Salı Sofrası Sportif direktör

Salı Sofrası  Sportif direktör

İsmail Gürses ve ekibinin hamleleri arasında kafamı karıştıran bir konu vardı. Pazar günü açtım telefonu Başkan İsmail Gürsese sordum, bu Sportif direktör ne görev yapacak? Teknik alanda Teknik direktörün üstünde mi olacak? Bu aranana kişi neler yapacak, alanları nereleri kapsıyor dedim. Başkan İsmail Gürses ,yedi senelik bir hedef koyduk önümüze. Bu hedeflerin içinde biz Sportif direktörün konumunu önemsiyoruz. Buraya getireceğimiz kişi kulübün her şeyi olacak. Bir yerde her hizmetin kasası bu arkadaş olacak dedi. Desenize bu Sportif direktör yeni Sakaryasporda büyük sorumluluk yüklenecek. Kim bu direktör.? Vallahi bende bilmiyorum. Gürses Başkan açıklayacak ondan sonra bu sır ,sorumluluğu ağır kardeşi tanıma fırsatı bulacağız.

TRANSFERDE HATA YAPMIYACAKLARMIŞ

Sakaryasporun yeni yönetiminin başında yeşil siyah formayla ikinci kez Başkan olarak sahaya inen İsmail Gürses transferde hata yapmayacağız demiş. İyi demiş. Bunun için Selahattin Aydın döneminde son iki yıldır bu uğurda yapılan yanlışları futbol torbasından çıkartıp önünüze koyun doğruyu bulursunuz. Eh nede olsa sizin birde geçmişten gelen bir tecrübeniz var. Size bir dost tavsiyesi transferlerde samimi olun, veremeyeceğiniz sözleri vermeyin. İtimat edilmeyen değil, itimat edilen yönetim olun. Bunun için İsmail Gürses ve ekibinin attığı adımların heyecan ve de umut verici olduğunu bizim sofraya ince ayar bir not olarak düşmek gerek.

BARIŞ VE SEVGİ

Duydukki Hakem camiasında helallikler havada uçuşmuş.Ne kadar güzel. Zararın neresinden dönerseniz dönün bir köşeye artı yazar. Ancak bu adımlar atılırken samimiyet b,bu adımlar atılırken karşılıklı güven çok önemlidir. Barış ve sevginin içi nasıl dolar ben bilemem. Geçmişte yaşana çizik resimlerin saf hali nasıl vizyona konur ,onu da ben bilemem. Bunu bu camianın içindeki büyükler bilir.  Yinede ben son gelişmenin iyimser tarafında olmak isterim. Bakın dostlar, oturduğunuz koltuklarda  daha önce kimler vardı? Birileri gider birileri gelir. Bu geliş gidişlerde önemli olan doğru resim vermektir. Kavgadan kim ne kazanır? Güç zehirlenmesi kötü bir şeydir. Bulunduğunuz yerden düştüğünüz an bunun getirileri eşliğinde yaşananları görünce bunu çok daha iyi anlarsınız. Anala yana sinek saz ,anlamayana davul zurna az diyerek,son hakem kucaklaşmasının içindeki samimiyeti test etmek adına ben buradayım.

MAÇ VERDİLER

Hakem camiası içindeki son gelişmenin ardından iyimser adımlar hakem atama listelerine yansımış. Ne güzel. Geç de olsa atılan doğru adımı bizde buradan destekleriz. Umarız bu iş tekrar geriye sarmaz. İdmana gelenler içinden Engin Bıcak, Anıl Garan ve Z.Abidin Erdoğana İHK geride kalan iyimser toplantının içini geçmişte maç vermediği ,maç vermekten imtina ettiği bu isimlere 2 Amatör kümede maç vermiş. Bunu ben değil İHK nin sitesindeki görev dağılımı söylüyor. Bu arada Dernek yönetimi de şartları yerine getiren bazı Hakemlerin üyeliklerini de yeniledi. Yani sizin anlayacağınız iki kurum arasında karşılıklı paslaşma olmuş. Eh kötü oldu diyemeyiz de geçmişin üzerinin tam olarak örtülmesi şartıyla bunları deriz.

ASKF DE SECİM VAR

Efendim bu gün günlerden Salı. Hüseyin Kamadan sonra seçim sarsıntısı geçiren ASKF de bu gün bir seçim daha var. Yaşar Zımba ve İslam Bozkurt iki başkan adayı olarak genel kurul üyeleri önüne çıkacaklar. Yaşar Başkan Muhalefetin mahkeme kapılarına kadar sürüklediği ASKF yi 2 Hazirandaki Mahkeme kararını beklemeden , oradan gelecek musbet veya menfi cevabı beklemeden seçim dedi. Ben bundan şunu anlıyorum Yaşar Başkan kendine güveniyor. Bu güven nasıl karşılığını bulacak? Bu sorunun yanıtı bu gün karşılığını bulacak. Öyle sanıyorum ki bu Olağanüstü kongrede bazı tüzük değişimi için Genel kurulun görüşü alınacak. Amatöre hizmet evi olarak bilinen ASKF de her önüne gelen imza toplayarak bu işi mahkeme kapılarına taşırsa, kazananlara hizmet vakti kalmaz. Buna karşın kongreye Başkan olarak gelecek olan ( Orada kalır veya kalmaz) Yaşar zımbanın kısa sürede bazı yapılmayan hizmetleri yaptığını ,bir farklılık yarattığını düşünüyorum. En azından yaşar zımba hizmet çıtasını yükseltti. Bunlar benim görüşüm beni bağlar. Ondan sonra olası bir seçimle göreve gelecek olanların daha iyisini yapmak zorunda olduklarını hatırlatmak için bu düşüncemi masa üstüne koydum. Bu gün ki seçim Amatör Futbolumuza hayırlı olsun.

KAMA BAŞKAN

Öyle veya böyle Hüseyin Kama bu şehirde Amatör futbolun gölgesinin dolaştığı her yerde konuşuluyor ,anılıyor. Ekmeği, yenen, çorbası içilen, başı sıkışan herkesin yardımına koşan bir sosyal yönü vardı rahmetli Hüseyin Kamanın. İki yıl olmuş aramızdan ayrılalı. Onu yaşatmak adına Amatör evinin ismini Hüseyin Kama amatör evi yapmakla bu iş olmaz. Ona olan vefa borcunun etkinlik alanını genişletmeyi ASKF yönetimlerinin önüne koyuyorum. Ruhun şad olsun Sevgili kama.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!