Salı Sofrası Sofrada Sakaryaspor yok

featured

Salı Sofrası

Sofrada Sakaryaspor yok

Bu gün Salı, yani Salı Sofrası  günü. Sizinle beraber klasik haline gelen Salı Sofrasında bu gün Bandırmadaki rövanşın izleri yok. Bu kader maçı oynanırken bizim gazetenin sayfaları askıya hazır hale getirilmeye çalışıldığından bu karşılaşmanın sıcak izlerini zorunlu olarak bir gün sonraya bırakıyorum. EE Futbol bu bazen bizim sayfanın da şeklini şimalini değiştirebiliyor. Bu ayrıntıdan dolayı umarım beni affedersiniz.

MERDİVEN

Futbol sahalarında Merdivan boşluklarına seyredenler oturamaz. Bunun için hatırlatmak adına anonslar sıkça yapılır. Eğer bu uyarıya kulak tıkarsan bağlı bulunduğun kulüp para cezası alır. Bunu u uygulamaya kulak tıkayanlar bilmez mi? Bilmemeleri ihtimal dahilinde değil. Sakarya -Bandırma maçında Marton tabir edilen Tribün hariç , diğer tribünler bu uygulamaya sadık kalmışlar. Sormak gerek Maratondaki taraftar grubu una neden sebebiyet veriyorsunuz? Beş kuruşa takla atan Sakaryaspora bu yoldan ceza gelecek. Sakaryaspor sevgisi bu mu? Takımın seven bana göre takımına her konuda destek olandır. Sizin bu konuda gereken sorumluluğu üstlenmediğinizi düşünüyorum. Yanlışsa , yanlış değin lütfen.

ÜRETİM

Gelişmek istiyorsan , kendi işini kendin görmek istiyorsan ,yaptığın işte ilerlemek ,ekonomik girdi sağlamak istiyorsan üreten kendin olacaksın. Bu sporda ,bu Ülke ekonomisin dede böyledir. Bakın Sporda hem Baskette, hem futbolda üretmiyoruz, hep ithal ediyoruz. Yabancılara ödenen Dolar ve Eurolar havada uçuşuyor. Türk parasını da iyi kullanamayanlarda çöküş trendine girdiler. Sonuç, batan, gırtlağa kadar borç içinde yüzenler cenneti olduk.. Bu konuda gecen hafta içinde Satso ve de büyükşehir basketin Başkanı iş adamı Akgün Altuğ şöyle demiş, daha çok ihracat ,daha az ithal için çok ama çok üretmeliyiz demiş. Doğru söze ne denir. Bakın Sakaryaspora son yıllarda alttan yukarı futbolcu çıkaramayınca, ne hallere düştü. Üretmeyen ,alt yapısını canlı tutmayan her takım için tehlike çanları aynı şiddetle çalar. Ekrem Karaberden çıkmazsa iyi oyuncu ,veya siz var olanları görmezseniz ,cebinizdeki para ,imkan gün gelir sizi futbolda çaresizlik karanlığına iter. Bu alt yapı gerçeğinde şuan tek örnek Altınordu. Neden u örnek bizim ile taşınmazki.

GÜNEŞ NE VERDİ ?

Şenel Güneşle Beşiktaş iki kez şampiyon oldu. Bu sezonda Avrupa yoğunluğu nedeniyle yaptığı saçma sapan rotasyonlarla rahat şampiyon olacağı bir yılı çöplüğe attı. Benim derdim şampiyonluklarla değil. Benim derdim Şenol Güneş bu süreçte han ki genç oyuncuyu Beşiktaş’a kazandırdı. Sadece elinde olan tecrübeli oyuncuları parlattıkça parlattı. Geçeceksiniz bunları ,elinize verilen kuş sütü eksik oyuncu grubu ile yakaladığınız başarı taraftarı mutlu eder ama takımın geleceğine yapılan yatırım sıfır olduktan sonra bu başarı orada kalsın. Kupa maçlarında zayıf takımlara karşı gençlere uzatılan formalar , günü okşamaktan öteye gitmedi. Bu FB ve de Aykut Kocaman içinde ,hatta Fatih Terim içinde geçerli. Milyon Dolarlarla alınan oyuncularla gelen başarılara eyvallahta, ya sonra? Biz Teknik adamları bu konuda idam sehpasına koyarken TFF nin yabancı cenneti yaptığı ülkemizde bu uygulamanın Türk gençlerinin önünü kestiği gerçeğini de Futbol federasyonu binasının önüne koyak gerek.

YERLİ MALI TÜRKÜN MALI

İktidarın borazanı  TV lerden birinde Beşiktaş tartışılıyor. Yorumcudan atılan gollerin istettiği masaya konuluyor. Efendim son haftalarda Beşiktaşın gollerinde yerli oyuncu golü yokmuş. Yahu arkadaş takımlarda sadece Beşiktaş değil ,diğerlerin dede ( Trabzon’u tenzih etmek gerek)yerli oyuncumu kaldı?  Hey gidi günler hey. Bir zamanlar Yerli Malı Türkün malı, her Türk onu kullanmalı diyerek okullar da minik yüreklerin kalpleri pır pır atardı( Bu sayfanın yazarı da o günlerden bu günlere gelenlerden). Şimdi öylemi? Şimdilerde bu iş  İthal malı ,İthal malı, her Türk onları kullanmalı ya döndü.

GİTTİK GELDİK

Sakarya’da Alt yapı liglerinin maç oynama adeti arttı. Amaç bu liglerde geleceğin gençleri çok maç oynasınlar. İyi güzelde , sonuç? Son yıllarda maalesef bizim ilin takımları futbolun Türkiye seyahati kısmında yoklar. Bir ara Erenlerspor  Konyada U19 lar da final oynadı o kadar. Sonra ne oldu? Gidiyorlar, geliyorlar. Gidiyorlar, geliyorlar. Son olarak U 19 larda Hen. Akova Barışsspor, Adapazarıspor  Düzceden ,Erenlerspor Kocaaliden eli boş döndü. Sadece grup çıkmak adına Hen. Akova Barış bu işi penaltılara taşıyarak, azda olsa önümüze heyecan koydu, o kadar. Kısacası bizim ilin futbolunda alt yapının ayak sesleri geleceğe ışık tutmuyor. Ne den ? Bu işin içini bırakalım da bu işin başında olanlar doldursunlar. İçerdeki heyecanın dışarıya taşındığı günleri bekliyoruz.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!