Salı Sofrası ) Sessiz yenilgi

featured

Salı Sofrası

Sessiz yenilgi

Sakaryaspor yönetimi transferi açamadı, açamayınca da Velimeşe gibi sıradan bir takıma yenildik. Bu maçın içine çok şey yüklemek olmaz. Çünkü bu takım Sakaryaspor değil. Sadece forma yeşil siyah, içinde oynayanların bir çoğuna bu forma  dar gelir.  Bu maçta sadece yönetim, sadece eldeki mevcut oyuncu grubu yenilmedi, bu takımı sessizliğe e mahkum  edenlerde kaybetti. Oysa bir  çoğu gençlerden oluşan kadroyu ateşleyecek taraftar   grubu tribünlerde olsaydı ,yeşil siyah futbol inancı, onların tribünlerden uzatacağı destekle  yine de sahadan puan veya, puanlar çıkartabilirdi. İki kez geriden gelip beraberliği yakalayan, günün Sakaryasporu, çok ucuz defansif hatalar sonucu kaybetti. Umut attı ,attırdı. Ferit’in attığı gol jeneriklere geçilecek türdendi. Gençlerin içinde 50 forma nolu Kaan kırcıyı beğendim. Mutun attığı ilk golde onun takipçiliği sonucu yaptığı asistin payı çok büyüktü. Daha önce beğendiğimi deklare ettiğim Yusuf Kaan Kara çok silik ,çok top kaybı ile oynadı. Yediğimiz goldeki kaimin hatası, onun futbol notunu düşürdü. Haklı olarak ilcada transfer isterim diyen  Aptulla Ercan ,sahada dökülen oynanan oyuna hiç katkı yapamayan Hacı Ömeri ,Yusuf Kaan Karayı oyundan alma hamlelerini geç yaptı. Cihadı savunmaya alıp, Umit Yasin Arslanı ileriye çıkarması, geç kalınmış oyun içi hamleydi. Kısacası  kötü başladık. Takım acemi, yönetim acemi olunca sezon açılışından beri her alanda sıkıntılı süreç yansıyan Sakaryaspor  ilk maçta sahadan hüsranla ayrıldı. Bu haliyle bu takımdan  ne  köy olur ne kasaba. Gençlere ,alt yapıya dokunuşa eyvallah ta ,bu gençler Sakaryasporun yükünü kaldıramazlar. Bazıları kulübeden sahaya salınabilir o kadar. O isimler kim diye bana sorarsanız ,ben size savunma için Cihatı,ilerisi için Kaan Kırcıyı ,orta saha için pazarın kötülerinden olsa da Yusuf Kaan Karanın ismini, Veli Meşe önünde az süre almasına karşın Görkem Şimşek’in ismini  verebilirim. Salı sofrası sayfaya giderken, transferin açılış haberi ,sorunlu üç dosyanın halledip halledilmediğinden  haber yoktu. İyi haber gelirse ne ala ,gelmezse bende maça değil eve giderim bundan sonra .

ALTUĞ AYNAYA Bİ BAKSIN

Sakaryasporun İbrahim Nalbant başkanlığındaki sıkıntılı sürece kendi penceresinden bakan Satso Başkanı Akgün Altuğ , parası olmayan ,kendine güvenmeyen kişiler başkan olmasın demiş. İyi demiş de, biliyor mü ki Nalbant başkan bu takıma cebinden yaklaşık bir trilyonun üzerinden para verdi. Akgün Altuğ biliyor mü ki ,Sakarya sporun karanlık geçmişinin içinden çıkan sorunlu dosyaların ederi beklenenden fazla çıktı. Yolun başında hesaplanan  borç yükü doğru olsaydı şayet, süreç bu kadar uzamazdı. Akgün Başkan eleştiri oklarını Nalbantta yöneltmeye devam ediyor, Sakaryasporun sorunlarını şehrin dinamikleri, Belediye Başkanları  çözecekse, sormak gerekir siz ne iş yaparsınız. Akgün Altuğ  Nalbanttı eleştiri tahtasına koyarken bazı doğru şeylerde demiş, Sakaryaspor artık kuramsallaşmalı ,TFF dosyalarıyla uğraşmamalı ,yönetime geldiklerinde kapı kapı  dolaşmamalı, cinsinden laflar etmiş. Bozuk saat bile günde bir sefer doğru gösterir diyerek Akgün Altuğa şöyle bir hatırlatmada bulunmak gerek ,BŞB Basketbol takımınınpota altı sürecinde neler yaşandı? Zeki Toçoğlu gitti, BŞB Basketbolda tepe taklak oldu. BŞB takımı zamanın belediye başkanı ile bol bol resim verdi. Bu resim bedavadan mı çekildi?  Zenginler kulübü diye adlandırılan bu takımı pota altında tutamayanların başında yer alan satso Başkanının , Sakaryaspora söyleyeceği çok fazla bir şey olmamalı. Akgün Altuğ  alınan kombineleri dillendirerek Sakaryaspora çok büyük katkı yaptığını mı sanıyor? Bu şehirden geçinen ,bu şehirde yaşayanların bunu yapmasını çok fazla büyütmemek gerek. Kısacası Satso Başkanı önce aynaya bi baksın, ondan sonra sakaryasporun bu gün ki yönetimini diline dolasın. Ben nalbant ve ekibinin avukatı değilim ama, mevcut yönetimin, Yeşil Siyah karanlık çukurundan çıkan sorunları  ama öyle, ama böyle ,her şeyi devreye sokarak hallettiklerini düşünüyorum. Bu gün için Sakaryaspor Manisaspor, Eskişehirspor, Mersin İdmanyurdu olmadı. Buna da şükür. Son üç sezondur ölüm çukuruna itilen Sakaryaspor bu gün yaşıyor beyler. Sakaryaspor Ölümle burun buruna da gelebilirdi.. Yaşamasına el verenlere teşekkürler.

