Salı Sofrası ) Sen neymişsin be Uğur abi

featured

Salı Sofrası

Sen neymişsin be Uğur abi

Sakaryaspor kongresinde yaşananlar bakıyorum da Sosyal medya ve İnternet gazetelerinde tazeliğini güncelliğini koruyor. Şehrin kalem sörleri Sakarya spordaki Yeni  Büyükşehir ,paradan Cevat Ekşi sürecindeki hareketliği ,paranın  dert edilmeyişini Uğur AK yüreğin kongreye yüklediği heyecanla bütünleştiriyorlar. Gerçekten de bu tez doğrumu? Bana göre de doğru .Bu şehrin bilenlerinden çekilmiş bir  kopya düşünce değil bu. Büyükşehir Kongreye damga vuran Uğur Akkuşun ciddi atağını görünce, zar zor kendi tekelinde bıraktığı ,kendince belirlenen yönetimi yalnız bırakır mı hiç. Baksanıza yaklaşık 6 milyon ( Yani 6 Trilyonluk borç ) bir çırpıda bertaraf edilmiş. Ardı ardına gelen transferler için bazı kalemler  diyor ki,bu değirmenin suyu nereden geliyor. Gel de gülme ,gel de kahkaha atma . Sizde çok iyi biliyorsunuz ki  bu kaynağı Büyük adres belirliyor. Nasılmı? İşte orası için bende bilgi yok. Belki bu şehirde spor basını yok diyenler, ekrana çıkıp ahkam kesen, çok bilen büyük ağbiler bu konuda şehri ve bizi aydınlatırlar.

KÜÇÜK BONBA

Bu şehrin profosyenenleri yazı dizisinde  en son olarak ,Sakaryaspor da bir süre kalecilik ,uzun süre  yöneticilik yapmış, bu sürecin içini Başkanlıkla taçlandırmış olan ,Yeşil Siyah tarihe ismini yazdırmış olan  Avukat Sabri Küçüğü konuk etmiştim. Sabri Küçük  yeni Sakaryaspor kongresiyle ilgili olarak  öyle bir laf etti ki bunu Yeşil Siyah tarihe not etmek gerek. Belediye Yönetimi son kongrede yönetimi  kendi istediklerine teslim ederken ,Patlamaya aday bir bombayı ellerine aldı dedi. Küçük diyor ki , bıraksalardı bu şehir Uğur Akkuşu görseydi demeye getirdiği  düşüncenin ateşi yanmadı ama, fitil ateşlendi. Takımlar artık belediyelerin kontrolünden çıkmalı. Takımlar artık belediyelerin gündem değiştiren  oyuncağı olmamalı. Gün gelecek bu  sistem değişecek.  Son kongrede bunun ayak izlerini gördük. Fitil ateşlendi. Gün gelir bu ateş yeşil siyah futbol evinle kucaklaşır.

CORONO BEREKETİ

TFF Corono nedeniyle futbolda ağır abi rolüne bürünerek  ,mutluluk çubuğunu ara sıra yakıyor. Daha önce Sakaryadan karasuspor ve Sapanca’yı Bala buyur eden  TFF nin Amatör kurulu şimdide  ikincilere yeşil ışık yaktı. Önce hayır diyor sonra bu işin siyaset halkasını genişleterek hadi sizde gelin diyor. Son olarak  Erenlerspor ile  Serdivansporun Bala davet edilmesinin hikayesi sadece ve sadece Corono eşliğinde  yaratılan siyahi şov. Ha bu arada bizim ASKF bedavadan yalancı pehlivanlığa soyunmasın. Gerçekten gücünüz olsaydı siz bunu ilk aşamada yapardınız. Bedavadan bundan kendinize pay falan çıkarmayın. Ben yemem. Yiyenlere afiyet olsun. Ha bu arada  Serdivan ve Erenler yaptıkları harcamalarla ,takım olarak ta Bala çıkmayı hakkettiklerini, belki lig oynansaydı bu takımlar  Bala çıkan takımlar arasın dada olabilirdi. Bu nedenle onlarada Bal ligi hayırlı olsun diyorum. Of anam of Sakaryadan yedi takım balda . Bu sezonun adı bana göre Ballı Corona ligi olsun.

