Salı Sofrası Test maçından geçemedik

featured

Salı  Sofrası

Test maçından geçemedik

Sakaryasporun TFF 1 hedefi içinde önemli rakipleri arasında gösterilen Corum FK önünde şans tepti .Şans diyorum, çünkü ev sahibi takım 35 dakikada Zafer kurşunlunun kırmızı kart görmesiyle, Corum takımı sahada uzun süre sahada on kişi ile mücadele etti ,hatta uzatmaların son anlarında da bir kırmızı görmesiyle  maçı 9 kişi ile tamamladı. .Gelin görkünki Sakaryaspor takımı oynadığı oyunla , bu şansı tepti. Bu bir test maçıydı ve biz bu test maçından evimize umut  taşıma şansını teptik. Ligin başı deyip geçelimde, böylesi  bir karşılaşmada,  önünüze gelen  şans topunu iyi yönlendirecek bir oyun planını sahaya yansıtamazsanız,  bunun nedenlerini  Rüstemlerde ki sorgu odasında iyi okunmalı. Yoksa  bu beraberlikler  ileride  hedefe koşan bir takım için sorun olabilir. Deplasmanda alınan bir puan iyi puandır deme lüksümüz yok. Corum rakibimiz ,tamam anladık ta ,on kişi kaldılar. Ve biz lehimize kanat çırpan üç puan şansını iyi değerlendiremedik. Ben bunu bilir bunu söylerim. Ha futbolda  böylesi günler olur ,buna lafım yok. Ama  böylesi bir ortamda sergilenen umutsuz oyunu sorgularım. Oynarsınız, Rakibi kendi evine hapsederseniz, çok gol kaçırırsınız ,gollük ataklarınıza  kaleci ve direkler karşı koyarsa ,beraberlik şansızlık torbası içinde harmanlanır. Çorumda böyle bir şey olmadı mı ? Buna benzer  pozisyonlar azda olsa oldu. Bir topumuz direkten dönerken ev sahibi kalecisi de bayağı pozisyona geçit vermedi. Eh  on kişi kalan ,defans yapan bir takım önünde bırakında  bunlarda olsun bi zahmet. Ben lehimize kanat çırpan günden üç puan çıkmamasını sorguluyorum.

GURBETTE HENDEK KAYPI

Hendekspor yeni stadının inşaatta olması nedeniyle  maçlarını dışarıda ,yani gurbette oynayarak TFF 3 macerasına  başladı. Üç maçın ikisinde Boluda ve Düzcede oynadığı maçlarda  berabere kaldı. Deplasmanda oynadığı Bergama maçını kazanan temsilcimiz son beraberlikle puanını beşe çıkardı. Ben hendeksporun zor şartlarda  olmasına karşın bu futbol yürüyüşü içine umut yüklemek istiyorum. Son rakibin lider olduğunu da düşünecek olursak ,Hendeksporun böyle bir rakibi hırpalayan bir futbol anlayışını ,özellikle ikinci yarıda sahaya yansıtmasını  ,bir futbol umudu olarak görmek geçiyor futbol gönlümden.

PAMUKOVA GERCEĞİ

Pamukova 1968 futbolda Pamukova’nın kalbinin attığı futbol adresi. Sosyal etkinliği kısıtlı, futbol adına insanların hafta sonu  sıkıntılarını giderebileceği, galibiyetine alkış tutacağı ,spordaki coşkusu içindeki enerjiyi boşaltabileceği  bir sığınma limanı olan Pamukova 1968 Bal liginde ama ,o ligin içindeki sorunlara el vermeyen ligin Pamukova için ne anlam ifade ettiğinden bir haber  ilce büyükleri var. Bu takımı son yıllarda  spor aşığı bir ikili sırtlamış taşıyor. Kah kendi ceplerinden, kah ilçeninim içinden ,kendi gayretleri ile  Sponsorlardan topladıkları kaynaklarla  Pamukova 1968 futbolda yürüyüş için bir nefes olan bu ikiliden,(Ceroğlu ve Atmacadan bahsediyorum  )başka  birileri çıkıta ,arkadaş siz ne yapıyorsunuz, neler yapıyorsunuz ,bir şeye ihtiyacınız varmı diyen yokmuş. Pamukova kaynaklı haberlere  göre Cevat keserden sonra Belediye başkanı olan kardeş ,stadın yolunu bile bilmiyormuş. Gelde spora hizmet konusunda Cevat keseri arama.  Sezon başı gözü kararan, çaresizlikten  gözü gibi baktıkları Pamukova 1968 satma gibi bir düşünceyi spor kamuoyuna pompalayan  Ceroğlu ve Atmaca iki alıcı bulmuşlarda ,anlaşamamışlar. Satma düşüncesi ellerinde patladığı için , bu ikili yine de bu işin başında  Pamukova 1968 yaşatmak adına  care üretme peşindeler.  Cim sahanın dışına yapılan Sentetik saha için açılışta şov yapmaya hazırlanan siyasiler, ilçenin büyükleri  size acı bir gerçeği hatırlatayım da belki aklınız başınıza gelir. Pamukova 1968 kapanırsa ,futboldan elini eteğini .çekerse ,ilçenin futbola meilli gençleri ne yapacak? Bitmedi Pamukova 1968  kapanırsa  yapılan, açılışı için gün saydığınız sentetik tesis ne olacak? Ben söyleyeyim  Pamukovaspor olmazsa o sahada  inekler otlar.