 

KABUSU ZINBA BİTİRDİ

Yeni MHK nin Sakarya’daki İHK değişim hikayesi için attığı adımlar, bu uğurda ortaya koyduğu senaryolar  geri püskürtüldüyse, bunu Hakem camiası ,bunu Dernek yönetimine mal edemezsiniz. Şüphesiz onlarında direnci olmuştur . Amma velakin bu aşamada  Hakem camiasında son iki yılda ortaya konan olumlu birlikteliğin devamı için  ,Sakarya’daki hakem evindeki huzurun devamı için, amatör futbolun içinde son yıllarda ayaklanan huzurlu hizmetin devamı için  ASKF Başkanı Yaşar Zımba  sürecin içinde dirençli bir duruş un resmidir. Sakarya’daki huzur ortamına kaos sokmak isteyenlerin önünü kesen adam, Yaşar Zımbadır. Bu uğurda verdiği savaş için, Hakem evinin içinde oturanların ona teşekkür borcu vardır. Yeni İHK ilk bakışta gecen İHK ye göre zayıf gözükebilir. Ancak kurulun  başı  Özgür Aygün, kuruldaki Yasin Subaşı ile Burhan Karpuzun camiayı ,dolayısı ile hakemleri çok iyi tanımaları ,zayıf halka gibi gözüken Süleyman Durmaz ile hasan Yılmazın eksilerini de kapatacaktır. Huzur varsa ,sorun yok. Şuan huzur var, öyleyse gerisi hikaye. Özgür Aygün bana göre ,Her yeni MHK değişimi ışığında ,sürekli değişerek, kafası karışan Hakem evinde  yeni İHK Başkanı olarak  ,farklı bir soluk olacaktır diye düşünüyorum. Özetle Hakem camiasında ,huzurun içine kabus ponbalamak isteyenlerin bu planı,  Yaşar Zımbanın kişisel gayretleriyle geri püskürtülmüştür. Umarım bundan sonra devreye girecek sürecte yeni İHK yapacağı iratlarla farkındalık yaratır.

 

TEMSİLÇİMİZ OLSUN

Sakarya koca bir futbol kenti. Sporun ,futboldaki tarlası unvanı vardır bu şehrin. Sporla bu kadar haşır haşır nesil bir il olarak Türkiye liglerinde sakarya patentli Temsilcimiz yok. Geçmişin defterlerini karıştırdığımızda Asım Kaladuranın ASKF Başkanlığı döneminde o sürecin İl Temsilçisi Oğuz Taşkın, üst düzey maçlarda  Temsilci olarak görev yapmış. Bitmedi Rahmetli Hüseyin Kama zamanında  bu kezde Sakaryalı temsilci koltuğunda Ayhan pantayı görüyoruz. Gelelim bu güne, ASKF Başkanı Yaşar Zımba hem ASKF Başkanı olarak, hem Konfederasyonda en önemli yerde bayağı etkili bir konumda. Üstüne üstlük bu unvanların üstüne birde sakaryaspor Başkan yardımcılığı eklendi. İl olarak TFF nezdinde elimiz bayağı güçlü ama  bu güçten tam olarak faydalanabiliyor muyuz. ? Yaşar Başkanın Asım Kaladuradan, Hüseyin kamadan eksiği yok ,fazlalığı vardır diye düşünüyorum. Güç donanımı içinde olduğunu hissettiğim Yaşar Başkan, uzun zamandan beri, bizim ilden Temsilci almayanlara  şöyle dermi? Bizim ilden neden temsilci yok?. Bu iş için yanı başında duran Futbol İl temsilcisi Üniversite mezunu ve  Temsilci olarak görev yapması için  her han ki bir eksiği yok. Yaşar Başkana Temsilci konusunda  sipariş veriyorum ,umarım Asım kaladura ve Hüseyin Kamadan sonra bu ilden Temsilci çıkartan başkan unvanını da cebine koyar. Sakarya bu konuda yılların eksikliğini kapatmalı.

