Salı Sofrası Sıcak takipppppppppp

featured

Salı Sofrası

Sıcak takipppppppppp

Sakaryaspor Kırklareli engeline geçit vermedi. Verseydi zaten işimiz orada biterdi. Gümüşhane kazanmış, Altay kazanmış, Urfa kazanması. Bu aşamada kaybedilecek bir iki puan var olan TFF 1 lig şansını Playoffa taşırdı. Bu hafta iddialı takımlar için daha sıcak bir hafta olacak. Sıcak takibin içinde şampiyonluğu direk isteyen Gümüşhane ,takipçisi Urfaya konuk olacak. Bizim gönlümüzden gecen sonuçta çocuğun adını beraberlik kopyalımda ,biz Niğde’den ne alırız?. Biliyorsunuz dış saha karnemiz bu güne kadar bayağı çizik yedi. Gümüşhane de kazanırsa ,Urfada  kazanırsa bizim işimize gelmeyen iki sonuç olarak geride kalır. Sonuç olarak son dört hafta içinde bu hafta itibarıyla Gümüşhane bir adım önde yürüyor. Zaten bizim bu tespitimizi puan sıralaması gözler önüne bir güzel seriyor.

İKİLİ AVARAJ

Gümüşhane, Urfa, Altay ve Sakaryaspor sıralamasında olası puan eşitliğinde neler olur? Sakaryaspor için Gümüşhane ile aynı puanda olmak Sakaryaspora yaramaz. Urfa ile aynı puanla bir iki olsak bile, ikili averaj bizi TFF 1 ligine taşır. Altay’la aynı puanla olursak ne olur? İki takımında ikili averajı aynı. Genel averaj devreye girer. Belki bu hesaplar için erken olabilir ama görülen manzara böyle. Gümüşhane’de Urfa’ya ilk maçta elde ettiği 1-0 lık skor üstünlüğü ile gidiyor. Bu maçta olası beraberlik onların işine yarar da ondan sonrası için hep kazanmaları şartıyla bu beraberlik onların yüzünü güldürür. Urfa kazanırsa kalan üç maçı aldı mı , onlara da geldikleri yere dönüş vizesi devreye girer. Bunlar hesap. Hesaplar dada şaşmalar futbolun içinde var diyerek ,  önümüzdeki haftanın içinden çıkacak futbol hikayelerini beklemeye başlayalım.

NECDET NİŞ    VE BİR ANI

Necdet Niş Sakarya için Türk futbolu için önemli bir isimdi. Dost canlısı güzel insan, iyi teknik adam özelliklerini cebine koyup ahirete göçtü. 83 Yıllık örünün için güzel insan, dost insan yakıştırmasını koymak o kadar kolay mı. Sevenlerine , yakınlarına ve de Türk futboluna baş sağlığı dilerken onunla yaşadığım bir anı ile açılı günün içine bir şeyler katmaya çalışayım. Zamanın Akşam Haberleri gazetesinde Spor müdürüyüm. Hem yazıyorum , hem satıyorum. İşte öyle bir spor müdürü dönemim. Sakarya dörtnala şampiyonluğa koşuyor. Kadroda kimler yok ki. Kalede Fuat, savunmada Yenal, Çoşkun, orta sahada Zafer, forvette Tuna, Bahri gibi zamanın şöhretleri Sakaryada buluşmuş. Bir gün Cumhuriyette bir haber Nezihide Sakarya’da. İdman öncesi Niş hocanın yanına gittim. Hocam böyle bir haber var , doğrumu? Olur mu Nazım çığım dere geçerken at değiştirilir mi hiç. Çok değil iki gün sonra Nezihi bir baktım Sakaryaspor idmanında. Tabi ben yine soluğu Necdet Niş hocanın yanında aldım. Hocam hani Dere geçilirken at değiştirilmezdi. Cevaba bakın cevaba. Nazımcığım AT Kaleteliysen ben ne yapayım. Nurlar ve de ışıklar içinde yat sevgili hocam.

SALLA GİTSİNDE, GİDERMİ ?

Ramazan Salın iki yıllık yeşil siyah sözleşmesinin ana hatları ortaya çıktı. Birinci yıl için 850 bin tl. İkinci yıl için bu rakamın üstüne yüz bin tl daha binmiş. Oldu mu size 950 bin tl. Arkadaş bu paralar bırakın TFF 1 ligini , Süper ligde bile yok. Bolu spordan transfer edilen bu kardeş ,şu sıralar birde sakatlık sendromu eşliğinde Rüstemlerde gününü gün ediyor. Yüksek maliyetten kurtulmak adına salla gitsin diyetlimde ,gider mi? Ballı Börekli, Yağlı bu anlaşmayı çöpe atmak adına hamle yapsan ne yazar. Bu kardeş bu konularda usta ,mı usta. Tribünlere oynamayı iyi bilir diyen, kurnaz oyuncu grubu içinde yer almayı iyi bilir diyen  Bolulu dostlara ,bu takımı bu transfer hikayesi ile sarsan ,onu bu takıma ,bu kadar ağır rakamlarla alan lara selam olsun. Gürses yönetiminin bu seneki transfer politikaları bu şehirde daha çok konuşulacak.

