transfer

featured

Salı Sofrası  Transfer, Transfer, Transfer, Transfer

Sakaryaspor yönetimi ikinci yarı için gecen hafta yoğun bir transfer gündemi yaşadı. Bu süreçte ilk yarıda takımın tespit edilen  eksik halkaları için  bir orta saha (Fahri Tatan),Bir sol kanat ( Fatih Özcelik) bir santrafor ( Coşkun Yılmaz ) transferleri bitti. Daha gelenler olabilir mi? Kaleci konusu var. Serdar Kurt bilge Elâzığ’dan yola çıktı geldi gelecek. Hop dedik oda geldi gelmedi. Gelir mi ? Bana göre gelmesine gerek yok .Baksanıza ilk yarının en az gol yiyen kalecisi Ozan ve taraftar grubu Yeni yıla barışarak girmişler. Gelenlerle gelmek  isteyenlerin transfer öyküsü şimdilik bu kadar. Devamı gelirmi? Valla bilemem ,bizim Başkanın gözü kara bütçesi bilir. Umarım yapılan transferler Sakaryasporun ilk yarı aksayan yönlerine mel hem olur.

ENGİN YİNE OLMADI

Sakaryasporda devre arası transferinde en çok konuşulan isim Kırklerelisporlu Engin olmuştu. İsmail Gürsesin sezon başı da çok istediği Engin aşkında mutlu son çıkmadı. Bu süreçte  Devreye giren Manisa Büyükşehir bizim İsmail Başkanının elinden Engini kapıverdi. Yeni yılın olası Gürses-Engin aşkı ikinci transfer dönemin dede yattı. Olmayınca olmuyor. Bu arada Aytaç Ferhat, Talha transferlerinde kesenin ağzını fazla açan İsmail başkan ikinci transfer döneminde bu hatadan dönüp, transferde parasal makası daraltınca duyduk ki Enginden sonra Mumin işide yatmış.

KRİZ ÇÖZÜLMEK İÇİN VARDIR

Sakaryasporda Ferhat,Sakaryasporda Talha krizi halen sürüyor. Bu iki oyuncunun alt yapıya gönderilmesi sorunu çözer mi? Bu futbolcular la yapılan kıyak emeklilik misali yapılan sözleşmeler ne olacak? Talha’nın menejeri ne diyor, oyuncum bir yere gitmiyor ,bizim sözleşmemiz var. Valla bende olsam gitmem. Neden gideyim ki ,tam dört yıl kademeli yükselişi olan bir transfer sözleşmesi kolay elden çırılabilir mi? Bu bir kriz ve bu krizi ben değil yönetim çözer. Yönetime tavsiyem krizin içinde beceriksizliği olan Şanlı Tuncaya bir şeyler anlatın. Onlarda faydalanamayan, onun yerine burnundan kıl aldırmayan Tuncaya bir fatura kesin. Bu iki oyuncudan faydalanmak adına göstermelik hamleler yapan bu kardeşin derinleştirdiği krizi yönetim nasıl çözecek? Bekleyip göreceğiz. Sonuçta krizler çözülmek için vardır. Alt yapı çare değildir. Onlar orada olduğu müddetçe bu yara kaşınacaktır. Ben olsam ikinci yarı için barış dolu sayfa acar ,sezon başı büyük ödemeler yapılan oyunculardan faydalanma yolunu seçerdim de, bunu bu gün ki teknik sorumlu yapamaz. Bu iki oyuncuyu Ekrem Karaberber tesislerine göndermek çok karlı bir iş  değildir.

ALTIN ORDU VE ATATÜRK

Altınordu Türk futbolunun önemli kalelerinden biri. Son yıllarda düştüğü yerden alt yapı projesiyle kalkan TFF 1 liginde yerli oyuncularla oynayan tek takım olma ünvanınıda yanında taşıyan Altınordunun Ümraniye ile oynadığı maçı seyrederken, tribünlere gözüm takıldı. Alışık olmadığımız bir manzara , Koskocaman Türk Bayrağı ve Atatürk posteri tribünü kaplamış. O ne güzellik yarabbi. Altınorduyu kutluyorum. Trübünlerde slogon falan yok. Atatürk posteri ve Türk bayrağı var. İzmirim benim kurban olayım sana. İzmirim benim Atatürk ve vatan sevgine kurban olayım. İzmirim benim aydınlık yüzün hiç solmasın.