1968 MODEL VAKA

Pamukova 1968 Pamukova tarihiini Bal ligine taşıdı. Hiç şüphe yok ki bu süreçte Teknik sorumlu Mehmet Atmaca ile Hüseyin Ceroğlunun birlikteliği, bu mutluğu iyi oyuncu grubu ile Bala taşıdı. Ne varki bu mutlu resim , yeni gelen belediye Başkanının oyalayıcı  hamleleri ile darbe aldı. Şimdilerde Pamukova futbolu ,Pamukova halkı giden Belediye Başkanı Cevat Keseri arıyor. Pamukova’da gelen gideni aratır tekerlemesi nöbet başında. Saadetten aday olmasına karşın, Keserin gidişi için, hemen, hemen tüm partilerin el verdiği İbrahim Güven Övün, en azından spora bakışı ile sınıfta kaldı. Pamukova 1968 yönetimi daha önce yok hükmünde diye deklarasyon yayınladığı ,Yeni Belediye başkanı için bu günde aynı düşüncedeyiz diyerek, takımı isteyen olursa elden çıkarabileceklerini düşünüyorlar. Bu doğrultuda ilk aşamada Sapanca gençlikle , henüz sonuç alınmayan bir pazarlık yapılmış. Özetle Pamukovanın futbol da ki kalesinde yük yine Atmaca ve Ceroğlunda. Bakalım onlar nereye kadar dayanabilecekler. Pamukova, Belediye tercihinde, Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan dan da olmuşa benziyor. Yalnız eleştiri oklarını çevirdiğimiz yeni Başkanın Keserden aldığı Belediye kasasının, içinin boş olmasını da göz ardı etmeyelim. Yine de buna karşın mevcut başkan, belediye gücünü devreye sokarak, ilcenin futboldaki marka değeri en yüksek adresine, bu yoldan enerji yükleyebilir. Henüz daha  bu aşamada zaman var.

 

PAMUKOVA YANLIZ DEĞİL ( Adapazarı, Yalı, Karasu Güven sos veriyor)

Bal liginde daha yolun başında, sıkıntı girdabına kapılan Pamukova 1968 le  sınırlı değil, bizim evin futbol alemi. Gelin Baldan bir alt lige yani Süper lige doğru bir yol alalım. Bize gelen Süper bilgilere göre  Karasu yalı şuan yönetimsiz  ve oyuncu grubu yok. Devam delim yılların futboldaki en iddialı futbol evi Adapazarıspor ,Yeni Belediye Başkanı ve yardımcılarından fatih Çelikelin bu takıma bakış açısı değişince Adapazarıspor yönetimsiz kaldı. Son Başkan Özkan Gümülcineli  artık yokum demesinin ardından gözler Belediyeye çevrildi ama onların Karamandaki futbol yuvasının sembol takımı Adapazarısporun yerine yeni arayışlar peşine düştüğünü öğrendik. Adapazarıspor giden Sosyal İşlerden sorumlu Rıdvan Sezeri çok ama çok arıyor. Onun yerine gelen muhterem her nedense Adapazarıspor için yeni arayışları kılıktan kılığa sokuyor. Yani sizin anlayacağınız Adapazarıspor büyük ölçüde bu sezon Süper ligte olmayacak ? Alt yapısı bir ordu gibi olan Adapazarısporda umarız bu  alanda da tarih olmaz. karasu Güven içinde Karasuda esen olumsuz rüzgar var. Bitmedi Kocaalisporda daha ayaklanmadı. Lig kapıya dayandı ortada ne takım var ne teknik adam. Belki onlarda ligden çekilecekler veya takımı başka bir yere taşıyacaklar. Bu sezon bizim evin futbolunda bu örnekler çoğalacak gibi duruyor. Bu tamamen duygusal yani ,tamamen Ekonomik. Ülkenin içindeki belirsiz ekonomi resmi her evin kapısını istila etmiş duruda.

 

CORUMLU MÜDÜR VE BİZİMKİLER

GSİM lüğüne ,ben dahil, dışarıdan Çorumlu bir müdürün atanmasına el birliği ile karşı çıkmıştık. Sakaryalıların suyumu çıktı diye, günün iktidarına tepki göstermiştik. KYK dan GSİM lüğüne gelen Arif Özsoy kısa sürede yaptığı çalışmalarla ,Sakarya’daki eksik olan  tesislere  olumlu dokunuşlarıyla, Sporda Taban birliklerinden olumlu dönüşler aldı. GSİM lüğünde bir süre duran, hiçbir olumlu icraatı olmayan  Fatih Çelikel’in kendini Adapazarı Belediye Başkanlığına atmasının ardından gelen Arif Özsoyun, fark yaratması, illa da Sakaryalı olsun imajını yıktı diye düşünüyorum. Biz bazen birilerini gözümüzde çok büyütüyoruz. Bunun son örneği Fatih Çelikel .Arif Özsoy bu gün ki performansının üstüne yeni yüklemeler yaparsa, biz onun yanında ,yani doğru hizmetin yanında oluruz. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar .Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alçın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!