NOT Pamukova iki kişinin futbol inadı ile ayakta kalmaya çalışırken, Karasusporun bir bütün olarak direnemeyip  ligten çekilmesi , çok düşündürücü olsa gerek.

ALKIŞLAR HENDEK BELEDİYESİNE

Hendek Belediyesi kontrolünde geçtiğimiz günlerde Hendek ilçesine mal olmuş, Türkiyenin gündeminde gönüllere taht kurmuş iki isim için ölüm yıldönümlerinde spor etkinlikleri düzenledi. Diyarbakırda hain bölücü Örgüt PKK tarafından katledilen Gaffar Okkan için Hendekte Hentbol turnuvası, Beşiktaşın efsane başkanı, Spor tarihimize efsane başkan olarak yer eden Süleyman Seba  içinde Atatürk Spor salonunda Voleybol turnuvası düzenlendi. Bu sportif etkinlikler eşliğinde, Hendek ilçesinin ülkenin tarih yaprakları arasında önemli bir yer eden ,Başkan Süleymen Seba  ve gaffar Okkan ismi Sakarya’daki tüm gazetelerde ,sosyal medyada insanların karşısında oldular. Ruhları şad olsun. Hendek Belediyesinin Sakarya’ya ve Türkiye’ye mal olmuş değerlerini  unutmamak ,onların isimlerini canlı tutmak adına  düzenlediği organizasyonlar için onlara  bu haftanın alkışını gönderiyorum. Umarım  Hendek belediyesinin yaptığı bu ahde vefa etkinliği bizim ilete sıçrar.

TURUNCTA YEŞİL SİYAH BULUŞMA

Kemal Ceylan  bu ilin ismi Sakaryasporla anılan önemli bir ismi. Telli Tuncer Amatör futboldan Sakaryaspora  ,Sakaryaspordan  Ankaraya uzanan futbol hikayesi olan Sakaryalı bir  değer. Gecen hafta  Bir zamanlar 1974-75  sezonunda Sakaryaspor catısı altında bir süreliğine  birliktelik yaşayan kemal ceylan ve  Tuncer Telli Turuncta buluştular. Eşi ile beraber Ege turuna çıkan kemal Ceylan ,bu şirin beldeye giderse ne yapar? Tabiki yaklaşık 35 Yıldır Turunçta olan Telli Tuncerle buluşur. Bu buluşma neyle taçlanır? Telli Tuncer’in mutfak sorumluluğunu yüklendiği ,Salih kaptanın teknesiyle yapılan tur , geçmişte yaşananların anısıyla  tatlı bir yolculuğun izleri, Egenin masmavi, tertemiz dalgalarının kolları arasına bırakılır. Eh bu buluşmada Turuncun, Turguaz ötelim güzelliklerini ,her ortama taşıyan bendenizde,  bu çorbada tuzu olduğunuda  bu buluşmaya ortak etmezsek  olmaz. Ne diyelim dağdağa kavuşmaz ama insan insana kavuşur diyen bedava dememiş.

ATATÜRKÜ KİTAPLA RDAN   YIRTIN ( DİLMENDEN SERT  TEPKİ)

Geçenlerde  Medyada yer aldı, ben aldım konuyu  Salı Sofrasına taşıdım. Atatürk Düşmanlığı Kıbrıs Rum kesimine de sıçramış. Kıbrısta öğretmenlere e- posta gönderilerek ders kitaplarında yer alan Atatürkle ilgili sayfaları yırtın talimatı gönderilmiş. Bu  duruma sert tepki gösterenlerden biride TRT yorumcusu  Rıdvan Dilmen olmuş. Atatürk’ü kimse ne yüreklerden nede ders kitaplarından yırtabilir demiş. Tepkilerin genişlemesi üzerine,  Kıbrıs Rum kesimi Milli eğitim bakanlığı kitapı piyasadan toplatarak ilk adımı atmış. İsterse atmasın. Ne dir bu Atatürk düşmanlığı, dünyaya mal olmuş bir lider kimlere batıyor? Bizim ülkemizdekileri  biliyoruz da yenileri devreye girmiş. Atatürkün büyüklüğü ,Atatürkün dünyada sevilen ,takdir edilen  ,dünya markası devblet adamlığı  Demek ki Rumlara da batmaya başlamış. Ne yaparsanız yapın, ders kitaplarından çıkartmaya çalışsanızda onun adını cami kürsülerinde anmayıp ,onu yok sayanızda, o bütün Dünya ülkelerinin ,örneğin Küba’da, örneğin Çinde, Örneğin Amarikada, örneğin Japonyada, örneğin Azerbeycanda ders kitaplarında dünya lideri olarak yerini çoktan aldı. Onlar Yaşa Mustafa Kemal Atatürk derken biz ne yapıyoruz?