ENGİN ATAMAN VE AHLAK

Basketbolde GS ve Karşıyakanın oynadığı maç öncesinde, Atatürkün askerleriyiz diyen  Karşıyakalı taraftaralara Engin Ataman sitemde bulunmuş. Atatürkün askerleri olmak kolay değil, Atatürk önce ahlak demiş. Atatürkün askerleriyiz diyerek sportmenlik dışı davranışta bulunan Karşıyakalı taraftarlara serzenişte bulunan  Engin Atamana bizde katılırız. Atatürkçü olanlar ,spor dada günlük yaşam dada ahlaklı olmayıda bilecekler. Yoksa slokon Atatürkçülüğü bir işe yaramaz.

YEŞİL SİYAH ÜRÜNLER

Sakaryaspor yönetimi geçtiğimiz günlerde Yeşil Siyah ürünleri vitrine koydu. Bu konuda yaptıkları satış projesinşi  24 saatte elinize oluşacak şekilde düzenleme getiren Sakaryaspor yönetimi, şimdi sizden bu ürünlere ilgi göstermenizi bekliyor. Sakaryaspor yönetimi ayrıca bu işe emek harcamadan  ,kalitesiz ürünler satarak Sakaryasporun önünde olan korsan satıcılara karşı duyarlı olmanınızı istiyor. Sakaryaspor sevdalıları Sakaryasporu seviyorsanız  eğer Sakaryasporun geleceğine  katkı yapmak istiyorsanız eğer, sokaktan değil  Storelerden Sakaryaspor ürünü alın ve alanları , istekli olanları buralara yönlendirin. Yeşil Siyah ürünlerin gerçek sahibi tarafından satılmasına katkı için sokak satıcıları ile mücadele etmeyede yardımcı olun.

BİZE İNANIN

Sakaryasporun TFF 2 ligi hedefini koyduğu günlerde ilk transferi olan  Murat Hacıoğlu ikinci yarı biz inandık sizde inanın diyerek taraftara ,Sakaryaspor sevdalılarına yeni yıl mesajı göndermiş. Eyvallah, aldık kabul ettik. Murat Hacıoğlu ruhumuzu okşadı da, ilk yarıda takımın en verimsizlerinden olan, büyük kaptan edasıyla ortada çok fazla dolaşan Murat Hacıoğlu bunun için önce kendisi fazla çalışacak. Bu yolculukta kabris yapmayacak. Murat Hacıoğlu saha içinde ve dışında olduğu anlarda, hem takım arkadaşlarına hem acemi teknik kadroya destek olan oyuncu olmalı. Kısacası taraftara yeni yıl heyecanı olarak BİZ İNANDIK SİZDE İNANIN  diyen kişi önce kendi nede bir bakacak. Bu bağlamda bizde ilk yarıdan daha iyi bir Murat Hacıoğlunu sahada görmek istiyoruz.

BU KAFAYLA BU KULUP BATARMI?

Sakaryasporun sezonluk bütçesi tavan yaptı. 3 lige göre dudak uçuklatan rakamları, TFF 2 lige çıkmak adına tütursuzca harcayan yönetimin bu hamlesi geri teperse, Sakaryaspor kulübü batar mı? Bizim Sakarya nın yaptığı habere, Spor Kamuoyundan Sakaryaspora yakın kaynaklarda el verdi. Bu gidiş Sakaryasporun geleceğini yine tehlikeye atar diyenler çoğunlukta. İkinci transfer dönemin dede gözü yükseklerde gezen sakaryasporun ,İsmail Gürses Başkanlığındaki yönetimi ,umarız bu kez bu sese kulak verip  ilk transfer dönemindeki yanlışlara düşmez. Sakaryaspor bir kez daha transfer yasağını kaldıracak gücü yoktur. Bunu bu gün Yeşil Siyah futbol gücüne yönetmek ve idare etmek adına işbaşında olanlara hatırlatırız.

KÜÇÜKLERE KAFA VURMA YASAĞI

Sporcuların ilerleyen yıllarda beyin sorunu çekmesi sıkça rastlanmaya başlayınca ekonomide, sporda ileri ülkeler bu konuda önleme başvurmuşlar. İngilterede 10 yaşına kadar alınan futbolda alt yapı eğitimi sırasında küçüklere kafa vurma yasağı getirilmiş. Amerika bunu iki yaş üste çekmiş. Amerikada 12 yaşa kadar futbolda alt yapı eğitiminde kafa yasağı gelmiş. Bana göre gencecik beyinlerin geleceğe daha sağlıklı koşması adına atılan bu adımı önemsiyorum. Futbol ağır işçilik. Bu spor dalının içinde geleceğe hastalıkYeni yılın ilk Salı Sofrasından  Siz her zaman olduğu gibi ,size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!