Salı Sofrası Şans topu kapıyı yine çaldı

featured

Salı Sofrası

Şans topu kapıyı yine çaldı

Sakaryaspor için Urfa galibiyeti bir yana, grupta yaşanan sonuçlar, Rüstemlere yeni bir umut paketi postaladı.  Altayın ,Gümüşhane’nin berabere kaldığı haftanın getirisine bakarken, bir hafta evvel avucumuzun içinden kaçan üç puan aklıma gelince derin bir ah çektiğimi itiraf etmeliyim. Sakaryaspor için Nazilli, ondan sonra oynanacak olan Altay maçı içinden kayıpsız çıkmak çok şey ifade ediyor. Urfa maçındaki futbol güzelliği kalan haftalar içinde sıkça yaşanırsa Playof bile tehlike diyen bizlere daha fazlasını sunabilir demek geliyor içimden. Ha gayret.

KORIKIRIN DOĞRULARI

Yenilen sakaryaporu eleştirirken, bir numaralı olumlu olarak Teknik sorumlu Engin korıkırı hedef tahtacına koyduğumuz yerde ,doğru yaptığı zamanda onun hakkını vermek gerek. Urfa önünde seyrettiğimiz sakaryapor bu sezon daha az hata ile oynayan bir Sakaryapordu. İkinci bölgede Serdar ve Ferhat’ın eski çabukluklarında olmamaları nedeniyle Urfaya birkaç pozisyon verilse de kaleci Ercüment ve savunmada dert küpü adres  olan orta ikili Burak ve Cenk’in olumlu savunma resmi vermesi ,günün içinde göze batan on birdeki adresti. Ramazan Salsız savunma bu maç itibarıyla göze daha hoş geldi. Bu noktada Burak Bekaroğluna bir ağbi nasihati, böyle çabuk sarı kart görmeye hakkın yok. Bu konuda aynı sitem notumu Beykana da uzatıyorum. Korıkır doğru takım çıkardı, doğru değişimler yaptı. Öyleyse farklı futbol pazarının içinden Engin Korıkırada pay uzatmak gerek.

KİMLER İYİY Dİ ?

Teknik sorumlu Korıkır iyi. Orta göbek iyi, Talha iyi. Batuhan fazla sağa sola deplase olmadan piyot santrafor pozisyonunda Talha marka gole eşlik ederek, birde rakibin bir  eksik kalmasında başrol oyuncusu olarak iyiler arasındaydı. Beykan hem usta bir aşırtma golü atarak, hem de Mahirin kafa ile attığı gole katkı sunarak iyilerin içinde iyiydi. Ercüment ,bir hafta evvel darağacına çıkardığımız, yediği ikinci Maraş golü için topa tuttuğumuz Ercüment durum 0-0 iken iki krtik kurtarışa imza atarak ,iyiler vagonundan numaralıda kendine yer buldu. Sağlık Mahir bu kez kaçırmayarak, hem kafasını, hem ayağını kullanarak attığı gollerle gönülleri okşadı. Kaçırdığı zaman yuhalanan adam olarak bu kez ona alkışı biz değil ,yuhlayanlar göndersin.

BAŞARISIZLIĞIN  ÜSTÜNÜ BÖYLE ÖRTEMEZSİNİZ

Urfa maçı öncesi, Maraş yenilgisi sonrası Rüstemlerden demeç üstüne demeç gelirken, bunun içinde amigolarında olduğu toplu resim de eklendi. Korukır Maraş’ta oynanan oyunu sezonun en iyi futbolu ile ödüllendirmiş. Galiba bize Face aracılığı ile başka bir maç izlettirdiler. Urfa karşılaşması öncesi Rüstemlerdeki şampiyonluk resmi güzel resimde ,içine bi bakmak lazım. Orada umut var mı? Orada inanç  var mı? Takımdan şampiyonluk sözü isteyenlerde samimiyet var mı? Bana göre bu resim çok büyük sıkıntıları gizliyor. Bu resimden sağlıklı çocuk çıkarsa bunun adı futbol kitabına Mücize diye yazılır. Eh mucizede futbolun içinde var olduğuna göre ,bırakında biz bu mucizeyle bir müddet yatıp kalkalım. Ve Yeşil Siyah futbol kapısını Urfa önünde elde edilen 4-0 lık galibiyet tıkladı. Bu tıkın içinde yeni bir futbol umudu var. Umarım kıymeti bilinir.

İL DİSİPLİNE ALKIŞ

Yaşar Zımbanın Başkan olmasının ardından değişen, değiştirilen yeni İl Disiplin kurulu ,hakkedenlere hak ettiği cezaları vererek ,tutarlı hizmet anlayışı ile bizden alkış almaya devam ediyor. Adam sendecilik bitti, hak edenler hak ettikleri cezaları alıyorlar. Hakem camiası,  Avukatlar ordusundan oluşan, içlerinde sadece bir hakem kökenli üyesi bulunan , Cemal Başar Başkanlığındaki İl Disiplin kurulunun bu çalışma arzusu sonrası, önümüzdeki senelerde saha içi ve saha dışı olayların  azalacağı görüşünde bulundular. Bizde bu görüşe katılıyoruz. Hakkaniyetli cezaların devreye girdiği müddetçe ,herkesin ayağını denk alacağını görür gibi oluyoruz.

ELİT LİG

Sakaryada futbolun alt yapısında bana göre geçmişin hantal yapısının üzerine yenlikler konmaya başladı. Yaşar zımbayla beraber Futbol İl temsilcisi, İl tertip kurulu el ele gönül gönüle vererek futbolun alt yapsına canlılık kattılar. Şimdi artık alt yapı ligleri oldu da bitti maşallah devrini geride bıraktıı. Şimdi bu liglerde grup aşamasında sonra tek devre lig usulü playoflar oynanıyor. İki takımla temsil edeceğimiz liglerde birinci belli olduktan sonra dört takım arasında elemeleri maçlar oynanıyor ,kazananlar ikinci takım olmak adına kapışıyor. Böylelikle bu liglere farklı bir canlılık katıldı. Şimdi artık alt yapıdaki gençler bol bol maç oynamaya başladılar. Seneye bu iş daha da ileriye taşınarak on takımlı Elit ligler oynanacak. Bunun için bu ligin temeli bu seneden atıldı. Ben bu futbol hamlelerini sevdim.

SAKARYASPOR ELENDİ

Sakaryasporun geleceğe yönelik alt yapıları içinde bizim evin amatör kümesinde oynayan  U 14 yaş grubu, grup çıktı, oradan öteye gidemedi. Böyle olunca da adını Sakarya adına Türkiye şampiyonasına yazdıramadı. Erenlersporun bir olarak direk çıktığı bu yaş grubunda Sakaryaspor Playofta Sakaryagücüne   normal süresi 1-1 biten oyunda penaltılarla 9-8 boyun eğmiş. Ben b u sonuçtan şunu anlıyorum, eskiden amatör takımların korkulu rüyası olan ,Profosyenel takımların alt yapı liglerinde ne işi var diyenlerin  Sakaryaspor korkusu azalmış. Neden mi? Artık bizim ilimizde alt yapı denilince artık sadece Sakaryaspor anılmıyor da ,ondan. N eden acaba ? Bu arada U 14 lerde Erenler spordan sonra Sakaryayı dışarıda temsil edecek takımın adı Adapazarısporu 2-0 yenen Sakarya gücü olarak tescillendi.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!