Salı Sofrası Şans teptik

featured

Salı Sofrası

Şans teptik

Sakaryaspor Bugsaş önünde üç puana çok yaklaştı. Oynadığımız oyunun için den ,ne oynadığını bilen, ne yaptığını bilen, ne zaman nelere yapmak adına gerekli futbol defterini ezberine almış  bir takım önünde çok pozisyon ürettik. Deyim yerindeyse Sakaryaspor ürettiğinin karşılığını alamadı. Bugsaş bu güne kadar benim seyrettiğim en iyi takım. Böyle bir takım önünde coşkulu oynamak ,pozisyon üretmek, Sakaryasporun gelecek haftalara taşıyabileceği bir futbol gerçeği. Dün yazdım  ,yineliyorum. Bunun olması için ürettiklerini, bulduğun pozisyonları bedava tüketmeyeceksin. Geride kalan Pazarda gol kaçırmak adına bonkör ev sahibi gibiydik. Kazansaydık, ne Mahir huylanırdı ,ne de  gelecek adına umutlarımıza karamsarlık çökerdi. Yazık oldu kaçan iki puana. Gümüşhane ve Bandırmanın yenildiği bir hafta sonu ,TFF 1 lig umutlarımız içinden iki puan uçtu gitti. Geride kalan Bugsaş maçında Sakaryasporun kazanma azmini, kayıp iki puan içinden artı değer bir düşünce olarak bir kenara koymak gerek.

İLK YUH MAHİRE NASİP OLDU

Mahir çok kaçırdı. Kaçırdıklarıyla saç baş yoldurdu. Tribünlere kalmadı oda sacını başını yoldu.  Yeni Atatürk stadında ilk yuhalanmaya hedef olan Mahir  gibi Futbol hayatında dışa dönük yüzü olan bir oyuncunun gol noktalarındaki beceriksizliğini görünler den olan biri olarak , onun geçmişindeki golcü yüzünü tartışmaya açmayalım da ,ne yapalım. Futbolda geçmiş değil ,bu gün sahada olana bakkalımda bu Mahirle, bu haldeki bir santraforla  bizim işimiz çok ama çok zor. Batuhan gelir sanırım bu kardeşten formayı alır.

KAPAR KARARI ÜZERİNE

Futbol sırf heyecan olsun , sırf iş olsun diye peşinden koşulan spor dalı değildir. Takım kurup o takımı çok erkenden havalandırmak, o takıma lig merdivenlerini suni teneffüs yoluyla ileriye taşımak gün gelir  elinde patlar. Karasu Yalıspor  Karasu’nun ufak bir mahallesi olarak bir süre  heyecan yaşadı, heyecan yaşattı. Bu süreler zarfı içinde paralı yönetim modeli bu işe sevdalı yönetici kadrolarıyla Karasu Yalısporu Süper lige kadar taşıdı. Süper ligi gördü de ne oldu? Paranın zil takıp göbek attığı bu ligte ,bir sıçradı ,iki sıçradı Karasu Yalıspor sonra yalnızlığa mahkum oldu. Son olarak bu takımı gönülden seven  Apdullah Kaparda  gönlünün bir kenarında yer işgal eden Karasu Yalısporla arasında köprü olan futbol kepinkini kapatıp, kenara çekildi. Yatacak yeri olmayan ,geliri olmayan ,gelirlerini birkaç iyi niyetli insanın sırtına yıkarak  gidilen yolda gün gelir futbol iflası kapınıza dayanır. Hele hele günümüzde ekonomisi yerle bir olmuş Türkiye manzarası içinde ,nice Karasu Yalısporlar bunu yaşıyor. Onun için Karasulu Yalısporlu dostlara naçizane tavsiyem olsun ,bu işi genç takım düzeyine indirgeyin. Bu devirde paraya dayalı sistem çökmeye mahkumdur derken gecen hafta içindeki son dakika gelişmesiyle Karasu Yalıspor Kızılcık köyüne devredildi. Bu sene Yalıspor olarak yola devam edecekler ama önümüzdeki sezon Kızılçıkspor olarak futbolun içinde olacaklar derken, galiba bu iş ,bu Kapar projesi bir müddet sallantıda kalacak gibi gözüküyor.  Çünkü son gelişmelerin içinde geçmişte yönetici profili içinde olanların bu işe karşı durdukları haberi karşımıza dikildi.