GÖZÜNÜZ AYDIN ALPASLAN GİTTİ

FB alt yapısı görmüş, İstanbullu takımların bir çoğunun gelecek gördüğü Alpaslan Demir ,Tatanga misali sevdiği yeşil Siyah yuvada  bir türlü kendini sevdiremedi. Alıcısı varken babasının ve de ASKF nin çok bilen Başkanının istediği ile Sakaryalı gençler projesi eşliğinde  Sakaryaspora geldi. Gelmez olaydı. Geldiğine geleceğine pişman oldu. Önce Cumhur genç  ,sonra ikinci kez Başkanlığa  oturan Cevat Ekşi  Alpaslana  idmana çıkarma cesareti bile gösteremedi. İsmail Ertekinin  daha Alpaslana bakmadan ,ben kendi takımı kuracağım  önerisi doğrultusunda,  Alpaslana yol gözüktü. Bu çocuk giderken kulüp lisansı çıkması için gerekli olan  bir söze   yeşil siyah imza verdi. Bakalım ona  söz verenler sözlerinde duracaklar mı?  Şimdiden söylüyorum ,sözlerinde durmazlar.  Neyse  bu ayrıntılarla kafanızı fazla şişirmeden konuya gelelim. Alpaslan Demir Sakaryaspor için dert olmaktan çıktı. Yeni Futbol yuvası ,onu iyi bilen, onu  çok eskiden beri takip eden   Halide Edip Adıvar. Adına hayranlık duyduğum bu kulüpte Alpaslan Demirden çıkış beklediğimi sözlerime eklerken bir not daha vereyi. GS dan alınan  2000 doğumlu  kardeşin Alpaslan demirin karşı karşıya oynadığı süreçte hallaç pamuğu gibi  bir kenara attığı oyuncu olduğunu belirtelim ve Alpaslan Demir dosyasını kapatalım. Kendi gençlerini adamına göre muamele yaparak takımda tutarken ,dışarıdan başka kulüplerin kiralık gençlerine yeşil Siyah kapı açanlar  bu gidişle  İsmail Ertekin gibi yaşlı şöhretli, günlük başarılarla piyasa yapan  ,yapmayı huy edinmiş teknik adamlşarla çalıştığı müddetçe  bizim alt yapı körelir gider. Hadi size hayırlı işler.

AKBAŞ GİTMEMİŞ
Mehmet Akbaş Karasusporda son yıllarda yapılmayanı yapan Başkan. Bu benim yaptıklarını test ettikten sonra yaptığım tespit.  Mehmet Akbaş Karasuspora Bal yolu gözükten sonra  gel zaman git zaman belirli aralıklarla istifa sazı çaldı. Balda mücadele için imkanları genişletmek adına sağdan soldan ,özellikle Belediyeden beklenen ilgiyi göremeyince geçtiğimiz günlerde Karasuda sosyal medya onun ayrılış hikayelerini dillendirdi. Hatta bizde buna güvenerek Mehmet Akbaşın istifa eşeğinde olduğunu yazdık, çizdik. Şimdi son gelinen nokta ,Karasuspor Kongreye gidiyormuş.  Kongreye görmeden ben söyliyeyim,talip çıkmaz, kulüp yine Mehmet Akbaşa kalır.  Spora tarzan belediyenin el vermediği Karasusporda bu gelişme sonrası   bakalım Mehmet Akbaş ne yapacak. Ben karasu öncüye yazdım. Dilimin döndüğünce Karasusporun bu sana iz ve sonraki yıllara yayacağı  sportif projeler için aklıca ip uçları vermeye çalıştım. Başkan Akbaş sanırım okumuştur diyerek  hala takımın başında olan Başkan Mehmet Akbaşa  Kongre ve sonrası için başarılar dilerim. Buradan da yineliyorum. Karasuspor için transferlerde pyüksek  paralı transfer dönemi bitmeli. Karasuspor alt yapıını geleceğe hazırlarken, üst yapıyıda  fazla yük bindirmeden eldeki imkanlarla  takviye yapmalı.  Eğer hedef TFF 3 lig değilse  futbol büyüklerine tavsiyem bedavadan ballı maceraya girip  sarı kırmızı yönetim kasasını zorlamayın.

İHK DEĞİŞECEKMİ ?

Yeni MHK geldi ,bizim ilde  bildik bir  savaş yastık altından kalktı.  Son yıllarda   süre gelen İHK savaşlarına Serdar tatlı ile beraber yeni  süreç eklenir mi.  Bizim Sakarya okurları bilirler, bu konuda dün yazdık çizdik bazı tiyolar verdik.  Özgür Aygünün yerine  eski MHK üyesi A.Kadir Aypekin gönülden bağlı olduğu Mehmet Alemdar ismini yukarıya verdiğini bizzat kendi seslendirdi.  Özgür Aygün İHK koltuğunu bırakır mı? Bana göre bırakmazda  ,mevcut kadrosunu yenilemeli. Özgür Aygünün eli eskisinden daha fazla güçlümü? El elden üstündür ,artık herkesin bir adamı oluyor kurulan yeni MHK lerde. Bizim aldığımız  bilgilere göre yeni MHK  İllerdeki İHK leri değiştirecekmiş.  Acaba bu değişim her il içinmi ,yoksa sorunlu iller içinmi geçerlimi.  Bu hafta  bo konunun gündemdeki sıcaklığını koruyacağını düşünüyorum.  Bu gün ki İHK nin gitmesini bekleyenlere bir tiyo verelim, Özgür Aygünü gönderip ben geleyim diyorsanız Amatör kurulda eli bir hayli güçlü olduğu gecen yıl belli olan Yaşar Zınbanın da  onayının alınması gerektiğini ben bu işe talip olanlara söyliyeyim de gerisi kendilerinin bileceği bir iş.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!