Salı Sofrası Tek seçenek kaldı

featured

Salı Sofrası

Tek seçenek kaldı

Sakaryasporun Engin Koru Kırlı Yeşil Siyah defterinin deplasman kabusuna Niğde belediye beraberliğinde eklendi. Zirvedeki rakiplerimizin berabere kaldığı haftanın içine çöreklenen bu istenmeyen sonuç TFF 1 ligine direk çıkış hesaplarını tamimiyle yok etti. Artık önümüzde kala kala Playoff yolu kaldı. Deplasman yolculuklarında bu kadar çok kayıp yaşayan bir takım için bunu bile bir kenara başarı diye not etmek gerek. Playoff takımı unvanımız inşallah bu seferde bize istenileni verirde ,kadro içi mutsuzluk soru işareti. TFF yolculuğunun hız kazandığı bu süreçte  Playofftan TFF 1 ligine çıkma süreci içinde Sakaryaspor sorunlar yumağı olmaktan çıkmalı. Bunu ben değil bu takımı yönetenler halledecek. Futbolda  umut ışığı varsa o ışığa koşmak o ışığın içinde var olan umudu oradan alıp Rüstemlere taşımak birlik beraberlikten, sorunsuzluktan geçer. Bir yerde sorun varsa ( Adı ne olursa olsun) oradan başarı çubuğu yakmak çok kolay olmaz. Özetle Sakaryaspor için TFF 1 lig yolu tamamen kapanmadı, sadece biraz daha zorlaştı o kadar. Futbolda zorluklar aşılmak için var olduğunu, bu zorluklarında Sakarya spor tarafından geçmişte aşıldığını bilen ve de görenlerdeniz. Tekrarı neden olmasın ki. Bu futbol yüreği bu takımda var. Değdim gibi yeter ki var olan sorunların üstü örtülsün.

ŞEREFLİ ŞAMPİYONLUKLAR

Her şeyin şereflisi iyidir. Şerefli Ülke sevgisi, şerefli yaşam ,sporda şerefli ,bileğinin hakkıyla şampiyonluk tatbiki çok iyidir. Ancak bizim gibi geri kalmış , eğitimde geri, yaşamda geri kalmış ülkelerde bu şablon her yere cuk diye oturmuyor maalesef.  Bu nedenle de öyle veya böyle ipler senin elindeyken ,iyi sonuçlar alarak kendi işini kendin göreceksin. Gecen hafta içinde Engin Koru kırın şampiyonluk sözleri içindeki dokunaklı tespite balıklama dalmak içimden gelmiyor. Bu futbol dolu ömür çok ama çok aykırı maçlar izledi ,hatta yönetti. Şerefli şampiyonluklar, şerefli mücadeleler Sporun ana ruhunu oluşturur. Bu gün adı Stadlardan o veya bu şekilde silinen, Dünyanın gördüğü en büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk ne demişti ? Ben SPORCUNUN Zeki ve AHLAKLISINI severim.

HEP AYNI HİKAYE

Sakaryasporda işler ne zaman iyi gitmese hep bu hikâye gündeme taşınır. Sakaryaspora gereken ilgi gösterilmiyor. Arkadaş daha ne olsun be, tribünlerdeki seyreden sayısı Türkiye’de ortalamanın üzerinde. Neden Sakaryaspor denilince şehri idam sehpasına koyuyorsunuz. Sizin el verdiğiniz yönetimlere neden bakmıyorsunuz? Neden , niçin. Buna bir açıklık getirin. Siz el veriyorsunuz ,sponsor buluyorsunuz, sonuç ? Şehir Sakaryaspora gereken desteği vermiyor. Bakın Zeki Başkan sorunun önemli ayağı göreve getirdiğiniz ,  olmadı veya el verdiğiniz yönetimlerin icraatlarına neden değinmiyorsunuz. Ne demişti büyük Reis takımların başına iş bilen ,ele gecen ekonomik girdileri iyi değerlendiren iş bilen yönetimlere görev verin. Bu gün ki yönetim resmi bu tarife  uyuyor mu?

