Salı Sofrası Sportif inat gerçekleşti

Salı Sofrası Sportif inat gerçekleşti

İsmail Gürses Başkanlığındaki Sakaryaspor yönetimi  sonunda kesesine uygun bize yabancı olmayan, Sakarya sporun arzu ettiği hedefleri iyi bildiğini düşündüğümüz bir Sportif direktörle anlaştı. Özcan Kızıltan’ın gelişi ile birlikte transfer hareketliliğinin hız kazandığı gözleniyor. İsmail Gürses parasal kaynağı nasıl bulacak? Sportif direktör yükünü Yeşil siyahlı forma içinde nasıl barındıracak ? Bu soruların yanıtına sarılmak için daha vakit var. Bunun için beklemek gerek. Sonuçta beğen sekte beğenmemekte bu bir yenilik. Ancak yine de 3 Ligde oluta lüks kamerada yolculuk diye ben buna derim. Bu arada görülen o ki, öyle veya böyle sil baştan yeni Sakaryaspor inşa ediliyor. Umarım bu inşaadan arzu edilen, hedefi imha edecek bir takımla karşılaşırız.

TALHAYA SÖZÜM YOK

TEK spor alt yapı  patentli Talha mayhoş olursa çok hoş transfer olur. 27 Yaş olgunluğuna gelene kadar yıllarını boşa geçirmemiş  bir Talha’ya hiçbir itirazım olmaz. Türkiye birinci ligi forması giymiş, gittiği yerlere futbolda fayda taşımış bu gencin tekrar Sakaryaya, tekrar evinin marka takımı Sakaryaspora dönmesi Sakaryasporun yararınadır. Umarım siz bu sofranın üzerindeki malzemeleri okurken Talha mayhoş Rüstemlerde kendini Sakaryasporlu yapan imzayı atmıştır. Bu konuda bayağı yol alındığına göre sanırım bu transfer oldu olacak.

KIZLARRRRRRRRRRRR

Hendekspor bu ilin voleybol de kızlarda marka değeri yüksek bir takım. İdris Demirle Sakaryanın son 15 yılına damga vuran, file üstüne demir atan Hendeksporlu kızlar bu sene iki yaş grubunda Türkiye şampiyonasına gidemediler. Neden gidemediler? Ne hendekten, nede Büyükşehirden onlara ekonomik el uzatılmadı. Neden dersiniz? Bana göre bu ülkede kadın evde oturacak, kadın çocuk yapacak düşüncesi kız sporuna olan ilgiyi bir kenara itiyor. Bu düşünce bu gün ki Türkiye siyasetinin iktidar görüşü. Ne gariptir ki böyle düşünen bir siyaset anlayışı en fazla oyu kadınlardan alıyor. Bana göre bu düşüncedir Hendeksporun başına gelenlerin ana sebebi. Yok, böyle bir şey demeyin sakın. Bende döner size siz onu benim külahıma anlatın derim.. Yoksa bu ilin Voleybolde marka değeri olan hendeksporlu Kızların önünü neden kesilsin ki. Basketbol akan oluk gibi paralar var. İnanın ne voleybolde ne de Basketbolde kızlara uzatılan destek eli sıfır denilebilecek kadar az. O brançlar bu spor dallarına sevdalı kişilerin gayreti ile ayakta kalıyor. Bu şehri Sporda başkent yapacağız diyen bir düşünce maalesef bunu bir bütün olarak ele almıyor. Yoksa İzmire bir kafile göndermek Basketbole milyon dolarların harcandığı bir ilde hiçte zor değil de. Erkelere uzatılan sportif elin kızlarımıza da uzatılması dileğiyle. Kadın erkek ayırımının olmadığı bir Türkiye dileği ile iyi iftarlar kızlar.