ANADOLU HAKEMLİĞİ

Zordur Anadolu’dan çıkıp Türkiye liglerinde düdük çalmak. Genelde metropol kentlerin ,Anklaranın,

İzmirin, İstanbulun hakemleri  MHK ler tarafından korunan iller olarak bilinir. Zaman, zaman kabuğunu kırıp Anadolu’dan çıkan hakemlere her nedense, MHK ler İstanbula, Ankaraya, İzmire  baktığı gözle bakmayı denemez. Ligin ilk haftasında , bir çok maçta siyah beyaz hata yapan hakemler oldu. Bunların içinde Malatya –Trabzon maçında iki siyah beyaz hatayla Atilla Karaoğlan’da vardı. Karaoğlan tam üç hafta dinlendi ,sonra Vara gitti. Ama gelin gürünki onunla beraber cezaya giren Ankara, İstanbul veya İzmir Bölgesi hakemleri bir hafta dinlendi ,bir hafta sonra vara gitti, sonrada düdük hakemliği ceplerine konuldu. Demem o ki Anadolu hakemi geldiği yerde çok dikkatli olacak, kendine çok iyi bakacak. Bakın Atilla Karaoğlan’ın ismi gecen yıllarda FİFA için anılıyordu . Şimdi ne oldu? Yineliyorum, Anadolu hakemi bulduğu Süper lig rütbeli formasına çok iyi bakmak zorunda. Yoksa en ufak bir hatada o forma sırtından alınır. Biz bizim zamanımızdan beri bu filmi çok seyrettik. Bu gün Hakemliğin getirisi, çok. Öyleyse Ey Anadolu Hakemi geldiğin yere çok iyi tutun, sendelemeye kalkma, elinden tutanı zor bulursun. Bu arada Karaoğlan Atilla ya bir not ileteyim, performansını yukarılara taşıyıp, dikkat çeker maçlarda  düdük çalmaya bak.

TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM

Harmanlıksporda  son yıllarda alışkın olduğumuz  yeni bir yönetim modeli yok. Metin Ergezen gitti, tarih sayfalarında yerini Onursal Başkan olarak aldı. Yerine gelen İsmail Yağlar Başkanlığındaki yönetim  Yeşil Beyaz  yönetim hizmet kürkünü sırtına geçirdi. Harmanlıkta değişmeyen tek yer Teknik adamlık makamı .Orada yine Tevfik tetik oturuyor. İsmail yağlar başkanlığındaki yeni yönetim yeni hizmet heyecanı  içinde,  takımlarını ,gecen hafta içinde yapılan çalışmayı tam kadro izlerken ,idman bitimi  futbolculara baklava ikramında bulundu. İsmail yağlar ,yeni sezon için başarı dileklerini  oyuncularına baklava ikramı eşliğinde  sundu. Yeşil Beyaz futbol evindeki yeni gelişmede  değişen bir şey yok. Gençlerin içine serpilecek olan  birkaç usta isim,  takımın yeni sezon yüzü içinde kendine yer bulacak. Hedef mi, onun içine playof yükleme hayalı, Başkan yağların futbol gönlünde yatıyor. Ne diyelim, Allah gönlüne göre versin.

YABANCI TEKNİK ADAM
Erman Toroğlu  bir programda  doğru bir laf etti. Dedi ki  bizim teknik adamlarımız birbirlerini yerken, kartvizit teknik adamlığı yaparken, gelişim göstermezlerse , yakında Türkiye  yabancı teknik adamlarla dolarsa,kimse bu sürece  fazla takılmayacak. Toroğlu devam ediyor Toroğlu Erman Neden böyle oldu diyen teknik adamlar önce kendilerini sorgulayacaklar  diyerek konunun üstünü örttü. Bozuk saat bile bir günde bir kez doğru  saati gösterir missali Toroğlu Erman’da bu konuda doğru laf etmiş. Şuan itibarıyla Göztepe, Karagümrük ve Adana Demirspor yabancı teknik adamların elinde . Yakında  eskiden Beşiktaşta  top koşturan, Türk sporseverlerin yakından tanıdığı Alman Kuntzun  Türk Milli takımın başına getirilmesi gündemde . Olur veya olmaz,  bir yabancının Türk milli takım sorumluluğu için düşünülmesi  Türk Teknik adamlarının kendilerini sorgulaması gerektiren bir durum. Mustafa Denizlinin, demekki Milli Takımı  çalıştıracak bir teknik adam yokmuş diyerek olaya karşı alaycı davır takınmasını dikkate almıyorum. Bu beyler şöyle bir bakacaklar,  Türk futboluna  ve milli takıma ne verdiler. Çağın gerçeklerinden uzak, kendini geliştirmeyen Türk Teknik adamları  yabancı teknik adamların konuşulur hale gelmesini test etmek adına aynaya bakacaklar. NOT Ve nihayet Alman Kuntz  imzayı atıp Türk Milli takımının yeni teknik sorumlusu oldu. Beşiktaş tan ve Alman U 21 takımındaki başarılarından tanıdığımız Kuntza  Milli takımımızda başarılar diliyorum.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!