TFF YOLCULUĞU VE GÜR BAKIŞ

Gecen hafta bizim gazete yazdı. Alacakları ödenmeyen bazı oyuncular ,alacaklarını tahsil etmenin ana merkezi olan TFF ye müracaat etmişler. Bu sporcuların içinde kaleci Ercüment ve dört maç ceza alarak Sakaryasporun TFF 1 lig yarışında görev alamayan Beykantın da olduğu idda ediliyor. Bu haber iddia olmaktan çıkmış .Haberi yine bizim gazeteden şehre duyuruldu. Diğer gazetelerde bu haber niye yok derseniz, onlar körler ve sağırları oynamayı çok severler ,çok.  TFF ye gitmediği söylenen kaleci Ercüment ,bu haberi doğruladı. Şaşırdık mı? Ben şaşırmadım. Gürses yönetimlerinin bu mayasında var.  Gürses bu gelişmeleri eveleyip geveleyip kamuoyu ile paylaştı, paylaşmasına da sorunu anlatacak kelimeleri hiç iyi seçememiş. Bizim Avukat Başkanın sorunu bizim üzerimizden def etmeye çalışırken, kamuoyundan gereken desteği bulamadı. Haberi servis ettiği internet gazetesindeki yorumları okuyunca bu konuda ne kadar yalnız kaldığını gördüm. Aklınca bizi hedef yapmaya çalıştı çalışmasına da tutmadı.  Bu şehir onu da biliyor bizi de. Bizde yalakalık yok. Biz gazetecilik yapıyoruz. Neyse o. Yazılacakları zamana bırakmak bizim işimiz değil. Bu haber doğrumu değilmi, Gürses İsmail. Sen onu söyle demiyeceğim. Oradan tutmuşsun ,onu bırakmış bir başka yerden tutmuşsun ama bir türlü becerememişsin. Güneş balçıkla sıvanmaz Zeki Avukat. Bunu sen bizden daha iyi bilirsin.  Bizim Gazete okumak doğruları merak edenler için ayrıcalıktır. Bizi boykot etsen ne yazar, etmesen ne yazar. Ha bu arada Kostik Mustafanın  Batu boylu döneminden kalan alacaklarını kuruşuna kadar tahsis ettiğini söylemişsin. Doğrudur. Çalıştığının karşılığını istemek ve almak ne zamandan beri suç oldu. Peki sevgili Gürses Başkan sizin içinde alacaklarınız konusunda karar defterine not düştüğünüz, bu notun karşılığın dada üç milyon yazılı olduğu iddiaları var. Bu doğrumu? Bu iddianın gerçekle ne kadar ilintili olduğunu , gecenin bi vaktinde yazıp kamuoyu ile paylaşımısın.

DERNEK DENETLENECEK

Sakarya Hakemliğini mahkeme kapılarını taşıyanların, Ankaradaki Genel Kurulda Sakaryayı tüm Türkiyeye rezil ettikleri, Derneği ele geçirme hırslarını yinelediklerini sizinle buluşturmak , bu gün ki İHK nin bitmek tükenmek bilmeyen bu hırsını buraya not etmek gerek. Gecen hafta Sakaryada ki aylık Seminerde Dernek Başkanı Özgür Aygün olayları Hakem ve gözlemcilerle paylaşmış. Bu paylaşımın içindeki bilgileri şimdilik bir kenara koymak gerek. Seçim isteyenler, imzaları Mahkemeye gönderenler ne kazanacaklar , ne kaybedecekler bekleyip göreceğiz. Ancak bilinen bir gerçek var, Genel Merkez Sakarya şubesinin defterlerini kontrol edip, o kontrolden çıkacak sonuçları kamuoyu ile buluşturacak. Ondan sonramı ne olacak ? Kaosunun fitili yeniden ateşlenecek. Bu İHK Sakaryada olduğu müddetçe Sakaryada kaos bitmez. Kin ve nefretin içine çöreklenen duyguları bastırmak çok zordur.

KÖTÜ BAŞLADI KÖTÜ BİTTİ

Adapazarıspor gecen yıl yakaladığı Bal şansını bir adım öteye taşıyamadı. Lige yanlış teknik adamlarla, lige yanlış kadro kurumu ile girerseniz sonucuna da katlanırsınız: Balın dışına taşınırken bu işten futbol bu ,düşmekte var kalmakta var diyerek kurtulamazsınız. Adapazarıspor yönetimi gelip giden teknik adamlar , bir yana transferdeki yanlış tercihleri Karamanda iyi sorgulayamazlarsa ,ömürleri laylom yapmakla geçer ki Adapazarısporun bu hafifliğe tahammülü olmaz. Adapazarısporun  başarısızlığında en az suçlu kim diye bana sorarsanız, son teknik adam dırdır derim. O bu işin en son geleni. Eline verilen kadroyu ancak ikinci yaparak Bal barajına taşıdı o kadar. O maçtaki oyun anlayışı, savunma zaafı Seçkine fatura edilebilir diyerek gelin biz Adapazarısporun Bal dosyasını Karamana postalayalım. Bu raya birde manşetin başlığını taşıyalım. Kötü başladılar. Kötüyü onarmak için daldan dala kondular. Çok teknik adamla oynadılar. Olmayınca olmadı diyerekten bu işten kurtuluş olmaz. NOT Adapazarısporda kötü biten sezonun ardından Başkan İbrahim Aygün istifasını mavi beyaz masaya koymuş. Bu sıcak gelişmeyle ilgili yazacaklarımı merak edenler, bir sonraki Salı sofrasını beklesinler bi zahmet. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!