CAN MAVİSU VE BİZİMKİLER

Can Mavisu boylu postlu iyi bir Basket hakemi. Babasıda eski bir Basket hakemi olan Can Mavisu İstanbul Hakemi olmasına karşın, bizim ilde öğrenim hayatına devam ettiği için, bizde yerel liglerde düdük çalıyor. İyide oluyor. B klasmanı hakemi olan Can Mavisu metropol kentte olmanın verdiği avantalın içine mükemmel fiziğini, iyi hakemliğini sokarak kısa sürede A klasmanı hakemi oldu. Gözümüz yok, gözü olanın canı çıksın. Can Mavisu örneğininim neden verdim ? Bizde Fatih Güler var ,tam 12 yıldır B klasmanı hakemi. Ali Köseoğlu 3 yıllık B hakemi. Bizden neden bir Hakem A klasmanı olmuyor. Ben söyleleyim Anadolu hakemi olmak zor be dostlar. Bu işin kaymağını Metro bol kentler yiyor. Bu futboldada, Basketboldede    tam olmasada böyle. Futbolda bazen önümüze bir kaşık bal çalınabiliyor. Basketbolde ise son nefeste önümüze B klasman Hakemliği geliyor ve buda bize hiç yoktan iyidir gibi geliyor.

GÜRSES YALNIZ DEĞİL

Sakaryasporun mazisini tam tekmil bilen biri olarak, yönetimleri takip eden muhalefete ilk kez rastlıyorum. Benim hayalim Sakaryaspora başkan olmak diyerek yola çıktığı yarışta İsmail Gürsese bir gece yarısı operasyonu ile koltuğu kaptıran İbrahim Nalbant ve ekibi muhalefet olarak iktidarı sıkı denetim altında tutacak gibi. Birlikte verilen iftar resminden ben bunu çıkardım. Son yıllarda yönetimsel kriz yaşayan Sakaryasporda mevcut yönetimin attığı adımları yakın takibe alan muhalefetin bu varlığı ,Yeşil Siyahlı ekip daha çabuk istenilen hedefe taşıyacak önemli bir gelişmedir diye düşünüyorum. İsmail Gürses Başkanın iyi takım yapmak bir yana dursun ,iyi takımı TFF 2 ligine taşımaktan başka çaresi yoktur. Beceremezse eğer, biz bu işi beceririz, biz Sakaryasporu yönetmeye talibiz diyen İbrahim Nalbant ve ekibi tetikte bekliyor. Türk siyaseti muhalefetsiz yaşarken Sakaryaspordaki yönetimi yakın takibe alan muhalefet var. Bu Sakaryaspora zarar değil yarar sağlar. İbrahim Nalbant ve ekibinin bu takipçiliğini, Sakaryaspora hizmet için sırasını beklemesi yeşil siyahlı ekibin geleceği için olumlu bir gelişmedir.

MHK UZATTIKCA UZATIYOR

Hakemleri heyecan bastı. Gidecek mi, kalacak mı belli olmayan Kuddisi Müftüoğlu Başkanlığındaki tarihinin en zayıf MHK sı hala klasman hakemlerinin heyecanla beklediği yeni sezon yapılanmasını açıklamadı. Süper lig hakem sayısını düşürmesi beklenen MHK bu işi 10 Temmuza bırakarak biraz daha zaman kazandı. Sakarya bekliyor, Türkiye bekliyor. Bakalım klasman torbasından neler çıkacak? Duyduk ki klasman belirleme işinde üst klasman larda siyasi baskı hamleleri MHK nın etrafında dolaşıyormuş. Ne diyelim Allah kolaylık versin. Siyaseten gelenlerin, siyasal baskı görmeleri artık önemsenecek bir gelişme olmaktan çıktı.

TABAN VE ASKF

Yaşar Zımba Başkanlığındaki ASKF Ramazan ayında verdiği iftarlar arasına Taban Birliklerin ide kattı. İHKnin, Hakem Derneğinin yansıra Tüf ad Sakarya şubesininim bir iftar akşamında buluşması önemsenecek bir ASKF hamlesidir. . Yeni sezon ve de ilerleyen günlerde birlikte adım atıp ,Amatör futbola beraber hizmet verecek olanların yakın duruş sergilemeleri sakaryada iç barış ,Sakaryada futbolda birlikte kol kola olmak zorunda olanların attıkları adımı önemsemek ve de değerini bilmek gerek. Biz bu resmi geçmişte görememiştik. Efendim benden bu haftalıkta bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!