ÇÖKÜŞ ( MERSİN İDMANYURDU VAKASI)

Mersin İdmanyurdu daha düne kadar Süper ligdeydi. Yeni stadı vardı, yeni hayalleri vardı. Ancak transfer harcamalarındaki yüksek bedeller. Yabancı transferlerindeki geriye ödemeler yapılamayınca, olanlar oldu. Önce Süper ligden, sonra ! ligten ,2 lige düştüler. Buradan da aşağı doğru yuvarlanıyorlar. Takım yönetmek çok önemli. En önemlisi iş bilen yönetici bulmak. Bir devlet büyüğümüz yanılmıyorsam şöyle demişti, Kulüpler gelirlerini iyi harcamak, hesaplı adımlar atmak adına bu işi iyi bilen yöneticilere kulüp yönetimlerini teslim etmeliler . Ne güzel tespit. Bu lafı al buradan her alana yay. Her eve uyar. Hatta bu gün ki Türk siyasetine daha da güzel uyar. Ülkeyi iyi yöneten, ülke sorunlarına derman olacak, satıp satmayacak ekonomide ,üreten ,üsettiğini satan ülke olmaya o kadar ihtiyacımız var ki, sormayın gitsin. Umarım Sakaryaspor Mersin örneğindeki girdabın akıntısına katılan takımlardan biri olmaz.

PLAYOFFUN İZLERİ

Bala çıkma yarışında Serdivanspor geçmiş deneyimlerini de cebine koyarak çıktığı Playoffta on kişi ile üç maçta yenilmedi. İki galibiyet bir beraberliğin üstüne gelen Pamukova galibiyeti onları tekrar geldiği yere ,yani Bala postaladı. Bu seneki playofun içinde çok şey yok. Futbol adına eksisi daha fazla bu organizasyonun içinde Karasu Güvenin yarışı üçüncü maçta o veya bu nedenle terk etmesinin yansıra ,bu maçlardan önce benim bile favori gösterdiğim ,Karasu Güvenspor ile Kalaycı sporun yarış dışında kalması nedenleri iyi araştırılması gerekir. Aşağı Kirazcasporun futbol havasının Playofta yok olması da bir başka ayrıntı olarak geride kaldı. Hendeksporun Bülent Yıldırımla yaptığı çıkış, yenilmeden Bala çıkma umudunu Playoffa taşıması Playofun seyir defterinde önemli bir yere konması gerekir. Öyle veya böyle , bu geride kalan Playoff izlerken Pamukova 1968 in dirençli oyunun yanı sıra tribünlere taşıdığı coşku unutulacak gibi değildi. Buna karşın bu playoffta geçmiş yılların heyecanı, futbol kalitesi seyredenleri ve de bizleri Amatör futbol adına mutlu ettiğini söyleyemeden bu defteri kapatıyorum.

TATLI TATLI KARS ANILARI

Muzaffer Tatlı Karasu’nun siyaset vitrinindeki renkli ismi. Tatlı geçtiğimiz günlerde bir arkadaşı ile beraber tarihi derinliği , tarihi mozaiği olan Karsa gitti geldi. Anılarını benimle paylaştı. Muzaffer tatlı bu yolculukta yüreğindeki Sosyal Demokrat , Cumhuriyet sevdası ile Karsa ayak basar basmaz önce CHP il binasına gider. Ancak ne var ki hayal kırıklığı yaşar. CHP de o gün sadece bie sekreter vardır. İl Başkanı cenazeye gitmiştir. Tatlının randevu isteği iletilir ama ne yazık ki ,bu randevu talebine ne gelen olmuştur nede giden. Muzaffer Tatlının Karsı dolaşma rehberi kimler olmuş biliyor musunuz HDP ve AKP il örgütü. Buyurun buradan yakın. Şimdi daha iyi anlaşılıyor, bir zamanlar solun kalesi olan CHP nin Karsta neden beşinci parti konumunda olduğu.. Tatlı nın HDP lilerin ve de AKP lilerin gösterdiği ilgiyi CHP den görememesi , onun kadar  kadar benide üzdü.

İMZACILAR NE ALEMDE

Sakaryada Özgür Aygün’ün dernek başkanlığına tahammülleri olmayanlar ne alemdelar acaba. Bu gün güneş ışıklarıyla beraber Hakem dünyasında ve de Sakarya’da çok şeylerin değişim yaşaması kuvvetle muhtemel. İmza atanlar ve de bu işte imza atma olayını  ,ellerindeki makamı zorlayarak devreye sokanların hali ne olacak diye bende merak ediyorum. İmza tetikçiliği yapanların, Abdurrahman Arıcının tekrar kazanması halinde işlerinin hiçte iyi olmayacağını görmek adına hahin olmaya gerek yok. Ben bekliyorum  ,imzacılar bekliyor ,hakem camiası bekliyor. Siz bu satırları okurken Apturahman Arıcı tekrar Başkan olursa, yönetimine aldığı Özgür Başkan iddialı konuma gelirse ,seyreleyim siz Sakarya’daki Yeşilleri. Not önümüzdeki hafta İki günlük Trakya gezisini , önümüzdeki hafta TFFHGD Genel Merkez seçimlerinin izlerini sizinle paylaşmaya çalışacağım. Hadi gari bekleme seansına başlayın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!