KARASU AZİZİYESPORUN YILDIZI PARLIYOR

Başkan Reşit Yetim, yönetici( Futbol şube  sorumlusu) Şaban Altay ve teknik sorumlu  Ersin Türkmen atıyor. Geçmişte futbolda Süper ligi ,Bal ligini gören ancak ,futbolda saadetin parayla pulla değil de alt yapı gerçeği ile örtüşmesi adına atılan futbol adımı, futbol gerçeği  geçte olsa Sarı Lacivertli renklerle buluşmuş. Bu başarıda Başkan Reşit Yetimin ,bu başarıda Sakarya,Karasu arasında mekik dokuyan Futbol Şube sorumlusu Şaban Altaya  özel bir ayırmak gerek. Bu ikili birde futbola sevdalı, futbolun alt yapısına inanç taşıyan eski Profosyenel futbolcu olan Ersin Türkmene de Aziziye sporun bu geldiği nokta içinden pay uzatmak gerek. Klasman liginden sora ,alt yapı yaş gruplarında sekiz kategori içinden Karasu gençliğine ,Aziziye gençliğine futbol hizmet kervanı içinde yer veren Karasu Aziziyespor bana göre, kurulduğu günden bu yana en iyi Futbol yolculuğunu mütevazi Aziziye mahallesine taşımıştır. Aziziyeliler,  (bu gün artık futbolda geldiği nokta Sakarya dada günden oluşturuyor)Karasu bu futbol yürüyüşünde Aziziyespora el vermelidir. Bu gün onlar Reşit Yetim Başkanlığında, sizin çocuklarınızı futbolda yükselmelerinin yanısıra topluma iyi birey olma yolunda ellerinden tutuyorsa eğer, bu uğurda Aziziyeliler bu futbol yürüyüşüne el vererek bu işin içindeki sportif zenginliklerinden pay alabilirler.

İKİ ALT YAPI ÇİÇEĞİ

Sakaryasporda uzun bir aradan sonra alt yapıdan iki oyuncunun profesyonel yapılmasıyla sonrası Alt yapı kendini gösterme fırsatı buldu. Tamer ilacan ve ekibinin iş başına gelmesinden sonra hantal bir yapı içinde kalan Yeşil Siyahlı ekibin alt yapısından Görkem ile Oğuzhan’ın profesyonel olmasını önemsemek gerek. Ancak bu konuda benim hatırlatmam olacak. Zor günler kapıya dayandığı için değil, gerçekten bu gençlerin ,gelecek adına bu takıma katkı vermeye aday gençler olduğu için dirilş yılının içinde umut veren gençler olduğu için kadroya alınmasını ve de onlardan faydalanılmasını beklerim. Bunlar olurken yönetimden bir ricam olacak, ne olur bu gençleri asgari ücret kölesi oyuncular grubu içine almayın. Bu gençlerin futbol gelişiminde iştahını artırmak adına önlerine koyduğunuz mukavele şartlarının içini oldurun. Nasıl doldurmak adına ,önünüze rakam koymak benim haddime değil. Bu iş sizin işiniz. gençlerin gelişimine katkı verecek düşünceleri sizinle paylaşıyorum. Dikkate alıp almamakta  ,sizin işiniz.

YENİ KAPAK HİKAYESİ

Sakaryasporda geride kalan Cumarteside ilkinç bir transfer hikayesi yaşandı. Sakaryaspora gelişi, Sakaryaspordan  ayrılışı da olay olan Batuhan Karadeniz Antalya kampından ayrıldıktan sonra ,kapı ,kapı dolaştı ama alıcı bulamadı. Böyle olancada çareyi son terk ettiği futbol gemisine dönmekte bulmuş olacak ki, yine Rüstemleri kendine mesken edindi. Gelişimde ,gidişi de ,dönüşü de her kese kapak olacak çinsten. Transfer açılınca  ,iki transferle basının karşısına çıkıp hava basan ,transfer açık değil diyen  basına, dönerek  bu transferler size kapak olsun diyen Gürses İsmail bu transferle  kendisi bir kez daha kapak oldu. Ne demişti uyanık avukat, Batuhan Karadeniz  Antalyada takımdan ayrıldı ama ,ger, dönmek istiyor. Dönemez diyen ben değildim. Döndüğüne göre bana göre Bay Başkan kapak oldu Spor alemine. Plansız, programsız yürüyen Yeşil Siyahlı yönetim gemisinin Batuhan konusunda attığı geri adımın içini çaresizlikle doldurmak gerek. Coşkunun takımdan ayrılışının ardından Elleri güçlü olsa böyle bir dönüşe vize verirlermiydi.? Yine de hayırlısı olsun deyip ,şu kapak hikâyesinde nokta koymak gerek. Bu işte basının değil, kimin kapak olduğunun takdirini spor kamuoyunun takdirine bırakmak gerek.

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!